bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

firdos cok haklisin canim...ya varya en basta ben kadin dogumcuya gittim..bana ne dedi biliyomusun..sende kist var dedi.hani bana adetliyken gel hic demedi..adetime bir hafta vardi ona gittigimde..bu dedi cikolata kisti olabilir hatta ameliyata bile gerek olabilir dedi..ve bana bir suru ilac verdi..ozele gittim bide iyi anlasinlar diye..sonra cok icime sinmedi bu doktor..ilaclari bir ay kullandim ve kontrole gittim.kontrolde bile bir suru para istedi benden calisanlari...sasirdim cunku kontrolde almayacagini soylemisti..ama hic bir sey demedim ve hemen verdim.. ve baska iki doktora daha gittim..ve ozellikle kist olayini onlara sordum..ikiside bana kist olmadigini onlarin folikul oldugunu soyledi ve saglikli muayenin adetliyken yapilacagini soyledi.. yani tek doktora guvenmemek lazim heralde..bide doktorlar onlara cok sey sormamizi istemiyolar...
esimde varikosel ameliyati olacagi zaman..prof bi doktora oldu..sorular soruyodum ona hocam soyle yapalim; ameliyatin riski ne v.b. bana hep diyoduki sen bizi gecersin bu bilgilerinle; cok arastirma falan...yani hic bi sekilde soru sormami istemezdi ona..Rabbim doktor kapilarina dusureceksede hayirli doktorlara dusursun insallah...

nurcancimmm insallah melegini hayirlis saglikli bir sekilde kucagina alman nasip olacak canim...

Son düzenleme:

önemli değil canım pek unuttuğumuz sölenemez zaten evde eşyaları duruyo dolabındaki kıyafetleri bile toplayamadım doğru dürüst
dediğin gibi doktorlar berbat ben neler yaşamışım üstüne bu bebeğede zar zor kavvuşmuum doktor gittiğimde sanki sıradan habire doğuran bi hastası gelmiş gibi davranıyor bende ekstradan başka hastanelere gidiyorum tabiki hayatta tek bir hastaneye güvenip hareket etmem artık tedbir bizden takdir rabbimden inşallah iyi yazı yazmıştır çok zor bi hayat yaşadım kendi yaşayamadığım çocukluğumu gençliğimi butun arzularımı herşeyimi yavruma vermekm istiyorum artıık onunla yeniden başlamak istiyorum btün yaşama inşallah rabbim bukez nasip eder
Allahım isteyipde çocuğu olmayan tüm kadınlara nasip etsin anne olmayı gerçekten dünyalra değişilmicek bir değer :)
bu arada senin ikiz bebeğin var diymi doğdulr yani

Son düzenleme:
canım tüp bebekte negatif alıp peşine gebe kalan çok annemiz var bence riske atma ve bi test yap ama bi iki gün daha bekledikten sonra tabi bu aradada ağır bi iş yapma

bilmiyorum ya bu durum iyice psikolojimi bozdu
2 gün daha beklicem eğe hastalanmazsam doktora gidicem
bugun sanki adet olucakmışım gibi sancım var bakalım...

Umudumsun,Nurcan haklısınız kızlar..asla tek bir doktorla sınırlı kalmamak lazım..deneyimlerle öğreniyoruz bunu,acıda olsa..bizide oyalayacaklardı ama benim sabırsızlığım ilk defa olumlu bir işe yaradı:)..hamileliğimde gittiğim doktorumdan çok memnundum,değiştirdikten sonra..kadın süper bir doktordu..zaten şimdi abla-kardeş gibiyiz..

Nurcan canım kayıplar unutulur mu hiç?ama önünde güzel bir hamilelik dönemi var ve İnşallah Allah bebeğini size bağışlayacak..evet canım ikiz oğullarım var.6,5 aylıklar..bende çok zor şeyler yaşadım...ölümlerden döndm..neredeyse bebeklerimi kaybediyordum ve kendi hayatımda risk altındaydı..gerçi tüp bebek bölümünde olup da kolay şey yaşayan yoktur sanıırm.

