beceremiyoruz biz bu isi

Konu sahibi çok mutsuz
Ve çocukların mutlu olmasını bekliyor
Belki çocuklar mutlu ama kendi mutsuzluğundan fark edemiyor
Ben bile konuyu okurken resmen boğuldum yani

Benimde bir çocuğum var 2. ye hamileyim. Ama oğlum 3 buçuk yaşında şu söylediklerinizi tüm çocuğu olan aileler yaşıyor. Hala oğlumun peşinde koşuyorum. Daha tek oturuşta karnım doyası yemek yiyemedim. Tatildeyiz şimdi sabah erken kalkıp kahvaltıya gidiyoruz tam 1 e kadar çocuk havuzunda 35 cm lik suda oğlumun başını bekliyorum. Sonra resmen ağlaya ağlaya onu havuzdan çıkarıp karnını doyurup odaya gidip onu banyo yaptırıp yatırıyorum. Öğlen uyuyor. Ben yanında bekliyorum 4-5 gibi kalkıyor. Bu seferde denize gidiyoruz. Tatildeyiz evet ama sadece en fazla 2 saat denize ya da havuza girip yüzebiliyorum. Çocuk bunlar adı üstünde. Bizim gibi olmalarını bekleyemeyiz. Çocuk olmadan önceki konforda yaşamamızda biraz vakit alıyor.

İnanın yalnız değilsiniz. Neredeyse tüm çocuklu aileler böyle. Sabredin geçecek bugünler

Walla aslinda kucuk kizim cok uyumlu herseyi yer surekli guler hep mutlu takiiii hadi gidelim diyene kadar..hani biseye yok deyince b basliyor aglamaya ne yaparsan yap unutup baska biseye dalmiyor hirsini alaniyor aksama kadar aglayip sakinlesemiyor oyle kandirip unutturmak imkansiz..yoksa iyidir kucuk..mutlu bi cocuk genelde..bu ara 2 yas sendromunun etkisiyle inatci sinirli biraz o kadar.. Gelelim esmer guzeli 7 yas bebegime..o bildigin 7 yasinda ama 40 li bebekten farksiz..surekli bi dert yanar ( haklisiniz ayni ben ) hic bir yemegi yemez ama hicccc..
Ilk 1 saat kumla oynar kitap okur sonra baslar
Offf sicak hadi gidelimm
Yaa canim sıkıldı anneeeee
Arkadas yok ben eve gitcem
Oyuncak bebek alsana
Makyaj malzemesi ister surekli oje sur cikar sur cikar...
Ogretmenini ozler gunde yarim saat bu ozlemle aglar

Gercekten dogru cok dogru tespit..size katiliyorum ama kabullenip artik benim hayatim boyle bu sekilde mutlu olmanin yollarina bakiyim diyemiyorum surekli niyeeeee yaaa niyeee diye sizlaniyorum

Bakın siz memnun olmadığınız için çocuklarınız da huzursuz oluyor öncelikle siz bulunduğunuz ortamdan zevk almasını bileceksiniz çocuklarınızla birlikte aktivite yapmayı denerseniz daha başarılı olur. Denizi sevmeyen kızınızla sahilde oyunlar oynayarak ayağın denize sokmasını sağlayarak yavaş yavaş denizi sevdirebilirsiniz arkadaş edinmesine yardımcı olabilirsiniz böylece onlarla vakit geçirir. Zorlamayın yemek istemiyorsa yemesin. Eşinizle dönüşümlü ilgilenin. Onlar sahilde oynarken siz güneşlenin. Biraz ilgi alaka breaber vakit geçirmeyle üstesinden gelirsiniz. Eşinizinde tatil yapmaya hakkı var sizin gibi çocuklu aileler hep geliyorlar otellere.

Bunalmissin ama iki yaşındaki çocuğun öyle davranması gayet normal. Büyük için de sürekli konuşarak halletmeyi denesen. Anormal bir durum yok. Benim öyle bir fırsatım olsa tatil gibi koşarak giderdim.

