Bebekten sonra eski hayata dönülebiliyor mu?

İmkansız çünkü size bağımlı bir can artık sizinle
Hatta şu an en iyi günler sonra ek gıdası kıyafeti etkinliği işler daha da karışacak

elini sıkıp sizi tebrik edesim geldi çocukları nasıl 19.30 da yatırabiliyosunuz???
benimki 5 yaşında ve sabah 7.30 da kalkıp bütün gün kreşte yorulmasına rağmen 21.30 - 22 gibi ancak uyuyor
Merhaba, öncelikle teşekkürler, bebeklikten beri böyle alıştırdım. Tüm ışıklar kapanıyor. Önce 1 saat parkta eğleniyoruz, sonra eve gelip duşlarımızı alıp pijamaları giyiyoruz ve herkes kendi yatağına giriyor kitap okuyorum onlar da zaten uyumuş oluyor. Ama istikrarlı olmak lazım. Büyük oğlum Okuldan 4te geliyor. O arada muhabbet edip sorunlarını anlatıyor oyun oynuyoruz, ödev varsa yapıyoruz. Onlar uyanıkken hiç ev işi yapmıyorum. Sadece oyuncaklarını toplamalarını destekliyorum. Saatleri yarım saat geçince küçük gelip anne dandini dandini dastana diyor
Bir de ben onlara çikolata gibi abur cubur asla vermiyorum. Yemek yiyorlar. Bir de ekran hiç açmıyorum. Belki ondandır. Ama dediğim gibi istikrar çok önemli, çocukların da kurallara ihtiyaçları var özellikle uykuyla ilgili. Yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Belki bir kaç gün zorlanırsınız ama yaparsınız.

elini sıkıp sizi tebrik edesim geldi çocukları nasıl 19.30 da yatırabiliyosunuz???
benimki 5 yaşında ve sabah 7.30 da kalkıp bütün gün kreşte yorulmasına rağmen 21.30 - 22 gibi ancak uyuyor
Siyah perde yazmış, ben de uygulamıştım. Yazın 9 da hava hala aydınlık olurdu ama odası karanlık olduğu için yatma zamanı geldiğini anlıyordu. Yıkanma, diş fırçalama, pijama rutinini ısrarla her akşam yapınca işe yarıyor. Benim iki çocuğum da akşam en geç 8'de yataklarındaydılar. Anneme, kayınvalideme veya tatile bile gitsem akşam uyku saatini esnetmedim.

ben coxuklarin uyuma saatine degilde spor bile yapabildiginize takildim ki cocuklariniz
Kucuk + hamileligin son zamanlari
Szi sadece tebrik etmiyor ayakta alkisliyorum
Teşekkür ederim, hamileliği hastalık olarak görmüyorum neredeyse doğuracağım ama bazen unutuyorum da gebe olduğumu malum 2 erkek çocukla

İnsanın çocuğu olduktan sonra nasıl eski halimize dönebiliriz ki?

Bebekken tamamen muhtaç.
Çocukken okul,ders,aktivite.
Ergenlikte farklı konular.
Uzar gider…

Artık farklı bir hayatı yaşıyoruz,bunu kabullenmek zorundayız.

Tam olarak eskisi gibi olamaz tabiki ama bebek bugudukce normallesiyor gece uyumaya basliyor gunduz kendi kendine oynuyor 3-4 yasinda krese falan gidiyor disarida cocuklara uygun yerlere gezmeye giderseniz cok rahat ediyosunuz o parkta oynar siz kahvalti yaparsiniz gibi gibi. Erken yatar erken kalkar gece uyudugunda siz aksam esinizle dizi film izler sohbet edebilirsiniz biraz sabir sadece iki cocujlu hayattan sesleniyorum tatilimden hicbiseyimden geri kalmam pozitif olun buyudukce rahatlicaksiniz :)

Hic birsey eskisi gibi olmaz
Hayatınızın merkezinde çocuğunuz var
Bu surecler gececek tabiki şu an en zor zamanlarınız
Beraber sinemaya gidebileceğiniz bireylere donustuklerinde iyiki diyeceksiniz

Kendi görüşüm 6 yasina kdr döngu onun etrafında 6dan sonra biraz rahatsıniz sanirim kanimca galiba ..
bence ömür boyu suruyor döngu

Hayır hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak. Hayatınız değişti. Şu an zor zamanlardasınız. Kolaylaşacak, güzelleşecek. İlk günlerdeki zorluklar bitecek. Ama bekarlıktaki o sadece kendinden sorumlu olduğun kafan değişti, artık öncelik sıran da biri daha var hep olacak. Ama bu değişim zaman geçtikçe hoşuna gidecek. Eski günler hatırlamayacaksın hatta. Sadece zamana ihtiyacım var. Büyüyecek beraber yemek yiyecek beraber dizi izleyeceksiniz.