Lotus83 hala adet olamdın mı?ayy İnşallah hamilesindir..

canım ya allah oğullarınla sana ve eşine en güzel günleri yaşatsın inşallah bizlerde kavuşucaz :))))))))))

biraz önce doktorumu aradım durumu anlattım
2. adet dönemi için normaldir dedi 5-6 gün daha bekleyelim dedi
eğer hala adet olmadıysanız kanda teste bakarız dedi
beklemedeyim yine

gunaydin kizlar hepinize...lotus canim insallah iyi haberler veririsin bize...mutlaka haberdar et bizi sonuclardan...

firdos canim haklisin acida olsa deneyimler her biri bir tecrube...pasalari opuyo teyzesi bugun kocaman kocaman....

nurcancim hayirlisiyla bebisin gelecek sana inaniyorum hepimiz dua ediyoruz sana...Rabbim ellerimizi bos geri cevirmeyecek insallah...bu sabah sabah namazinda once sizin sonrada benim icin cok dua ettim arkadaslar..firdosum; aysem; nurcancim' lotus; hilbay ; zinal; ozlem ve bir dua bekleyen herkes icin..insallah bebisi olanlara bebisleriyle hayirli hayat; hamile olanlarin saglikli bir sekilde bebislerini kucaklarina almalari icin ve bir evlada hasret olanlarada insallah en kisa zamanda kucaklarimizin dolmasi icin...Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah....

amin canım amiiiiiiiiiiin

Arkadaşlar hepinizin yazılarını okudum..Malesef benimde çocuğum olmuyor ama sizin kadar sıkıntılıda değilim.Nasıl kaynanalarınız var sizin öyle ya korktum valla ( benim okadar iyi kaynanam varki zavallım oda çok istiyo bi torunu olsun hep dua ediyo bana moral veriyo bu konu her açıldığında...Ne diyim allah hepinizin kaynanasını iyi etsin.(benim kayınvalidem gibi)

aminnn canim. hosgeldin..sizde sorun neydi canim...tup bebek denedinizmi hic? insallah Rabbim en kisa zamanda hepimize bebisler nasip eder...

burda birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve bizi bizden başka hiçkimse daha iyi anlayamaz malesef böyle insanlarda var aslında insan bile dememek lazım ama yapacak bişey yok benimde hayallerim yerle bir oldu eşim yurtdışına gidiyo ve 6 ay ben yalnız kalıcam tam tedaviye başladık moralimiz yerinde derken yıllardır uğraştığı işten cevap geldi ve gidiyo yine erteliyoruz bebek işini bunda da var bi hayır arkadaşlar lütfen umutsuz olmayın rabbim herşeyin en iyisini bilendir asilik olmasın iş işten geçmiş derken bile ne olaylar oluyo izinle paylaşmak istedim kısa yazıcam ama yıllar süren bi hikaye benim bi tanıdığım var 28 yaşında evlendi herkes gibi 1-2 yıl bebek istemedi sonra olmadı doktorlar tahliller derken bu arada kadın sağlıkçı ve kadın doğumda çalışıyo her ay bi ümitle bekleyişler ve hüsranlar sonuç kadın menopoza girdi ve herşey bitti kendisi başkalarının bebeklerinin doğumuna şahitlik ederken kendisinin çocuğu olmayacak bu psikolojide tabiri caizse kafayı bozdu kendinde değildi bu 3-5 satırda anlattığımı o 10 yıl yaşadı ve rabbim öyle bir mucize verdiki onlara tesadüfen dr kontrol edelim belki yumurta vardır demiş ve size son bir tüp bebek yapalım diyince arkadaş gülmüş ve tamam sonucu ben biliyorum nasılsa demiş bakmışlar evet yumurtası az da olsa varmış tüp bebek yaptırdı ikizdi biri karnında öldü ve şuan bir oğlu var allah onun gününü göstersin ona inş. bizde çok geç olmadan hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız

aysecim hosgeldin canim...canim herseyde bir hayir vardir..bak bende evlenip yurt disina gittim..evlendigim ilk andan ilk gunden beri hep hayalimdi anne olmak..turkiyedeki isimi gucumu biraktim; yurt disina gittim..cunku hemen cocugum olacaktiya hayalim hep oyleydi..hatta bir suru cocuk yapacaktim..herkesin hayalidir kariyer ama benim hayalim ise en az 2-3 cocugum olsun...evlendigim ilk aydan beri har ay hamilemiyim diye geldi gecti..her ay hamile oldugumu sandim..bu arada stresten adetimin 10 gun gectigini bile bilirim...ara ara kanamalar bile oldum...sonra sorun oldugunu ve dogal yoldan cok zor oldugunu ogrendik..hatta sole diyim ben ogrendim..cunku ilk gittigim urolog esimin 64 bin olan sperm sayisina sayin cok iyi ama harekette sorun var demisti..bende ilk defa spermiyogram falan tanisiyorum hic bilgim yokkki testi bile incelemedim..eve geldim netten falan arastirirken gercekleri ogrendim..deha doktorun 64 bin dedigi sayinin ne kadar az oldugunu ogrendim..sonra esime illaki turkiyeye gidip tup bebek yaptiralim diye baski yaptim o kadar istedimki bi cocugum olsun...esim isini birakti geldi va malesef olmadi..simdi trdeyiz..esim is nediyle il disinda..ama turkiyeye pek uyum saglayamadi yurt disindaki ortami cok seviyordu..bazen diyorum keske bu kadar baski yapmasaydim ona gelelim diye..ama tedavide olmasam hep icimde kalacakti yapsaydim diye...simdi yine yurt disina gitme durumu var ve yine kararsizim..korkuyorum cunku..yurt disinda tedavi olamiyorum..ama artik kaderimde ne varsa onu yasayacam..hayirlisi herseyin...mucizeler olmuyomki haytta..ben bu formda sadece ama sadece 3 spermle dogal yoldan gebe kalanlari okudum...bu sitede gercekten karde yoldaslarimi buldum..onlarin iyi haberleriyle nasil sevindim....inan burdan biri hamile kaldimi inanilmaz umut oluyor bana ...her gece ama her gece dua ediyorum once burdaki arkadaslarima sonra bana..insallah Rabbim boynumuzu bukuk kucagimizi bos birakmaz...

bu arada sizde sorun neydi canim ve denemeniz oldumu hic?

aminnn canim. hosgeldin..sizde sorun neydi canim...tup bebek denedinizmi hic? insallah Rabbim en kisa zamanda hepimize bebisler nasip eder...
Canım benim eşimdede varikosel var malesef.Ama bizde morfoloji %4,sayı 12 milyon,hareket biliyosundur en az 50 olması lazım 12 falan.Gerçi bu kadar düşük değildi morfoloji ve hareket temmuzun 15 in de varikosel ameliyatı oldu ameliyattan sonra sayı 12 milyon oldu ama diğerleri düştü.Ben iyi bir sonuç beklerken eşim tahlil sonucum yerlerde dedi :)) gülsemmi ağlasammı bilemedim ama çok üzüldüm neyse dedim 6 ay demişlerdi 6.ayın sonunda düzelir , yeni ameliyat oldun dedim morali bozulmasın diye.Ocak 15 te 6 ay bitiyo o yüzden o tarihi bekliyorum.Doktorum bize aşılama dedi ama bu değerlerle tutması mümkün değil 2 tüp bebek doktoruna sordum mikro enj.tüp bebek aşılamayla vakit kaybetmeyin dedi.Eğer ocakta tahlil sonucunda artış varsa aşılama deneyeceğim ama yoksa tüp bebek deneyeceğim.Aslında tedaviyi hep erteliyorum 6. ayı bahane ederek çünkü şuanda normal yolla olmuyo ama aşılama yada tüp bebek denerim diyorum.Şuanda içimden tüp denedimmi kesin olacak diyorum o kadar umutluyumki bi kaç ay daha umut edeyim diyorum denediğimde olmassa ondan sonrakilere ilk başladığımdaki kadar umutlu başlayamayacağım çünkü.Burada tüp bebek deneyipte sonuç negatif diyenleri okudukça öyle üzülüyorumki.
Ama ben senin kadar problem yapmıyorum bazen çok taktığımda allah büyüktür bi nedeni vardır diyorum başka şeylerle ilgileniyorum.Ama sen çok takmışsın tedaviye ne zaman başlarsın bilmiyorum ama başladığında sanki ilk kez tedavi olacakmışsın ve kesin olacakmış gibi başla lütfen.Bu çok önemli çünkü ben etrafımda tüp bebek yada aşılama yaptıranlar arasında şöyle bi fark gördüm moralmen iyi olan kadınlarınki tutuyo.Bizim burda binalar yanyana ve tam 6 kişiyiz çocuğu olmayan ama içlerinde en neşeli olan benim heralde önce benim ki olacak diyorum gülüyolar..:))Sende üzülme takma valla hatta buraya yazarken bile çok motive edici şeyler yaz olumlu şeyler düşün mutlu olmaya çalış ya.

