Bebekten sonra eski hayata dönülebiliyor mu?

. Geçen dışarda yemeğe gittik burnumuzdan geldi.
ay bu cumleyi okuyunca istemsizce sesli guldum. Valla bir gun restorandan kovulucaz sandim. Hollandada. Herkes sessiz sakin, bizim rezervasyonumuz da yoktu bizi kabul ettiler. Durmuyor cocuk durmuyor! Bagir bagir bagir! Burnumuzdan gelmisti. Bir daha eve bile siparis vermedik o dukkandan o kadar utandik :)

Bir de iki numara 2 aylik falandi. Neyimize guvendiysek bir de steak yemeye gittik :) cip oldu o steakler. Yazik garson kiz biz kalkarken bebeginiz cok tatli lutfen kotu hissetmeyin demisti :)

Neyse oluyor boyle durumlar. Hep olmuyor tabi arada sirada :) normale donuyor hayat.

Eskisi gibi olmuyor ama bence eskisinden bile güzel olan anlara odaklanmak iyi geliyor. Ben o kadar küçükken sling kullanıyordum, yemek yerken falan sling de uyuyordu. Dizi, film izlerken de yine sling de kokumu ala ala uyuduğu için huzursuz olmuyordu çok fazla. Yani ilk 6 ay falan sling ile yaşadım desem yalan olmaz. Hemen o hayata dönmeyi düşünmeyin, bu anların tadını çıkarın özlenmez gibi geliyor ama insan o hallerini çok özlüyor. Size bi güncelleme geliyor bi süre sonra oğlum 31 aylık hala gık sesine uyanıyorum. Geçen beraber kahve içmeye çıktık ona çok az süt aldım, kendime kahve sohbet ettik. Sonra kendi kendine araba sürmeye başladı ben de onu izledim. Uyutmadan önce hayal kuruyoruz beraber mesela bugün italyaya gitme hayali kurduk, pizza yeriz dedim ayran da alalım ben çok severim dedi güldüm. Yani evet şu an çok zor gelebilir ama tünelin sonu ışık. Yeni yeni hobileriniz olacak. Ben kendimi asla bebeğim var diye eve kapatmadım. Aldım aldım dışarı çıktım. Avmde uyku saatine denk getirip bi tur attırır o uyuyunca kahve içmeye giderdim. Parkta piknik örtüsü serer oturtturur önüne kitap koyar kendim kitap okurdum. Siz de çözeceksiniz size iyi gelen şeyleri birlikte yapmayı sonra daha da yaratıcı olacaksınız. Annelik doğuştan falan gelmiyor, ilk kucağına alınca aşırı tecrübesizsin. Zamanla öyle güzel bi kıvam alıyorsun ki şu an yeni doğmuş bi bebeğe bakmak çok kolay geliyor. Bakmak gittikçe zorlaşıyor ama sen çok tecrübeli oluyorsun.

Dönmüyor ama siz yeni hayatınıza alışıyorsunuz.

Valla benim bir kızım var 1.5 yaşında şimdide oğluşum doğacak inşallah ,çok şükür uyumlu gidiyoruz oda bize ayak uyduruyor şimdilik iyiyiz bakalım . Mümkünse karnını doyurup saat 9 gibi uyutmaya bakın . Düzenli bir uyku saati olsun ki alışkanlık edinip o düzene uysun . Strese girmeyin bebeğinizin varlığına alışarak artık eşinizle vakit geçirin . Ağlasa bile birlikte çözüm bulun ama yinede aktivitelerinizden vazgeçmeyin bu günlerde geçecek gün gün büyüdümü oda size ayak uyduracak inşallah

6.aydan sonra bir suru rutininiz olacak, o zaman birseyler daha da kolaylasacak. Sabredin, ha bir daha asla hicbir sey eskisi gibi olmayacak, cunku artik annesiniz.

Yavrunuzu Allah anali babali, huzurla buyutmek nasip etsin

7,5 ve 1,5 yaş iki cocuk annesi olarak söylüyorum
hamile kaldığınızdan itibaren hayat artık eskisi gibi olmayacak
belli bir zaman sonra kolaylaşacak ve keyifli hale gelecek

6-7 cı aydan sonra belli rutinleri oturur
2 yaşından itibaren en keyifli dönem başlıyor, etkinlikler, birlikte eğlenceli bilimsel şeyler
söylediklerine bir büyük gibi tepkiler vermesi vb.
tam rahat ettim artık kendime dönerim dediğin zaman ortalaam 4 yaş

tabi ardına ikinci gelmezse

2.5 yaşa gelmek üzereyiz bireyselliğin çok özlüyorum. Ama eşimle yeni düzenime alıştım. Beraber akşam çıkamamak falan artık koymuyor. Ayrı ayrı arkadaşlarımızla çıkıyoruz arada sırada. Haftada 1-2 gün yogaya gidiyorum ama evde asla yapamıyorum. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor yeni düzene uyum sağlamayı öğreniyoruz.
Depresif olmanız çok normal. Klişe olacak ama ilk bir yıl çok kıymetli çok güzel. Ve çok hızlı geçiyor. Çok çabuk büyüyeceğini düşünüp tadını çıkarın.

2-2.5 yaşından sonra çok keyifli oluyor bence, beraber bir yerlere gitmek. Küçük arkadaşınız gibi oluyor. Ama hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor tabi o günleri ben de özlüyorum. Hep önceliğimiz o, o nereyi sever diye düşünerek gidiyoruz bir yerlere. Hata mı yapıyoruz bilmiyorum ama biz ona ayak uyduruyoruz gibi oluyor, o bize değil

Bunlarin tamamini ben de cok ozluyorum. Sirf bu yuzden yillarca cocuk yapmamistim ben

3,5 yas kiz annesiyim kreşe başladı kızım uyku düzeni daha iyi bence 3 yaşından sonrası bi aydınlığa çıkılıyor:)

İki tane oğlum var. Biri 6 aylık olmak üzere büyük de 5 olacak. 3 yaştan sonra rutinlerinize dönmeye başlıyorsunuz eşiniz de yardımcıysa.

Yani eskisi gibi olamiyorsunuz tabii ama uykuları düzene girince daha cok fırsatınız olur.Benim kızım 3 yasına girecek bir kac haftaya gece 2 3 oluyor uyuyana kadar kaldı ki esimle vakit gecireyim 4 5 saatlik uykuyla ise zor yetisiyorum. Bazen ben de bunu diyorum ne zaman eşimle oturup film izleyecegim o uyuyunca ne zaman benim pilim bitmeyecek diye.Cocugunuz uykuyu severse 5.aydan sonrasi daha rahat olabilir umutsuz olmayın

Canım tabiki eskisi gibi olmuyor ama daha güzeli oluyor yalnız zamanla oluyor sabret sabır en büyük ilaç şu an 7 aylık benim bebeğim ilk zamanlarına göre daha da kolay gün geçtikçe daha da kolay merak etme canım

Geçiyor canim merak etme inşaallah...
İki coook hareketli çocuk ve aileler uzak...WC de bile beraber işimizi görüyordum banyo yapmak zaten hak getire...ağladığını bilirim yorgunluktan... elhamdülillah şimdi biri 8.5 diğer cimcime 4.5 yaş oldular...kız hala WC de kapı kolunu yerinden oynatıyor o ayrı ama bu akşam çocukları babaya bırakıp komşuda kız günü yaptık ki bu benim için kesinlikle çok zordu...pacamdan düşmezdi ikiside...şimdi oğlan tam gün okulda kizda yarım gün ve gezmem, mu dağıtım hepsi çok rahat elhamdülillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…