Bebilerinin yolunu gzleyen umutlu Hami ve Anne adaylar

sağol canımm a.s.

canım nasılsın

rica ederim efendim ne demek her zaman a.s.

ceren allah iyiliğini versin koptum kız :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

kop kop ayrılda geeeellll kaydirigubbakcemile3

kayra hoş geldin balım nasılsın?

hay masalllahhh sana kiz fazla alma zaten fazla giyemicek hemencik buyucek annesi
insallah sagsalim dogarda giyer tatli cerenimiz

ne yapıyım dayanamıyomki ama çok kusuyor çiş yapıyor diye bebekler fazlacana aldım günde üç beş kere değiştiririm üstünü ben biraz titizimde. Gerçi bizimki kusmasada sırf değişiklik olsun hiç giymemiş olmasın diye giydiririm aldıklarımı kaydirigubbakcemile3
allahım o günleri göstersin inşallah aldığım bütün cicilerle resimlrini çekip koyucam buraya...

heee anladım canımcım demek bizim kız o yüzden babası konuşurken hiç hareket etmiyor kalın ses yaaa korkuyor demek ondan delikafadulden kaydirigubbakcemile3
Bilgi için teşekkürler a.s.

hayırlı olsun.10 ve üzeri pozitiftir.ama sanırım senin 4+2 se1000 küsürlü çıkması lazım.ben 4 haftalıkken 1450 çıkmıştı..tabii geç döllenme olmadıysa...

teşekkür ederim canım çok saol birde sence ne zaman gitmeliyim doktora karından ultrasonla keseyi görebilmek için

kesen görünür 4+2 se.kalp atışı içinde 3 hafta sonra gitki garanti olsun...test yaptırdınmı sen?

dün kan verdim birazdan sonucu alıcak eşim ben 6. haftada karından ultrasonla görünür sanıodum 4+2 de vajinal ultrasonla görünmez mi ben karından baktırmak istiyorum bunun için 6. haftaya kadar beklemelimiyim

allah insallah iyi günlerde giymeyi nasip etsim hepimizinkine

dün kan verdim birazdan sonucu alıcak eşim ben 6. haftada karından ultrasonla görünür sanıodum 4+2 de vajinal ultrasonla görünmez mi ben karından baktırmak istiyorum bunun için 6. haftaya kadar beklemelimiyim

canım 5 haftalıkken karından görüldü benimki.ama dedim ya geç döllenme olmadıysa.hayırlısı olsun.test sonucuna göre bak 1200 ün üzerindeyse karından görünür...

Kizlar simdi okudugum bir mail im beni cok etkiledi, tuylerimi urpertti, sizlerle paylasmak istedim. Buda benden olsun...

Malik Ibnu Diynar anlatıyor ;

Cevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar..

Dediki:
Gunlerden bir gun Evlenmeyi arzuladim ve bir cocuk sahibi olmayi..
Evlendim ve bir cocugum oldu..Adini Fatma koydum..Onu cok sevdim..Ve Fatma buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu..Kalbimdeki isyanda azaldi onunla..
Elimde icki kadehi vardi onu icme istegiyle doldurmustum Fatma onu devirdi..daha yasi iki bile degildi..

Sanki ona bunu yaptiran Allahti!
O buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu..Allaha yaklastigim her bir adimda icinde oldugum maasilerden(isyanlardan) uzaklastim biraz biraz..
Ta ki Fatma 3 yasina basana kadar..
3 Yasini bitirdiginde Fatma öldü!!

Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya:

Kizim Fatma olunce durumum vaziyetim eskisinden dahada kotu oldu..
Ve bende cevremdeki muslumanlarda olan ve beni bu buyuk uzuntuye karsi dayanmami sagliyacak sabir yoktu..

Hersey cok kotuye gidiyordu..Seytan durmadan benimle oynuyordu..Ta ki o gun geldi ve Seytan bana dediki:

"Bugun oyle bi sarhos olacaksinki daha once hic boyle sarhos olmadin!!"
Ve ben o gece icmeye ve sarhos olmaya azmetmistim..Gece boyu ictim..ictim.. ictimm!!

Oyle bir duruma gelmistimki ruyalar beni birbirine atiyordu..Taki o ruyayi gorene kadar:

Ruyamda kiyamet gunundeydim!gunes kararmis,denizler atese cevrilmis,Depremler oluyordu durmadan..

Insanlarin hepsi kiyamet gunundeydi..Insanlar zumre zumre..grup gruptu..ve ben o insanlarin arasindaydim..
Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:
Ey Filan oglu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ..

