Bebişim çok zayıfmış:((Ne yapabilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi acay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım bi arkadaş daha böyle bi başlık açmıştı

biriside çok detaylı yazmıştı bebeğin kilo alması için yemesi gerekenleri,bi karıştır kk.yı bulursan faydalı olabilir.

aklımda kalan sadece,bol bol muzlu süt içilmesi gerektiği :1:

sağlıklı doğumlar...

Bu aletlerde aslında pek sağlam ölçümler yapmayabiliyor. Hele ki son haftalarda 500-750 grama kadar yanlış ölçülen bebeklere rastladım. Moralinizi bozmayın, dinlenmenin payı çok büyük. Sola yatın ve plesantanızın kan akışını azaltacak durumlardan korunmaya çalışın( tuzlu yememek, dar giyinmemek ödem ve tansiyondan korunmak gibi) Ne kadar iyi kan akışı, o kadar iyi beslenme.

Bir de 1 ayınız da kalsa bebekler son haftalarda acayip hızlı kilo alıyor. Arkadaşımın bebeği son ölçümünde 3000 ölçüldü 2 hafta sonra 3750 doğdu. Darısı sizin oğlanlarında başına. Sağlıcakla kucağa alıp huzurla büyütmeyi nasip etsin hepimiz rabbim

canım bi arkadaş daha böyle bi başlık açmıştı

biriside çok detaylı yazmıştı bebeğin kilo alması için yemesi gerekenleri,bi karıştır kk.yı bulursan faydalı olabilir.

aklımda kalan sadece,bol bol muzlu süt içilmesi gerektiği :1:

sağlıklı doğumlar...
çok teşekkür ederim arkadaşlar.Allah razı olsun.inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.

herkes ömer faruk ismini daha çok beğeniyor.galiba öyle olacak:)daha hamile olmadan dilimize dolanmıştı bu isim dönüp dolaşıp ona geliyoruz.sen ne zaman izne ayrılacaksın.hemşireydin galiba değil mi?

günaydın canım dün işlerden dplayı giremedim nete evet hemşire sayırılırım 112de çalışıyorum acil tıp teknisyeniyim allah nasip kısmet ederse haftaya cuma günü ayrılıyorum evdeyim artık
buarada açtıgın konu kapanmış çok üzüldüm nasip edilmiş artık
sende öğretmensin herhalde sen ayrıldınmı izne

günaydın canım dün işlerden dplayı giremedim nete evet hemşire sayırılırım 112de çalışıyorum acil tıp teknisyeniyim allah nasip kısmet ederse haftaya cuma günü ayrılıyorum evdeyim artık
buarada açtıgın konu kapanmış çok üzüldüm nasip edilmiş artık
sende öğretmensin herhalde sen ayrıldınmı izne
günaydın canım.ben pazartesi izne ayrıldım.daha iki haftam vardı 37.haftaya ama nasip şimdi ayrılmakmış.bebişimin sağlığı ve benim sağlığım çok daha önemli.evet açtığım konuyu kapattılar çok üzüldüm.dualar hayatımızın çok önemli bir parçası.maneviyatsız bir hayat düşünemiyorum.böyle bir başlık açmakta art niyet yoktu.neyse biz yine birbirimize dua edelim.bu arada ben de edebiyat öğretmeniyim.

arkadaşım hergün mutlaka bir elma,bir salkım üzüm,bir armut,1 kase yoğurt,kaşar peyniri veya tereyağ ,bunları tüketmeye çalış
ben haftada 1 defa kurubaklagilden bir çeşit haşlıyorum 1 kase oturup yiyorum ,ekmek yiyorum ,yemeklerimi terayağ ile yapıyorum mesela bulgur pilavı yapacaksam,çorba olarak tavu suyu kullanıyorum ,haftada bir sefer kabaka ,fırında etli olmak kaydıyla patlıcan yemeği yapıyorum,ve yemeklerde mutlaka ya marul,nane,maydanoz tuzluyorum limonluyorum yiyorum ,hergün 1 yumurta haşlaması tüketiyorum ,en önemlisi özellikle hamur işi seviyorum ben ,belki herkes puf kilo yapıyor diyor ama içinde yumurta,yoğurt,süt olan kurabiyeleri hatta peynirli poğçayı tavsiye ediyorum ,muz özellikle çok iyi geliyor ,ve yemeğini yedikten yarım saat sonra soluna yat dinlen yarım saat o şekilde dinlen ki bebeğe yemek giderken güzel gitsin beslensin annesi ,sağlıcakla doğuurursun inşallah ,çok aşırı kafaya takma gerçekten gider bu söylediklerimi yaparsan ,ben şuana kadar 11 kg aldım ,günlük yarım ekmek tüketiyorum ,haftada bir kuru pasta vs tüketiyorum yarım kg alıyorum hergün akşam çayla yiyorum ,ne yapalım sonuçta onların daiçinde vitamin oluyor ,b vitaminini ekmekten başka hiçbir şekilde alamazsın dedi doktorum ,ve karbonhidrat ,yağ olması emzirme dönemimde işimie yarayacak ,onlar süt olacak inşallah ,
balık yağı kapsülü de çok iyi geliyor kullanmıyıorsan doktorundan isteyebilirsin

ben bol bol armut yiyorum .kahvaltı da ceviz ,tahinli pekmez ,yumurta yiyorum.
muz yiyorum günde bi tane yada hafta da üç tane.kabız yapmasın diye.
hafta da bir yada iki kere kırmızı et yiyorum.onun dışında hafta bir kuru baklagil kuru fasulye yada nohut yiyorum.yemeklerin yanına salata yapıyorum.

bebişlerim maşallah hamdolsun rabbime ve nazarlardan korusun inşallah gelişimleri bir hafta önde gidiyor.

ama armut a inanılmaz aş eriyorum fena halde günde bir en fazla iki tane yiyorum.tavsiye ediyorum

inşallah faydam dokunur.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.cuma günü doktora gittim bebişimiz 750 gr almış.doktor ii dedi.doğana kadar 3kgdan fazla olur inşallah.iki haftalık güzel beslenme işe yaradı yani:)

Back
X