Inan yalniz degilsin sende iki cocuk varmis..benim bir tane Allah bagislasin yavrularimizi...

Benim kizim neredeyse 3 ,5 yas olacak bizde hic bir yere gidemeyiz gidersek esimle vardiyali oturur kalkariz...piknige gideriz kizim basini alir gider...cocuklarla oynamak istiyor dogru hakki ama bu sefer o cocuklar buyuk benimkide peslerine takiliyor piknikten geldigimizde iki gun yorgunlugu atamiyorum ustumden...

Zaten oyle heryerde uyumaz yatagi olacak kendi odasi olacak....sabitlik cok fazla..herseyi yemez miz miz cunku hala cigneyip yutmayi tam beceremiyor etleri kucuk kucuk kesiyorum anca o zaman zar zor yiyor...her piknikte erken kalkip onun yiyecegi bisey pisir koyuyorum..

Tatil desen korkumuzdan hic bir yere gitmiyoruz cunku yolda cook sorun cikariyor o yipranmasin diye evdeyiz biraz daha buyusun diyoruz....

Tuvalet derdi ayri haziran ayinda basladik cis ogrendik 3 gunde iki aydir kaka tutuyor 4 gunde bir ilacla yapiyor kabiz degil cunku kabiz yapacak hic bisey yedirmiyorum ....tuvalet aparatini heryere goturuyoruz yoksa cisde yapmiyor... .

Biz mi coook ustune dustuk yoksa yeni nesil mi boyle anlamadim...uzun oldu yazim sadece yalniz degilsin bunu bil istedim..cozum mu ? Yoook arasira sinirden esime bagirip cagiriyorum biraz rahatliyorum ))))

Tesekkur ederim yorumlari okuyunca umut var diyorum belki bu sefer daha iyi olur cocuklarimda sorun olmadigini asil sorunun benim herseyi dert etmem oldugunu biliyorum klasik bi sorun makinasiyim esimle biz olamadik cok erken yasta hazir olmadan cocuk sorumlulu gelince cok yuklendim kendime oyle kastim gerdim ki hastalik sahibi oldum zaten sirf bana moral olsun diye gidiyoruz onda bile herkesin burnunan getircem diye kendimden supheliyim sakin olmaya calisicam belki bi sonraki sene tatile gidemicem olup gitcem daha nelerin derdindeyim diye kiziyorum kendime
Insallah hersey guzel olur bu sefer

Gercekten dogru cok dogru tespit..size katiliyorum ama kabullenip artik benim hayatim boyle bu sekilde mutlu olmanin yollarina bakiyim diyemiyorum surekli niyeeeee yaaa niyeee diye sizlaniyorum
tatil dışında başkaca sorunların nedir?
ben bilmiyorum eski konularını filan.
dışarıdan bakılınca pırıl pırıl 2 kız evladı bir anne görüyorum.
mutluluk için en büyük sebep:))
tamam tamam ben de herzaman bu kadar iyimser değilim.
hele ki ikizlerimden sonra.büyük oğlum on yaşına girdi.
benim durumumu bir hayal edebiliyomusun:))
aslında çocukların en zor dönemlerini geçirmişler.
küçük te kurtarmış kendini artık.
büyük kızın sana benzemeseydi iyiymişti:))
şaka bi yana şimdiki çocukları mutlu etmek çok zor.
ama imkansız değil.
kaldığın otelde bebekli yabancı aileleri gözlemlemissindir.
bi bize bak bi de onlardaki relaxlığa.
iki üç tana ufacık bebekle tatile gelenleri gördükçe şaşıp kalıyordum.
ama onlar rahat kasmıyorlar.
bizim gibi stres küpü değiller.
onalrın rahatlığı da çocuklarına yansıyor elbette.
evet onlar da sırayla giriyor sırayla yiyor filan.
ee ama çocuklu aile olmanın getirisi bunlar.
bekar hayatındaki gibi rahatlığı aramayacaksın.
sanırım bu tür bir kabulenememe sorunun var.