Ve o cagrilan insanin yuzunun rengi simsiyah olmustu duydugu o korkudan..
Bircok insane cagrildi.. ta ki kendi ismimi duyana kadar..
Ses beni cagiriyordu..Haydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu..

O an cevremdeki o insane kalabaligindan kimse kalmamisti.. Kiyamet gunu..Mahser yeri bombostu..
Sonra bir anda karsimda bir fare gordum cok buyuktu(devdi),cok vahsi ve cok saldirgandi..cok gucluydu..Agzi acik bana dogru kosuyordu..
Bende duydugum korku ve dehsetten dolayi ondan kacmaya baslamistim..
Kacarken bir anda karsimda oldukca ya$li ve zayif bir adam gordum!ve ona seslendim:
-AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!!
Bana dediki:Oglum Ben cok zayifim seni ondan kurtaracak gucum yok.Ama su yonde ko$ eminim kurtulusa ereceksin..

Ben onun dedigi yone dogru kosmaya basladim..Dev fare hala arkamdaydi beni kovaliyordu..Ve karsima cehennemin atesi cikti..Yuzumde hissediyordum o dehsetli sicakligi!!!
Fareyle cehennem arasinda sıkışmıştım..
Ve kendi kendime dedimiki o an..Ben bu fareden atese dusmek icinmi kaciyorumm!!

Ve kosa kosa bana bu yolu tariff eden o zayif adama dogru kosmaya basladim..Farede pesimdeydi gittikce yaklasiyordu bana
Cok korkuyordum!!Adamin yanina geri geldim ve ona dedimki:
-Allah askina beni bu fareden kurtar yalvaririmm!
Ve yasli adam benim halime agliyordu..
Bana dediki:
Beni goruyorsun ben cok zayifim gucsuzum benim seni kurtaracak halim yok..Ama bu sefer $u yonde ko$!bu sefer insallah kurtulusa erecerksin….

Adamin dedigi yonde kostum deli gbi..Fare hala kovaliyordu bir adim arkamdan kosuyordu..Beni isiracakti az kalmisti…Ta ki karsimda o dagi gorene kadar…
O dagin ustunde birsuru bebek vardi..
Ve o dagin uzerinde bulunan cocuklarin hepsi agliyorlardi..hepside ayni seyi soyleyerek agliyor haykiriyorlardi..
Diyorlardiki:
-Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!!

Malik ibnu Diynar dediki:
O an o cocugun kizim Fatma oldugunu anlamistim..
Ve o an 3 yasinda olupte cennete gitmis bir kizim olduguna cok sevinmistim..Beni bu dehsetli korkudan(fareden) kurtarip Cennete sokacakti…
Kizim beni sag eliyle tutu ve kurtardi…
Ve sol eliyle fareyi itti..ben o an korkudan olu gibiydim..

Sonra tipki Dunyadayken oldugu gibi onu kucagima oturttum!
Bana dediki:
Ey Babacigim! Dyip su ayeti okudu bana:

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?"

Ona dedimki:
Kizimm!Bu fare neydi bana anlat!!

Dediki:O fare senin dunyada icinde oldugun isledigin kotu amellerindi..Onu sen besledin buyuttun ve onun seni yiyebilecek buyukluge sen ulastirdin!!

Ey Babacigimm!Sen bilmiyormusunki Dunyada islenen ameller Ahirette kiyamet gununde mucessem olarak karsimiza cikar!!

Ona dedimki:
Peki o zayif adam?

Dediki:
O Yasli ve zayif adam senin guzel amellerindi..Sen onu boyle zayiz boyle gucsuz..boyle caresiz biraktinn..onu kendi haline aglattin..!!!Seni kurtatmasina izin veremicek duruma sen koydun!
Eger ben dogmasaydim ve kucuk yasta gunahsiz olarak olmeseydim seni bu dehsetten kurtaracak baska bisey yoktu!

O an uykudan aglaya aglaya uyandim!
Agzimdan cikan su kelimelerle:
Evet Allahim vakti geldi..Evett Allahimmmmmm vakti geldii!!

Hemen gusul abdesti alip giyinip camiye kosyim sabah namazina! Gunahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu cizmek..tovbe etmek Allaha yalvarmak icinnn…
Camiye girdigim an imamin okudugu o ayet!!!
Ruyamda kizimin beni kurtardiginda okudugu ayetti!!

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "Iman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine donmesinin zamani gelmedimi?"

Bunlari yasayan kisi…
Tabiinlerin imamlarinin efendisi!!
MALiK BiN DiYNAR!!!

