Bebekten sonra eski hayata dönülebiliyor mu?

benim kizim 3 yasina girecek arada sirada soruyum kendime o yokken ne yapmissiz bos zamanlarda ve inanin hatirlamiyorum :) ama ben aksam uyuduktan sonra (beninmkide erken yatanlardan) kitap okumaya ve hobilerime hep zaman ayirabilmisimdir.

13aylık oglum var hala yeni doğmuş gibi eski hayatı unuttum ben dedim madem eski hayat yok o zaman bi tane daha yapiim barii 31 haftalık kızıma gebeyim ahahah ben unuttum eski hayat gelmese de olur böyle daha eğlenceli

Hayır ama siz çocuğa değil çocuk size ayak uyduracak şekilde temel ihtiyaçları yanınıza alıp sakin olursanız gezebilirsiniz dışarıya alışması uyuması lazım
İkinciler o yüzden kolay büyüyor derler çünkü çocuk mecburen uyum sağlıyor büyüğün peşinde parklarda uyuyor vs

Sekiz buçuk aylık oğlum var. Ne markette durur ne piknikte ne arabada. İlk dört ay kolikti durmadan ağlıyordu. Bu ara yeniden mızmız. Dün gece beni dokuz kez kaldırdı sabah altı buçuk olmadan ayağa kalktı. Dikkat süresi bebek sonuçta çok kısa. Hemen sıkılır hep farklılık ister. Uykusuz halimle yetemediğimi hissediyorum ve durup kendime diyorum ki ,
büyüdü bile ve ben o güzel kokusunu hep içime çekebildiğim bugünleri çok özleyeceğim.
Evet sanki sizin hayatınız ve ihtiyaçlarınız yokmuş gibi oluyor bir süre. Benim bebeğim yerde ve yürütecte de durmuyor. Ana kucağında da hiç durmadı. Ama diyorum demekki kucağıma ihtiyacı var.
Severek bekledim onu şimdi gücüm yettiğince kol kanat germe zamanı.
Benim eşimde sekizde geliyor akşam. Zaten oğlum bir saat içinde uyumuş oluyor haftasonu destek oluyor ama ikimiz birden çok yoruluyoruz.
Yürümesini bekliyorum bende

2 çocuğum var 11 ve 5 yaşlarında.
Eskisi gibi olmuyor hiçbirşey ama siz adapte oluyorsunuz artık yeni hayatınıza.
Çocuklar büyüdükçe yapabilecekleriniz çoğalıyor tabi ki.
Henüz çok küçük bebeğiniz uykusuz yorgun olmanız normal. O büyüdükçe sizde rahatlayacaksınız zaten biraz sabır.
Okula başladığında kendinize zaman ayırabileceksiniz daha fazla.
Mesela şu an bizim evde çocuklar 9da yataktadırlar,onlar uyur biz eşimle başbaşa kalırız.
Konsere gitmeyi çok özlemiştim mesela ben,kızımı aldım gittim,oğlumu babasına bırakıp zira benim eşimde yoğun çalışıyor onun işyerine bıraktım oğlumu ikisi dısarda yemek yiyip eve geçtiler,biz kızımla konser alanına geçtik yemegimizi yiyip,kahve içip sohbet ettik,saati gelince konserimizi izledik,gece 1e geliyordu eve geldik. Çok eğlendik,eşimde olsaydı demedim,kızımla da gayet güzel vakit geçirdim arkadaş gibi. Anne kız,baba oğul akşamı oldu bize.
Haftasonu ailece birşeyler yapıyoruz ,hepimizin sevebileceği bir planlama yapıyoruz,egleniyoruz da tabi.
Sizde karamsar olmayın,zamanla şartlarınız iyileşecek.
Tabi ki bekar yada çocuksuz gibi takılamıyoruz ama alıştık bu duruma,kabullendik.

Açılın ben 22.aydan geliyorum. Kismen daha iyi olacak. Yemege gittiğinizde kendi yemegini yiyecek, oturacak. Gece uykuları duzeldikce oturup film izleyebileceksiniz. Tabi tamamen eskisi gibi olamaz çünkü buyudukce hele konusmaya basladiklarinda talepleri bitmiyor. Gezelim, camdan bakalim, oyun oynayalim, oyuncak alalim.

yani zaten çocukla 18.00 da buluşuyoruz evde. 19.30 da uyuması beni hiç görmemesi anlamına gelir :)
ama bebekken de çok düzenli bir rutinimiz vardı ve hiç böyle uykusu olan bir çocuk değil. gece en az 3-4 kere uyanırdı bu seneye kadar
siz şanslı kesimdenmişsiniz maşallah diyelim

Tamda o aylarda dediğiniz gibiydik hiçbir sey yapamiyor ve yapamayacakmisiz gibi geliyordu fakat ben cok pozitif dusunen bir insanim aydan aya degisecegini kendime hep hatirlattim. Şuan 1 yas oldu hepsini yapabiliyor muyuz dersen hayir. Fakat erken yatirdigimiz zaman dizi/film acip sarmas dolas izliyoruz. Bunaldigimiz yada bir sey yapmak istedigimizde arkadaslarimizla cikicaz diyelim digerimiz bebege bakiyor bi kac saat cikiyoruz buyudukce kolaylasiyor oyundan anliyor, ek gida ile ögün yemekleri sayesinde sana bagimliligi azaliyor(tek mama alsa dahi mesele emmesi degil buyumesi) corbasini yapar cikarsin mesela esin yedirir corbasi yogurdu meyvesi bunlar kac saat oyalayacak anneye zaman taniyacak seyler. Eş ile disari cikma durumuna gelirsek biz hala her yerde cok rahat degiliz zamanla cozduk ama uyku saatine gore ne zaman ciksak rahat olur vs sende cozersin avm park bahce her yere gidersiniz.
Biz kac kez giyinip kapida gerisin geri soyundugumuzu evden dahi cikamadigimizi biliyorum degil disarda yemek yemek öyle dusun :)

