Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Sınırları belirleyen sizsiniz. Nasil tavir alırsanız oyle olur. Bunu bir fırsata cevirebilirsiniz, ama siz cabalamadikca kimse durduk yere degismez. Hatta üzülerek söyleyeyim ki onlar bunu firsat bilip bu sefer de çocuk konusunda hayatiniza dahil olabilirler

Sen gitmezsen onlar gelecek anlayıs yoksa yoktur bebekle alakası olmaz

Meselaa di mi yani bebek bu ehehehe. İşte benim sormak istediğim bu açıkça diyemesem de bebeği bahane edebilir miyim bazı bazı...

Napim zorla kötü düşündürüyorlar insanı

Anladım ben sizi.
ama kötü dusunmuyorsunuz ki.
Olacak şeyler bunlar
En azından suanki gibi olmaz, siz de bir ailesiniz bir de meleginiz geliyor illa ki daha da rayına oturur herşey

Allah hayırlı doğum nasib etsin sağlıkla doğsun buyusun annesi

Sorunlarinizla kendiniz başa cikabilmelisiniz. Gitmek istemediginizde hayir diyebilmelisiniz. Ayriyetten cevremde kimseden ayyhh cocuk dogurdum rahatladim hayatim biiir rahatladi, evliligim düze cikti filan diyenide duymadim. Bebek zordur.
Ayriyetten aile olmak bir bebek olması değildir. Bebeksiz ciftlerde ailedir. Sen veya esin yeterince olgunlaşıp kendinizi saydirsaydınız ve hayatinıza kendiniz yön vermeyi ogrenseydiniz böyle olmazdı. Hala kucucuk bebegin bahanelerine siginarak birseylerden kacmaya calisiyorsunuz. Bebek statu atlatmiyor

Bebekle ilgili değil, sizinle ilgili. Bebek olsa da olmasa da eğer gel deyince gelen git deyince giden bir karakteriniz varsa birşey değişmez. Aksine daha da zorlanırsınız. Çünkü çok sessizseniz sizin çocuğunuzu size sormadan kafalarına göre yetiştirmek isterler. Her istedikleri an götürmenizi isterler, hoşlanmadığınız şeyleri bebeğinize uygulayabilirler. Mesela bazı aileler küfürle bebek seviyor. Benim asla tahammül edemeyeceğim birşey. Çocuk daha 1-2 aylıkken olmadık şeyler yedirenler, çocuğun yanında sigara içenler, hasta olduğu halde çocuğu öpüp koklayanlar, çocuğu çok sert sevenler daha neler nelerle karşılaşırsınız. Tavrınızı ve sınırınızı çocuk olmadan önce belirleyin ki sonrasında sıkıntı yaşamayın

Asıl bebek olduktan sonra daha çok gelecekler ve daha çok çağıracaklar.Kayınvalide ve kayıınpeder için diyorum.
Arkadaşların muhtemelen daha anlayışlı olur.

Kv bebeği sahiplenip kendi doğurmuş gibi davranmaz ve bebeğin sorumluluğunu almak istemezse rahat edersiniz.
Amaaaa Kv torunu benimserse ve sürekli görmek isterse işte o zaman yandın canım.
Rahat etmek için Ya bebeği Kv yollar evinde oturursun yada her dakika Kv gitmek zorunda kalırsın.
Birde şu var bilmiş bir kv varsa doğumdan sonra sana çok karışacaktır.Bebeği sana vermeyecek yok bebeğe sütün yetmiyor diyecek kucağından indirmeyecek hatta bu durumu sanki sen beceriksizmişsin gibi oğluna anlatıp kendini yaptıkları için haklı çıkartacak.Sen lohusalığın verdiği bunalımla iyice bunalacak ve mutsuz olacaksın eşinden yardım isteyeceksin fakat daha önce temel taşları döşeyen Kv yüzünden eşinde senin yetersiz olduğunu düşündüğü için annesine hak verip seni dinlemeyecek falan fişman.
Yani bebekten sonra işin çok zor.Şimdiden bebek bakımı için pratik yap bilgi sahibi ol.Bebek nasıl emzirilir meme nasıl tutulur bebek kucakta nasıl tutulur gaz nasıl çıkar bebek kaç saat uyur bebeğin ağlama sebepleri neler olabilir bebek nasıl rahatlatılır vs gibi bir çok bilgiyi edin ki kimseye muhtaç kalma. Güçlü ol sağlam dur aciz ve pasif davranma bebeğini de evinide yemeğinide eşini de iyi idare et ki eşin sana arka çıksın seni yetersiz görmesin.
Sen evinizde bir aile ortamı yaratır eşini mutlu edersen eşin de annesine gitmek istemez

Bebeğin gazlı uyumayan sürekli ağlayan bi bebek olursa uykusuzluk ve yorgunluktan sen onlara gidebilirsin çağrılmadan bide o ihtimal var