O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi…

Ve derdiki:
Allahim! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin!

Ben bunlardan hangisiyimm???

Allahimm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!

Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti..
Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu:

Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi..derdiki:

Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza donun!!Gafil insanlar….Allahiniza donunn!!!

Ey Allahtan kacan kullar..Allahiniza donunn!

Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!!

"BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM..BANA BIR DIRSEK YAKLASANA BEN BIR KULAC YAKLASIRIM…BANA YURUYRNE BEN KOSARIMM!!..

maşallah allah nazarlardan saklasın canım allah razı olsun amin inşallah sende hayırlısıyla yavrunu kucağına alırısn inşallah

kızlar tecrübeli anneler giridm birde ne göreyim bizi fırçalayan ceren hatun orda değilmi ben şimdi seni mıncıklamazmıyım cerencim saçlarından tutup sürümezmiyim haakaydirigubbakcemile ne işin var kız oralarda de bakem

şaka bir yana son yazan anne süper yazmış sizinle paylaşmadan edemicem çok faydalı buldum kes kopyala yapıyorum inşallah sakıncası yoktur

Normal doğum kabus değil. ılk doğum uzun sürer derler. 3 saat sürdü doğumum ve sağdan soldan anlatılanlarla ilgisi yoktu. Adet sancısının oldukça kuvvetlisiydi ama o anı yaşamayan doğurdum diyemez muhteşem birşey herkes yaşamalı.
-Konak için (olursa) şu ince uçlu taraklardan edinin. O olşmadan sökemiyorsunuz konakları miniğinizin kafasından.
-Bir sürü emzik edinmeyin, emmedi mi emmiyor elinizde patlıyor. Zaten bi süre sonra elleri daha cazip geliyor. Siz ivedilikle tırnak kesme yeteneklerinizi geliştirin. Ellerini emmeye başlayınca hijyen için bu çok gerekli.
-Bebeğinizi benim gibi sessizliğe çok alıştırırsanız en ufak çıtırtıda ağlayarak uyanır kızımcım gibi. Ama ilk zamanlardan daha sakınmamaya başlarsanız alışır gider gürültüden etkilenmez sanırım.
-Bebişlere aldığınız cicileri yıkayıp ütülemeyi unutmayın. Ağız bezleri sabun tozuyla zamanla morarıyor. Arada kaynatın onları o nedenle. Bu arada 30 tane ağız bezimiz var belki ama vırk vırk kustukları için yetmiyor. Bol tutun bunu elinizin altında.
-bağlamalı önlüktense, cırtlı yada kafadan kazak gibi geçmeli alın. bağlamalıda tedirgin oluyor insan bebek kendini boğacak falan diye.
-bebeğiniz 3-4 kezdir bezinden kakasını taşırıyorsa bezi artık küçük geliyor demektir.
-bazen siz dinlenirken birilerinin bebeği oyalamasından keyif alsanız da süreyi uzatırsanız bunun direk süt salgısını azaltacağını unutmayın. ten teması çok önemli çünkü.
-chicconun saç fırçasını aldım hiç kullanamıyorum kılları dökülüyor çünküalmayın.
-wee nin silikon uçlu ikili kaşıklarından çok memnunum. gaz sancısı olursa şurup, rezene çayı falan vermek için kullanmıştım. devit damlayı da direk ağzına damlatamadım, önce bu kaşıklara damlatp öyle verdim rahat oldu.
-visco yastık vardı evde. bebeğime ilk zamanlarında visco yatak gibi olmuştu. özellikle yüzüstü yatırınca bu yastığa saatlerce uyuduğu oluyordu:)
-emzirme sütyeni aldım ama bir kez bile kullanamadım. önden açılan penye sütyenlerle çok rahat ettim. emzirme sütyeninin penceresi küçücüktü.
Bir de fotoğraf makinesinin video kısmını 10 dk.lık pişşşş pişşşş sesi kaydetmiştim. ınsanın ağzı yoruluyor bazen bu kaydı devreye sokuyordum o zamanlarda:)
-Loğusa pijaması die bişi var. Aynı hamile pantalonları gibi beli ayarlamalı. Pijamada tercihiniz böyle bişi olursa rahat edersiniz. Ama üstü işe yaramaz emzirmek için yaptıkları penceresi çok küçük.
-port bebe mümkünse ödünç alın birilerinden. yazık ona verilen paraya. 3-5 kere kullandım sığmaz oldu kızımcım.

kızlar oo ne güsel muhabbet olmuş bugun
kayra ve menzil gülü bile burda ama sanırım çıkmışarr neyseki iyi olduklarını öğrendik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…