beceremiyoruz biz bu isi

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Malum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk

Malum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
annelik zor iş:))
3çocuk var bende de.
ikizlerim 15 aylık.
ben insan değilmiyim modundayım ben de sürekli:))
2 yaşındaki kızınız 2 yaş sendromu atlatıyor muttemelen.
hırçın herşeye itiraz eden vs.
büyük kzınızın fazlaca bir yükü kalmamıştır artık size.
küçük çocukla otelde tatil zor.
hele ki uyum sorunu yaşayan bir çocukla.
villa tarzı bir yer kiralayıp o tür bir tatil planlasaydınız olmazmıydı.
aile büyüklerinden de götürürdünüz.
çünkü okurken ben daraldım.
daha gitmeden eziyete dönüşmüş tatil sende.
orada da gerilip duracaksınız.

Bana sanki siz mutsuzsunuz gibi geldi
Çocuklarınızda bu yüzden huzursuz
2 yaşında ki çocuğu olan herkes peşinde koşuyor
Sıkıntınız bence sizin çocuklarınız
Onlardan gerçekten hep şikayetçisiniz
Bence şükredin
Burada günde kaç konu açılıyor çocuk sahibi olabilmek için

annelik zor iş:))
3çocuk var bende de.
ikizlerim 15 aylık.
ben insan değilmiyim modundayım ben de sürekli:))
2 yaşındaki kızınız 2 yaş sendromu atlatıyor muttemelen.
hırçın herşeye itiraz eden vs.
büyük kzınızın fazlaca bir yükü kalmamıştır artık size.
küçük çocukla otelde tatil zor.
hele ki uyum sorunu yaşayan bir çocukla.
villa tarzı bir yer kiralayıp o tür bir tatil planlasaydınız olmazmıydı.
aile büyüklerinden de götürürdünüz.
çünkü okurken ben daraldım.
daha gitmeden eziyete dönüşmüş tatil sende.
orada da gerilip duracaksınız.
E daha once evde kiraladik o zaman bide yemek vs..is cikiyor otel daha iyi geldi bana bide yanimizda goturcek yok oyle biri..gecen yil annemlerle gittik onlarda pisman oldu bi daha yola cikmayiz bizede zehir oluyo dediler

Bana sanki siz mutsuzsunuz gibi geldi
Çocuklarınızda bu yüzden huzursuz
2 yaşında ki çocuğu olan herkes peşinde koşuyor
Sıkıntınız bence sizin çocuklarınız
Onlardan gerçekten hep şikayetçisiniz
Bence şükredin
Burada günde kaç konu açılıyor çocuk sahibi olabilmek için
Mutsuz oldugum dogru negatif bi insan oldugumda dogru kaldiramiyorum ekstra ciddi saglik sorunlarimda var guya esim bana moral olsun diye goturuyo ama ben daha cok geriliyorum evdekinden cok yoruldugum kesin surekli peslerinde olmak dogal elbet ama birde mizik olunca cok yipraniyorum

E daha once evde kiraladik o zaman bide yemek vs..is cikiyor otel daha iyi geldi bana bide yanimizda goturcek yok oyle biri..gecen yil annemlerle gittik onlarda pisman oldu bi daha yola cikmayiz bizede zehir oluyo dediler
evet yemek derdi de büyük dert aslında
anneanneyi de mi çileden çıakrdı senin kzılar:)).
ne bileyim çocuklar biraz mızmız olunca otel odasında oyalamak ta büyük sorun işte böyle.
yani bu tatilin size ne faydası olacak ki bu stresle.
küçük kızınız hep mi hırçındır.
bişeylerle oyalanmaz mı ,ablası ile filan oynamazlar mı.

Bir önceki konunuzda da aynı şeyleri yazdınız ve size bir ton şey söylendi şimdi yine söylenecek ve siz de hepsine bir bahane bulacaksınız. Sizin çocuklarıyla mutlu aktiviteler yapan ailelerden olmamanız tamamen sizin gerginliğinizin çocuklara geçmesi yüzünden. Artık kabul edin erken evlendiniz iki çocuk yaptınız ve eşinizle o hayal ettiğiniz başbaşa zamanlara uzaksınız. Bunu kabul ederseniz belki daha az mutsuz olursunuz.

