Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Durumu lehine çevirme yeteneğin varsa evet yoksa şimdiki sıkıntını onla çarp çıkan sonuç ne kadarsa sıkıntı da o kadar

Bu yüzden elimden geleni yapmayı düşünüyorum. Hiç yüz verme niyetinde değilim yoksa daha beter olacak...

Ne yaptin canim sen?bu anlttigin durumda esinin ailesi daha cok mudahil olacak hayatiniza.bunun sınırını cizecek olan sizsiniz.cocuklu veya cocuksuz ne yapmak istiyorsaniz oyle yapin.bazen sert cikmak gerekir

İşte ben bu patlama noktasındayım aslında. Çok çektim ve bebek olunca da daha beter olacak biliyorum, bu yüzden bebek benim için bir bahane olsun istiyorum açıkçası. Yaptığım hataları yapmak istemiyorum artık

Şöyle söyliyim; kayinvalidem geç misafir cagiriyorsa asla bana gel demez cünkü cok iyi bilirki gitmicem. Oglumun uyku düzeni var sabah 8 kalkar, aksam 8 yatar genelde.(istisnai durumlar haric tabi) Öglen vaktindede cagirmaz cünkü artik cok iyi ögrendiki oglum 12-1 arasi uykuda. Zilede basmaz kimse cünkü kapiyi asla acmam oglum uyuyacak diye. Görseler ya sabah görürler bizi yada öglenden sonra. Güzelde bahane oluyor acikcasi. Ama ben bahane olsun diye degil, herkese ayak uydurmaktansa insanlar bana uysun düsüncesi ve oglumun düzeni olmasi icin yaptim bunu. Arada tabi söylediler; amma abartiyorsun bizde büyüttük, gec yatsin neolacak. Asla kulak asmadim, taviz vermedim. Sonuç alistilar ve artik onlar görmek istiyorlarsa ayak uydururlar:) 8den sonra cocuklu misafirimde olmaz hem apartmandakilerin rahatsiz olmamasi hemde oglumun uyudugu icin. Kafam cok rahat:) misafir cagiracak olursakta haftasonu ya kahvalti, yada öglen saatlerinde gelir, 7 de kalkar giderler:)

malesef.. özellikle kv ve kp daha çok gidip gelmenizi isteyecek.

Hayir pek zannetmiyorum öyle olacagini. Yani bizde öyle degildi. Anca Simdi 3 cocuklu oldugumuzdan beri Senin bahsettigin rahata kavusabildik.

İşte ben de bundan bahsediyorum. Tabi ki bebeği bahane ederek k.v.ye mesafe koymak veya hayatımdan çıkartmak değil amacım. Zaten kendimce bir mesafem var. Ama mesela sizin yaptığınız gibi uyku düzeni vs. olunca ister istemez ayak uyduracaklar. Ben esasen anaokulu öğretmeniyim. Ve bebeğime düzen koyarım, inanıyorum buna. Mesela sizinki gibi uyursa hiçbir kuvvet alamaz onu uykusundan kaldırıp. Sormak istediğim buydu...

Bu hic belli olmaz etrafinizdaki kisilere bagli... esim istiyorduki önceden haftada bir defa gidelim hamile olana kadar da hep her hafta günde bir defa gitdik. Sonra tartisdik birkere gitmedik. Ondan sonra baristik hamile oldugum icin neyse. Hamilelik kolay gecmiyor sonlara dogru kayinpeder ve üveykayinvalide hep geldi bende iyice zorlaniyordum artik hizmet etmeye kalk otur zorlaniyordum onlarda bunu gördü gelmediler doguma kadar. Sonra bebek dogduktan sonra haftada bir iki defa felan geldiler 40 imiz cikana kadar ondan sonra basladilar gene her gün gelin gelin torun sevcez bilmem ne. Kayinpederimde evde sigara iciyor bende esime söyledim anlatdim zararlarini sonra onlar bizi cagirdiginda esim diyordu kayinpederime biz gelmeden önce odalari havalandirin bebegin oldugu yerde biz gelmeden de sigara icmeyin felan diye sonra. Kayinpederimde sikildi bu durumdan kendi evinde istedigi gibi sigara icemiyor diye sirf gelin rahatsiz oluyor diye (cocugumun sagligini düsünüyorum sonucta ama onlar öyle düsüncdli insanlar degiller). Artik cogu zaman onlar bize geliyor bizde gidiyoruz ayda 1-2 defa. Ama her aile farkli iste uzun oldu biraz örnek vermek istedim sizdede böyle seyler varsa sigara gibi sizde bunu kullanabilirsiniz. Aslinda benim niyetim bu degildi ama öyle sonuclandi isimi gelmedi de degil yani

