- 13 Kasım 2019
- 249
- 615
- 103
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Merhaba, öncelikle teşekkürler, bebeklikten beri böyle alıştırdım. Tüm ışıklar kapanıyor. Önce 1 saat parkta eğleniyoruz, sonra eve gelip duşlarımızı alıp pijamaları giyiyoruz ve herkes kendi yatağına giriyor kitap okuyorum onlar da zaten uyumuş oluyor. Ama istikrarlı olmak lazım. Büyük oğlum Okuldan 4te geliyor. O arada muhabbet edip sorunlarını anlatıyor oyun oynuyoruz, ödev varsa yapıyoruz. Onlar uyanıkken hiç ev işi yapmıyorum. Sadece oyuncaklarını toplamalarını destekliyorum. Saatleri yarım saat geçince küçük gelip anne dandini dandini dastana diyor
Bir de ben onlara çikolata gibi abur cubur asla vermiyorum. Yemek yiyorlar. Bir de ekran hiç açmıyorum. Belki ondandır. Ama dediğim gibi istikrar çok önemli, çocukların da kurallara ihtiyaçları var özellikle uykuyla ilgili. Yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Belki bir kaç gün zorlanırsınız ama yaparsınız.
Tamda o aylarda dediğiniz gibiydik hiçbir sey yapamiyor ve yapamayacakmisiz gibi geliyordu fakat ben cok pozitif dusunen bir insanim aydan aya degisecegini kendime hep hatirlattim. Şuan 1 yas oldu hepsini yapabiliyor muyuz dersen hayir. Fakat erken yatirdigimiz zaman dizi/film acip sarmas dolas izliyoruz. Bunaldigimiz yada bir sey yapmak istedigimizde arkadaslarimizla cikicaz diyelim digerimiz bebege bakiyor bi kac saat cikiyoruz buyudukce kolaylasiyor oyundan anliyor, ek gida ile ögün yemekleri sayesinde sana bagimliligi azaliyor(tek mama alsa dahi mesele emmesi degil buyumesi) corbasini yapar cikarsin mesela esin yedirir corbasi yogurdu meyvesi bunlar kac saat oyalayacak anneye zaman taniyacak seyler. Eş ile disari cikma durumuna gelirsek biz hala her yerde cok rahat degiliz zamanla cozduk ama uyku saatine gore ne zaman ciksak rahat olur vs sende cozersin avm park bahce her yere gidersiniz.Merhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Gün içinde sürekli depresif düşüncelere dalıyorum eski yaptığım şeyleri çok özlüyorum vve aklımdan atamıyorum. Mesela eşimle geç saatlere kadar film izlemeyi, birlikte yemek yapıp yemeyi, kitap okumayı, dizi izlemeyi, yoga-pilates tarzı şeyler yapmayı çok özledim. En çok da eşimle yaptığımız aktiviteleri özledim.Bir film açsak bebek durmuyor uyuyunca açalım desem ben uykusuz kalıyorum zaten uykular bölük börçük. Birimiz yemek yerken diğerimiz çocuğu oyalıyor. Geçen dışarda yemeğe gittik burnumuzdan geldi. vs gibi durumlar beni çok üzüyor. Yanlış anlaşılmasın isteyerek yaptım bu bebeği ve çok seviyorum ama gerçekten günler çok zor geçiyor.
Tecrübeli annelere soruyorum geçiyor mu? Çocukla beraber Eskisi gibi olabiliyor mu hayatımız? Oluyorsa ne zaman oluyor ?
Geçiyor 2 yaştan sonra uykular düzene giriyor ,sonra kreş çağı, anaokulu derken ilkokula başlıyor. Buzamanlarin tadını cikarin bu minnak halleride çok ozleniyor. Benim kızım 4 ay kadar kolik problemi sürdü hiç büyümeyecek gibiydi , çok ağlardı. Allah sağlık versin hepsi geciyorMerhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Gün içinde sürekli depresif düşüncelere dalıyorum eski yaptığım şeyleri çok özlüyorum vve aklımdan atamıyorum. Mesela eşimle geç saatlere kadar film izlemeyi, birlikte yemek yapıp yemeyi, kitap okumayı, dizi izlemeyi, yoga-pilates tarzı şeyler yapmayı çok özledim. En çok da eşimle yaptığımız aktiviteleri özledim.Bir film açsak bebek durmuyor uyuyunca açalım desem ben uykusuz kalıyorum zaten uykular bölük börçük. Birimiz yemek yerken diğerimiz çocuğu oyalıyor. Geçen dışarda yemeğe gittik burnumuzdan geldi. vs gibi durumlar beni çok üzüyor. Yanlış anlaşılmasın isteyerek yaptım bu bebeği ve çok seviyorum ama gerçekten günler çok zor geçiyor.