Ayni dertten muzdaribiz.dun doktor randevum vardi dört cocguda alip gittik normalde kayinvalidemle çiftlikte yasiyiruz birakmak istemedim,hep beraber gittik ama burnumuzdan geldi.biri aciktim der ,öteki susar yol boyu kavga esim çocuklardan beter otlar puflar her zaman...kayinvalidem var aslinda onada birakmak gelmiyor içimden obur türlü de bana çok zor geliyor sanirim büyüyene kadar boyle idare edicez...belki büyüdükleri zaman evde kendi kendilerine takilmak istedikleri zaman rahata ederiz benim ogunden öncesine kadar rahat tatil,alisveris,gezme hayalim yok

bilirim çocuklarla da olmuyor ama onlarsız da olmuyor
o yüzden size çocukları bırakın demeyeceğim , zaten bırakacak kimse de yokmuş ...

biraz daha rahat olmayı deneseniz
bir de bir pedegog falan deneseniz neden bu kadar huysuzlur
hani siz dışarı çıkmayan tipler olsanız cocuklar kırk yılın başında cıkıyor olsalar dışarı kalabalıga alısık değiller diyebiliriz ama anladıgım kadarı ile çıkıyorsunuz ve kalabalık görüyorlar
cocuklar ıllakı dısarıda huysuzlanır ama kriz geçirme şeklinde ağlamalar varsa bir doktora danışın derim
faydalı olabilir

Mutsuz oldugum dogru negatif bi insan oldugumda dogru kaldiramiyorum ekstra ciddi saglik sorunlarimda var guya esim bana moral olsun diye goturuyo ama ben daha cok geriliyorum evdekinden cok yoruldugum kesin surekli peslerinde olmak dogal elbet ama birde mizik olunca cok yipraniyorum
ben de böyle düşünmüştüm aslında.
senin stres ve gerginliğin onları da etkiliyor.
daha hırçın oluyorlardır.
sen biraz daha pozitif bakabilsen biraz daha rahat davranabilsen eminim çok daha rahat bir tatil geçirebilirsiniz.
elbette tek başına tatil gibi olmaz.
elbette 2 çocukla anne olarak çok yorulacaksın.
ama en azından bir nebze de olsa sen de tatilin tadına varabilirsin.

Elbette annelik ayrı bir özveri gerektiriyor, kıyamıyorsunuz, mutlu olsunlar hep diyorsunuz ama çocukların isteklerini bu denli yerine getirmek ne kadar doğru?

Artık öyle bir önyargı oturmuş ki zihninize "Nasıl olsa yine aynılarını yaşayacağım" diyor, henüz tatile çıkmadan tatil stresini yaşamaya başlıyorsunuz. Çok da garip bir tamlama oldu "Tatil stresi" ... Tatil dediğin stres atmaya yarayan bir mola oysa.

Bu bir anda yapılacak bir şey değil belki, haliyle buraya yazılan kadar biliyoruz ne yollar denediniz kim bilir daha öncesinde ya da denediniz mi bilemem ama çocuklarınız sizi koşturmasın arkalarında, evinizin anne-babası çocuklar olmasın, ne yapacağınıza çocuklar yön vermesin; biraz daha onlara kıyabilin, biraz "Hayır tatlım, annen babanın da dinlenmeye ihtiyacı var, şimdi bu saatler anne babaya ait" vb. dinlenceleri anlayacak hale gelsinler. En azından 7 yaşındaki kızınız, mızmızlanmalarının bir şeyi elde etmek için işe yaramayacağını görmeli.
2 yaşındakine de buna göre yaklaşılmalı ufaktan.

Çocuk yetiştirme biçiminize ukala bir eleştiri olarak almayın lütfen, sadece kendinizi haddinden fazla yormamanız için uyarmak istedim. Uzun vadede bunun üzerine çalışmalısınız bence... Şimdiden iyi tatiller.

Bence bu moddan çıkmalısın
Keşke 2 çocuk için biraz bekleseydin
Çünkü kaldıramıyorsun belli
Allah yardımcın olsun
Ama lütfen şikayetçi olma sürekli
Rabbim korusun birşey olsa bin pişman olursun
Bide sen kendi çocuğundan sürekli şikayetçi olursan
Etraftakilerde olur
Bu fırsatı verme kimseye
Annen baban da olsa

Villa tarzı bir yer kiralasanız hem parkı hem havuzu hem yeşillikler içinde hem denize yakın .böyle tatilden keyif alırsınız .Otel zaten belli süresi olan belli sAatten sonra dışarı çıkamıyor odaya tıkanıyorsun . Villa yerinde en azından çocuklar yattıktan sonra çayınızı kahvenizi alır eşinizle içersiniz .Kitabınıxı okursunuz.Uykudan yana öyle sorun yok sanırım

