Doğuma Hazırlık Bebişlerimizin isimleri :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
slm kizlar bizimde bi kizimiz olcak ins... babamizin buyuk israriyla Defne olcak ilk ismi benim icimde hep bahar kaldi amaneyse ikinci isimde erva? yada miray?siz ne dersiniz?

Erva cok güzel bir isim Ayrica Peygamber efendimizin (s.a.v) Halasiinin ismi :)

Benimde ablam bu ay sonu doğuracak ama hala kızına bi isim koyamadı Önce ESLEM SENA dedi..sonra HANNE MERYEM..sonra ERVA çıktı ortaya..Bakalım sonuçta ne olacak..herhalde ilk tercihlerini vericekler..Hepinizin bebişi hayırlı olsun..Ama bebeklerinize isim verirken bunun sizin üzerinizde çocuğunuzun bi hakkı olduğunu ve tabiatının ve huyununda ismine göre şekilleneceğini unutmayın..

Bebişlerimiz icin ne kadar heycanlaniyoruz en iyisi olsun diye cabaliyoruz ne kadar güzel birsey Sükürler olsun Rabbime :)

inci olacak miniğimizin ismi :)

Yemin ederim bugün bende o isme takilmistim anlamı cok güzel inci

inci; . İstiridye gibi bazı kavkılı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan, değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi.

Mete cok güzel bir isim.. Peki ikinizin Farkliysa istekleri Mete Cagan koyma imkaniniz varmi yoksa tek isim mi istiyorsunuz? Biri senden biride esinden olur olmazmiki öle cnm ? :)

Benim iki ismim var canım ve de bu durumdan hiç memnun değilim,şimdi ben Çağan derim babası Mete der çocuk arada kalır,sanırım Mete konusunda uzlaşacak gibiyiz=)

selam kızlar;

benimde kızımın adı allah nasip ederse ahsen deniz olacak ama ahseni sadece kulagına okuyacagız peygamber efendimiz (s.a.v) ismi oldugu için :)

hepinize hayırlı ve saglıklı dogumlar dilerim inş.sorunsuz bir şekilde dogum yaparız bana dr normal dogum yaparsın dedi ama ben tedirginim yani itiraf ediyorum korkuyorum

Siz ne düşünüyorsunuz normal mi sezeryan mı?

normal tabikide daha saglikli canim ama ben bu aralar Epidural normal doguma taktim agrisiz dogum diyorlar.. istersen bir arastir..

aslında en saglıklısı haklısın nasıl epidural belden igne olunan mı ?

Evet Canim

AĞRISIZ (EPİDURAL ANALJEZİ İLE) DOĞUMDA NELER YAŞAYACAĞIM ?

Hamile kaldınız, doğum yapacaksınız; “Nasıl doğurmalıyım, sezaryen mi, normal doğum mu yapayım ?” derken epidural analjezi diye bir yöntem olduğunu duydunuz. Bu şekilde ağrılarınızı hissetmeden hem normal hem de sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşabileceğinizi öğrendiniz. Ama yine de merak ediyorsunuz: neler yaşayacağım, neler hissedeceğim, veya bana neler yapılacak?
İsterseniz gelin adım adım bir normal ağrısız ( epidural ) doğumu izleyelim:

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir.Bu sancılar yoğunlaşınca kadın-doğum uzmanınızı arayıp sancılarınızın sıklığını ve şiddetini tarif edersiniz. “Gel bir göreyim” veya “ hastaneye git, bir muayene etsinler” diyecektir. Hastaneye giderken, önceden tanışıp telefonunu aldığınız anestezi uzmanınızı arayıp hastaneye gitmekte olduğunuzu haber vereceksiniz. Hastaneye vardığınızda kendi doktorunuz veya nöbetçi doktor veya ebe sizi muayene edecek ve tuşe sonucunu (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçecek. Kanal açılığı 4 cm ulaşınca anestezi doktorunuz gelip sizi müdahale odasına götürecek ve ana menüde Nasıl Uygulanır? sekmesinde ayrıntılı olacak anlattığımız işlemleri yapacak.

İşlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz.
Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz. Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir.
Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek. Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak !

Doğumdan sonra sırtınızdaki epidural kateter, canınız hiç yanmadan çekilip çıkarılacak. Ve siz, hiç ağrı sancı çekmeden normal hayatınıza dönecek, anneliğe alışacaksınız.

alıntı.

Yemin ederim bugün bende o isme takilmistim anlamı cok güzel inci

inci; . İstiridye gibi bazı kavkılı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan, değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi.

ben de çok takıldım bu isme ama asude mi olsa diye de aklım karıştı. Bu iki isme odaklandım yaşıyorum :)

bizde oğlumuzun adını göktuğ koymayı düşünüyoruz..ama nedense ben hep kızım olcagını hissediyorum bi türlü bu histen kurtulamadım..kızım olursada eger esila ismini çok istiyorum.:)

bizim de kızımızın ismi ELİF BESTE koyacağız. babamız müzisyen olduğu için o verdi ismini. yaptığım en güzel bestem diyor

çınar gercekten cok guzel ve anlamlı bır ısım bızım soyısmımız gunes ben basta dogan gunes dıe dusundum sonra cınara takıldım ve olede devam edıcek:)

evet çınar çok güzel isim ama ben koyamıyorum amcamın kızı koydu aynı olmasın. bizim soyismimiz de güneş. bizim aramızda da espri konuşu oldu o şafak doğan güneş mi koysak diye :) biz de hala karar veremedik. araştırma aşamasındayız.

Benimde 45 günlük küçük bir yiğenim varr..
İsmi ; Umut Asil
Doktorlar anne karnındayken bebeğimiz için beynin özür olabilir demişti test yaptırdılar %100 hasta bu bebek dediler, çok zor günler yaşadılar ama bebeğimiz çok şükür çok sağlıklı doğduu.. Annesinin ve babasının Umudu olduğu için ismi Umut

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…