Nurcan acını tazeledim çok çok özür dilerim..ah bu doktorlar,onca tıp eğitimini niye alıyorlar diye düşünüyorum bazen..benimde hamileliğim riskliydi ikiz olduğu için..sürekli netten araştırma yapıp doktoruma şunuda yapalım falan derdim hep..adam en sonunda "çok biliyorsan doğumunu da kendin yaptır" gibi ifadeler kullandı ve bana surat yaptı..bende doktorumu değiştirdim 4.ayımda..mesela kan pıhtılaşması testi istedim gerek yok dedi..zorla yaptırdım ve sonucu ne çıktı dersin?pıhtılaşma riskim varmış!bebe aspirini başladık hemen..yani doktorlara çok güvenmemek lazım..
Allah bebeğini sağlıklı kollarına almayı nasip etsin,meleğin cennette seni hep bekliyor olacak zaten..
nurcancimmm insallah melegini hayirlis saglikli bir sekilde kucagina alman nasip olacak canim...
canım tüp bebekte negatif alıp peşine gebe kalan çok annemiz var bence riske atma ve bi test yap ama bi iki gün daha bekledikten sonra tabi bu aradada ağır bi iş yapma
bilmiyorum ya bu durum iyice psikolojimi bozdu
2 gün daha beklicem eğe hastalanmazsam doktora gidicem
bugun sanki adet olucakmışım gibi sancım var bakalım...
Umudumsun,Nurcan haklısınız kızlar..asla tek bir doktorla sınırlı kalmamak lazım..deneyimlerle öğreniyoruz bunu,acıda olsa..bizide oyalayacaklardı ama benim sabırsızlığım ilk defa olumlu bir işe yaradı:)..hamileliğimde gittiğim doktorumdan çok memnundum,değiştirdikten sonra..kadın süper bir doktordu..zaten şimdi abla-kardeş gibiyiz..
Nurcan canım kayıplar unutulur mu hiç?ama önünde güzel bir hamilelik dönemi var ve İnşallah Allah bebeğini size bağışlayacak..evet canım ikiz oğullarım var.6,5 aylıklar..bende çok zor şeyler yaşadım...ölümlerden döndm..neredeyse bebeklerimi kaybediyordum ve kendi hayatımda risk altındaydı..gerçi tüp bebek bölümünde olup da kolay şey yaşayan yoktur sanıırm.
Lotus83 hala adet olamdın mı?ayy İnşallah hamilesindir..
gunaydin kizlar hepinize...lotus canim insallah iyi haberler veririsin bize...mutlaka haberdar et bizi sonuclardan...
firdos canim haklisin acida olsa deneyimler her biri bir tecrube...pasalari opuyo teyzesi bugun kocaman kocaman....
nurcancim hayirlisiyla bebisin gelecek sana inaniyorum hepimiz dua ediyoruz sana...Rabbim ellerimizi bos geri cevirmeyecek insallah...bu sabah sabah namazinda once sizin sonrada benim icin cok dua ettim arkadaslar..firdosum; aysem; nurcancim' lotus; hilbay ; zinal; ozlem ve bir dua bekleyen herkes icin..insallah bebisi olanlara bebisleriyle hayirli hayat; hamile olanlarin saglikli bir sekilde bebislerini kucaklarina almalari icin ve bir evlada hasret olanlarada insallah en kisa zamanda kucaklarimizin dolmasi icin...Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah....
arkadaşlar ben yokken ne kadar güzel hikayeler yazmışsınız. bende nurcan 306 senin gibi normal yoldan hamile kalmayı çok istiyorum. inşallah Allahım ban da nasip eder.
umudumsun niye böyle karamsarlığa verdin kendini. senin bir değil iki bebeğin olacak bence ikiz mesala. bana hep öyle geliyor. as
aslında bende 2 gündür çok maralim bozuktu. klasik kayınvalide vakası. demek ki bu kaynanaın hiç iyisi yok. çocuğumun olmamasını sanki benim suçum gibi konuşuyor. o kadar moralim bozuld ki nerdeyse hesap soracak. sanki ben yapılması gerekenlerin ne olduğunu bilmiyorum. Allahım nasip edecek inşallah.
