Doğuma Hazırlık bebislere ne isim düşünüyorsonuz(kizve erkek)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende oyle dusunuyordum ama olsun, cocuk bizim cocugumuz, baskasinda olsa ne yazar :) Amin cumlemizin insallahhh

Elisa bizim dilimizde, dinimizde kesinlikle geçmeyen bir isim.

Islam'a göre Hz. Zekeriya'nın eşinin ismi Işa.

Hristiyanlar ve Yahudilere göre Hz. Zekeriya'nın ismi Zacharias ve eşinin usmi de Elisabeth.

Elisa'nın Yahudilikte bir anlamı daha var.
Elisa Yahudilerin Hz. Elyesa'ya verilen isimlerden.

Bizde eşimle beraberken düşünüyorduk kız olursa HAZAN erkek olursa AYAZ diye ilk kızım oldu ismini - Fatma hazan koydum şimdi inşAllah erkek bekliyorum ama malesef ayaz koymıyacağızZ nasip olursa - Talha çınar koymayı düşünüyoruz... Allah sağlıkla kavuşabilmeyi nasip etsin cümlemize inşAllah....

Sağol canım, teşekkür ediyorum bilgilendirdigin için. .çocuğum yok henüz, ama olursa da anlamı güzel bi isim olsun istiyorum. .serra ismine bakıyorum bu aralar :)

Kız ismi olarak LİYA, DUHA, ZEYNEP isimlerine bayılıyorum inşAllah bir gün bu isimleri koymak nasip olur
Erkek olaraksa RÜZGAR ismini seviyorum

Hala kararsizim bir isimden bile cok sey bekliyorum galiba
Hem populer olsun hem bilindik ne cok yeni modern olsun nede cok eski
Hem kulaga hos gelsin hem soylenisi guzel

Aklimda bir kac isim var yinede tam icime sinen yok .olabilir dedigim isimler

Feyza
Deniz
Gokce
Azra
Sinem
Sare
Hazal
Cemre

Erkek olursa Demir olacak
Kız olursa Mina zeynep, minel zeynep yada Ecrin olabilir. Kız olursa ben koyacağım ve kararsızım :)

Ben eskiden çağrı merkezinde çalışıyordum ''Azgın'' bey ile konuştuğumu hatırlıyorum ve onlarca abuk sabuk isim. Eskiden yaşlılar bilemiyolarmış diyordum ama gençlerin de farkı yok maalesef öyle isimler okudum ki konuda gerçekten inanılır gibi değil. Ben isim düşünürken kız isimlerinin yanına yenge, teyze, hanım, abla ne biliyim kullanılan şeyleri getiriyorum, isim enerjisine göre o isimdeki kişileri düşünüyorum ne biliyim adıyla yaşayacak çocuk sonuçta adından nefret etmesin istiyorum, benim beğendiğim isimler bir çoğuna göre dünyanın en güzel isimleri değildir ama bu abuk isimler de ne ya (dile getirip koymak isteyenlerin hevesini de kırmak istemiyorum ama genel olarak hangi isimler olduğu anlaşılmıştır bence)
Ben kız olursa rahmetli annemle daha bekarken Melisa diyorduk ya da Leyla geçiyor aklımdan,
Erkek olursa Ertan, Taner, Tuna düşünüyorum kocam doğduktan sonra bakarız diyo ama bu isimler soyadımıza da uygun olduğu için bu isimler güzel diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Katiliyorum size. :)

Ki bence içinde bulunduğumuz zamandaki isimler daha saçma bir hal aldı...
Internette yazan yalan dolan anlamlardan dolayı.

Eskiden oğluna Azgın ismini veren 3-5 insan vardır.
Günümüzde ise Buğlem, Ecrin gibi isimler en popüler kız isimleri arasında.
Yazık gerçekten...

Bu arada... Sizin düşündüğünüz kız isimlerinden Leyla çok güzel.
Erkek isimleri de güzel.

Benim arşivim vardı garip isimlerden oluşan ama bu yeni isimler o arşivi aratmaz gerçekten. Ben çocuğuma okunuşu güzel anlaşılır bi isim koyucam diğerlerini bilemem.

Kizimin adi
Havin Nur
Oglumada Allah izin verirse
Muhammed Fatih koycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…