gyılmaz maalesef çevremizdeki insanların konuşmalar, bakışları, davranışları bizi çok etkiliyor. sen iyi ve seni anlayan bir kayınvaliden olduğu için şanslısın. anlayışlı olabilmek özel bir marifet. ben sanki neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. aslında şimdi baktığımda neden o kadar ogün ağladım diye kendime kızıyorum. neyse canım senin tedavi sürecin nasıl işliyor. tüp bebek tedavisi yaptın mı hiç Allah hepimizin yardımcısı olsun. en yakın zamanda hayırlı güzel bekelerimizin kokusunu içimeze çekelim inşallah

umudumsun. nasılsın görüşmeyeli. seninle hatırlarsan meryem süresine başlayalım demiştim. ama ben yanlış yapıyor muşum. 41 gece ara vermeden her gece 1 meryem suresi okunacamış. ben fırsat buldukça okuyordum. öyle değilmiş. şimdi yeniden başladım. birde meryem suresinde secde bölümüde varmış. başladıysan bilgilendirmek istedim. öpüyorum.

glyilmaz evet sen hilbaycigimin dedigimin gibi sanslisin iyi bi kayinvaliden var..ama iste herkeste bir olmuyo..hani etraftan moral vermeleri gerekirken..ya yaptiklari aklima geldikca sinir oluyorum zaten...bazen cok uzuluyorum evet ama kaderim boyle ne yapayim..Rabbim hayrilsi saglikli bir evlat versinde gerisi hic onemli degil

hilbay canim evet bende okuyodum ama hergun duzenli okuyamadim..o yuzden en bastan alacam tekrar..bugun adet gunumdu henuz olmadim..ama adetim olup bitsin tekrar Rabbim nasip ederse baslamayi dusunuyorum..yada once salavati tefriciye okurum belki..onunda cok faydali oldugunu biliyorum...arapcasini cok iyi okumadigim icin netten indirdim hem takip edip hem dinlemeyi dusunuyorum..bu arada ama adet olunca ne yapacaz nasil devam edecez?

herkeste başka bir hikaye başka hayaller ve umutlar allahtan diliyorum önce hayırlı bir evlat olacaksa anne babasına vatanına bize evlat ver diyorum ve tüm isteyenlere senin yaşadıklarında kolay şeyler değil allah yardımcın olsun amiiinnn allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin

aslında biz tam olarak sorunumuzu bilmiyoruz eşimin sperm sonucu 21 milyon ama çözünme süresi çok uzun 5 saat ama bu ne tam olarak engel nede değilmiş bende pco hastasıyım ama bünyem tedaviye ve ilaçlara çabuk cevap veriyo kistin 1 tanesi 7 cm di dr ameliyatsız ilaçla nasılda gitti diye çok şaşırdı 20 gün önce dr gittiğimizde bana klomen verdi ben onu kullanmak için adet olmayı beklerken yurtdışı işi çıktı ve gideceği yerde libya orda tedavi şansım yok herhalde diyorum çünkü bilmiyorum türkiyenin yerini tutmaz ama allah büyüktür ne olacağı belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…