Bebekten sonra hayatinizda neler degisti?

Ays111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
55
23
3
36
Evet cocuklu aileler sizden yardim bekliyorum. Bebekten sonra hatta hamile oldugunuzu ogrendikten sonra hayatinizda ne gibi degisimler olmaya basladi. Memnun kaldiginiz yada zorlandiginiz seyler neler oldu.
Kendimi bebek fikrine alistirmaya calisiyorum. Artilarini ve eksilerini bilmek istiyorum.
Simdiden tesekkur ederim.

hamilelikte değişen birşey olmadı sadece hafta hafta gün gün doğumu bekledim heyecanla ama aynı heyecan eşimde yoktu bu biraz hayal kırıklığı yaratmadı değil...
doğum sonrası loğusalıkta her kafadan bir ses çıkıyor, acemilik oluyor, gerekli gereksiz alınan bir ton eşya oluyor falan filan derken o evre biraz sıkıntılı geçiyor.
bebeğin büyümeye başladıkça sana en büyük arkadaş olacak, hayatın akışı değişecek, önceliğin o olacak her daim, hani derler ya benyemedim o yesin ben giymeyim o giysin her şeyde önce onu düşünyorsun, ister istemez karı koca ilişkin sekteye uğruyor, bir dönem cinsellik yok denecek kadar azalıyor, aileler daha çok işin içine giriyor ama herşey zamanla yerine oturuyor ve hayatta iyiki yapmışım dediğin yegane seylerden biri evlat sahıbı olmak oluyor (tabı ıstedıgın anda ve ısteyerek anne oldu ısen) benden bu kadar.

4 senedir saat 7den sonra hic uyumadim kacta yatarsa yatsinlar saat 7 fiks. Isin sakasi bi yana bi baskasini kosulsuzca her zaman sevecegin hissi hayat ne kadar berbatlassada onun kokusunu cekincedeki o bir anlik huzur hissi anlatilamaz. Valium muamelesi yapiom cocuklara iyi mi

Hani bir şarkı var ya sensiz geçen günlerimi ben günden saymıyorum diye hah işte öyle,
Onsuz geçen günlerimi ben günden saymıyorum. Rabbime şükürler olsun, hayatta tattığım en güzel duygu.
Hamd olsun onu bize nasip etmiş, dileyen herkese de nasip etsin inşallah.

Herşey değişti doğumdan sonra gece uykusu sabah 6 da kalkma gün içind e ev işini zorla yapma falan..
Çok güzel şeyler mesela bazı arkadaşlarım çocuğu bırakıp sinemaya giderdi çok şaşırırdım:) ben bırakmam hiç de sinemaya gitmem derdim tabi ben emziriyirdum diye derdim sonuçta mama yese bırakırdım belki
Sonra kendini kendine kıyafet almak için çıkıp çocuk magazalrinda buluyorsun o uyuyunca ondan bahsediyorsun kıyafetlerini yıkayıp dolabına yerleştirmek hiç ütü sevmeyen biri olarak onun utusunu yapmak inanılmaz bir duygu bir keyifff

Memnun kaldigim bitek 9 aylık kızım oldu. Gerisi hiçbişeyden memnun değilim hatta az once eşim hazırlanmadan evvel lavaboyu temizlemistim ki genel anlamda cok yorgunum ve vakit bulamıyorum. Eşim de hep sigarasını kulunu atar lavaboya bu kaçıncı temizleyisim bilmiyorum az evvel girdim baktim tamam dikkat edicem deyop kulluk kullanmasina ragmen yine 2 3 zey sigara kulu var. Bide diyo ki saçımı yapamadım. Dedim inanki.senin saçın umrumda değil gecenin 3unde yattım sabah erken kalktım temizliğe devam ettim düzgün birak orayı. Gülüyordu sustu kaldı. Kendime göre eksisi kabul bende pasaklı olabiliyorum bazen ama eşimin kiri corü çöpü üstüme üstüme atması mezara koyar gibi. Bi de her hafta annemler kayinvalidemler ve babamlar üç grup halinde arka arkaya geliyor görmeye bu da yoruyor. Onun dışında bişey yok güzel bişey yani meme meme diye ağlar pamuk gibi bisey benim çocuğum gibi olursa 8 9 gibi yatar 8 9 gibi kalkar sonraları. Ki bu da beni rahat ettiriyor tabi aralarda yine meme meme diye kedi gibi miyavlaniyo o ayrı.

