Bebilerinin yolunu gzleyen umutlu Hami ve Anne adaylar

kızlaaarrrr ben çıkıyorum canlarım kociş bekliyor hepiciğinizi öpüyorum eve gelince yine yazarım sizlere kendinize iyi bakınnn mucxxxxx

sağol cerencim evet bitanem malum işler keyfini çıkar diyorum okadar
canım benim biz hastaneden alınan raporu yeterli görüyoruz öyle ssk onayı falan istemiyoruz hastanelerde kullanılan proğramlarda senin hasteden doğum iznine ayrıldığın veya çalışabilir raporu aldığın otomatik olarak ssk görünüyor zaten.hatta bizim bi arkadaşımız doğum iznine çıkmıştı ama hala çalışıyodu raporda öyle gözüküyodu sadece umarım yardımcı olabilmişimdir
iyiyim arifecim şükürler olsun sen nasılsın
ceren gııı ben seni heryerde yakalarımmmmm burda olmasa msn de yakalarım
bende iyiyim canım sağol ayakaların şişmiş fazla ayakta durmamaya çalış canım
günaydın kızlar
günaydın kayracım nasılsın dün çok güzel hbaerler getirmişsin maşallah artık korku ve endişelere yer yok canım çok az kaldı ömrüne kavuşmana allahın izniyle
hoş gördük balım evet kocişimle ilgilenooorummm
canım benimm hemen düzeltiyorum balım tarihiiii
sen nasılsın yavru kuşum?
sağol cicim bende iyiyim çok şükür bi yaramazlık yok
kız ceren ,arife bi soru sordukkkk vallla görmüyonuz
yemekteydim canım yazdım
Selam kızlar nasılsınız.

Ben de yeni geldim adliyeden . Biraz dinlenip dilekçelerime bakacağım.

hoşgeldin canım nasılsın

aman iş olsunda yoğunluk olsun ya iş olmayınca vakit geçmiyor canım ya bak sen işlerine

kızlar merhabalar hepiciğinize
selam canım nasılsın

amin canım amin hepimiz iyiolak
inşallah ceren yaa bakalım bekliyorum artık bu haftadan sonra hissederim belki

afiyet bal şeker olsun canım yarasın size
sağol canım

sağol canımcım

cnm burdasın demek daha ..valla hafta içi eşinle birarada vakit geçirmek daha iyi oluyor..bende 10 dk sonra çıkarım yemege...
afiyet olsun mavicim

çiğdemcim sen nasılsın balım dün cerenin gönderdiği mail ne muzurdu vallaa bi dolu güldümmm
nurcum hayatım sen nasılsın ilaydamız nasılmış bakıyım
selam tatlım iyiyim sağol sen nasılsın

kızlaaarrrr ben çıkıyorum canlarım kociş bekliyor hepiciğinizi öpüyorum eve gelince yine yazarım sizlere kendinize iyi bakınnn mucxxxxx
hadi sağlıcakla kal canımın içüüüüü

Selam kızlar nasılsınız.

Ben de yeni geldim adliyeden . Biraz dinlenip dilekçelerime bakacağım.
slm hatice iyiyiz canım sen nasılsın

kızlar ben çıkıyorum akşam buralardayım görüşürüz
görüşrüz nurcum güle gülee

kızlarrrr nerdesiniz ya hepten kayboldu millet alooooooo hadi bura sıcak hadi ben cacığı fazla kaçırdım bir yandan sıcak bir yandan cacık uyku modundaydım ya sizzz size ne oldu ayolll neden kimse yazmıyorrr

kızlar bebişe dün cibinlik aldık ama düz tül ben üstünü süsülücem ama nasıl yapayım neler yapabilirim fikriniz varmı yada örnek resim falan

nasıl süsleyecen ki uç kısımlarına parlak kurdeladan çekiyorlar ya çok bilmem adını ama hafiften fırfırlı oluyor o tarz bir şeyler çektirebilirsin..

cacıkmı yedin kız bende yedim valla hatta cnm daha ayran bile içmek istedi...ayy bilmem pek durgun geçiyor burası...
valalha sütle aram yok ama ayrana yoğurda bayılıyorum allahtan doktorum günde bir bardak yeterli dedi malum burda sebze meyve bol ve taze onlardanda alıyormuşuz vitamini kalsiyumu

Uzun süredir beklediğiniz an geldi ve bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi ne olacak?
Uzmanlar yeni çocuk sahibi olan anne ve babalara önce sakin olmalarını öneriyor. Bebeğinizle yaşama başlarken işine yarayacak öneriler:

• Anne-babalara ilk tavsiyem sakin olmaları... Bebeğinizi tanımak için zamana ihtiyacınız olacak. Sabır, sakin bir ortam, güç, kuvvet, direnç, saygı, nezaket, sorumluluk, disiplin, dikkat, gözlem, zaman ve pratiğe ihtiyacınız var. Ayrıca önsezilerinize kulak vermelisiniz.

