bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

Mucize Hikayem

Bir gün tüp bebek konularını araştırırken bu siteyle tanıştım.Benzer problemleri olan
insanlar olduğunu okuyunca yalnız olmadığımı anladım.Kah üzüldüm.Umutlu hikayelerini okudum,kah mutlu oldum.şimdi bende size umut olacak mucize hikayemi yazmak istiyorum.7 yıllık evliydik.İlk birkaç sene çocuk istememiştik.Sonrada istememize rağmen hamile kalamadım.Eşimi zorla doktora götürdüm(çünkü o her şeyi oluruna bırakma taraftarıydı.)Ama zaman bizim aleyhimize işliyordu.Eşimin sperm sayısı ve hareketliliği oldukça az çıktı.sperm sayısını artırıcı ilaçlar kullandı ama yeterli olmadı.tüp bebek önerdiler.Biz karar verene aylar geçti.şansımızın %30 olduğunu söylemişlerdi.Tıp fakültesine gittik.sıraya girdik.Bana rahim filmi çektiler ve kötü haber tüplerimden biri tıkalıydı.Şansımız daha da azalmıştı.Bu arada psikolojimiz de bozuldu.
Aile baskısı(kayınvalidem her telefonda torun isteriz diye tutturuyordu) Arkadaşlarımın birer birer bebekleri oluyordu.Kıskanmıyordum ama çok özeniyordum.Nihayet mikroenjeksiyon yaptırdık.Ailelerimiz ve birkaç yakın arkadaşımız haberdardı.(maalesef aldığınız izinler yaptırdığınız iğneler,insanlara bir açıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz)Heyacanlı bekleyişin sonu maalesef hüzündü.Haberi aldığımda doğru dürüst ağlayamadım bile ailem yanımdaydı.Teselliler daha beter üzüyordu beni.Hep içime attım.
Olsun bir daha deneyeceğim dedim.Bu sefer özel bir hastanede denemeye karar verdik.Beklemek o kadar zordu ki.Ya bir daha hayal kırıklığına uğrarsak ne yaparım diyordum.Haberi alacağımız gün yalnız olmayı tercih ettik.Maalesef gene olmamıştı.Çekilen sıkıntılar,acılar,bekleyişler…
Bu sefer hıçkıra hıçkıra ağladım.Yıkılmıştım.Ümidimi iyice kaybettim.Çalan telefonlara cevap verecek halde bile değildim.Eşim beni teselli ediyordu ama o da benden daha iyi değildi.
TVde hamile ünlüleri izlerken sinir oluyordum.Halbuki bir bebeğim olsa çok iyi bir anne olacağımı düşünüyordum.Eşimle de sorunlar yaşamaya başlamıştık.Kardeşim hamileydi,kuzenlerimin peş peşe çocukları oluyordu.Acaba bir gün bende onlar gibi olacakmıyım diyordum.Çocuk mağazalarından alış veriş yapmaya özeniyordum.Kendini çirkin hisseden hamile kadınlar benim gözümde o kadar güzeldiler ki.KK daki gebelik,doğum yapanlar bölümlerini okumayı ne çok istiyordum.Bir de toplumdaki çocuksuz çiftlere bakış açısından nefret ediyordum.(hala da) uzaylı gibi.bizim çocuğumuz yok ya bebeklerine nazarımız değer maazallah.
Bu arada bir çocuklu görümcem yaşadıklarımızı bildiği halde bir gün bana hamile kaldığını ama pekte istemediklerini aldırmayı düşündüğünü benimde fikrimi almak istediğini söyledi.Benim bebek bebek diye sayıkladığımı bildiği halde hamileliğiyle bana hava attı.Sonrada gitti bebeğini aldırdı.Bütün bunlar ve nicesi.Bu sırada KKdaki yazılanları okuyordum.Bir arkadaşın yazdığı başlık beni çok etkilemişti. ‘Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm?’Buşarkıyı ne zaman duysam aklıma eski günlerim gelir.
Artık düşünmemeye karar vermiştim.En az bir sene tedavi olmayacaktık.KKdaki nivea body cd sini indirip evde düzenli olarak yapmaya başlamıştım.spor hem bedenen hem de ruhen iyi gelmişti.Annemin tavsiyesi üzerine İbrahim Saraçoğlu’nun keçiboynuzu kürünü de eşime yapıyorduk.kardeşim bizim için selatı tefriyice okuyordu.Ve edilen dualar…
Ve miroenjeksiyondan üç ay sonra kendiliğinden hamile kaldım.İnanamadık.Haberi aldığımız gün eşimle ağladık.Doğum yapana kadar inanamadım.Çok şükür eylül ayında bebeğimizi kucağımıza aldık.
İşte arkadaşlar benim mucizevi hikayem bu.Sakın ümitlerinizi kaybetmeyin.Rabbim isterse bir ol demesi yetiyor.O kadar son teknoloji ve profesörlerle yaptırdığımız tedavilerden bir sonuç alamadık ama Rabbim bize bebeğimizi istediği zaman gönderdi.İnşallah en kısa zamanda sizlerin de mutlu hikayelerini okuruz.Dualarım sizlerle…..

