bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

Sesini kimse duymaz olur mu hiç bak biz duyuyoruz, hepimiz aynı dertle yanmışız, halden anlarız. Sadece bu mu, eşin dostun lafları, iş stresi, geçim derdi daha neler neler çekiyoruz işte.. Sadece sen değil ben de öyle yalnızım ki bak ben yıllardır annemle bile küsüm anne desteği bile yok yanımda. Psikiyatriste gidiyorum çünkü tek başıma altından kalkamıyorum. Keşke yakında olsak oturur dertleşirdik. Şu foruma günde kaç kez girdiğime inanamazsın, şurda bana yazılmış iki satır yazı nasıl teselli oluyor anlatamam. Halimden anlayanın uzattığı bir el gibi.. Ruh halim çok dengesiz birgün umut doluyum birgün ölmek istiyorum ama geçicek biliyorum, dayanıyorum.. Sen de dayan kendini bişeylerle oyalamaya çalış. Bana özelden adını yaz, adınla anayım seni dua ederken.

aysem canim benim..keske yakin olsak dedigin gibi ne guzel dertlesirdik..ian varya bende aynisi defalarca giriyorum nete...biri bisey yazmismi kimse iki satir yazmismi..tesellilerle nasil mutlu oluyorum...ya sendeki ruh hali aynen bende var..bazen dedigin gibi olmek istiyorum bazen icim umutla dolu oluyo..sanki beni anlattin canim ya...her zaman dua ediyorum inan..hepimiz icin...oy canim benim..surdan bi gunde guzel haberleri vermek nasip olur insallah...inan yazdigin satirlar bana nasil teselli oldu anlatamam...yillar yillar sonra bebisine kavusanlar var. hemde dr hic olmaz dedigi halde dogal yoldan evlat sahibi olanlar var..insallah canim bi gun bizde buraya hamilayiz yazabilecegiz..Rabbim bizede anneligi nasip edecek insallah...cok sagol aysecim..beni anlayan birilerinin olmasi derdime birilerinin ortak olmasi ole iyi geliyoki...zaten bu forum olmasa kime anlatabilirdimki derdimi...bu gece senin icinde cok cok dua edecem...cok cok sagol canim benim..insallah Rabbim once sana sonrada bana hayirli evlatlar nasip etsin...

Allah dua eden o güzel dudaklarından gülücükleri eksik etmesin inşallah.. Az kaldı canım ya sabır ya selamet belki de bu çektiğimiz sıkıntılar geçmiş günahlarımızı siler.

Allah dua eden o güzel dudaklarından gülücükleri eksik etmesin inşallah.. Az kaldı canım ya sabır ya selamet belki de bu çektiğimiz sıkıntılar geçmiş günahlarımızı siler.

amin canim insalah..dun gece yattim inan nasil agliyorum ve yalvardim Rabbime..Allahim ne olur dedim aysecigimede; topikte evlat isteyen tum arkadaslarima; ve tanimadigim ama evlat hasretiyle yanip tutusan herkese ; banada hayirli evlatlar nasip et diye...bugun daha bir umutluyum aysecim..insallah Rabbim sesimizi duyacak..dedigin gibi cok az kaldi...

bu arada ben sana sormusmuydum? sizde sorun neydi? erkek infertilitesimiydi?

günaydın canım..nolur kendini bu kadar sıkma,yorma..önce beyninni hazırlaman lazım,bu kadar stres zorlar seni..

