- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
- #28.801
yaaa öylemiii ne gibi zararı var?
Tüh ya bilmiyordum valla hiçte araştırmadım hay allah ama ben daha dün bir tane magnum yedim hemde bademli oofff ne olacak şimdi vicdan azabı çekmeye başladım. Aman yaa oofff nasıl normal dondurma abla ya anlamadım ben bak şimdi panik oldum hee delikafadulden delikafadulden
Yemişin canım belliiii kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Evet zaman geçsin akşam olsun gün bitsin ve tatil başlasınnnn :dance: :dance: :dance:
Çilek gibimi olsun kaydirigubbakcemile3 peki tamam a.s
insan nasıl rahatlıyor değil mi? üzerinde yük sanki yaaabenede yarın temizlik vaar annemle ikimiz yapıcazz kaydirigubbakcemile3
dün akşam kışlıkarı kaldırdım bende atılcakları attımm valla rahatladım dolapalr düzenlendi sonundaa
ohhh tam 1,5 haftadır yaz geldi buraya, millet denize girmeye başladı bile Ayvalık'ta... çok sıcak... şu an evin tüm kapıları açık bir damla kıpırtı yok ve sıcak... valla gelin güzelim, bizim taraflara da uğrayın, bekliyorum birtanem :)oo ablacım ayvalıga tam yaz gelmiş desene ..kayınbabamda geçenlerde diyordu şort giyemeye başladık falan diye akşamları serin oluyor burası çünkü...oda gitti akçayda şimdi 2 ahfta falan olacak...ahhh akçay ayvalık oraslar burnumda tütüyor bu sene gidecemmi hala bilmiyorum bu gittigimde sorayım diyorum eşimde erken olur sonraki gittgimde sorarız diyor ee bizde ona göre plan yapacaz ama ..ama önümüzdeki seneye sanırım ben 15 gün falan gelir kesin kalırım...bakalım artık ama istiyorum uzunca kalmayı..
aman güzelim dikkat edin yediklerinize, inanılmaz bir şekilde sağlığımızla oynanıyor... iMedya.tv bunu mutlaka herkes seyretsin, ben artık aldığım herşeyin içeriğine bakıyorum ve öyle alıyorum... mono sodyum glutamat (msg) denilen bir madde varsa almıyorum... özellikle çocuklarımıza çok zararlı, direkt merkezi sinir sitemini tahrip ediyormuş, hamilelerde direkt olarak plasentayı geçebiliyormuş, korkutmak için söylemiyorum, lütfen dikkatli olalım hepimiz[/QUOTE
ya ablacım öyle vicdansızlarki herşeyin içine üçkağıt karıştırmaktan hepimizin sağlığıyla oynuyorlar önceden bu kadar çok bebeği olmayan kişi yoktu hep yediğimizden içtiğimizden uyanık olup elimizden geldiğinde kontrol etmek gerek ama maalesef katkısız birşey bulmakta zor:1no2:
merhaba canım çok iyiyim sen nasılsın kumsalcımgünaydın çiğdemcim nasılsın canım fıkralar ve menopoz için teşekkür ederim çok güzeldi maşallah formdasın yine tatlı gerçekten baya etki etmişkaydirigubbakcemile3
günaydın maviş seninde cuman mübarek olsun nasılsın bugün daha iyisin daha iyi olucan inşallah hayatım
ablacım günaydın nasılsın temizlik varmış yine kolay gelsin
ne demek canım rica ederim azıcık tebessüm ettiyseniz ne mutlu bana
tatlı etki etmezmi hiç balım ya her derde deva deyom inanmıyonuz hücreler canlanıyor yenileniyor dipçik gibi oluyosun kaydirigubbakcemile3
evet ablam ben bu kürden pek memnun kaldım ev tenmizlenecek kafa rahat olacak,tatlıyı yiyeceksin,üstünede tatil yapınca allah diyosunn hihoyyyt:dance:ohhh demek ki kür belli, tatil ve tatlı kürü yapacağız kaydirigubbakcemile3 mesaj alınmıştır canımcım
valla hem de nasıl yedik ayvayı... son üç ayında olan hamileler için daha zor geçer, biz daha rahat geçiririz herhalde Çiğdemcim... en rahat döneme giriyoruz çünkü :)
ohhh süper... bende de temizlik var şimdi, zaten kışlıkları çoktan kaldırmıştım, atacaklarımı da atmıştım... süper oluyor valla.. hafiflemiş hissettim ben de kendimi :) ohhh sen bu akşam da yersin tatlıları bence mis kokulu öhm öhm... bak bak bak beni yine yoldan çıkardı bu gacılar
ablam ev temizlenince ben kuş gibi oluyorum hele o gereksizler yokmu attıkça sanki üzerimden yükler kalkıyor aynı senin gibi hahfifliyorum bende ohh ikimizde mis mis olduk desene ee bunun üzerine tatlı yinmezde ne yapılır yemede yanında yat kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
aman güzelim dikkat edin yediklerinize, inanılmaz bir şekilde sağlığımızla oynanıyor... iMedya.tv bunu mutlaka herkes seyretsin, ben artık aldığım herşeyin içeriğine bakıyorum ve öyle alıyorum... mono sodyum glutamat (msg) denilen bir madde varsa almıyorum... özellikle çocuklarımıza çok zararlı, direkt merkezi sinir sitemini tahrip ediyormuş, hamilelerde direkt olarak plasentayı geçebiliyormuş, korkutmak için söylemiyorum, lütfen dikkatli olalım hepimiz[/QUOTE
ya ablacım öyle vicdansızlarki herşeyin içine üçkağıt karıştırmaktan hepimizin sağlığıyla oynuyorlar önceden bu kadar çok bebeği olmayan kişi yoktu hep yediğimizden içtiğimizden uyanık olup elimizden geldiğinde kontrol etmek gerek ama maalesef katkısız birşey bulmakta zor:1no2:
evet ablam ben bu kürden pek memnun kaldım ev tenmizlenecek kafa rahat olacak,tatlıyı yiyeceksin,üstünede tatil yapınca allah diyosunn hihoyyyt:dance:
ablam ev temizlenince ben kuş gibi oluyorum hele o gereksizler yokmu attıkça sanki üzerimden yükler kalkıyor aynı senin gibi hahfifliyorum bende ohh ikimizde mis mis olduk desene ee bunun üzerine tatlı yinmezde ne yapılır yemede yanında yat kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
hiç sorma gerçekten katkısız bir şey bulmak çok çok zor... ben de hamile kalmayı düşünmeden önce hiç dikkat etmiyordum, hamile kalmaya karar verip, özelliklede düşüklerden sonra çok dikkat etmeye çalıştım, hep organik şeyler almaya gayret gösterdim ama emin olamıyorsun tabii... pazartesi günü öğrendim ben de bu msg denin lanet şeyi ve herşeyi didik didik ediyorum artık... para kazanmak için nasıl kullanıyorlar insanları ve üstelik bunları üretenler yemiyorlarmış kendi ürettiklerini, Allah kahretsin bu insanları, mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor işte :)
bize tatlı yasak ama :çok üzgünüm: napalım bekleyeceğiz artık tatlı yasağının kalkmasını, bakalım 10 gün sonra doktor ne diyecek :)
ablacım şimdi dinledim o linkiii delikafadulden
ben hazır çorbalara bayılırım senağlama
artık okucam aldığım herşeyi :1hug:
MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:
ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.
ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.
IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.
BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.
oohh temizlikler yapılmış kışlıklar kalkmış ev derlenmiş yarında ceren yapacak ..ayy ben daha kılımı kıpırdatamadım ne tembel oldum yaaa..hafta içi mümkün olmuyor geçen haftada ben çok iyi degildim kaldı öyle ama yapmak lazım artık..haftaya eger evde olursam temizlik işini hallettireyim diyorum hazır ben evde iken gerçi sıkılırım tüm gün evde temizlik yapılmasına ama en azından göz kulak olurum ilk defa gelecekler hatta ben evime ilk defa temizlik için birini çagıracam ..hep kendim yapardım..ama artık yapamam...hafta sonuda eşimi ikna edebilirsem bazayı falan açtırayım kaldırayım kışlıkları..
ayy bi yorum budum bunla ilgli koptumm
gelmiş geçmiş en lezzetli şey. bu maddenin çok küçük miktarları, her türlü yiyeceği leziz hale çevirir. boka katılsa bok bile güzel olur, o derece...
bilimum aromalı cipslerde (özellikle soğan, peynir, biftek aromalı), et suyu tabletleri, hazır çorba vs içerisinde bulunmaktadır. lezzet arttırıcı olarak da isimlendirilir.
:roflol::roflol::roflol:
merhabalar şekerşer nasılsınız bakalım geçmişi yarıda bıraktım değilse size yetişemeyeceğim özetleyin bakalım bize neler oldu....
bizim bugün dershanemiz var
hoşbulduk canımhoşgeldin nurcumm
canım hoşgeldin :) valla jasmin'in kan testi sonucunu bekliyoruz, sabah 3 tane test yapmış hepsinde de ikinci çizgi silik çıkmış :) onu bekliyoruz hayatım
ahh bu yasaklar ama olsun yasak elma olayı yani ablacım daha arzulu daha şevhetli olcek yani bekleyen dermiş muradına ermiş durumu yani çaktın köfteyi kaydirigubbakcemile5 yakında kalkar yasak atlarsın sendekaydirigubbakcemile3hiç sorma gerçekten katkısız bir şey bulmak çok çok zor... ben de hamile kalmayı düşünmeden önce hiç dikkat etmiyordum, hamile kalmaya karar verip, özelliklede düşüklerden sonra çok dikkat etmeye çalıştım, hep organik şeyler almaya gayret gösterdim ama emin olamıyorsun tabii... pazartesi günü öğrendim ben de bu msg denin lanet şeyi ve herşeyi didik didik ediyorum artık... para kazanmak için nasıl kullanıyorlar insanları ve üstelik bunları üretenler yemiyorlarmış kendi ürettiklerini, Allah kahretsin bu insanları, mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor işte :)
bize tatlı yasak ama :çok üzgünüm: napalım bekleyeceğiz artık tatlı yasağının kalkmasını, bakalım 10 gün sonra doktor ne diyecek :)
yap canım yap insan kuş gibi oluyor vallakaydirigubbakcemile2oohh temizlikler yapılmış kışlıklar kalkmış ev derlenmiş yarında ceren yapacak ..ayy ben daha kılımı kıpırdatamadım ne tembel oldum yaaa..hafta içi mümkün olmuyor geçen haftada ben çok iyi degildim kaldı öyle ama yapmak lazım artık..haftaya eger evde olursam temizlik işini hallettireyim diyorum hazır ben evde iken gerçi sıkılırım tüm gün evde temizlik yapılmasına ama en azından göz kulak olurum ilk defa gelecekler hatta ben evime ilk defa temizlik için birini çagıracam ..hep kendim yapardım..ama artık yapamam...hafta sonuda eşimi ikna edebilirsem bazayı falan açtırayım kaldırayım kışlıkları..
selam canım yeni hamiş geliyor galiba jasmininin haberini bekliyoruz sen nasılsın nurcummerhabalar şekerşer nasılsınız bakalım geçmişi yarıda bıraktım değilse size yetişemeyeceğim özetleyin bakalım bize neler oldu....
bizim bugün dershanemiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?