canım bunu az önce bir topicde gördüm okudum yorumumu yaptım ve sana göstermek istedim umudumsun hayatta mucizeler hep vardır bunu asla çıkarma aklından ve bu arkadaşın kardeşinin okuduğu salatı tefriciyeyi bence hemen oku bende bunu daha önce birkaç ardaşıma okudum ve çok güzel sonuçlar aldık hemmen başlamanı tavsiye ederim yasin kitabında bulabilirsin 4444 kere okuyorsun dileğin üzerine ama ne bir eksik nede bir fazla olmayacak tesbihle oku ve not et yada bamalı bi tesbih al bence kürlerden daha iyi ve güvenilir bir yöntem bu arada bende tüp bebek yaptıracağımdan haberim yokken kendim için 72000 fatiha okumuştum 1 ay sınra doktora gittim ve doktor önce aşılamadedi sperm testinin sonucuna bakıncada acil tüp bebek yaptı bunlar toplam 3 ay anca sürdü ve sonucum şükür güzel tabi bu 72000 fatiha çok zor herkezin harcı değil okuyup bitirmek çünkü buda ne eksik ne fazlaolmayacak ama tefriciye daha az ve kolay

Arkadaşlar ben 3-4 günlüğüne bir iş gezisine gidiyorum. Bu arada sanırım yazamam ama sanmayın ki dualarımda sizi unuturum. Umudumsun döndüğümde seni daha mutlu ve umutlu bulmayı diliyorum, kendine iyi bak. Hoşçakalın, bana da dua etmeyi unutmayın.
Bu arada ilk denememden önce ben de tefriciye okumuştum inşallah bu sefer kabul olacak, öncekinde zamanı değildi sanırım.

arkadaşlar ben yokken ne kadar güzel hikayeler yazmışsınız. bende nurcan 306 senin gibi normal yoldan hamile kalmayı çok istiyorum. inşallah Allahım ban da nasip eder.
umudumsun niye böyle karamsarlığa verdin kendini. senin bir değil iki bebeğin olacak bence ikiz mesala. bana hep öyle geliyor. as
aslında bende 2 gündür çok maralim bozuktu. klasik kayınvalide vakası. demek ki bu kaynanaın hiç iyisi yok. çocuğumun olmamasını sanki benim suçum gibi konuşuyor. o kadar moralim bozuld ki nerdeyse hesap soracak. sanki ben yapılması gerekenlerin ne olduğunu bilmiyorum. Allahım nasip edecek inşallah.
aslında onların dediğini kafaya takınca kendimizden başka kimseye zarar vermiyoruz. o lafını sokmuş rahat rafat yatarken biz yatağımzda sessiz gözyaşı döküyoruz. sebebi konuşmasını bilmeyen vasıfsız ve gereksiz insanların söyledikleri. ben meryem suresine başladım. daha doğrusu daha 5 kez okudum. bu ay içinde tamamlayacağım. sonra oruç tutacağım. platese başladım. umut tüp bebek ile ulun bey ile görüştüm. önceki tedavilerimi inceledi. ve bir kaç test istedi. böyle işte. umudumsun, ayşe ve diğer arkadaşlarımın inşallah buradan hamileyim haberini alırız. inşallah

