- 24 Ocak 2013
- 2.562
- 8.478
- 358
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Asla birebir eskisi gibi olmuyor, öyle olmasını beklemeyin.Çocukla beraber Eskisi gibi olabiliyor mu hayatımız? Oluyorsa ne zaman oluyor ?
Biz bu zamanlarda uyku saatlerinde esneme yapıyoruz normalde düzene bağlı olsakta. Ters teptigi hiç olmadı ertesi gün yine erkenden yatakta oldular çünkü senelerdir alıştığı düzen var sonuçta. Biz tamamen çocuklara ayak uydurmadik açıkçası bazende onlar bize ayak uyduruyor bence bu şekilde çok keyifli, ekstrem durumlar sonuçta her akşam olan şeyler değil. Yada tatilde vs saat 8 de yatağa gitmedik hiç normalde düzenleri o olsada. Bence böyle daha güzel ama her çocuk aynı degildir tabi sadece tecrübeli olarak yazmak istedim zeynonesmisafir vs gelincede arkadaslarinin arasından alıp hadi uykuya demem uyku zamanlarında. Ama onlarda bilir bu bu aksamlik böyle yarın yatış saati belli diye :)
Hayatınız bir daha hiç eskisi gibi olamayacak zaman zaman eskisinden daha İİ olacak belki ama eskisi gibi olmayacak.Merhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Gün içinde sürekli depresif düşüncelere dalıyorum eski yaptığım şeyleri çok özlüyorum vve aklımdan atamıyorum. Mesela eşimle geç saatlere kadar film izlemeyi, birlikte yemek yapıp yemeyi, kitap okumayı, dizi izlemeyi, yoga-pilates tarzı şeyler yapmayı çok özledim. En çok da eşimle yaptığımız aktiviteleri özledim.Bir film açsak bebek durmuyor uyuyunca açalım desem ben uykusuz kalıyorum zaten uykular bölük börçük. Birimiz yemek yerken diğerimiz çocuğu oyalıyor. Geçen dışarda yemeğe gittik burnumuzdan geldi. vs gibi durumlar beni çok üzüyor. Yanlış anlaşılmasın isteyerek yaptım bu bebeği ve çok seviyorum ama gerçekten günler çok zor geçiyor.
Tecrübeli annelere soruyorum geçiyor mu? Çocukla beraber Eskisi gibi olabiliyor mu hayatımız? Oluyorsa ne zaman oluyor ?
Sizde niye eksiklik olsun? Ne güzel ifade etmişsiniz, kendinizi tanıyorsunuz. Bazı insanlar yarınını düşünmeden çocuk sahibi oluyor.işte bu yüzden ben de çocuk yapmak istemiyorum. en azından yaşım 20lerdeyken istemiyorum. bebekleri de severim ama biraz parazit gibiler anneye muhtaçlar sürekli emzirme besleme sevme. çoğu huysuz derdini anlamazsın. 2 saatte bir uyanıp besleme durumu mesela ben uykuya düşkünüm yapamam. kadın için çocuk doğurmak hayatı altüst ediyor. o yeni hayat fikrini de herkes kabul edemez bence. tabii allah aratmasın da anne olmaya çalışan çok kadın var. ama ben istemiyorum ve bu yüzden arada kendimi kötü hissediyorum o kadar anne olmak isteyen çocuk yapan kadınları görünce bende eksiklik var sanırım
Ben çocuklarımı hiç sallamadım. Memede uyuyorlardı. Zaten ilk 5-6 ay yapışık gibiydik. Kucağımda uyumalarını hiç sorun etmedim, iş var güç var demedim sağolsun eşim de iyi bir insandır hep destektir. Böylece güvenli bağlandılar bana. 5-6 aydan sonra emzirip tek başlarına koyuyordum yataklarına ve uyuyorlardı. Tabi diş ve atak dönemleri vs olunca uyku sorunları yaşıyorduk ama geçici dönem bunların hepsi. Önemli olan size güvenli bağlanması.Yorumunuz dikkatimi çekti bende konu sahibiyle aynı derde sahibim.Kahve hiç mi tüketmemek gerekiyor?Bir de uyutma şekliniz nasıl bebeğim 4 bucuk aylık
Tabiki bebek büyüdükçe, derdini anlatmaya başladıkça rahatlayacaksınız ama kaç yaşına gelirse gelsin önceliğiniz hep o olacakyorumlar iki uçta Bazılarınız daha sa zorlaşıyor bazılarınız kolaylaşıyor demişbebeğin karakteri ile ilgili sanırım bu durum umarım ben büyüdükçe kolaylaşan taraftan olurum
Zorluklar değişiyor.yorumlar iki uçta Bazılarınız daha sa zorlaşıyor bazılarınız kolaylaşıyor demişbebeğin karakteri ile ilgili sanırım bu durum umarım ben büyüdükçe kolaylaşan taraftan olurum
Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdiZorluklar değişiyor.
