Çocuk Hastalıkları bebekte grip

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kardelenim01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
22
7
36
37
Slm oglum 4 aylik ve malesef nezle oldu, benden bulasti,Ilac vermedi doktorumuz buhar yapiyoruz ve emzirmeden burun damlasiyla burnunu temizliyoruz. Emzirdigim icin ben de ilac alamıyorum.deneyimli annelerden bilgi istiyorum bebeginizin nezlesinin hemen gecmesi icin ne yapiyosunuz

Gecmis olsun. Biberon kullaniyorsa ihlamur kaynatip ilik ilik icirebilirsin. Balgam sokucu ozelligi oldugu icin iyi geliyor. Ayrica bogazini yumusatir.Kendinde ic bebegine de icir. Kendin icin nane limonda yap baya rahatlatiyor. Bir de biliyor musunuz bilmem ama viks diye nir sey var mentollu jel gibi birsey. Bogaz ve burun ceevresine surunce baya ise yatiyor.Birde buhar yapiyoruz derken buhar makinasiyla hava veriliyor ondan mi bahsediyorsun ama onda da ilac kullaniliyor ve bronsiolit olanlara veriyorlar onu.

Anne degilim dogal olarak deneyimli anne hic degilim ama sakin bebeginize birsey yedirip icirmeyin iyi olsun diye birseylerde surmeyin doktorunuz gereken herseyi soylemis bebege emiyorsa annesinin sutu yada mamasi yeter.

Siz c vitamini alin bol bol.Evi havalandirin.Ellerinizi surekli yikayin.Maske takin.

Gecmis olsun.

Ayyyyy sakın viks falan sürüyüm deme bi bebek öldü bu yüzden bebekler burundan başka yerden nefes alamazlar ağızdan falan gibi ıhlamır falan da içirme 4 aylık bebeğe çok alerjik oluyorlar viks sakın asla ama

Yazicam dayanamadim su verdiginiz tavsiyeler bir bebegin hayatini tehlikeye sokabilir herkes kendi akil suzgecinden gecirip okumaz yazilanlari sizin bu dediklerinizi yapsa birisi vebali size.Siz cocugunuza yaptiniz birsey olmadi diye baskalarina bitkicaylari ilaclar onermeyin lutfen.

Doktor ne dediyse onu yapın. EKstra bişry vermeyin. AMa uyurken biraz eğimli yatırıp. Yanına kurusoğanı 2 ye bölüp koyarsanız iyi olur. Soğan kötü kokuyo ama burun kanallarını açıyo biraz çocuğun. Dik durmasıyla birlilte daha rahat uyuyo. Hemde zararsız.
Burnunu temizlemeyi asla ihmal etmeyin.
Ihlamur falan denmiş ama bebek çok küçük dokunabilir sizin yerinizde olsam vermem.
Hele vicks sürmek asla 2 yaşın altına yasak zaten

Yanlis anlasildim galiba ben viksi bebege degil anneye tavsite ettum kucucuk bebege viks mi surulur. 4 yasinda oglum var ona bile kullanmam . Ihlamura gelince doktorumuz bize icirebilecegimizi soylemisti 7 aylikken hasta olmustu kizim ben de o yuzden soykedim ama tabi alersjisi varsa bir sey diyemem.

Ay sabir ya sabir Allahim yaaa. Anne kendi icin de bir sey sormus ona cevaben yazdim. Ihlamurdan olenini de gormedim sen gorduysen soylede ogrenmis olayim. Sabah sabah sinir tavan sayende.Allah bildigi gibi yapsin senin gibileri. Amin

Mesajda anne icin diye belirtmemisim yazarken dikkatimden kacti sanirim. Viksi anne icin soyledim lutfen yanlis anlasilmasin zaten viks uzerinde 2 yasin altindaki cocuklara jullaanilmaz diye de yazar ki bence cocuklara kesinlikle kullanilmamali zaten. Ben anne icin yazdim. Nane limonu kendin isin yapabilirsin deyince arkasindanda viksi ekledim ama yanlis anlasildi sanirim nesaji duzeltemiyorumda.
Umarim sacma sapan elestiri yapan olmaz devaminda.