Canım inşallah burada tedavileri değil de çocuk büyütmenin inceliklerini konuşuruz. Allah hepimize nasip etsin hayırlıısıyla..

nurcanim guzel yurekli arkadasim ...canim cok sagol boyle haberleri okuyunca nasil seviniyorum inan bana...daha once tefriciye okumustum ama belki sayi eksik yada fazla olmustur...cunku dedigin gibi tam sayi olmasi lazim...ama dua kesinlikle en tesirli ilac...dualarinda beni unutma canim arkadasim..tavsiyelerini en kisa zamanda uygulamaya baslayacam...cok cok sagol canim benim...

aysecim hayirli yolculuklar canim..cok ozletme kendini..en kisa zamanda gidip gel insallah...cok opuyorum seni..yolladigin umudu aldim..artik moral bozmak yok..insallah hep guzel haberler verecez birbimize...beni habersiz birakma canim...

hilbayim canim..evet malesef kaynanalar boyle..diyorumya kendi dertlerimlemi ugrasayim onlami..ya insan bi baskasini mutsuz ederek nasil mutlu olabilir anlamiyorum zaten inan...

platese baslaman cok iyi olmus kafanda rahatlar en azindan..umut tup bebek hakkindaiyi seyler duymustum bende..insallah hayirli sonuclar alirsin canim benim...insallah hepimize hamilelik nasip olur... burda bizim icin cok dua eden cok arkadaslar var inaniyorumki Rabbim dualarimizi kabul edecek..bende inan hepimiz icin cok cok dua ediyorum...hamile olanlara hayirli evlat..annelere bebisleriyle saglikli ve uzun yasamalar va insallah bizede hayirli evlatlar nasip etsin Mevlamm..

canim..malesef kaynana sikintisi bir cogumuzda var..ya anlamiyorum insalar baskasini mutsuz ederek nasil mutlu olabiliyor..inanamiyorum yani...

canim platese baslaman cok iyi olmus..kafan dagilir hemde..umuttup bebek hakkinda hep olumlu seyler duydum..insallah sendende hayirli sonuclar aliriz...oy canim benim Rabbim senin yuzunu hep guldursun ikiz lafi bile ne kadar guzel..boyle yazman nasil mutlu etti beni inan..insallah hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin...ikiz lafi bile ne kadar guzel....canimmm her zaman dua ediyorum hepimiz icin inan...her gece..bazen gozyaslarimla ediyorum duami ama hep yurekten ediyorum..

insallah kurban oldugum Rabbim hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip edecek ve o zaman bebislerimizi konusacaz topiklerde..Rabbim dualrimizi kabul etsin insallah...

Canım inşallah burada tedavileri değil de çocuk büyütmenin inceliklerini konuşuruz. Allah hepimize nasip etsin hayırlıısıyla..

aysecimmm amin..inaniyorum bi gun bebislerimizide konusacaz ....en kisa zamanda insallah...aminnnn gonulden yurektan dualarina kocaman amin...

firdosum canimmmm nasilsin..pasalar nasilsin..teyzeleri onlari opmeyi unuturmu hic..kocaman kocaman opuyorum hem seni hem pasalari...

canım bu benim değil başka bir arkadaşımızın hikayesi ben umudumsuna bi umut ışığı olsun diye buraya kopyaladım benim ilk bebeğim ilaç tedavisi ile kaldı doğum yaptım ama Allahım benden çok seviyormuş yanına aldı yavrumu kısmet zaten kocaman çocuk gibiydi rahat 1 yaşında dersin mekanı belliymiş bu ikinci ama tüp bebekle oldu bizde asıl sorun eşimde bende polikistik over var ama çokta önemli değil asıl eşimin çocuğu olmuyor ama kaynanama sorsan benim olmuyo diğer olanda benim iyi beslenemememden ölmüş biz gençler ne anlarmışız yemek yapmaktaan kesin hergün hazır alırmışız felan filan hatta bikere şey demişti hamile kalmadan önce çöok kola içiyodum nemiş onlar vücudumda kalmış ondan bebeği asit hasta etmiş :b

günaydın güzel anne adayları,herkes iyidir İnşallah..

