Bebilerinin yolunu gzleyen umutlu Hami ve Anne adaylar

biz geldikhihoyyythihoyyythihoyyyt
geçmişi okuyamadım kusura bakmayın
şu anda meleğim yanımda kokusuyla oturuyorum bi boş zamanımda doğum hikayemi yazacam sizlere
tek sorunumuz sütüm yok kuzum aç göğüs ucum yara oldusenağlamasenağlamasenağlama

canım tebrik ederim allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallahh....

sütünde en kısa zamanda gelir inşallah bitanemmm opuyorumnanaktan

demek perşembe yasak bitiyor iyi az kalmış bebiş iyi olsun da dediğin gibi gerisi boş :) vallahi haklısın doğum sonrası hallerimiz nasıl olacak bakalım öle dışarda atıp tutmaya benzemiyordur heralde düşünsene rabbim nasip ederse ilk defa bütün sorumluluşu bana ait bi şey olacak dünyada yanee şimdi düşnüdmde bende şaşaırıp kalabilirim bide gülçinin sölediği şu kablosuz intenet olayı var bebeğe zaralı ya bu bilgisayarları ben hiç analmıyorum gülmeyin sakın kablolu apıp zararsız hale getirmenin bir imkanı yok mu sositososito

canımmmmmmmmmmmopuyorumnanaktan
oyy kuzunu öp bizim için
kavuştun yavrunaaaa ne güzell
üzülmce nurcum sütün gelir daha yeni doğum yaptın sen hiç stres yapma
şimdi büsürü şey diyolardır bunla ilgli sana bende duyduğumu yazayım
b u sıcakda gidermi bilmem ama boza çok süt getiriyomuş

:sm_cool: :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:
hoşgeldiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzz... oy oy oy ana kız ne güzel zemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus
canım benim sütün niye gelmiyor ki? kıyamaaaaam... inşallah en kısa zamanda gelir sütün... yorma sakın kendini tamam mı? yanında birileri var mı?

ayyyyyyy hiç sorma bu kablosuz sorununu... valla nasıl zararsız hale getirilir bilmiyorum valla

canııııııımmmmm hoş geldin kız biz sana sınav için başarı mesajları yazarken sen doğuruyomuşsun helal sana asıl sınavı başarıyla verdin ama süt konusuna takılma bir çok doğum yapan kadında oluo eninde sonunda gelir ilaydamız nasıl mamamı verdiniz süt gelmeyince anlat kız azcık merak edioz

Anne sütünü artırıcı kürler
18 Aralık Perşembe 2008
Değerli okuyucu, bebeklerini emziren annelerden sık sık aldığım soruların başında, “Bebeğimi daha uzun emzirmek istiyorum, fakat sütüm azalmaya başladı, ne önerirsiniz?” sorusu geliyor. Emzirme döneminin (laktasyon) daha ikinci aylarında sütlerinin azaldığından yakınan annelerin sayısı ne yazık ki, giderek artmaktadır. 

Tek bir kür yok
Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.
Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerin  ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir. 
Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
ıncir (taze veya kurutulmuş)
ıncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.
Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.
Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ
Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3:  Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. ıkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Nurcum ben bunu ıbrahim Saraçoğlu'ndan kopyalamıştım, umarım işine yarar tatlım

teşekkür ederim canım inş kuzumun aç olması beni çok üzüyor mecburen mama veriyorum

ay canım kıyamam sana inşallah gecergöğüslerin sütünde gelirde beslersin bebeğini sağlıklı olsunlarda canım gerisi halledilir... kim bilir ne güzel duygudur onun yanında olması rabbim inşallah sağlıkla o günleri bizede yasatır.. güle güle büyüt meleğini bitanemmm

canım bol su ve süt içiyorum humananın çayını dediler onu aldım bide eşime eczacı malt içeceği vermiş birkaç güne gelir demiş
inş ablacım normal doğumda hemen gelir dediler aslında
yanımda annemle arkadaşım var onlar yardım ediyor....
bide kuzucum o kadar hevesle emiyor ki :çok üzgünüm:

BEBİŞLERİNİN YOLUNU GÖZLEYEN HAMİŞ ADAYLARIMIZ

1 - Kumsal..................................( )
2 - Nesemese..............................(2. aşılamasını oldu, dualarımız seninle) opuyorumnanaktan

Allahım bu listedeki bütün herkese en kısa zamanda bebiş versin veeee bir alt listeye geçsin herkes inşallahhhhhh... Bu listede yok olsun artıkın

BEBİŞLERİNİN YOLUNU GÖZLEYEN ANNE ADAYLARIMIZ

1. İerror........................................37. haftamızdayız (K) (27 Temmuz) (Kızçem Benim) {CEMRE}

