Bebekten sonra eşle ayrı yatılmalı mı?🤔

isimsiz871

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
1.939
3.209
53
32
Selam güzel hanımlar
Biraz ayrıntılı olucak ama Direk konuma geçmek istiyorum

14 günlük bi bebeğimiz var 7 yıl sonra 5.tedavimle kavuştuk yavrumuza
12 gun eşim izinliydi geceli gundüzlu beraber baktik ben sezeryanliyim diye eşim benden dahada çok ilgilendi diyebilirim

Şöyle bi sorun var
Mesela gece bebek iki ses çıkarsın,dönsün,elini oynatsın
Eşim hemen kucagina alıp tamam oğlum,tamam kuzum diye yuksek sesle konuşmaya başlayıp çocugu uyutmaya çalışmak isterken tam tersine cocugu uyandırıyor ağlıyor
En baştan bidaha susturmaya çalişıp emzirip uyutmak zorunda kalıyorum
Bu döngü hiç bitmiyor ésımin davrinisindan dolayı

kaçkere uyardim ses cikardiğinda hemen dokunma çocuğa
o tekrar uyur sen asil uyandırıyosun diyorum ama tamam diyor tekrar yapıyor

Simdi eşim işe başladı diye bunu bahane edip

Ona desem mi acaba
sen işe başladın sabah erken gidiyosun
en iyisi yan odada tek yat
biz bebekle yatarız
Bisey olursa seni kaldıriim deyip odaları ayırsam mı?

Endişelendigim yer ayrı yatmaya bâşladiktan sonra eşimle arama soğukluk girermi acaba
7senedir eşimle hiç odalamizi ayırmadik
Hamileligimde bile çok daraliyodum sıcaktan yayilarak yatmak istiyodum ama yinede baska odaya gitmiyodum

Bana fikir verin hanimlar
Ayırsam kötü etmiş olur muyum yoksa bosuna mı
Endişeleniyorum.

Bende bebekle yatıyorum 6 aydır
En azından biraz uyuyabiliyorum böyle
Eşimle bir sorunumuz olmadı ama sizin Bebek daha çok küçük
Yanınızda değilde beşikte yatıracaksınız di mi

Ben yatak ayırmayı tercih etmedim.
Hem tek başıma tüm sorumluluğu almak istemedim hem de soğukluk girer gibi geldi. En azından çevremdeki gözlemim bu yönde.
Ama eşinizin müdahale etmesini önleyebilirsimiz. Beşik yanınızda olsun mesela hemen siz ulaşırsınız.
Biz 15 ay beraber yattık tek odada üçümüz. Sonra odaları ayırdık yine beraber yarıyoruz şükür

Allah bağışlasın.
Bence ayırmayın. Zaten sabah işe gideceği için yorgun olacak ve eskisi kadar uyanamayacak.

Çevremdeki örnekleri de açmak gerekirse benim üç kuzenim de ayırdı odaları ama inan söylemeselerdi de anlardım. Sürekli didişen birbirini eleştiren laf sokan tiplere döndüler. Hatta biri ayrıldı zaten. Ha tamamen bundan mı bilemeyiz asla. Ama ben bu gözlemimden dolayı bilerek ayırmadım.
Zorluğunu beraber aşmak istedim

Bunlar ayrı yatmaya başladıktan ne kadar zaman sonra oldu
Tırstım hafiften

Bunlar ayrı yatmaya başladıktan ne kadar zaman sonra oldu
Tırstım hafiften

Yani boşanan kuzeninki çocuk epey büyüyünce oldu. Ama yatakları asla bir araya gelmedi ve ayrı odalarda oturur hale geldiler.
Diğerinde de kuzen çocuklarla yatıyor koca kaçta geldi kaçta gitti bilmiyor hiç. Araları çocumtan çok kısa süre sonra bozuldu. Hala da düzelmedi.
Diğerinde de arada bir soğukluk laf sokma hep var. Mesela ben uyutur gelirdim bize geldiklerinde hemen çakardı lafı. Bak sen bir kere gelmedin hep emzirirken uyur kalırdın diye. Onların evliliği de bitmiş ama okeye dönüyor gibi.
Ha çocuktan sonra tabii zaten tartışmalar oluyor bizde de oluyor ama gece sarılıp uyuyoruz uzatmıyoruz. Belki ayrı uyusak sabaha suratsız kalkardık bilemiyorum.

Çok büyük bir mevzu olmali ki eşimle yatagimi bir sureligine ayirayim. Bazen kopek gibi didisiyoruz, popomuzu donup uyuyoruz ama yatak ayirmayi dusunmuyoruz. Bu gelinebilecek son radde.

Valla size piyango vurmus resmen kiymetini bilmiyorsunuz. Baskasi olsa bebegin gece uyanmasini bahane edip kendi kacardi. Ne guzel esiniz size destek oluyor birakin oda sorumluluk almayi kendine gorev bilsin simdi gonderirseniz rahata alisacak ve hersey sizin boynunuza kalacak. Ayrica kari koca iliskisi acisindansa yataklari ayirmak hic mantikli degil gercekten araya sogukluk giriyor.

Ben çok pişmanım. Eşim işe gidiyor uykusuz kalmasın diye odaları ayirdim hep ben baktim oğluma. Şimdiden söylüyorum eşime geceleri sen bak arada mama ver ben uyuyayım. Çok uykusuz kaldım ilkinde. Şimdiki aklım olsa geceleri arada bir kaldırıp biraz sen bak derdim

Evet girer, burda onlarca konu var benzer sekilde. Ben ne olursa olsun cocuktan sonra hayati degistirme taraftarı degilim. Hayatınızı ona gore uyarlamaya calismayin, o sizin hayatiniza dahil okdu o sekilde yasayin. Yapmaniz gerekn esinizle konusmak. Yeni baba olmanın verdigi heyecanla nasil davranacağını bilemiyordur, sessiz olmasini soyleyin,alışın, alıştırın. Birlikte yapilir, birlikte bakılır, bakılmalı

Bence soğukluk tamamen kişiye göre değişir .bizde durum tam tersi;eşim bebekle birlikte odasında yatıyor ,ben ayrı yatıyorum çünkü ben bebek sağdan sola dönse uyanıyorum asla uyumuyorum ,sonra Guzduz hastalanıyorum ama herhangi bir problem yok.tamamen anlayış diyorum .

Sölemeyin öyle ne güzel yatsın sizinle yoksa ilerde sogukluk girer siz çağırsanız da gelmez. Bilmıyorum ben böyle düşünüyorum biz hiç ayrı yatmadık

Bir de bu yanı var. Çocuk anaya zimmetleniyor oda ayrılınca.
Tully diye bir film var o filmi her anne ve babanın kocasıyla izlemesi lazım.
Erkekler belki biraz anlarlar.
O dönemi yaşananları öyle güzel anlatıyor ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…