- 20 Mart 2018
- 159
- 101
- 18
- 36
- Konu Sahibi limoncicegii
-
ben bir kac gun once 25 yasima girdim ve ikinci cocuguma hamileyim esimde 28 yasinda.Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Sanırım 92lisin. Eşim ve ben de 92liyiz. 2 yıldan biraz fazladır evliyiz ve haziranda tüp bebek deneyeceğiz... olaya bir de şimdi bak istersen :)Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Bebeğimle de yapamaz mıyımBen 23 eşim 28 yaşındayken evlendik. 4. Yılımız bitti 5 in içindeyiz deli gibi gezdik, yaz tatili, kış tatili, baharda yürüyüşler, lüks mekanlarda yemeler,içmeler istediğimiz her şeyi satın aldık. Maaşlarımız çok şükür iyiydi... ama bu rahatlığa o kadar alıştık ki bebek düşünmedik bile şimdi ben 28, eşim 33 oldu :)) 9 aydır bebek bebek diye kafayı bozduk ( 27-32 yaşlarımızdayken) ben sanıyordum ki hemen tutturcaz :)) bence bunlarıda hesaba katın şimdi deneseniz 1 yıl denk gelmese ki inşallah istediğiniz an olur ama maalesef günümüzde gebe kalmak 1 yılı buluyor 28 yaşına anca doğuruyorsun:)) ama şunu da eklemek isterim yapacağın yapabileceğin şeyleri yap. Sonra ayyy bebek oldu içimde kaldı deme. Benim fikrim bu:)
Yapabilenler var tabi :)Bebeğimle de yapamaz mıyım
Denemeyin. Zira anne babalık denemelik birsey degil. Sorumlulugu cok. Siz daha kendi kararlarinizi alamiyorsunuz. Baskalarinin ne zaman cocuk yapacaginiza yonelik yorumlari uzerine acaba mi diye dusunuyorsunuz. Bu ankette evet cok ciktigi icin bebek yaparsaniz o cocuga yazik olur. Anneligi denedim olmadi. Begenmedim deme gibi bir alternatif yok.
Yapabilenler var tabi :)
Ama saatlerce kayak yaparken bebek pış pışlamak istemedim:) yoksa kayağa yine gidersin ama kendinden fedakarlık gerekli.
Deniz günş kum tatiline gitiğimde, kahvaltıya bir mekana gece eğlenmeye bir mekana gitmenin tadını çıkardım :) bebişim oluncada elbette gidebilirim ama bu şekilde değil daha düzenli onun yemeğine, uykusuna dikkat ederek. 40 günlük yaz tatilimin 3 gününü doya doya kendime ayırırak:))
Tercih meselesi. Ben açıkcası anne babanın kaliteli zaman geçirip, birbirini güzelce tanıdıktan. Ayyy şunu da yapsaydım tüh! Diyeceği şeyler en aza indiğinde bebiş düşünmeli.
Yoksa elbette hepsini bir arada yapanlarda vardır.
Herkes böyle şeyler yapsın mı yazmışım hanımefendi?? Neden benim yazdığım şeyleri eleştiriyorsunuz saldırdınız bana anlam veremedim pek??Bence herkesin hayalleri farklı. Herkes dünyayı gezmek saatlerce kaymak sürekli gezmek istemeyebilir karakter meselesi. Ben eşim ikimizde sakinliği seviyoruz. Balayında bile sakin bir yer seçtik. Daha eve odaklıyım yani. Benim için aile olmak her akşam gideceğim arkadaş toplantılarından şundan bundan daha önce gelir. Ki 26 asla erken bir yaş değil. Annenin ilk gebelik yaşı büyüdükçe riskte artıyor üstelik. Bir sağlıkçı olarak işin birde biyolojik kısmını düşünün derim. 30 yaşında hayatın biraz daha fazla yüküyle anne olmak var ki bence çokta uzatmamak lazım.
Bence herkesin hayalleri farklı. Herkes dünyayı gezmek saatlerce kaymak sürekli gezmek istemeyebilir karakter meselesi. Ben eşim ikimizde sakinliği seviyoruz. Balayında bile sakin bir yer seçtik. Daha eve odaklıyım yani. Benim için aile olmak her akşam gideceğim arkadaş toplantılarından şundan bundan daha önce gelir. Ki 26 asla erken bir yaş değil. Annenin ilk gebelik yaşı büyüdükçe riskte artıyor üstelik. Bir sağlıkçı olarak işin birde biyolojik kısmını düşünün derim. 30 yaşında hayatın biraz daha fazla yüküyle anne olmak var ki bence çokta uzatmamak lazım.