Nurcan306 canım acını tazelemek istemiyorum ama yazını okuyunca merak ettim,bebeğin doğduğunda 1 yaşında gibi görünüyormuş,sorunu neydi?Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın...

gunaydin kizlar....lotus 83 tets yaptinmi canim? varmi guzel haberler?

nurcancigim canimmm...ya varya insanlarin acilari varken bide boyle ustune ustune gelen kaynanalar yokmu...insallah Rabbim saglikli hayirli bir sekilde evladini kucagina almayi nasip etsin...kocaman opuyorum kizlar hepinizi...sevgiyle kalin...

klızlar günaydın nasılsınız 1 aydır iş yogunlugundan giremiyodum baya şeyler kaçırdım galiba inşallah aramızda ii haber verecekler vardır

aslında bi sorunu yoktu doktor doğumumu anlamadı 8.5 aylıktı gittiğimde bebeğimin hareketleri azaldı dedim sen anlamıyorsundur dedi sonra 2 hafta sora bidaha gittim muayeneme bebek 9 aylıktı sabah 8 den akşam 4 kadar beni bi o makine bi bu makine herşeye soktular akşam 4 de bebeğimin kalbi durdu karnımda alel acele beni aldılar hiç bir kural gözetmeden sezeryanla bebeğimi aldılar doğum gecikince bebeğimin beyninde bi damar çatlamış o damar çatlayınca vücudundaki kan boşalmış ço az kalmış kan pompallamayınca vücut ciğerleri böbrekleri kalbi ve beyni hasar görmüş doğumdan sonra 5 dakika kalp masajı yapmış bebek doktoru ama makineye bağlı olarak 2 gün yaşadı yani bebeğim sağlamdım normalde gelişimi zaten güzeldi 8.5 aylıkken 3.600 kg dı hastalanmasına rağmen son 2 haftada aynı kiloda doğdu ben güzellik baımından 1 yaşında gibi dedim ne bi kırışıklık ne bişi ne bi doğum izi bi kızarıklık normalde baktığında dıştan ebeğe uyuyo dersin hiç hasta bebek şekli yok bebeklerin elleri ilk zaman kapalı olur elleri hep açık oluyodu vede namaza başlar şekilde üst üste duruyodu hep yani olan son haftada oldu erken doğum olduğunu anlasa doktor beni eve göndermese bişi olmıcak belkide ama kısmet
eklemek istedim bu arada doktorlar hatasını kabul etmedi rapora nedeni bulunamayan anemi yazdılar

Son düzenleme:

sağolcanım :)))) Allahım cümlemizi yavrularımıza kavuştursun

kusura bakma canım yanliş anladım. şimdi hamile misin - bebeğine kavuştun mu. Allah sağlık siıhhatten ayırmasın. kendine çok iyi bak . Her şey bizler için. Allah her zaman ve her mekanda hayırlısı nasip etsin.

klızlar günaydın nasılsınız 1 aydır iş yogunlugundan giremiyodum baya şeyler kaçırdım galiba inşallah aramızda ii haber verecekler vardır

canım nasılsın. başka bir topikten konuşmuştuk. nasılsın. şimdilik bende iyi bir haber yok. sen neler yapıyorsun tedaviye başladın mı

amin canım Allahım hepimize nasip etsin şuan tüp bebek tedavisi ile gebe kaldım çok şükür şimdilik iyiyiz 3 aylık olucak bu hafta daha doğumumuza var bikaç doktora birden gidiyorum bakalım hayırlısı

Nurcan acını tazeledim çok çok özür dilerim..ah bu doktorlar,onca tıp eğitimini niye alıyorlar diye düşünüyorum bazen..benimde hamileliğim riskliydi ikiz olduğu için..sürekli netten araştırma yapıp doktoruma şunuda yapalım falan derdim hep..adam en sonunda "çok biliyorsan doğumunu da kendin yaptır" gibi ifadeler kullandı ve bana surat yaptı..bende doktorumu değiştirdim 4.ayımda..mesela kan pıhtılaşması testi istedim gerek yok dedi..zorla yaptırdım ve sonucu ne çıktı dersin?pıhtılaşma riskim varmış!bebe aspirini başladık hemen..yani doktorlara çok güvenmemek lazım..

Allah bebeğini sağlıklı kollarına almayı nasip etsin,meleğin cennette seni hep bekliyor olacak zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…