2. Kayra_42..................................36. Haftamızdayız (E) (20 Temmuz) {ÖMÜR} ŞAFAK: 21

3. Entelliye ................................ 36. haftamız (E) (31 temmuz 2009){DORUK ALP}

4. Htc80......................................29. haftamızdayız (K) (17 Eylül)

5. Bulcuk....................................26. haftamızdayız (E) (10 Ekim ){MİRAÇ}

6. Gcan......................................26. Haftamızdayız (E)(12 Ekim ) {MİRAÇ}

7. Ciğdem...................................24. Haftamızdayız (K) (26 Ekim) {ZEYNEP}

8. Benssenb...............................23. Haftamızdayız (E & K) (1 Kasım) (İkizler geliyor)

9. Mavideniz...............................21. Haftamızdayız (K) (15 kasım ) {BERRA}

10. Sevvttaapp...............................21. Haftamızdayız (E) (17 Kasım)

11. Ra_ra......................................19. Haftamızdayız (23 Kasım)

12. Rüzgar Deniz..........................19.Haftamızdayız (E) (30 Kasım) {RÜZGAR}

13. Slvmsstr................................ 14. Haftamızdayız (2 Ocak 2010)

14. Jasminn_23............................11. Haftamızdayız En Taze Anne adayımız

Rabbim bu listedeki herkesede hayırlı evlatlar nasip etsin bir avazda kurtulalım inşallah kızlar

MELEKLERİNE KAVUŞAN TAZE ANNELERİMİZ

1. Karabiberim............................ 8 Mart 2009 {YAREN}
2. Yasemink..............................20 Nisan 2009 {SUDE MELİS}
3. Menzilgülü..............................6 Mayıs 2009 {YUSUF TAHA}
4. Beyaz16.................................15 Mayıs 2009 {ZEYNEP}
5. Ceren54................................. 20 Haziran 2009 {CEREN}
6. Nur_84.................................... 27 Haziran 2009 {İLAYDA} (En Taze Annemiz) alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Darısı tüm Hamilelerin başına inşallah sağlıkla

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

gelir canım bi kaç güne üzülme sen
işe yarar içtiklerin yediklerin

merak etme canım, napalım artık hayat mücadelesine başladı İlayda'mız :) yalnız olmamana sevindim hayatım, zor olurdu tek başına olsaydın :) eee? alıştın mı bakalım? nelerde zorlanıyorsun emzirme dışında?

ayyy nurcum gelmiş hoşgelmiş ama kaçırdım onu galiba allahım analı babalı büyütsün daha öncede yazdım ama hazır gelmiş uğramışken son sayfalarda dileğimi yeniden yazayım dedim büyük bi heyecanla doğum hikayeni bekliyoz bide ilaydamın resimlerini
bide nurcum üzülme sütüm gelmedi diye bak stresten daha da gider hayatım sen sıkıntı yapma eltim 5 ay oldu doğuralı onunda ilk günler sütü gelmedi az sabret fazla mama verme emzirmeye zorla emdikçe süt kanalları açılıcaktır eltimin öyle oldu ısrarla emzirmeye zorladı ve bol rezene çayı içti bide eczanelerde satılan vita malt diye yan etkisi olmayan bira şişesine benzeyen içecek var ondanda içti sütü düzene girdi, endişe etme tatlım herşey yoluna girecek
oy oy oyyyyyy ana kız koklaşıyonuz heeee allah bizlerede biran önce nasip etsin inşallah
valla ben suyun nasıl geldi sancı nasıl bişey bize bilgi vermeni bekliyorum dört gözle

valla canım sınav zorluydu benim için ama benim sınav sonucunu bekleme gibi bir durumum yok karşılığı koca bir dünya mutluluk olarak geldi bana
canım ilk gün bebek hemşireleri bol bol emzir sütün gelir dedi bende verdim memeyi ama çok çok az gelince sütüm göğüs uçlarım yara oldu zaten göğsümün ucuda yoktu çıkmadıda
dün meleğimin aç olduğunu farkeettik doymuyordu hastaneyi aradık durumu anlattık ve mama takviyesi yapmamızı aralarda yine emzirmemizi söyledi bize bende onu yapıyorum inş yarına kalmaz iner sütüm

ablacım kürler için teşekkürler incir kürünü uygulayayım bi dün rezene içmiştim hafif emzirdim oda kuzumu uyuttu bol bl...
ablacım açıkçası zorlanmıyorum sanki o hep vardı hiçbirşeyi yük gelmiyor bana uykusuz kalıyorum ama gözüme uyku girmiyor zaten hep onu izlemek yanında olmak yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…