- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
- #23.401
bizde yedik geldik yemeğimizi pırasa vardı pek severim bebişte sevmiştir inşallah bir şey sorucam bebeğim ne zaman bizi duymaya başlıyor geçen eşim sordu bende hatırlayamadım kaçıncı haftadaydı arad seviyoruz konuşuyoruz yoksa boşunamı yapıyoruz :) çocuk bizi tınlamıyomu acaba ne diyosunuz
ben hamilelimin ilk günlerinde bir kac parca erkek kiyafeti oldim ama kendime diye degil öylesine ama nasip yine banaymis.
fazla birsey almak istemiyorum suan.söyle 7-8 aylik olunca almayi düsünüyorum.
sen doldurmussundur öyle degilmi
kızlar ben çıkıyorum annemin günü var akşam buralardayım haberiniz olsun
sağol canımm a.s.12. GEBELİK HAFTASI (11+0, 11+6. GÜNLER)
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Gebeliğinizin inanılmaz bir hızla ilerlediğini düşünüyor olabilirsiniz. Bazı anne adayları daha bu haftalarda bir an önce bebeklerine kavuşmanın hayalini kurarlar. Bebeğinizin çoktan sizinle birlikte var olduğunu unutmayın ve gebeliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin.
Rahiminiz artık pelvisten (pelvis rahim ve diğer genital organların bulunduğu kemik çatınızdır), yukarı doğru hareket etmeye başlar. Böylece mesane üzerindeki baskı ortadan kalkar ve sık idrara çıkma şikayetleriniz hafifler.
Bulantılar bu haftadan itibaren artık azalmaya başlarlar ve yorgunluk şikayeti de azalır.
Ancak bu haftalarda kan hacminin artmasına bağlı olarak başağrısı şikayetlerinizde artış ortaya çıkabilir.
Migreni olan anne adayları için iyi haber, bu durumun çoğunlukla gebeliğin ilerleyen haftalarında iyileşme eğilimi göstermesidir.
Gebelik dönemindeki baş ağrılarının bir kısmı bilgisayar başında uzun süre oturma, görme kusurları, sinüzit, diş sorunu gibi nedenlere bağlı olabileceğinden inatçı baş ağrılarında gerekli branş hekimine başvurulmalıdır.
Bu haftalarda cildinizde bazı değişiklikler farketmiş olabilirsiniz. Bazı anne adayları "güzelleştiklerini", ciltlerinin gerildiğini hisseder, bazıları ise aksine sivilcelerin artmasından, "ciltlerinin bozulmasından" yakınırlar. Hurafeye göre "kız çocuklar annelerinin güzelliklerini onlardan ödünç aldıkları için" tüm bunlar olmaktadır. Siz yine de bunu cinsiyet yorumu yapmada kullanmayın. Cildiniz yanında saç ve tırnaklarınızda da olabilen bu değişiklikler tamamen hormonlarınızla ilgilidir ve geçicidir. Bazı anne adayları saç dökülmesinden yakınırlar, bazıları ise tırnaklarının ne kadar hızlı uzadığına şaşırırlar.
Aşerme,bulantı-kusma ve sabah yorgunluğu azalmaya başlar.Bu zamana kadaryaklaşık 1-1,5 kg almış olabilirsiniz.
Bebeğin yüzü insan görünümündedir, ağız içinde ise üst damak birleşmeye başlamıştır. Yüz derisi içinde kıl kökleri belirmeye başlar. Fetusun gırtlağında ses telleri oluşumunu tamamlar ve teorik olarak fetus ses çıkartabilir.Ellerde ve ayaklarda tırnaklar uzamaya başlar. Parmağını emebilir.Bu haftada bebeğin minicik kalbi günde 30 lt (1.5 kova dolusu kadar) kan pompalar.