7 yaşında kızınızın belki kan değerleri ile ilgili bir sorunu olabilir, kan tahlili yaptırdınızmı?
Çünkü gerçekten bedeni rahat değilse mutlu olamaz, enerjisi yoksa rahatlayamazki
Size önerim kaldığınız otele dair olacak, villa tipi düz ayak oda alırsanız, onlar odada uyurken eşinizle müzik dinleyip odanın önünde oturabilirsiniz, sakinlik size iyi gelebilir
Belki çok haklısınız, ama belki de düşündüğünüz kadar zulüm olmaz, yaşadıkça duruma göre karar verin olurmu
Öğlen odaya sokmayın, çok erken denize gidin yemek yerse öğlen plajda gölgede ağaç altında uyusun
Uyumazsa çocuk parkı vardır orada oyalanabilir
Bazı otellerde havuzun üstü kapalı oluyor, çocuk havuzlarının üstüne tente germişler
Hepsi otelin özelliklerine göre yapabileceğiniz şeyler
O ortamda odaya girmesini beklemeyin, ben bu yaşımda sabah çıkıp akşamüstü giriyorum o nasıl odaya kapansın
Geniş şapkalar alın, bandanalar alın güneşte rahatsız olmasın

Insan olarak da rahat etmeyi istemek tatilde eglenmeyi beklemek gayet normal canım neden annelikten bağımsız bir duygu olsun ki bu. Ama sanki çok çocuk merkezli bir hayatınız var gibi geldi. Yani tüm piknik boyunca Salıncakta sallamak yerine çocuğunuza biraz senin istediğin gibi Salıncak biraz da annenin istediği gibi oturmak diye anlatabilirsiniz. Denedim anlamıyor demeyin. Çocuğa en ufak birşeyi bile milyonlarca kez anlatmak hareketlerimizde istikrarlı olmanız gerek. Istedigi kadar ağlayıp surat asıp mızmızlanabilir. Biraz sabır gösterip duymazdan gelin bir süre sonra o da kendini yerden yere atıp aglamaktan sikilacaktir. Yada o öğlen uymuyor diye odaya tikilmak diye bişey yok. Uyutup bebek arabasına koyup tekrar denize inebilirsiniz. Yani çocuk ne şekilde davranıyorsa siz o şekilde yaşıyorsunuz sanki. Bu kadar yipratmayin kendinizi. O sizin çocuğunuz siz onun değil. Çocuk da bakıyor ki ağlayıp ordan oraya kaçıp mızmızlanınca her istediği oluyor, bu davranışa devam ediyor. Size de yazık. Ona sizin de bir hayatınız olduğunu öğretmeniz gerek. Umarım iyi bir tatil gecirirsiniz:)

ben sizi anlıyorum. durmayan çocuk durmuyor işte. bazısı laftan da anlamıyor. ama sizin çocuklar sanırım ilgiden çok çok şımarmışlar. hadi 2 yaşındaki laftan anlamaz diyelim diğeri anlamalı artık. baya baya büyüyüp koca kız olmuş. hatta size yardımcı olmalı. odasını toplamalı, kardeşi ile vakit geçirmeli, yemeğini sorunsuz yemeli, üstünü başını kendi giyip -çıkarmalı gibi. acaba siz bir pedagoga mı gitseniz ailece. hem çocuklarla konuşur hem sizle. sorunun ne olduğunu çözebilir.
2,5 yaşında fırlama bir oğlum var. sınırlarını aşınca bakışımdan korkar ağlar. taviz vermem ağlar ağlar anlar hatasını. bir dahakine gözümün içine bakar. yemek mi yedirmeye çalışırım. güzel güzel söylerim. yemedi mi bırakırım aç kalsın. sonuçta ben anne olarak yemeği hazırlamışım, yedirmeye çalışmışım, ikram etmişim, hafifte zorlamışım olmadıysa yapack bişey yok.

yani evde biraz anne-babanın ağırlığı olmalı. ha evden başka bir yerde durmuyorlarsa bir süre çıkmayın . ama büyüğü bir düzene getirin. yoksa küçük de büyüğü örnek alacak.

Kitap okumayı seviyorsanız, kitap alın onlar uyuyunca okuyun
Sevmiyorsanız tablete film yükleyin
Telefondan müzik dinleyin
Yada oyun oynayın..
Onların uyuması sizin vaktiniz olsun

Back
X