20 haftalık hamileyim 2.5 yıllık evliyim. Hamile kalmamla birlikte özellikle ev temizliğinde ağrım oldu artık makine çalıştırmıyorum ve çamaşır suyu vs kullanmıyorum. Balkon yıkayamıyorum evi b.k götürüyor. Eşim haftada bir süpürüyor ardından siliyorum. Yemek yaparken fazla ayakta kalınca ağrım oluyor. Kokan yemek yapınca çıkarıyorum. Eşim bu konuda çok yardım etmiyor. bulaşık makinesine eğilemiyorum midem bulanıyor.. o yüzden dokunmuyorum bulaşığımı lavaboya bırakıyorum eşim yerleştiriyor. Tencerelere uZanmamamı söyledi doktor .. eşim indiriyor. Otobüse binemiyorum ağrı yapıyor. Alışveriş poşeti taşımak zaten zor... çok evde durunca bulantım artıyor. Çok yatınca ağrım oluyor. Gece sık sık uyanıyorum. Eşim üstüme geldikçe sinir oluyorum . Hamile karısına bi insan nasıl böyle konuşabilir anlam veremiyorum. Bazen beni değil arkadaşlarının rahatını düşünüyor yok artık diyorum. Bayılacak gibi olduğum zamanlar oluyo abartıyorsun diyor. Çıkardıkça sen psikolojini bozdun ondan çıkarıyorsun diyo. Evet canım ben bilerek çıkarıyorum diyorum ne diyim.. hamilelikle birlikte uzaklaştık birbirimizden. Alakamız kalmadı elinde telefon oyun oynuyor . Bense evde duramıyorum kokuyor ev bana. Araba bende oldukça dışardayım. Eşim evden çıkmaz çıkarsa da kavga gürültü çıkarır pişman eder insanı.. o yüzden onunla gitmiyorum... zaten onla sohbet edecek bi konu yok. Bi şey dersin iyi de bana ne ondan der lafı ağzına tıkar. Bebek beklemek güzel ama zor bir şey. Daha doğmamış olmasına rağmen ilk önce onu düşünüyorsun. Özetle benim için eşimin her davranışı batmaya başladı erkekler acımazsızmış ddim

Hamileyken hiç uyanamadım, doğumdan sonra uyuyamadım. 2 halimden de memnunum. Hamileyken soğukta yorgan altında sağa sola devrilmek çok güzeldi ama günüm ölüyordu. Belim bacağim ağrıyordu. Ama her istediğimi yiyordum düşünmeden. Doğum sonrası bi süre daha az yedim çünkü yapmaya vaktim olmadı. Tembellik edemedim ama vaktim daha kıymetli oldu. Şuan daha tertipliyim, daha planlıyım. Daha fazla öğreniyorum, daha fazla okuyorum. Çünkü sabah 6da kalkıyorum.

Negatiflikler tabi ki var. Ama güzelliklerin yanında esamesi bile okunmaz. En azından benim için.

hayatiniz bir daha asla eskisi gibi olmayacak

hayatta yasayacaginiz en buyuk aşkı yasayacaksiniz , baska bir insan icin var olmak , ölümüne sevmek ne demekmis goreceksiniz , kendi varliginizin onune gecen bir canli olacak hayatinizda

ölene kadar hicbir gece rahat bir uyku cekemeyeceksiniz , kalbinizin bir tarafi hep pirpir seklinde atacak

tum bunlara hazirsaniz cocuk yapin , hazir olmadan yapilinca fena oluyor cevremden biliyorum :)

bir de ben babama ilk cocugumu dogurdudugum zaman sormustum , baba bi daha ne zaman kesintisiz uyuyacagim ? ne zaman duzelir bunlarin uykusu diye
babam da demisti ki , sen 30 yasindasin , ben 30 senedir hic kesintisiz uyumadim.. cocuklar buyuse de hep bizim evladimiz onlar , ölene kadar sikintilari bizim sikintimiz mutluluklari bizim mutlulugumuz

konu benlik olmuş
takip edeyim ben de :)

Rahat bi hamilelik geçirdim
Bebek doğunca değişimler başladı
Uykusuzluk zaten ilk sırada
temizliğe yemeğe kendi bakımına vakit ayıramıyosun

Herşey bi koşturmaca halinde oluyo
Bi mutfak bi bebek
Bi salon bi bebek

Misafir kabul etmek yada misafirliğe gitmek benim için işkence
Ama sevgisi herşeye bedel
Gece olupta o masum masum uyuyunca günün bütün yorgunluğunu unutuyosun

Hamileligimle birlikte hayatim değişti. Ilk 3.5 ay midem bulandı hiçbirşey yiyemedim.