30 aylık kızı olan bi anayım..
sakin ol taze anne, bugünlerin su gibi akıp geçip gidecek... kocanla filme de izleyeceksin, eskisi gibi sevişeceksin de, sadece biraz sabırlı olman gerekiyor..
mümkünse bebeğin en geç 1 yaşına geldiğinde işe dönmeni tavsiye ederim, o zaman yeni hayatının daha çekilir olduğunu göreceksin. bebeğin büyüdükçe her şey kolaylaşacak, uykusu düzene girecek, memede durması düzene girecek, kendini daha rahat ifade edebilecek gibi gibi...
buralarda güneş var, emin olabilirsin ❤

Bence artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve olmayacağını kabul edin. Hayatınızı çocuğa göre şekillendirmelisiniz. Ne kadar büyüse kreşe bile gitse en fazla bedenen ayrı kalıcaksınız zihnen hep sizin bir çocuğunuz var ve beyin yorgunluğu olacak çünkü çocuğunuz için em iyisini düşüncelsiniz gibi düşünün. Şahsen 2 çocuğum var 2. Sınıf büyük küçük 2 yaş ve hayatımın her anı onlar kendime özel vaktim yok kabullendim çünkü çocuklarımı seviyorum evet bazı şeylere de yenemiyorum duygusal yorgunluk da oluyor ama onlar benim ben olmasam olmaz her zaman iyi olmak durumundayız anneyiz. Anne olmak fedakarlık gerektirir zamanla sizde bu döngüye alışacaksınız. Sağlıkla büyüsün inşallah

Seninle aynı şartlarda iki çocuk büyüttüm. Yiyemedim, gezemedim, giyinemedim, elalem spora gitti manken gibi oldu, ben sabah kalktım gözlerim torbalanmış… bunlara takılırsan psikolojin bozulur. Bu dönemi böyle kabul edeceksin, kendini olduğun gibi seveceksin. Kendini kimseyle kıyaslama. Yapamadıklarına odaklanma. Hepsini yapacağın günler gelecek, bol sabır…Tünelin ucu aydınlık sevgiler

Ders verin gelelim helal olsun

Ebeveyn olmak böyle bir şey fedakarlık gerektiriyor. Hayatınız asla tamamen eskisi gibi olmayacak onu bir baştan söyleyelim. Zamanla kabulleneceksiniz. Her dönem ayrı bir serüven mi diyeyim bilemedim. Bizim ki şimdi 7 yaşında. Bebekken ne zaman büyüyecek derdim, büyüdüğünde kolaylaşacakmış sanırdım. Ah ne büyük yanılgı

Çocuk büyüdükçe dertleri de büyüyor diyenler haklı çıktılar :) Şu an gerçekten en güzel, en kolay dönemleriniz. Biz eğitim hayatına giriş yaptık mesela, 1. sınıfız. İşten eve gelip ela ve laleyle halay çekiyoruz akşamları ve hafta sonları. Tüm dinamiğimiz ödevleri ve öğrenme gelişimi.

Tabi ki olmayacak artık hayatınızda bir insan var :)

Ama geçecek. Çocuğa göre değişse de 3 yaş civarı epey rahatlamış olursunuz. O eşinizle çıkıp burnunuzdan gelen yemeğe çocuğunuzla çıkar gezer dolaşırsınız.

Bende 2 oğlan var biri 7 olmak üzere biri 3.5 yaşında. Bizim de yanımızda kimse yok. Kv 1 saat uzakta ama ha diyince gelemez. Çok mecbur kalmadan çağırmam. 3 yaşında olmadan kreşe başladılar. Eşim çok yoğun çalışıyor evin ve çocukların yükünün çoğu bende. Çok yoruluyorum ama her sene bir öncekine göre daha rahat hissediyorum.

1.5 yaşında çok hareketli bir erkek bebek annesiyim. Bekarlığımı,gezmeyi,kitap okumayı,uzun uzun uyumayı,banyo yapmayı(rahatça) ve daha birçok şeyi o kadar özlüyorum ki. Benimde hiç destekçim olmadı bebeğimle doğduğundan beri yalnızız ama onunla birlikte hayata daha farklı bakmayı öğrendim,iyiki var iyiki dünyaya gelmiş. Hiç kimseyi onun kadar çok sevemem artık. Annelik çok zor evet ama çokta güzel,büyüdükçe daha da güzelleşecek inanıyorum. Hem kendime hatırlatma hemde size yazasım geldi...

Eskisi gibi olman mümkün değil. Hayatına bir canlı dahil oldu sonuçta
Olamazsın yani kısacası. Ha bi tv izlemekten filan bahsediyorsan onlar olur belki ama kafa olarak artık eskisi gibi olamazsın

Benim bebeğimde 1 yaşına girecek. Şu son 1 aydır gözle görülür bir rahatlama oldu. Hem oyun oynamak hem oyalamak hem birlikte gezmek vs daha kolay oldu. 3 aylıkken dışarıda yemek yemek zulüm gerçekten sizi anlıyorum. Biraz sıkın dişinizi . Size bunlar iyi günlerin diyenlere inanmayın asla gittikçe zorlaşmıyor her gün biraz daha kolaylaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…