Bütün iç organları çalışır durumdadır. Çişini yapabilir. Tırnaklar gelişir. Bu haftadan sonra bebeğinizin ilaçlardan ve zararlı etkenlerden zarar görme olasılığı azalır. Cinsel organları cinsiyetini ortaya koyacak kadar gelişmiştir.Ancak ultrasonda bu ayrımı yapmak mümkün olabilir,ancak yanılma payı yüksektir.Boy:8 cm, Ağırlık: 18 gr.
ben hamilelimin ilk günlerinde bir kac parca erkek kiyafeti oldim ama kendime diye degil öylesine ama nasip yine banaymis.
fazla birsey almak istemiyorum suan.söyle 7-8 aylik olunca almayi düsünüyorum.
sen doldurmussundur öyle degilmi
afiyet olsun canımbende geldim okudum iki dakkada şimdi yemeğe gidiyorum
herkese afiyet bal şeker olsun
canım dikkat et doktoruna sorsana belki fitil falan veririrablacım salı günü dönecem inş burda güzel geçiyor ama ben ev gezmesini çok sevmiyorum annemlerde sürekli geziyor alışmışım evimde sakince oturmaya...
arifecim akıntı olunca mantara çeviriyor
afiyet olsun cicimherkese afiyet olsun bende idiyorum yemeğe
slm canım nasılın iyileştinmi oğluşun nasılslm arkadaslsr nasilsiniz
sağol canım sanada afiyet olsunbizde yedik geldik yemeğimizi pırasa vardı pek severim bebişte sevmiştir inşallah bir şey sorucam bebeğim ne zaman bizi duymaya başlıyor geçen eşim sordu bende hatırlayamadım kaçıncı haftadaydı arad seviyoruz konuşuyoruz yoksa boşunamı yapıyoruz :) çocuk bizi tınlamıyomu acaba ne diyosunuz
hımm anladım cnaım rabbim giydirmeyi kullanmayı nasip etsin iyi günlerde inşallah
evet balım biz bitirdik alış verişi ama bebek eşyası gördükçe hala alasım var doyamıyorumki aldıkça alasım geliyor valla. Ama kendimi frenliyorum artık bundan sonrası doğumdan sonra diyorum bu arada biz cinsiyeti öğrendikten sonra başladık almaya düşün yani kaç aydır alış veriş yapıyorum anca bitirdim kendime ve bebeğe ne kadar çok eksik varmış meğer yaaa...
Gerçi ben oyuncaklarına varıncaya kadar aldım kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
evde dursan şaşardım zatiiiiii kaydirigubbakcemile3
hadi gitde gez bakalım
sağol canımm a.s.
canım nasılsın
bizde yedik geldik yemeğimizi pırasa vardı pek severim bebişte sevmiştir inşallah bir şey sorucam bebeğim ne zaman bizi duymaya başlıyor geçen eşim sordu bende hatırlayamadım kaçıncı haftadaydı arad seviyoruz konuşuyoruz yoksa boşunamı yapıyoruz :) çocuk bizi tınlamıyomu acaba ne diyosunuz
afiyet olsun hemserim bende cok severim pirasayi.
onu bende cok merak ediyorum hani aydan itibaren duydunu bizi.
bebisimiz nasil karnin cikdimi biraz:CüvCüv:
afiyet olsun canım
canım dikkat et doktoruna sorsana belki fitil falan veririr
afiyet olsun cicim
slm canım nasılın iyileştinmi oğluşun nasıl
sağol canım sanada afiyet olsun
ceren allah iyiliğini versin koptum kız :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
ukalalık olarak algılanmazsa ben cevap vereyim.20.hafta tiz sesleri duymaya başlıyor.genelde anneninkini.24.hafta kulak gelişimi tamamlanıyor ve daha kalın sesleri duymaya başlıyor.hatta babanın sesini anneden daha iyi algılıyor.20.haftalarda eşleriniz konuşacaksa bile seslerini inceltmeleri gerekiyor...
selam kızlar.
daha iyi olmamadim ama olucam insallah
oglusum büyüyo teyzesi.
sen nasilsin kus almissiniz hayrli olsun
selam kızlar.
iyiyim kızlar sağolun.sizler nasılsınız?inşallah sıkıntı yoktur?
selam kızlar.
ukalalık olarak algılanmazsa ben cevap vereyim.20.hafta tiz sesleri duymaya başlıyor.genelde anneninkini.24.hafta kulak gelişimi tamamlanıyor ve daha kalın sesleri duymaya başlıyor.hatta babanın sesini anneden daha iyi algılıyor.20.haftalarda eşleriniz konuşacaksa bile seslerini inceltmeleri gerekiyor...
bizde iyiyiz çok şükür haftanın son işgününü tamamlamaya çalışıyoruz işte oğluşun nasıl
arkadaşlar selam idrar testinde hamile olduğumu öğrendim bugünde kan testi sonucunu alıcaz sizce b hcg değerim kaç çıkmalı sat 11 marttı bu tarihe göre 4+2 hamileyim yardımcı olurmusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?