Bebilerinin yolunu gzleyen umutlu Hami ve Anne adaylar

benede yarın temizlik vaar annemle ikimiz yapıcazz kaydirigubbakcemile3
dün akşam kışlıkarı kaldırdım bende atılcakları attımm valla rahatladım dolapalr düzenlendi sonundaa

oo ablacım ayvalıga tam yaz gelmiş desene ..kayınbabamda geçenlerde diyordu şort giyemeye başladık falan diye akşamları serin oluyor burası çünkü...oda gitti akçayda şimdi 2 ahfta falan olacak...ahhh akçay ayvalık oraslar burnumda tütüyor bu sene gidecemmi hala bilmiyorum bu gittigimde sorayım diyorum eşimde erken olur sonraki gittgimde sorarız diyor ee bizde ona göre plan yapacaz ama ..ama önümüzdeki seneye sanırım ben 15 gün falan gelir kesin kalırım...bakalım artık ama istiyorum uzunca kalmayı..

canım bir taneden bir şey olmaz, ben de geçen gün öğrenene kadar bilmiyordum ama öğrendikten sonra, tablet etsu, hazır çorba, köfte harcı şeyler kullanmamaya karar verdim yukarıda burcu'ya açıklarken adresi verdim canım, imedya, oradan seyret hemen... paketlerin üzerinde de yazıyor bu msg (uzun haliyle yazıyor tabii) magnum, max türü dondurmalarda da var canım, paketinde yazdığını gördüm, o gün bugündür bakmadan yemiyorum ve içmiyorum hiçbir şey

benede yarın temizlik vaar annemle ikimiz yapıcazz kaydirigubbakcemile3
dün akşam kışlıkarı kaldırdım bende atılcakları attımm valla rahatladım dolapalr düzenlendi sonundaa
insan nasıl rahatlıyor değil mi? üzerinde yük sanki yaaa
ohhh tam 1,5 haftadır yaz geldi buraya, millet denize girmeye başladı bile Ayvalık'ta... çok sıcak... şu an evin tüm kapıları açık bir damla kıpırtı yok ve sıcak... valla gelin güzelim, bizim taraflara da uğrayın, bekliyorum birtanem :)

ablacım şimdi dinledim o linkiii delikafadulden
ben hazır çorbalara bayılırım senağlama
artık okucam aldığım herşeyi :1hug:

ablacım şimdi dinledim o linkiii delikafadulden
ben hazır çorbalara bayılırım senağlama
artık okucam aldığım herşeyi :1hug:

iyi yaparsın tatlım, benim gözüm çok korktu çünkü, resmen dehşete düştüm, bir ara ben de hazır çorbayı çok yapardım, kolayıma geliyordu ama bundan sonra tövbeeee... ama tablet etsu işini ne yapacağım bilmiyorum, gerçekten lezzetli oluyordu yemekler...

MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:

ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.

ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.

IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.

BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN ıSMıNı DEĞıŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.

oohh temizlikler yapılmış kışlıklar kalkmış ev derlenmiş yarında ceren yapacak ..ayy ben daha kılımı kıpırdatamadım ne tembel oldum yaaa..hafta içi mümkün olmuyor geçen haftada ben çok iyi degildim kaldı öyle ama yapmak lazım artık..haftaya eger evde olursam temizlik işini hallettireyim diyorum hazır ben evde iken gerçi sıkılırım tüm gün evde temizlik yapılmasına ama en azından göz kulak olurum ilk defa gelecekler hatta ben evime ilk defa temizlik için birini çagıracam ..hep kendim yapardım..ama artık yapamam...hafta sonuda eşimi ikna edebilirsem bazayı falan açtırayım kaldırayım kışlıkları..

Teşekkürler burcucum, gerçekten çok tehlikeli bir madde... Hepimizin çok dikkatli olması lazım yavrularımızın sağlığı için

ayy bi yorum budum bunla ilgli koptumm
gelmiş geçmiş en lezzetli şey. bu maddenin çok küçük miktarları, her türlü yiyeceği leziz hale çevirir. boka katılsa bok bile güzel olur, o derece...
bilimum aromalı cipslerde (özellikle soğan, peynir, biftek aromalı), et suyu tabletleri, hazır çorba vs içerisinde bulunmaktadır. lezzet arttırıcı olarak da isimlendirilir.
:roflol::roflol::roflol:

hayatım ben de bu senye kadar hep kendim yaptım ama artık olmuyor, çok dikkatli olmak lazım, ben de çok sıkılıyorum ama kadıncağızın üstünde gözüm, Allahtan şanslıyım, ben söylemeden yapılması gerekenleri yapıyor ve çok titiz... inşallah hem sen hem de Ceren kadınlardan memnun kalırsınız... kocişini ikna edemezsen kadın gelince kadına yaptırırsın canım, valla insan çok rahat ediyor :)

valla doğru bir yorum... :roflol: :roflol: :roflol:

merhabalar şekerşer nasılsınız bakalım geçmişi yarıda bıraktım değilse size yetişemeyeceğim özetleyin bakalım bize neler oldu....
bizim bugün dershanemiz var

merhabalar şekerşer nasılsınız bakalım geçmişi yarıda bıraktım değilse size yetişemeyeceğim özetleyin bakalım bize neler oldu....
bizim bugün dershanemiz var

canım hoşgeldin :) valla jasmin'in kan testi sonucunu bekliyoruz, sabah 3 tane test yapmış hepsinde de ikinci çizgi silik çıkmış :) onu bekliyoruz hayatım

hoşgeldin nurcumm
hoşbulduk canım
canım hoşgeldin :) valla jasmin'in kan testi sonucunu bekliyoruz, sabah 3 tane test yapmış hepsinde de ikinci çizgi silik çıkmış :) onu bekliyoruz hayatım

hoşbuldum ablacım...
ayyy çok sevnim inş hayırlısı ile gelir ama benim dershanem var:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

yok ablacım yapar ama sallarsa biraz diye dedim...ama artık yaz iyice geldi biraz sallıyorduk serin falan diye bir iki ince birşeyler çıkarmıştık o yüzden sıkıntı olmuyordu ama benim için çok sıkıntı olmaya başladı kıyafet meselesi pantalon bol gelmeye başladı yürüdükçe düşüor pneye kısmı bluzın altından görünüyor giydiklerimin üstüde ona uygun olmuyor ..yani ne var ne yok neyi giyebilirim bir çıakrtayım ona göre kaldırıp yeni, bakacam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…