Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Merhaba arkadaşlar,

Özellikle tecrübeli annelere sormak istiyorum.

Benim derdimin çoğu kayınvalidem ve onun herşeye karışması, hayatımıza müdahele etmesi.

Merak ettiğim konu şu, mesela lohusalık döneminden sonra normal hayata döndük diyelim. Bebekli bir aile olduğumuz için daha farklı bir yaşamımız olur mu? Mesela kaynanam her çağırdığında gitmemek gibi veya gitmeyince gönül koyan arkadaşların artık daha anlayışlı davranması gibi?

Kısacası insanlar bize artık bebekleri var diyerek daha ılıman yaklaşırlar mı? Veya bebek bir bahane mi? Artık bize bir aile gözüyle bakarlar mı?

Başta kayınvalidem ve kayınpederim olmak üzere çok anlayışsız tipler var etrafımızda. Hele eşimin aile büyükleri bizi aileden saymıyorlar. Bebek olunca daha rahat eder miyiz sizce?

Biz evet dersek doguracakmisin. Anlayissiz kv kp yi adam etmez sanmam. Hatta torunu sevelim diyip daha cok yapis yapis olmayasiniz.

Valla bu tamamen sizinle alakalı eğer siz sınırları iyi cizerseniz çocuk var veya yok siz istediğiniz kadar karışabilirler ...

Yani mesela ben gitmiyorum kaynanama bebek huysuzlanıyor vs. dediğimde sorun olur mu? Şu an bir bahanem yok mesela.

Biz evet dersek doguracakmisin. Anlayissiz kv kp yi adam etmez sanmam. Hatta torunu sevelim diyip daha cok yapis yapis olmayasiniz.

Hamileyim zaten 4 ay kaldı doğuma.

Onlar gelsin kendi evimde sıkıntı yok. Benim derdim şu an zırt pırt çağırıyorlar çoğunlukla reddediyorum artık. Ama eşime karşı bahanem yok şu an. O zaman bebek beni kurtarır mı, sonuçta daha farklı olacak herşey.

Kv ile eğer iyi değilse aranız,işleri daha da zorlaştırdığından biçok arkadaş dert yanmıştı burada.
Her şeye burunlarını sokma gibi.
Size yetmiyor bir de bebeğe de karışıyormuş vs vs.
Ayyhh okudukça daral geliyor öyle hikayeleri.
İnşallah siz biraz olsun rahatlarsınız.

Sorunlu bir kayınvalideyse bence daha da zor olur gibi. Sürekli torunumu sevicem görmeye getirin falan diyenler var.

gelmemek için bebeğini öne sürdüğünde normalde sırf gelmiyorsun diye gönül koyan insanlar bir de buna ilaveten torunumuzu da göstermiyorsun diye gönül koyacak.

İşte korkum bu benim de onlar gelsin hiç sorun değil ama şu an eften püften sebeplerle çağırıyorlar, bunlar bitsin bana yeter. Geçen buzdolabı almışlar sürekli arıyorlar gel buzdolabına bak diye

Yani mesela ben gitmiyorum kaynanama bebek huysuzlanıyor vs. dediğimde sorun olur mu? Şu an bir bahanem yok mesela.

Eğer sınır koymada bi problem varsa bence etkili olur çünkü bebegin uyku saati var,efenim gece uyumaz sen yorgun uykusuz olursun mesela

Yada soğuk olur bebekle cikilmaz yikarsin falan , sıcak olur bilmem ne olur yani bebeğin duzeni olur sen de ona gore hareket edersin

Bence değişen bir şey olmaz yine istedikleri gibi düşünürler ...

İşte korkum bu benim de onlar gelsin hiç sorun değil ama şu an eften püften sebeplerle çağırıyorlar, bunlar bitsin bana yeter. Geçen buzdolabı almışlar sürekli arıyorlar gel buzdolabına bak diye
Sen başından tavrını koysaydın bu duruma gelmezdi bence.
Ben öyle yaptım mesela ve şükür çok rahatım gerçi yapı meselesi yani kayınvalidem herşeye karışan sürekli arayıp çağıran biri değildir.

Aynen ben de okudukça daral geliyor. Cahille uğraşmak çok zor. İnşallah yaşamam diyorum ama görünen köy kılavuz istemiyor. Ben oraya gitmesem o da bana yeter, o durumdayım...

Ne yaptin canim sen?bu anlttigin durumda esinin ailesi daha cok mudahil olacak hayatiniza.bunun sınırını cizecek olan sizsiniz.cocuklu veya cocuksuz ne yapmak istiyorsaniz oyle yapin.bazen sert cikmak gerekir

Durumu lehine çevirme yeteneğin varsa evet yoksa şimdiki sıkıntını onla çarp çıkan sonuç ne kadarsa sıkıntı da o kadar

Meselaa di mi yani bebek bu ehehehe. İşte benim sormak istediğim bu açıkça diyemesem de bebeği bahane edebilir miyim bazı bazı...

Napim zorla kötü düşündürüyorlar insanı

Tabii ki o da sorun olur.huysuzlandigini gorseler bile emin ol baska seye yoracaklar.ac bu cocuk ,sutun yetmiyo ,kucagina cok alistirdin vs bitmez yani.ama sen simdiden kendine sknti yapma .zaten biyerden sonra patlarsin ozaman biraz ellerini eteklerini cekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…