Valla onlar gelsin sikinti yok demissin de bebek olunca ayni fikirde olmayacagina eminim.keza ben oyleyim,surekli gelip torun sevme(ki daha kirki cikmadi surekli uyuuo ve uyuyan cocugu kucaga alip sevmeye kalkiyolar) olayina giriyorlar.bisey de diyemiyorsun.ne kv bu sefer cocugun uzerinde soz sahibi olmaya calisiyor.gelmeyin desen bahane hok kucucuk cocukla bi yere gidemezsin mecbur gelecekler.cocuk var ya da yok is sizde bitiyor.insanlara hayir demeyi ogrendigimiz vakit gunes daha aydinlik dogacak kk uyelerine,eminim

Ayy hayatimin ozetini okudum yeminle ya..aradigim cevaplari da buldum yazinizda,hay yasayin siz

Yeni olunca çok gelip gidiyolar ama sonrasında evet bu konuşarda daha çok bahanesi oluyo insanın çevremden biliyorum
Eltim mesela çocuğu bahane edip topluca yaptığımz hiçbir etkinliğe gelmez, bende zorla gidyorum zaten...

insan bazen kendi anası babası ile bile okadar görüsmek istemez esine karsı bunu söyle . ailenle bir problemim yok ancak şütfen anla sıkılıyorum de bukafar sık.aynı seyi kv kp de söyle . ben esine böyle seyleri söyleye söyleye ögrettm . hep alttan alan ben bir kac defa kp kv ye de lafını verdim acaip boozuldular beklemiyorlardı çünkü. simdi bende logusayım kv burda desiki bayrama bir hafta kadar kalırım bizde geerek yok dedik oda yok canm olmaz öyle aey dedi bende direk 20 si cıkaınca yeter hem biz biraz yanlız kalalım hemde siz dinlenin dedim biraey diyemedi.bazen hayırı ögrenmek lazm.bebek var dersin en fazla bir yıl idare eder seni

Bebekler düzeni sever. Ben bu bebeğimde evdeyim akşam 8de uyutuyorum. Ramazanda falan anca giderim dışarı anca. Önceki bebeklerimi de akşam 7de uyuturdum. Biraz büyüdüğünde kaçta yarara yatsın sabah hep aynı saatte uyanacak. Kvye gidersin yine uyku vakti der dönersin eve. Eşine bağlı. Beni de çok eleştirdi zamanında görümcelerim. Gece 11 olmuş bebekleri ayakta... Misafir bile olsa evde siz sohbete devam edin 15 dkya geliyorum derdim. Uyuturdum. Düzenleri bozulunca çok huysuz oluyorlar. Eşin kabul etmez ise gece bol bol uyandır. Geç uyuyan ve çene kalabalık ortama giren bebekler gece pek de rahat uyumaz. Eşin de bakar ki bebi cozutuyır zırtirik şeylere çağırdıklarında sen bi gidip geliver dersin.

Ayy hayatimin ozetini okudum yeminle ya..aradigim cevaplari da buldum yazinizda,hay yasayin siz
Tecrübeli bir anne ve Kv alt etmiş bir kadın olarak bana istediğini sorabilirsin canım
Seve seve yardımcı olurum.
Burada ki konuları okıyunca ne kadar şanslıyım hiç öyle kv sorunum falan olmadı çünkü izin vermedim vermemde Acayip konuşkan içten pozitif neşeli anlayışlı hatırnaz idareci hürmetkar saygı ve sevgi dolu kibirsiz kaprissiz nazsız bir kadınım.Bende ki bunca meziyetten sonra bana afra tafra yapmak cami duvarına işemek gibidir Hayatının hatasını yapmış olur yani.Ben öyle eşime falanda bişey anlatmam ağzının payını fazlası ile kibarca veririm o kadar. Kv isterse oğluna şikayet edebilir sorun değil korkum olmaz yani.Eşim de onun bunun ağzına bakıp hareket edecekse onun da ağzının payını veririm alır çocuğumu giderim.Bir huyum vardıe asla kavga etmem karşılık vermem hakarette etmem yani daha sonra pişman olacağım hiçbirşeyi söylemem bana söyleseler dahi bişey demem daha sonrs onlara karşı kullanırım
Anama babama gelip kızın böyle dedi yaptı diyemezler yalandan deseler bile babam beni iyi tanır ne derim ne demem iyi bilir o sebepten inanmaz kimseye. Bende yalan olmaz eğriye eğriye dopruya doğru derim.Haksız olsun anamı babamı bile kayırmam.

Ay bu konuda hic olumlu bise soyleyemicem malesef
Kv kp derdi bende cok yok da oglum dogunca ikisi de kendilerince triplere girdiler
Anlatsam roman olur
Sonuc su anda ikisine de gostermiyorum icim rahat yuvam huzurlu sukurler olsun

Benimkinin evi çok yakın bana bir de anlatsam inan roman olur karakteri... Kan kusturdu bana kaç yıldır. En mesafe koymuş halim bu. Hiç tek gitmem, telefonla aramam vs. O kadar uyanık ki hep işine geleni anlıyor

Bebegimi erken uyuttugum icin pek gideniyoruz esimin ailesine. Hatta hamileligimin son donemlerinde artik gidememeye basladim. Kendi ailem zaten yanimda degil. Esinize bagli butun bunlar. Bastan sinirlari cizin mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…