Hamileligim boyunca her gece 01.00 da uyanır sabah 05.00 a kAdar uyuyamazdim doğuma yakın da mide yanmalari başladı.

Tüm bunlara artı olarak hamileligimin 3. Ayından doğuma kadar sirt üstü yatamadim nefes alamiyordum.

Gün geldi dogum yaptım rahatladım derken başladı uykusuz geceler. (Dogumdan sonraki ağrılar falan onları geçiyorum gebelikte alıştık zaten fiziksel aciya )

Vee 6 aydır deliksiz hic uyumadim gece de en az beş kere uyanıyorum. Sabah ise gidiyorum.buna da sukur diyorum en azından ilk 40 Gün çektiğimiz gaz işkencesi yok.

Rahat rahat alışveriş yapamıyorum, sosyal hayat neredeyse sıfır, eşimle arkadaş gibi olduk. Bu arada bugün evdeyim sabah 5 te uyandık uykukumu kaçırdı döndü kendi uyudu. Sonra azıcık ben de uyuyayim dedim tekrar beni uyandırıp uykumu kaçırdı ve yine döndü kicini uyudu sipa ben ortada kaldım anlayacagin perişanlık.

Ama o gülüşü o sirinlikleri o bakışı yok mu sipanin on canim olsa onunuda veririm onun bir gulusune.

Ona bakınca düşündüğüm tek bisey var keşke hic b eklemeseydim. Keske evliligimin ilk yılı yapsaymisim Ah keske

3 senedir uykusuz her gece sarkisini soyliyim diyorum uykusuzluktan ona bile gucum kalmiyo ama muhtesem bi duygu hemen dogurun

En buyuk problemin uykusuzluk olacak bebek dogduktan sonra gelenler gidenler tek basinaysan zor hem ikram hazirla hem bebekle ilgilen temizlik yapamadm ben bi sure banyoya bile giremedim bi sure bundan sonra hayatim boyle mi devam edecek demistim rahat rahat gezemiceksin kis bebegiyse ozellikle caylar hep soguyacak :) hamilelikte ben pek bisey yasamadim acikcasi dogumumda kolay oldu en buyuk zorlugu dogduktan sonra bende 1 tane var 2 yasinda daha da istemiorum ikinciyi

doya doya uyumayi unut bi kere.cantani alip rahat rahat gezmek hayal illaki her ciktigimizda bi giciklik yapacak.bi plan yaparken hersey ona gore belirlenir.hele o gaz sancilari yok mu?ama bi gulusu bi anne diyisi bunlarin hepsine bedel .ilk zamanlar ozellikle 1 yasa kadar cok zor sonrasi keyifli oluyo.anneligin tadini cikariyosun.kizim 1.5 yasinda beraber geziyoruz sarki soyluyoruz dans ediyoruz.eski sorunlar yerini guzel seylere birakti

Ne aynı kaldı ki diye sormak lazım..

Hayattaki en büyük eğlencemiz oğlan vakitlice uyursa bir bölüm dizi izlemek oldu eşimle..

Ama iyi ki doğurmuşum, hiç bir şeye değişmem :)

Hamile olduğumu öğrendiğimizden beri havalarda uçuyoruz :) Çok şükür değişen hiçbir şey olmadı sadece sürekli her şeye yavrumuzu da katarak konuşuyoruz bu beni ve eşimi çok mutlu ediyor. :) umarım sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alırız. Doğumdan sonrası da güzel geçer inşallah. Bence anne babalık çok güzel bir şey. Çok büyük bir mucize.

Neden beklediğinize pişmansınız ki?

Hamileliğim çok zordu oynayana kadar hasta gibiydim anlamadım hamilelikten birşey eşim ilgisizdi şimdi hesap soruyorum param yoktu diyo doğduğu an hiçbirşeye benzemiyor evladın lezzeti bu dünyada hiçbir şeyde yok her şey ona planlı ve onunla çok mutluyum olmasaydı ne yapardım diyorum kendime değil hep ona alırım onu giydirip gezdirmeye onunla oynamaya tiyatro sinema gezmeye bayılıyorum yaptığım yemeklere ımm diyip dudağını yalaması beni bitiriyor anne olmayı seviyorum oğlum bana yük değil herşeyden şikayet ederim oğlumdan daha şikayet etmedim bilmiyorum şimdi olsa yine doğururdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…