Tecrübeli annelere soruyorum geçiyor mu? Çocukla beraber Eskisi gibi olabiliyor mu hayatımız? Oluyorsa ne zaman oluyor ?
Eskisi gibi hiç olmayacak ama bebek büyüdükçe 3 kişilik harika etkinlikleriniz olacak. Mesela cocuk filmlerine gideceksiniz, çocuk tiyatroları izleyeceksiniz, evde evcilik veya araba oynayacaksınız, boyama, yapboz etkinlikleri yapacaksınız, eşiniz at olup bebeginiz sırtına binerken kahkahaları evi inletecek, hep aynı yere saklandığı saklambaç oyunları olacak.... Bunları cogaltabiliriz. Sadece bir yaş olana kadar sabredin...Merhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Teşekkür ederim, hamileliği hastalık olarak görmüyorum neredeyse doğuracağım ama bazen unutuyorum da gebe olduğumu malum 2 erkek çocukla
Geçiyor geçiyor, sonra şuanki halini özlüyorsunuz. Hep küçük ve sevimlı kalsalardı keşke diyorsunuz. Büyüdükçe dertleri büyüyor dediklerini ben artık bir ergen birde nerdeyse ergen iki çocuk annesi olarak çok iyi anladım. Allah acılarını göstermsin tabii, ama annelik her aşamada daha zorlaşıyor gibi.Merhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Yorumunuz dikkatimi çekti bende konu sahibiyle aynı derde sahibim.Kahve hiç mi tüketmemek gerekiyor?Bir de uyutma şekliniz nasıl bebeğim 4 bucuk aylık2 oğlum var 3.ye hamileyim tek başıma çocuklarımı alıp bu gebe halimle tatile bile gittim. Benim de hiç destekçim yok sadece ev işlerine yardımcım geliyor. Onun dışında her şeyi tek yapıyorum. Eşim gece 12de geliyor. Sabah şansımız şöyle 11 gibi işe gidiyor. O arada işlerimizi halledebiliyoruz. Eşim onlara bakarken ben de spor vs yapabiliyorum.
Uyku düzeni oluşturun şimdiden. Benim çocuklarım akşam 19.30da yatarlar sabah 7.30da kalkarlar. Hiç şaşmaz. Onlar uyurken de her şeyi yaparım dinlenirim.
Düzen oluşturmanız şart. Yaşları da 5,5 yaş ve 19 aylık. 1 aya da nasipse doğumum var. Ama hala parka çıkarıp peşlerinde koşabiliyorum çünkü uyku düzenleri olduğu için ben de dinleniyorum. Tatile gittiğimizde de asla uyku düzenlerini bozmadık.
Çocuğunuzun odasına siyah karartma perde alın. Orada uyutun, uyandığında salona getirn. Gece gündüz farkını bilsin. Ve akşam 19.00 olduğunda tüm elektronik aletleri kapatın ışıkları kapatın. Çocuk böylece alışacak bu düzene. Kendim ikisinde de bunu yaptım. 3.de de aynısını yapacağım. Ve gazlı sütlü hiçbir besin tüketmedim emzirirken. Çocuklara bu ikisi aşırı dokunuyor. O yüzden bebeklikleri de usluydu. Gaz sancısı çekmediler çünkü ben kendimden çok fedakarlık ettim. Siz de bu konuda edin. Ve unutmayın geçiyor. Benim için ilk 6 ay en rahat dönemleri zaten hep uyuyorlar ama kahve içmemelisiniz. Yoksa uyumaz :)
Biz bu zamanlarda uyku saatlerinde esneme yapıyoruz normalde düzene bağlı olsakta. Ters teptigi hiç olmadı ertesi gün yine erkenden yatakta oldular çünkü senelerdir alıştığı düzen var sonuçta. Biz tamamen çocuklara ayak uydurmadik açıkçası bazende onlar bize ayak uyduruyor bence bu şekilde çok keyifli, ekstrem durumlar sonuçta her akşam olan şeyler değil. Yada tatilde vs saat 8 de yatağa gitmedik hiç normalde düzenleri o olsada. Bence böyle daha güzel ama her çocuk aynı degildir tabi sadece tecrübeli olarak yazmak istedim zeynonesEskisi gibi olmasını bekleyemeyiz ancak engel olarak görneksizin bundan sonra birlikte takılacağız diye diye hareket etmek lazım.
Mesela yemekte sorun yaptıysa bile zamanla alışıyor bebekler de. E tabi siz de eski konforlu yemek yemeyeceğinize alışıyorsunuz :) 2 yaşına geldi akşam film izleme faslına yeni geçtik. Ama gece tam dışarı çıkmak istediğimiz saatler uyku saati oluyor ona da zamanla çözüm bulacağız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?