İşte çocuk olunca bunu bir milat kabul etmek istiyorum tavrımı buna göre almak istiyorum. Umarım iyi olur benim için ve bu durumda kim varsa...

Gelin Olarak kendimi geçtim gorumcem yeni doğum yaptıgin da onu bile hergün çağırıyordu gel kahvaltı yapalım gel şunu yapalım öyle değişik bi kadın aramizda 20 dakika yol var her gittigimiz de burda kalinlar falanlar kalmayinca uzulur gibo yapmalar..artık kendimi dusunemiyorm eminim daha da cagiracaklardir

Eşinizin tavrı nasıl peki bu sık gidip gelmeler konusunda o da çok önemli?

Bilemedim yani hamilelik bahane olmadıysa bebek de biraz zor bahane olur :)
Alıştırmalara şimdiden başla istersen.Ayaklarım şişti,midem kötü,uyku bastı filan gibi şeyler olabilir.

Nasıl bir erkek veyahut kadın evlenince değişmiyorsa, bebiş olunca da çevrendeki insanların bir anda ANLAYIŞ kazanacağını düşünmüyorum.

bebekten önce de istemiyorsam Hayır diyorduk..
bebekten sonra daha bi geniş geniş Hayır demeye başladım :)
Bebeğin önceliği tabiki birçok şeyde rol oynuyor ama karşı taraf anlayissiz ise bebekli de olsanız aynen devam eder..

Tabiki hayir
Aksine daha cok bekliyecekler
Daha cok gelcekler
Daha fazla strese sokcaklar
Bebegin stresi yetmezmis gibi
Bide insanlarla ugrasma cabasi :)
Ama herseye ragmen bebek huzurdur mutluluktur seni korkuttuysam k bakma

çocukla herseye karisirse daha çok sinir olursun maaleesef
hele buyyunce, agzindan opmeler onu bunu tatsin diye herseyi agzina sokmalar,zayif iyi bakamiyon bilmem ne diye soylenmeler, o kadar çok varki sinir olmak için :)

Tabiki herşey değişiyor. Mesela asosyal oluyorsun. Millet çağırsa da gidemiyorsun. Annen gelse de iki kap yemek koysa önüne diye bekliyorsun. Belki senin ufaklık daha akıllı uslu olur inşallah bilemedim.

Kesinlikle hayır.. Bebekten sonra daha da sık gidiliyor kvdeye.. Bebeği özledik gelin diyorlar.. Gitmezsen kırılıp darılıyorlar.. Komşu teyzeler kvdeye gittiğinde de bebeği görmeye gelecekler gel vs vs yani anlayacağın bir level daha atlıyorsunuz....

Benimki en sorunsuz kv modelidir, farkli sehirlerdeyiz zaten.cocuktan once 4 yil gitmesek niye gelmediniz demezdi simdi her bayramda seyranda ariyor torunumu ozledim ne zaman geliyorsunuz diye agliyor, yilda 2 kere gidip 2 gun kaliyoruz bu kez de giderken hemen gidiyorsunuz diye agliyor, gerisini siz dusunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…