Artık uykusuz değilim. Bedenen zorlanmıyorum. Ama ruhen daha çok yoruluyorum daha çok zorlanıyorum.
Çünkü bir insan ve sana her zaman mantıkla gelmiyor. Yapması gereken en ufak şey için bile ikna etmen, bazen saatlerce konuşman gerekiyor. Saçma istekleri için tutturup ağlayacak, çok zorlanacaksın.
Kışın terlik şort okula gitmek isterken yazın bereyle çıkmak isteyecek mesela. Tam okula giderken servis gelmek üzereyken başka bir montunu giymek isteyecek, onun ıslak olduğunu söylediğinde bana ne diyecek. Sinir stres olacaksın.
Yada akran zorbalığı görecek, okulda kötü şeyler yaşayacak. Elinden bir şey gelmediği üzüntüleri olacak. Onla beraber üzüldüğünde de çok kötü oluyor. Daha çok üzülüyorsun yani.
Fiziken az yorulurken manevi anlamda daha çok yoruluyorsun üzülüyorsun.
Kucağındayken derdi diş ağrısı emziriyorsun geçiyor. Ama arkadaşıyla arası bozulduğunda, dışlandığında, zorbalık gördüğünde daha çok üzülüyorsun
2 adet yeğenim var biri 2 yaşında biri 6 aylık. 6 aylık olana ömür boyunca bakarım ama 2 yaşında olanı eldivenle bile sevesim gelmez. o kadar huysuz o kadar memnuniyetsiz birisi ki. bebekken bile öyleydi. onu görene kadar bebeklere karşı ön yargım olduğunu bile bilmiyordum. resmen travmam oldu annesi babası da zor zamanlar yaşadı yıllarca beklenen özlenen bir bebekti. bilmiyorum ya bence çocuk yapmak çok zor bir şey kadın için hayatından en az 3 sene gidiyor hamilelik bedene zarar veriyor. sevimli görünüyorlar ama hamilelikte bebek anneyi manipüle ediyo hormonlarla. büyüyünce doğunca da öyle. iş hayatını da etkiler. hiçbir şey eskisi gibi olmaz binbir türlü derdin olur. her bebek öyle değil bazısı var aşırı uyumlu mesela kuzenimin bebeği öyle 1 yaşında ama annesini takip eder onlara uyar. ama 4 yaşındaki kuzenim hala terör estirir. çocuğun karakteri de önemli sanırım. bir de insan yaşı büyüyünce de yanında kendine bir yoldaş arıyor. tüm zorluğa değer diyenler çok ama insan başına gelmeden anlayamaz herhalde bana şimdi bakınca değmez gibi geliyorSizde niye eksiklik olsun? Ne güzel ifade etmişsiniz, kendinizi tanıyorsunuz. Bazı insanlar yarınını düşünmeden çocuk sahibi oluyor.
Keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa
Oğlum 3 yaşında. Eski hayatımı tamamen unuttum neredeyse. Ama 2 yaştan sonra ufak ufak nefes almaya başladım. Biraz olsun kendi kendine oynuyor, mesela bi kahve içecek vaktim oluyor, öğlen uyursa spor yapıyorum. Akşam o yatınca film dizi izleyebiliyorum, birazdan oturup bi kaç tane bira içcem hatta.Merhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
Gün içinde sürekli depresif düşüncelere dalıyorum eski yaptığım şeyleri çok özlüyorum vve aklımdan atamıyorum. Mesela eşimle geç saatlere kadar film izlemeyi, birlikte yemek yapıp yemeyi, kitap okumayı, dizi izlemeyi, yoga-pilates tarzı şeyler yapmayı çok özledim. En çok da eşimle yaptığımız aktiviteleri özledim.Bir film açsak bebek durmuyor uyuyunca açalım desem ben uykusuz kalıyorum zaten uykular bölük börçük. Birimiz yemek yerken diğerimiz çocuğu oyalıyor. Geçen dışarda yemeğe gittik burnumuzdan geldi. vs gibi durumlar beni çok üzüyor. Yanlış anlaşılmasın isteyerek yaptım bu bebeği ve çok seviyorum ama gerçekten günler çok zor geçiyor.
Tecrübeli annelere soruyorum geçiyor mu? Çocukla beraber Eskisi gibi olabiliyor mu hayatımız? Oluyorsa ne zaman oluyor ?
Tabii ki oluyor neden olmasın biraz sabır sadece kızım doğduğundan beri bakımıyla tüm detayıyla hep kendim ilgilendim bugün biz ilk defa eşimle baş başa bir yere gittikMerhaba hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var tek başıma bakıyorum. İki tarafında Ailesi farklı bir şehirde ve eşim haftanjn 6 günü çalışıyor geç saatte geliyor.
“Eski normal değil” deyince aklıma Fahrettin koca geldiNormale dönüyor evet ama normal eski normal değil. İlla değişiklik oluyor yani. 2 3 yaş sonrası rahatlama geliyor.
Benimde iki oğlum var düzenleri aynı şekilde 3 aylıkken başlıylrum uyku eğitimine ve ne olursa olsun bozmuyorum bu düzeni şuan biri 3 yaşına girmek üzere diğeri 14 aylık akşam 8 de ikisi de uyumuş olur küçük destekli uyuyor büyük olanı da uyku saati annecim dediğim zaman yatağına götürür yanına uzanırım o uyur bazen çok yorgun olursam küçügü uyuturken ona sakin bi çizgi film açıyorum 10 dk da uyuyor kendisi gece bazen uyandığı olur onda da hava karanlık olduğu için uyku saati devam ediyor der uyumaya devam eder sabah da 8-10 arası uyanır kendisi ben kaldırmam düzenleri bu şekilde olduğu için normal hayatıma kötü etkisi olmuyor onlar uyuyunca kalan saatleri istediğim gibi değerlendiriyorum eşimle olan ilişkime de olumlu yansıyor uzaklaşma birbirimizi sadece çocuga odaklı bi hayat yaşamıyoruz beraber film izleyip sarılıp uzanıyoruz falan iyi gelen şeyler bunlar özellikle çocuklar ile zor bi gün geçirdiysem o kadar alışmışız ki ikinci oğlum doğduğu zaman ilk 3 ay uyku eğitimi olmadığı için çok zor olmuştu en sonunda eşim sen buna bi el at düzen kur ilk çocuktaki gibi demişti ilk oğlumda bu konu ile ilgili çevreden çok tepki aldım ama hiç umursamadım kararlı şekilde devam ettim o tepki verenler şimdi tam tersi şekilde düşünüyorlar çocuktaki olumlu etkiyi görünceelini sıkıp sizi tebrik edesim geldi çocukları nasıl 19.30 da yatırabiliyosunuz???
benimki 5 yaşında ve sabah 7.30 da kalkıp bütün gün kreşte yorulmasına rağmen 21.30 - 22 gibi ancak uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?