• ılk zamanlarda panik yaşamak doğaldır. Anne ve babalara her zaman, bunun sonsuza dek sürmeyeceğini hatırlamalarını öğütlerim. Sakinleşecek, kendine güven kazanacak ve olabileceğiniz en iyi ebeveynler olacaksınız. Ancak şimdilik beklentilerinizi azaltmalısınız. ıyi ve pek de iyi sayılmayacak günler yaşayacaksınız; her ikisine de hazırlıklı olun. Mükemmelin peşinde koşmayın.

• Doğumdan bir ay önce tüm hazırlıklarınızı tamamlamış olursanız daha hazırlıklı ve daha sakin hissedersiniz. Bu da bebeğinizi gözlemlemeye ve tanımaya daha fazla zaman tanır. Küçük bir hatırlatma: eşyaları paketlerinden çıkarmış olursanız, kucağınızda yeni doğmuş bebeğinizle eve döndüğünüzde eliniz ayağınıza dolaşmaz.

• Hastaneden çıkıp eve döndüğünüzde, bebeğinizi evde bir tanıtım turuna çıkarın. Tıpkı bir turist rehberi gibi, oda oda dolaşıp tüm mekanları ve neler yaptığınızı ona anlatın. Minik bebeğinizin bir insan olduğunu, sizi anlayıp hissettiğini unutmayın. Şu an için anlayamadığınız bir dili konuşuyor olsa da ona ismiyle hitap etmeye ve monolog değil, diyalog kurmaya özen gösterin.

• ılk günlerde, çok yakın bir-iki dost ve akraba dışında ziyaretçilerinizi uzak tutun. Yakınlarınıza nazik bir şekilde, bebeğinizle birbirinizi tanımak için biraz baş başa zamana ihtiyaç duyduğunuzu anlatın.

• Bebeğiniz kadar siz de yorgun olmalısınız. Onu yatırıp biraz dinlenin. Çoğu anne, bebeği uyumadan odadan çıkamadığını söylüyor; fakat onu yatırır yatırmaz uyumasına gerek yok. Karyolasına yatırıp odadan çıkmanızı öneriyorum.

• Bebeklerin doğum şokunu atlatmaları birkaç gün alır. Şayet minik yavrunuz melek gibi görünüyorsa, bunun fırtına öncesi sessizlik olabileceğini aklınızda tutun.

• Rutin bir düzen oturtun. Unutmayın ki hepimiz önümüzü görebilmek isteriz ve güvenilir bir ortama ihtiyaç duyarız.

• Bebeğinizi uykuya yatırırken kundaklayın. Bu şekilde ilgisini dağıtacak, hatta kendi kendilerini korkutacak el-kol hareketlerini engellersiniz. Gündüz uykusu sırasında görsel uyarıcılardan uzaklaştırmak için gözlerini örtün.

• Bebeğinizle konuşun. Ne dediğinizi anlamasalar da, ses tonunuzu ve sıcaklığınızı anlarlar.

• Ne ekerseniz onu biçeceğinizi unutmayın. Bebeğinizin ne şekilde uykuya dalmasını istiyorsanız o şekilde alıştırın - tabii kendinizi de bu plana dahil edin.

• Hatalı alışkanlıkları yıkmak yalnızca üç gününüzü alır. ıstediğiniz şekilde alıştıramadıysanız dahi üç gün üç geceden sonra yeni alışkanlığı oturtabilirsiniz.

• Bebeğiniz yatağına yatırdığınız zaman ağlıyorsa, pek çok uzmanın dediğinin aksine, ağlaması geçinceye dek onu bırakmayın. Geri dönün ve onu yatıştırın.

tek başıma ,bir başıma,yapayalnız kaldım ben buralarda ühüüüüüsenağlama acıların çocuğuyum ühüüü nerdesiniz uleynn ben size sormazmıyım acısını çıkarmazmıyım heeee alacağınız olsun bende çıkayım bari napayım delü gibim yazıp durucammı akşam girerim artık ühüüüsenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…