pek cok konunuzu uzaktan takip ettim ben daha 6 aylik bir anneyim kizim gelecekte nasil olur bilmiyorum o nedenle kinamak olarak dusunmeyin ama cocuklarin yetismesinde bir sorun var sanki. birseyler biryerde kirilmis ve siz o kismi kacirmissiniz. cocuklar icin pedagog destegi almayi hic dusundunuz mu? ne kadar erken okadar iyi. ikisi de kiz cocugu bir de bunun ergenlik kismi var. sanki o zaman birseyler daha cok kopucak gibi... nacizane yardim etmek niyetim sakin yanlis anlamayin. bence bu secenegi bir dusunun...

yanınızda anne yada kayınvalide desteğiniz yok mu..çağırsanız gelmezlermi..

daha cocuk odakli otellere gitseniz?arkadasim voyage sorgundan cok memnun kalmisti.. madem esiniz cok tatil meraklisi,acsin azicik kesenin agzini.. ya da az gidin öz gidin adamakilli yerlere..cocuklarla cok guzel ilgileniyorlar

valla okurken daraldım..
ne güzel evlat sahibisiniz. Rabbim aratmamış nasip etmiş.
zaten 2 bilemedin 3 seneye daha da büyüyecek daha herşeyi anlar hale gelecek. biraz daha sabır diliyorum size.
bunlar da gelir geçer,yapacak bişey yok ya birine bırakacaksınız küçüğü durmuyo madem,ya da götürüp aynı şeyleri yaşıcaksınız.. biraz da kendimi düşüneyim derseniz bırakın bakacak birilerine

Simdi söyle soyleyim cocuklarim her cocuk kadar normal sorun suki ruh hastasi mutsuzluk abidesi sorun makinasi vardi baska rahatsizliklari olan bi anneleri var tahammulsuzum oldugum yeri kabullebip hazmedemiyorum aslinda cocuk pesinde kosan her aileden farkli degiliz ama bana zor geliyo ben kaldiramiyorum
Istdigim mutlu olacagim seyler cokta ucuk degil ama bize zor iste
Mesela esimle sahilde yuruyus yapmak istiyorum birlikte aksam yemegi yiyelim istiyorum bir olmak birarada olmak istiyorum bisey bile konusurken surekli gozuyle cocuklari takip eder o. Benim gibi gergin degil rahat bi adam ama cocuklar duscek aglicak uzulcek diye gerildigini hissedebiliyoruz o kizlarin babasi bense kizlarin annesi olarak variz hayatta..BIZ IKIMIZ hic yokuz iste gece bi birlikte yatiyoruz o iste..bide 2 ayda bi birlikte disari cikiyoruz cocuklar olmadan..hayatimiz bundan ibaret ..herkesin benzer hayati var goruyorum ama BEN KABULLENMEKTE ALISMAKTA ZORLUK CEKIYORUZ

Canım seni anca senin yaşadıklarını yaşayan anlar.evet gerçekten zor bi durum.sonuçta tatile dinlenmeye gider insan.daha fazla yorulcaksam gitmenin ne anlamı var.herkes ister çocuklarıyla güzel vakit geçirmeyi ama her çocuk bir olmuyo.ben kızım küçükken bırak tatile komşuya bile gidemezdim çünkü hiiiçç durmazdı.büyük kızının aklı erer herşeye artık ama oda biraz huyu öyle sanırım.inşallah hiç sıkıntı yaşamazsın güzel bi tatil geçirirsin.

Günaydın.
Allahım yardımcınız olsun karı koca işiniz kolay değil.
Ben anlamam zaten hep bu sebeplerden anne olmaktan korkarım.
Tek aklıma gelen ileride işiniz daha zorlaşabilir,ben olsam tatile vereceğim parayı pedagoga verirdim.
Bir sorun olduğu ve bunu karı koca çözemediğiniz belli.
Daha büyük sıkıntılar yaşarsanız bu defa düzelmeleri de gecikecek.

Kizim anaokulundan beridir duzenli pedagog gidiyor hemde iyi bilinen onerilen bi pedagog..
Sorun kizimda degil annesi ben oldugum icin oyle iin ozeti bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…