Ağlamak insanı rahatlatıyor, adeta kalbini yıkıyor. Ağla ağlamasına ama kendini çok da yıpratma. Duaların için de çok ama çook sağol.
Bizde sorun bende rezervim azalmış, bir tarafta da endometriozis var. Erken menapoz riskim varmış 2 sene sonra gelsen hiç şansın olmazdı dedi doktorum. Eşimde de hareketlilik sorunu var ama o önemli değil diyor. Önemli olan bende yumurta gelişebilmesi. Geçen sefer 4 yumurtam olmuştu ikisi döllendi. İkisini de koydular ama olmadı biliyorsun. Bu sefer yine 2 tane olursa 1ini koydurup 1ini dondurtcam sanki öyle şansım daha yüksek olur gibi geliyor. Doktor tek yumurtayla şansın %30 iki taneyle 40 dedi. Diyorum ki 2 yumurtayı ayrı ayrı koyarsa sanki dah yüksek olur şans. Sence?
Tabi bi de yumurta olursa yine (

Ayşe canım hikayelerimiz benziyor seninle..bende endometriosis var,eşimde sperm hareketliliği sorunu..lütfen umudunu kaybetme,İnşallah ikinci denemende bebeğini kollarına alacaksın.Umudumsun için bu sayfayı takip etmeye başladım ama bi baktım ki hepinizin takipçisi oluvermişim

Sağol canım. Çıkmadık candan umut kesilmezmiş, bekliyoruz işte. İlgilendiğin için sağol. Bazen insan çok karamsarlığa kapılıyor ama yine de heyecanla bekliyorum, Ocakta başlıycam iğnelerime. Sen de hepimize umut oluyorsun sağol..

ocağa az kaldı,Hayırlısı olsun..ama kendinizi bu kadar olumsuz şartlamayın lütfen..hep iyi düşünün,iyi olsun..Dualarım sizlerle..