Geçiyor 2 yaştan sonra uykular düzene giriyor ,sonra kreş çağı, anaokulu derken ilkokula başlıyor. Buzamanlarin tadını cikarin bu minnak halleride çok ozleniyor. Benim kızım 4 ay kadar kolik problemi sürdü hiç büyümeyecek gibiydi , çok ağlardı. Allah sağlık versin hepsi geciyor

Çocuğunuz kreşe başlayınca biraz daha rahatlayacaksınız ama tabii ki eskiye dönemeyeceksiniz. Çünkü artık 3 kişisiniz. Ona göre bir düzen oluşturacaksınız. Eşinizle tekrar vakit geçireceğiniz günler de gelecek ama tabii ki iki kişi olduğunuz zamanlar gibi değil. Hayırlı olsun.

Eskisi gibi hiç olmayacak ama bebek büyüdükçe 3 kişilik harika etkinlikleriniz olacak. Mesela cocuk filmlerine gideceksiniz, çocuk tiyatroları izleyeceksiniz, evde evcilik veya araba oynayacaksınız, boyama, yapboz etkinlikleri yapacaksınız, eşiniz at olup bebeginiz sırtına binerken kahkahaları evi inletecek, hep aynı yere saklandığı saklambaç oyunları olacak.... Bunları cogaltabiliriz. Sadece bir yaş olana kadar sabredin...

Teşekkür ederim, hamileliği hastalık olarak görmüyorum neredeyse doğuracağım ama bazen unutuyorum da gebe olduğumu malum 2 erkek çocukla
kizimla dogumuma 18 saat kalasina kadar parkda bahcede kucakta hopladik zipladik ertesi gun oglumu aldim kucagima ama yani sporda ne biliyim helal olsun

Herkes yazmış ama evet bir daha eskisi gibi olmayacak tabiki. Yeni normal düzene geçeceksiniz ama :) yavaş yavaş çocuk size siz ona alisacaksiniz. Benimkiler 6.5 ve 3 yaşlarındalar şuan ikiside uyuyor kesinlikle uyku düzeni çok önemli hem çocuk hem anne baba için. Sabah 7-7.30 arası uyaniyorlar bu şekilde düzenleri. Hele 1 yaşını geçsin biraz rahatlama gelecek tabiki. Bizimde 3-4 aylık zamanlarimiz çok güzel geçmedi ama şuan hepsi geçti bitti. Yerini başka sorunlar illaki alıyor ama bir daha o eski zorluklar olmuyor. Gayet tatile,yemeğe, filme her yere gidebiliyorsunuz. Yada çocukları uyutup dışarı çıkmak vs. Bizde ailelerden uzak buyutuyoruz ama oluyor yani bir şekilde herşey.

Geçiyor geçiyor, sonra şuanki halini özlüyorsunuz. Hep küçük ve sevimlı kalsalardı keşke diyorsunuz. Büyüdükçe dertleri büyüyor dediklerini ben artık bir ergen birde nerdeyse ergen iki çocuk annesi olarak çok iyi anladım. Allah acılarını göstermsin tabii, ama annelik her aşamada daha zorlaşıyor gibi.

Eskisi gibi olmasını bekleyemeyiz ancak engel olarak görneksizin bundan sonra birlikte takılacağız diye diye hareket etmek lazım.
Mesela yemekte sorun yaptıysa bile zamanla alışıyor bebekler de. E tabi siz de eski konforlu yemek yemeyeceğinize alışıyorsunuz :) 2 yaşına geldi akşam film izleme faslına yeni geçtik. Ama gece tam dışarı çıkmak istediğimiz saatler uyku saati oluyor ona da zamanla çözüm bulacağız :)

Yorumunuz dikkatimi çekti bende konu sahibiyle aynı derde sahibim.Kahve hiç mi tüketmemek gerekiyor?Bir de uyutma şekliniz nasıl bebeğim 4 bucuk aylık

Biz bu zamanlarda uyku saatlerinde esneme yapıyoruz normalde düzene bağlı olsakta. Ters teptigi hiç olmadı ertesi gün yine erkenden yatakta oldular çünkü senelerdir alıştığı düzen var sonuçta. Biz tamamen çocuklara ayak uydurmadik açıkçası bazende onlar bize ayak uyduruyor bence bu şekilde çok keyifli, ekstrem durumlar sonuçta her akşam olan şeyler değil. Yada tatilde vs saat 8 de yatağa gitmedik hiç normalde düzenleri o olsada. Bence böyle daha güzel ama her çocuk aynı degildir tabi sadece tecrübeli olarak yazmak istedim zeynones misafir vs gelincede arkadaslarinin arasından alıp hadi uykuya demem uyku zamanlarında. Ama onlarda bilir bu bu aksamlik böyle yarın yatış saati belli diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…