Herkes böyle şeyler yapsın mı yazmışım hanımefendi?? Neden benim yazdığım şeyleri eleştiriyorsunuz saldırdınız bana anlam veremedim pek??
Ben şey mi yazmamışm amann kayağa gitmeden, aman italyayayı görmeden sakın bebek yapma!?
Sormuş çocukla yapamaz mıyım?? Yaparsın ama böyle böyle böyle olur vs örnek vermişim.
Ayrıca eğer okusaydınız görürdünüz üste ne yazmışım? Bazen istediğimiz zaman diliminde denk gelmeyebiliyor. Yaşınız ideal zaten hamile kaldım oldum vs diyene kadar 28 i bulabilir.
Soruyu soran kişiden ziyade yorumuma odaklanmanız gerçekten değişik.
Size saldırmadım sinirli veya gönderme bir yorumda değildi. Herkesin karakteri aynı değildir diyorum sadece. Söylediklerinizi yapmasın evde otursun da demedim yaniHerkes böyle şeyler yapsın mı yazmışım hanımefendi?? Neden benim yazdığım şeyleri eleştiriyorsunuz saldırdınız bana anlam veremedim pek??
Ben şey mi yazmamışm amann kayağa gitmeden, aman italyayayı görmeden sakın bebek yapma!?
Sormuş çocukla yapamaz mıyım?? Yaparsın ama böyle böyle böyle olur vs örnek vermişim.
Ayrıca eğer okusaydınız görürdünüz üste ne yazmışım? Bazen istediğimiz zaman diliminde denk gelmeyebiliyor. Yaşınız ideal zaten hamile kaldım oldum vs diyene kadar 28 i bulabilir.
Soruyu soran kişiden ziyade yorumuma odaklanmanız gerçekten değişik.
Bunun garantisini kimse veremezki canım. Yarının garantisi yokken yıllar sonrayı bilemeyiz. Ama insan o gücü kendinde bulduğu evet ben başa çıkabilirim dediği anda yapmalı bebek. Ben kokrmuyorum hayat yolum nereye kadardır bilmiyorum ama bal kahmaktan usanmış derler nereye kadar tek başımıza kalacağız eşimle diye düşünüyorum. Tabi babanın da hazır olması çok önemli.Ağzına sağlık, alkışlıyorum. Ben de biraz evci bir tipim yani kahvemi alıp kitabımı okurum dizilerimi izlerim falan filan... Bir yandan da şöyle bir durum var, bir insan yetiştiriyorsun ve ben evladımı yetiştirirken gereken özen ve ilgiyi istediğim ölçüde verebilecek miyim? Çocuğumla koşup oynayıp, biraz büyüdüğünde ortak zevkler yakalayabilecek miyiz? Beraber sinemaya gidecek, kitap okuyacak mıyız? Akademik başarılarının , sosyal hayatının gelişimine yardımcı olabilecek miyim? Yoksa benim enerjim hiçbir şeye yetmeyecek mi? Bilmiyorum.
Bunun garantisini kimse veremezki canım. Yarının garantisi yokken yıllar sonrayı bilemeyiz. Ama insan o gücü kendinde bulduğu evet ben başa çıkabilirim dediği anda yapmalı bebek. Ben kokrmuyorum hayat yolum nereye kadardır bilmiyorum ama bal kahmaktan usanmış derler nereye kadar tek başımıza kalacağız eşimle diye düşünüyorum. Tabi babanın da hazır olması çok önemli.
Anladım.. yoksa bende evimi gayet seviyorum dediğiniz şeyleri okuldan döndüğümde yapmaya bayılıyorum bende..oturup 40 dk dizi izlemek.. sevdiğim kitabı okuyup kahvemi içebilmek benim içinde en büyük lükslerden.. ben sadece artıları eksileri söyledim kendimce.. bi an yazdığım şeylere atıfta bulunmuşsunuzda terslemişsiniz gibi geldi:)) duygularımızı tam ifade edemiyoruz yazıyla bazen.. iyi geceler:)Size saldırmadım sinirli veya gönderme bir yorumda değildi. Herkesin karakteri aynı değildir diyorum sadece. Söylediklerinizi yapmasın evde otursun da demedim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?