öncelikle herkeze merhaba..yazılanları az çok okudum inanın yürekten katılıyorum yazdıklarınıza zor bi maraton bu sureç bizi çok yıpratıyo hepimizin farklı sorunları var ve farklı tedaviler deniyoruz..ama gittiğimiz sonuç hepimizin aynı küçücük bi ele dokunmak o eli öpmek sarılmak hepimizin tek hedefi anne olabilmek..rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inş.....
bende kendi hikayemi anlatmak istedim 4 senedir verdiğim mücadeleyi sizlerle paylaşmak istedim....
5 senelik evliyim evliliğimizin ilk 1. senesi çocuk olmayınca doktora gittik sigortam yoktu özelde sömürdüler bizi..çeşitli tahliller yaptırmadığım tahlil kalmadı..hsg(rahim filmi)çektirdim narkozla ilk orda tanıştım bu yaşıma kadar nargoz ne bilmezdim..sol tüpümde sıkıntı olduğunu ancak verilen sıvının geçtiğini yani sorun ortadan kaldırıldı dendi ... eşim sperm tahlili yaptırdı herşey güzel sorun yoktu ikimizdede peki sorun neydi???
tabi bu arada maddi olarak çok yıprandık paraalar suyunu çekiyodu yavaş yavaş..6 ay daha bekledik yine olmadı....derken zeynep kamil hastanesini dydum infertilite bölümüne gittim ..aynı tahliller en baştan yapıldı eşimin sperm tahlili derken sadece tahlillerin daha hiç bi işlem olmadan 6 ayım gitti ve biz daha hiç bişe yapamadık bende yine bi sorun çıkmadı eşimde sperm sayısı çok yüksek ama hızı yavaş çıkdı yani yumurtayla sperm buluşamıyo spermler yavaş gittiği için..varikosel ameliyatı dendi çok basit bi operasyon sadece damar genişliycek hızı artsın diye dendi ..tamam dedik sigorta çok uuzun sürdüğü için özelde yaptıralım dedik ve yaptırdık 3 sene önce...ama hiç bi değişim olmadı aksine eşimin ameliyat olduğu taraftaki yumurta küçülmeye başladı..defalarca gittik doktorumuza sorun yok normal düzelir dedi ama düzelmedi...ve çürümeye başladı aradan 4.5ay geçti başka doktora gittik bu yumurta çürümüş işlevi yok artık dedi şok oldk beni suçladı eşim ben demiştim o hastanede yaptıralım diye hastaneyi ben bulmuştumkimse bilmiyodu ameliyat olduğunu söyleyemedik hemen ameliyatı yapan doktora gittik işten çıkarılmıştı..neyse ama sperm sayısı normaldi bu bizi rahatlatıyodu..ama eşim her kavgada söyler senin yüzünden diye..derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve gittik merkeze eşimin sperm sayısı çok iyiydi ama bu seferde bende polip(et beni rahimde)çıkdı..histeroskopi yapalım dedi doktorum tamam dedim hep doktorlara güveniyoruz zaten yumurtalar toplandı 2. kez narkoz aldım 23 yumrtam çıkdı 18 tanesi döllendi sonuç süperdi çok sevindik hepsi donduruldu ve ameliyata aldılar beni histeroskopi oldum3. kez narkoz aldım ve polip alındı ..ama hep şu soruu var kafamda niye önce ameliyat yapmadılar belki dondurmasalardı olucaktı taze her zmaan daha avantajlı..birde hormon değerim yüksek çıkdı ilaç kullanmaya başladım tiroid bezim yavaş çalışıyomuş ama ilaçdan sonra düzeldi ..şimdi hergün ilaç kullanıyorum tiroid için..1 ay sonra transfer yapıldı sonuç negatif oldudoktorum hsg istedi tekrar nası olmaz herşey çok güzel dedi..ve 4.kez narkoz aldım rahim filmi çekildi hiç bişe yok hatta çok güzeldi herşey..dondurulmuşlarla 2. ye başladık ve transfer oldu ama oda negatif ..doktorum sen bizim içim %70 gebe kalabilecek bi hastasın dedi ve genetik test istedi onuda yaptırdık ama oda temiz çıkdı derken son dondurulmuşum onu deneyelim dedi ve denedik ama oda negatif oldu.. yediğim iğneler ilaçlar harcadığım para benim üzüntüm eşimin üzüntüsü hangisine yanim ağlıyim bilemedim..artık vucudumda pes etti ve 1 sene ara verdim... tekrar 1 ay önce yine başlayalım dedik eşimle bu arada para biriktirdik ve 1 sene sonra tekrar aynı merkezze gittim oraya beni çeken bi güç var çok araştırdım ama ayağım beni yine oraya götürdü ..gittim muayene etti rahim çok güzel dedi adetin 2 . günü gel başlayalım dedi gelirkende rahim filmlerini al gel bide ben bakim dedi bu doktorumla ilk kez tedavi oldum götürdüm baktı solda biraz sıkıntı var gibi dedi laparoskopi yapalım dedi ben tabi yine şokeşime anlattım o zaten zavallım psikoloji bozulcak adam çalışıyo bütün para hastanelere zaten dalga geçiyo bazen hastanelere çalışıyorum diye ama hep destek olduk bazen bana kızdı ama onada hak veriyorum yaşananlar bu sureç neyse 5. kez narkoz aldım ve 5 gün önce ameliyat oldum ama bi şok daha sol derken sağ tüp çok hasarlıymış ve sağ tüpüm alınmış..1 ay sonra tüp bebeğe başlıycam inş bu sefer olur..ve bugün ameliyat olalı 5. günüm evde dinleniyorum 5 gün sonra dikişler alınıcak yani neye güvenicez yada neye inanıcaz çok zor arkadaşlar.. 2 kez rahim filmi çekiyorum açık çıkıyo ama laparoskopide sağ tıkalı çıkıyo ve alınıyo..
işte benim yaşadıklarım açık yazmaya çalıştım biraz uzun oldu ama herşeyi yazmak istedim..hedefimiz aynı bebek sahibi olmak ama yollarımız farklı hikayelerimiz farklı ..bu arada bazı yazıları okudum sabır arkadaşlar ...ben evden dışarı çıkmıyorum artık bebek varmı diye sorucaklar diye .. sosyal hayatım yokoldu anneme gidince ordada evden dışarı çıkmıyorum sanki herkez hamile sanki biri sorucak bebek varmı diye işte böyle arkadaşlar rabbim anneliği bizede tattırsın inşşşşşşşşşşşşşşşş..:

Sevgili mapavrili çok büyük geçimiş olsun bir sürü talihsizlik yaşamışsın, İnşallah çilen dolmuştur artık yüzün güler. Burada sen de okudun hepimizin psikolojisi bozuk, yapabildiğimiz kadar destek oluyoruz birbirimize. Sen de yaz içini dök belki rahatlarsın.

günaydın canım..nolur kendini bu kadar sıkma,yorma..önce beyninni hazırlaman lazım,bu kadar stres zorlar seni..

firdosum canim arkadasim benim..o kadar haklisinki..ya bazen bir umitsizlik doluyo bana anlatamam sana..sanki dunya basima yikilmis gibi..bazende inaniyorum er yada gec bebisim olacak diye..ama insallah insallah Rabbim nasil edecek tum arkadaslara ve banada...senin pasalar nasillar canim..kocaman opuyorum hem pasalari hem seni canim benim...

canim ne demek..yer gok dua aile..insallah Rabbim bizede nasip edecek bebisler...insallah....bende denenemde yumurta dondurmayi cok istedim ama olmadi..cok sasirdim olmayinca inan..dondurulmaya musait degil dediler...hamde guya basta hepsi cok iyi kaliteydi...dogru merkezi bulmakta cok onemi..

yasa degismese ben iki embriyo konulsun cok istiyodum bana..ama iste olmadii..zor bi secim seninkisi simdi ..ama belki hani hem dondurursun hemde 2 tane koyabilirler sana..bide bu yonu var isin..olumlu dusunelim olumlu olsun insallah..ama insallah kurban oldugum Rabbim ; bu seferde hamile kalip bebisini sapasaglam kucagina almani nasip eder....dualarim seninle aysem..icini ferah tut..Rabbim elbet verecek mukafatini...

mapavrili hosgeldin canim..hikayeni cok uzulerek okudum..ama dedigin gibi dogru merkez cok cok onemli...artik cogu insan malesef bu isi ticarete dokmus..malesef hastanin duygularini onemseyen merkezler cok az...insallah canimmm Rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip edecekk..

benim esimde varikosel amliyati oldu..ama henuz 3 ay dolmadi..insallah yaramistir ameliyat...

canim benim burda zaten icimizi dokmek dertlesmek icin variz...insallah bu sikintilarimizin sonu hayirli haberler olur...opuyorum seni canim..yuregini ferah tut..firdos arkadasimiz var burda hepimize umut oldu ve her zaman her konuda bizi cok destekler...simdi ikizleri var... insallah bizede nasip olacak..

insallah Rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip eder..Rabbim kucagimizi bos boynumuzu bukuk birakmasin...

mapavrilici çok geçmiş olsun Allah seninde eşininde bundan sonra yardımcısı olsun hem maddi hem maneviinşallah b sefer yavruna kavuşursunda hepsi geçer gider

günaydın kızlar size birşey sormak istiyorum
adetim 3 gün gecikti ve 2-3 günden beri süregelen mide bulantım var
acaba psikolojikmi yoksa....
test falan yapmak istemiyorum
kasım ayında başarısız bir tüp bebek denemesi geçirdim bu arada

canım bunu burda bilemeyiz ki..aklını çok kurcalıyorsa hemen bir idrar testi yap..biliyorum geçmişte hep tek çizgiyi görmek testlerden de nefret ettiriyor insanı ama için rahat eder..üstelik tüp bebek deneyiminden hemen sonra kendiliğinden hamile kalan çok insan var.İnşallah sende öylesindir..

canım benim...

Günaaaydıııın. Bugün yine umut patlaması yaşadığım günlerimden biri çook neşeliyim nedense.. Umudumsun bu neşemin yarısını da sana gönderiyorum, tamam mı bugün bari asma yüzünü..
Lotuscum bence yapma test falan yoksa bile 2-3 o hayalle yaşamak bile güzel hem belki de bir mucize olmuştur..
Hepinizi öpüyorum

canım tüp bebekte negatif alıp peşine gebe kalan çok annemiz var bence riske atma ve bi test yap ama bi iki gün daha bekledikten sonra tabi bu aradada ağır bi iş yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…