Sayginizi ve hatanizi kabul ederek cevap yazmaniz daha kibarca olur.Yanlisinizi uyaranlar karsisinda bu kadar ofkelenmeniz ofke kontrolunuzun olmadigini gosterir.
Biberonla ihlamur icirmek anneyemi tavsiye oluyor.Benim birseylerin bebek icin zararli oldugunu bilmem icin gormem gerekmez okumak yeterli.

Once yazdigin mesaji oku sonra saygi bekle. Nane limondan sonrasi anne icin. Tabi sen hala iceceklerini biberonla iciyorsan biberon kismini da anneye soylemis olacagimi sanmis ollabilrsin. O da seni zekanla alakali yapacak bir sey yok.
Yardimci olmak icin bir seyler yazdim kendon icinde diye ekstradzn belirtmedigim icin kendini bilmezin birinden azar yedim. Insanlari azarlamak tarzim degil.Ofke kontrolum de gayet iyi merak etme.Ama yaptigin yorumlari tekrar oku ve bak bakalim nasil bir psikolojiyle insanlara yaklasiyorsun gor.

Su dualarda koseye sıkısan hatasini kabul edip pardon diyemeyen kk kadini duasi.
Bir yere sikistigim yok gayet Rahatim. Sana da tavsiye ederim dua etmeyi. Kimseye beddua etmem Allah a havale ederim o herkesin icini de disini da bilir. Ayrica aciklmamami da yaptim yukardaki mesajkari zahmet edip okursan anlarsin belki. Ama at gozlugun kor etmis gozlerini burnunun ucunu bile goremiyorsun. Hadi canim hadi kendine baska eglence bul.Sana daha fazla zaman ayiramayacagim.

Sakın ihlamur yapilan calismalarda erkek bebeklerde hormonal bozukluk yaptigi ortaya cikmis asla bebeklerinize belli bir yaşa gelene kadar da viks sürmeyin zararli böyle seyler

Once yazdigin mesaji oku sonra saygi bekle.
Okudum karsimda beddua eden birine hala siz diye hitap edebiliyorum

Nane limondan sonrasi anne icin
Bunu yazmadigin icin beyninden gecenleri ben dahil bircok uye anlamadi anlayamazda.

Tabi sen hala iceceklerini biberonla iciyorsan biberon kismini da anneye soylemis olacagimi sanmis ollabilrsin. O da seni zekanla alakali yapacak bir sey yok.
Ihlamur tavsiyesine itiraz ettim anne icin yazdiniz bende bineronlu tavsiye anneyemi dedim

Yardimci olmak icin bir seyler yazdim kendon icinde diye ekstradzn belirtmedigim icin kendini bilmezin birinden azar yedim. Insanlari azarlamak tarzim degil.Ofke kontrolum de gayet iyi merak etme.
Belirtmediginiz seyleri kimse anlayamaz muneccim degiliz uyarmasak bir anne bebegine sizin yuzunuzden sizin hatanizdan viks surebilirdi.Ben kendimi cok iyi biliyorum ve yorumlarimda bastan sona ayni uslupta.

.Ama yaptigin yorumlari tekrar oku ve bak bakalim nasil bir psikolojiyle insanlara yaklasiyorsun gor.
Cok normal bir psikolojiyle yaklasiyorum yanlisi uyariyorum duzeltiyorum cunku isin ucunda bebek var bebek olmasa zaten size birseyler ogretmeye yanlisinizi duzeltmeye calismam.

En güzel tedavi burnuna serum fizyolojik veya deniz suyu damlatip temizlemek ve bol boooool emzirmek onun ilacini rabbim anne sütüne vermis hic caninizi sıkmayin. Benim eşim doktor ve her seferinde grip için der ki ilacla 1 haftada ilaçsız 7 gunde iyilesirsin merak etme...

Sakın ihlamur yapilan calismalarda erkek bebeklerde hormonal bozukluk yaptigi ortaya cikmis asla bebeklerinize belli bir yaşa gelene kadar da viks sürmeyin zararli böyle seyler
Canim doktor icirebilirsin dedigi icin ihlamur veriyordum kizima. Oglum zaten anne sutunden baska bir sey icmezdi. Mama bile icmedi doymamadina ragmen. Tekrar soyluyorum viks anneye soylenmis bir sey. Bebek icin degil. Uyarin icin tesekkur ederim.

Arkadaşım bu sitede öyle insanlar varki biri bir hata yapsa diye bekliyorlar aman dikkat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…