aslında onların dediğini kafaya takınca kendimizden başka kimseye zarar vermiyoruz. o lafını sokmuş rahat rafat yatarken biz yatağımzda sessiz gözyaşı döküyoruz. sebebi konuşmasını bilmeyen vasıfsız ve gereksiz insanların söyledikleri. ben meryem suresine başladım. daha doğrusu daha 5 kez okudum. bu ay içinde tamamlayacağım. sonra oruç tutacağım. platese başladım. umut tüp bebek ile ulun bey ile görüştüm. önceki tedavilerimi inceledi. ve bir kaç test istedi. böyle işte. umudumsun, ayşe ve diğer arkadaşlarımın inşallah buradan hamileyim haberini alırız. inşallah
Arkadaşlar hepinizin yazılarını okudum..Malesef benimde çocuğum olmuyor ama sizin kadar sıkıntılıda değilim.Nasıl kaynanalarınız var sizin öyle ya korktum valla( benim okadar iyi kaynanam varki zavallım oda çok istiyo bi torunu olsun hep dua ediyo bana moral veriyo bu konu her açıldığında...Ne diyim allah hepinizin kaynanasını iyi etsin.(benim kayınvalidem gibi)
Arkadaşlar hepinizin yazılarını okudum..Malesef benimde çocuğum olmuyor ama sizin kadar sıkıntılıda değilim.Nasıl kaynanalarınız var sizin öyle ya korktum valla( benim okadar iyi kaynanam varki zavallım oda çok istiyo bi torunu olsun hep dua ediyo bana moral veriyo bu konu her açıldığında...Ne diyim allah hepinizin kaynanasını iyi etsin.(benim kayınvalidem gibi)
burda birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve bizi bizden başka hiçkimse daha iyi anlayamaz malesef böyle insanlarda var aslında insan bile dememek lazım ama yapacak bişey yok benimde hayallerim yerle bir oldu eşim yurtdışına gidiyo ve 6 ay ben yalnız kalıcam tam tedaviye başladık moralimiz yerinde derken yıllardır uğraştığı işten cevap geldi ve gidiyo yine erteliyoruz bebek işini bunda da var bi hayır arkadaşlar lütfen umutsuz olmayın rabbim herşeyin en iyisini bilendir asilik olmasın iş işten geçmiş derken bile ne olaylar oluyo izinle paylaşmak istedim kısa yazıcam ama yıllar süren bi hikaye benim bi tanıdığım var 28 yaşında evlendi herkes gibi 1-2 yıl bebek istemedi sonra olmadı doktorlar tahliller derken bu arada kadın sağlıkçı ve kadın doğumda çalışıyo her ay bi ümitle bekleyişler ve hüsranlar sonuç kadın menopoza girdi ve herşey bitti kendisi başkalarının bebeklerinin doğumuna şahitlik ederken kendisinin çocuğu olmayacak bu psikolojide tabiri caizse kafayı bozdu kendinde değildi bu 3-5 satırda anlattığımı o 10 yıl yaşadı ve rabbim öyle bir mucize verdiki onlara tesadüfen dr kontrol edelim belki yumurta vardır demiş ve size son bir tüp bebek yapalım diyince arkadaş gülmüş ve tamam sonucu ben biliyorum nasılsa demiş bakmışlar evet yumurtası az da olsa varmış tüp bebek yaptırdı ikizdi biri karnında öldü ve şuan bir oğlu var allah onun gününü göstersin ona inş. bizde çok geç olmadan hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız
Canım benim eşimdede varikosel var malesef.Ama bizde morfoloji %4,sayı 12 milyon,hareket biliyosundur en az 50 olması lazım 12 falan.Gerçi bu kadar düşük değildi morfoloji ve hareket temmuzun 15 in de varikosel ameliyatı oldu ameliyattan sonra sayı 12 milyon oldu ama diğerleri düştü.Ben iyi bir sonuç beklerken eşim tahlil sonucum yerlerde dedi :)) gülsemmi ağlasammı bilemedim ama çok üzüldüm neyse dedim 6 ay demişlerdi 6.ayın sonunda düzelir , yeni ameliyat oldun dedim morali bozulmasın diye.Ocak 15 te 6 ay bitiyo o yüzden o tarihi bekliyorum.Doktorum bize aşılama dedi ama bu değerlerle tutması mümkün değil 2 tüp bebek doktoruna sordum mikro enj.tüp bebek aşılamayla vakit kaybetmeyin dedi.Eğer ocakta tahlil sonucunda artış varsa aşılama deneyeceğim ama yoksa tüp bebek deneyeceğim.Aslında tedaviyi hep erteliyorum 6. ayı bahane ederek çünkü şuanda normal yolla olmuyo ama aşılama yada tüp bebek denerim diyorum.Şuanda içimden tüp denedimmi kesin olacak diyorum o kadar umutluyumki bi kaç ay daha umut edeyim diyorum denediğimde olmassa ondan sonrakilere ilk başladığımdaki kadar umutlu başlayamayacağım çünkü.Burada tüp bebek deneyipte sonuç negatif diyenleri okudukça öyle üzülüyorumki.aminnn canim. hosgeldin..sizde sorun neydi canim...tup bebek denedinizmi hic? insallah Rabbim en kisa zamanda hepimize bebisler nasip eder...
aysecim hosgeldin canim...canim herseyde bir hayir vardir..bak bende evlenip yurt disina gittim..evlendigim ilk andan ilk gunden beri hep hayalimdi anne olmak..turkiyedeki isimi gucumu biraktim; yurt disina gittim..cunku hemen cocugum olacaktiya hayalim hep oyleydi..hatta bir suru cocuk yapacaktim..herkesin hayalidir kariyer ama benim hayalim ise en az 2-3 cocugum olsun...evlendigim ilk aydan beri har ay hamilemiyim diye geldi gecti..her ay hamile oldugumu sandim..bu arada stresten adetimin 10 gun gectigini bile bilirim...ara ara kanamalar bile oldum...sonra sorun oldugunu ve dogal yoldan cok zor oldugunu ogrendik..hatta sole diyim ben ogrendim..cunku ilk gittigim urolog esimin 64 bin olan sperm sayisina sayin cok iyi ama harekette sorun var demisti..bende ilk defa spermiyogram falan tanisiyorum hic bilgim yokkki testi bile incelemedim..eve geldim netten falan arastirirken gercekleri ogrendim..deha doktorun 64 bin dedigi sayinin ne kadar az oldugunu ogrendim..sonra esime illaki turkiyeye gidip tup bebek yaptiralim diye baski yaptim o kadar istedimki bi cocugum olsun...esim isini birakti geldi va malesef olmadi..simdi trdeyiz..esim is nediyle il disinda..ama turkiyeye pek uyum saglayamadi yurt disindaki ortami cok seviyordu..bazen diyorum keske bu kadar baski yapmasaydim ona gelelim diye..ama tedavide olmasam hep icimde kalacakti yapsaydim diye...simdi yine yurt disina gitme durumu var ve yine kararsizim..korkuyorum cunku..yurt disinda tedavi olamiyorum..ama artik kaderimde ne varsa onu yasayacam..hayirlisi herseyin...mucizeler olmuyomki haytta..ben bu formda sadece ama sadece 3 spermle dogal yoldan gebe kalanlari okudum...bu sitede gercekten karde yoldaslarimi buldum..onlarin iyi haberleriyle nasil sevindim....inan burdan biri hamile kaldimi inanilmaz umut oluyor bana ...her gece ama her gece dua ediyorum once burdaki arkadaslarima sonra bana..insallah Rabbim boynumuzu bukuk kucagimizi bos birakmaz...
bu arada sizde sorun neydi canim ve denemeniz oldumu hic?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?