- 10 Haziran 2016
- 289
- 396
- 18
- 37
Allah bagislasin, Masallah :)
Biz iki isim düşünüyruz Defne Lina
Bu sene Defne koyan çok oldu diye iki isim düşündük Lina nın anlamı hurma fidesi demek.
Canım yaa birşey sormak istiyorum,Elisa ismini cidden çok seviyorum anlamina da dikkat etmek istiyorum ancak hz. Zekeriyanin eşinin adı dediler araştırdım hiç biryerde bulamadım: ( okudunuz mu onu bir yerde? Sünnet de yada kur-an da gecmiyormusbir yandan da diyorum ki amaaann bi hamile kalabilseydim isim kolay iş. .benim ki de doğmamış çocuğa don biçmek: D
Allahin izniyle, Oglumuz olursa Ayaz koyacagiz esim taa bekarliginda ruya gormus ondan beri istiyor benimde hosuma gitti, tabi ilerde kardesleride olursa Aras, Poyraz diye secenek cok erkekde ::) Kizimiz olursada coook kararsiziz, Eyşan, Asmin, Armin, Helin, Hivda, Havin, gibi gibi isimler var aklimda
Sağol canım, teşekkür ediyorum bilgilendirdigin için. .çocuğum yok henüz, ama olursa da anlamı güzel bi isim olsun istiyorum. .serra ismine bakıyorum bu aralar :)Elisa bizim dilimizde, dinimizde kesinlikle geçmeyen bir isim.
Islam'a göre Hz. Zekeriya'nın eşinin ismi Işa.
Hristiyanlar ve Yahudilere göre Hz. Zekeriya'nın ismi Zacharias ve eşinin usmi de Elisabeth.
Elisa'nın Yahudilikte bir anlamı daha var.
Elisa Yahudilerin Hz. Elyesa'ya verilen isimlerden.
Anlam olarak cok guzel bir isim Serra..Sağol canım, teşekkür ediyorum bilgilendirdigin için. .çocuğum yok henüz, ama olursa da anlamı güzel bi isim olsun istiyorum. .serra ismine bakıyorum bu aralar :)
Ben eskiden çağrı merkezinde çalışıyordum ''Azgın'' bey ile konuştuğumu hatırlıyorum ve onlarca abuk sabuk isim. Eskiden yaşlılar bilemiyolarmış diyordum ama gençlerin de farkı yok maalesef öyle isimler okudum ki konuda gerçekten inanılır gibi değil. Ben isim düşünürken kız isimlerinin yanına yenge, teyze, hanım, abla ne biliyim kullanılan şeyleri getiriyorum, isim enerjisine göre o isimdeki kişileri düşünüyorum ne biliyim adıyla yaşayacak çocuk sonuçta adından nefret etmesin istiyorum, benim beğendiğim isimler bir çoğuna göre dünyanın en güzel isimleri değildir ama bu abuk isimler de ne ya (dile getirip koymak isteyenlerin hevesini de kırmak istemiyorum ama genel olarak hangi isimler olduğu anlaşılmıştır bence)
Ben kız olursa rahmetli annemle daha bekarken Melisa diyorduk ya da Leyla geçiyor aklımdan,
Erkek olursa Ertan, Taner, Tuna düşünüyorum kocam doğduktan sonra bakarız diyo ama bu isimler soyadımıza da uygun olduğu için bu isimler güzel diye düşünüyorum.
Benim arşivim vardı garip isimlerden oluşan ama bu yeni isimler o arşivi aratmaz gerçekten. Ben çocuğuma okunuşu güzel anlaşılır bi isim koyucam diğerlerini bilemem.Katiliyorum size. :)
Ki bence içinde bulunduğumuz zamandaki isimler daha saçma bir hal aldı...
Internette yazan yalan dolan anlamlardan dolayı.
Eskiden oğluna Azgın ismini veren 3-5 insan vardır.
Günümüzde ise Buğlem, Ecrin gibi isimler en popüler kız isimleri arasında.
Yazık gerçekten...
Bu arada... Sizin düşündüğünüz kız isimlerinden Leyla çok güzel.
Erkek isimleri de güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?