beceremiyoruz biz bu isi

Siz boyle negatifken cocuklardan eglenmelerini beklemeniz sacma degil mi?
Biraz rahat olmaya calissaniz. Cocuklarla eglenmeye calissaniz. Piknikte salincak basinda dikilmektwnse cocukla sallansaniz mesela. Onlarla eglenmeye calissaniz. En azindan egleniyomus gibi yapsaniz.

2 yasinda kizim var sendromun doruklarinda. Her gun 2 saat kadar parktayiz. Benimleyken 1 kez bile aglamayan cocuk babasiyla gittiginde hircinlasiyo huysuzlasiyo.
Cunku babamiz gergin. Ya duserse siye cocugu surekli kisitliyor. Bende 2 saat parjata dolanmaktan kumla oynamaktan cok mutlu olmuyorum ama en azindan oyleymis gibi davranmayi becerebiliyorum. Oylesi gerilmekten daha iyi..

Bizde eylul basi gibi tatile gidecegiz. Kizimda erkenden uyur. Orda burda da uyumaz ille yatagi olacak. Ne guzel aksam film keyfi yapariz diye simdiden aksamimi keyiflendirmeye bakiyorum...
Muhtemelen sudan cikmak istemeyecek. Yemek yemek istemeyecek. Dusecek kalkacak.. ama yapacak bisey yok.

O zaman neden iki çocuk yaptınız ? Gerçekten samimiyetle soruyorum ?

Resmen beni anlatmışsın. 2 çocukla bir yere gitmek bana ızdırap. Parka bile. Yıldım ki ne yıldım. Durmuyorlar yerlerinde, küçük devamlı sinir geçiriyor. Bigünlük deniz olayında bile pert oldum. Misafirliğe ayda bir zor giderim onda da pişman olurum.

Bende kendimi eve kapattım. Ne zaman dışarı çıksam bu son yeter artık diyorum. Saat 7 den beri ağlamalar bağırmalar şimdiden yoruldum.

Kizim anaokulundan beridir duzenli pedagog gidiyor hemde iyi bilinen onerilen bi pedagog..
Sorun kizimda degil annesi ben oldugum icin oyle iin ozeti bu..
O zaman kendin git psikoloğa.
Gerekirse psikayartiste.
Gerekirse ilaç.
Hiç biri yetmiyorsa yatarak tedavi olmalısın.
Yani bu şekilde hayatı kendine,eşine,bebelerine zehir ediyorsun.
Bak yine diyorum ileride çok daha zorlanırsın.
O kızlar ergenlikte,reşit olduklarında kapıyı çarpıp gittiklerinde mahvolursun.

umut var tabiki,
Burdaki somut örnekleri değerlendirin
gerekirse villa odası olan otel değiştirin
Çok çok kötü olabilir ama bunu yaşayıp görün o an çözüm arayın belki de az kötü olur belki normal evdeki gibi olur belki iyi belki çok iyi olur
İnşallah çok güzel olur

benim kizim çok yaramaz 4 yasinda ama oyle boyle degil. birde kucugu var 1,5 yasinda tatili dort gozle bekliyoruz. biliyorum buyuk sudan cikmayacak yemek yemeyecek kucuk onun pesinde olacak ama daha gitmeden kabus eziyet gibi yakistirmalar yapmak cok saçma

Tüm masraflarından kıs ve bir bakıcı ayarla,büyük kızın okuldan gelince karşılayacak,küçük kızını evde oyalayacak biri olsun ki sen tedavine başla.

Kizim anaokulundan beridir duzenli pedagog gidiyor hemde iyi bilinen onerilen bi pedagog..
Sorun kizimda degil annesi ben oldugum icin oyle iin ozeti bu..
ya aslinda kendinle ilgili bu tespiti yapman okadar degerli ki iyilesmek icin iyi bir adim. psikolog falan demeyecegim kendinin dru ol. bu defa cok dusunme bak ne guzel tatile gidiyoraunuz onu dusun. cocuklarina tatilin guzelligini anlat. pozitif seyler asila olmaz mi?

O zaman neden iki çocuk yaptınız ? Gerçekten samimiyetle soruyorum ?
Ne yazarsam ne degisecek simdi cozum odakli bi sorumu bu? Sevdigim adamla binbir hevesle evlenip cocuk sahibi olmayida isteyerek sectim ilerleyen zamanda saglik sorunlarim olusmaya basladi her sene bi yenisi eklendi bana bisey olursa kizim tek kalsin istemedim isteyerek hamile kalmadim ama esim ve kizim ikinciye cok hevesliydiler bende aldirmadim

Bu arada bilmeyenler icin soyleyim uzun zamandir tedavi zaten goruyorum 2 psikolojik rahatsizligim var birde iyi huylu beyin tumorumuz var agri ve basdonmesi yapan sinir stresimi tetikleyen..

Hala tatildeyim

Genelde uyumlu 6 yaşındaki oğlum bile mızmız şu an düzeni değişiyor zira

Pratik çözüm büyüğü unut yemesin içmesin denize girmesin

Tek kural siz nerede iseniz orada olacak aktiviteye katılma zorunluluğu yok ama iki gün aç otursun bakalım

Îki yaşındakilere çözüm yok hepsi koşturuyor

Bütün aileler nöbetleşe yaşıyor oyun yeri gibi bir yere yaşları sizin kız gibi olan iki kızı bıraktı annesi babası büyüğün eli küçüğün ayağı sıkıştı peşpeşe

Biz bile oğlumuzu gönderîp kapıyı açtırdık çocuk içerden çıkamayıp ağlarken de babası annesi kahvaltı yapıyordu

Bu arada bilmeyenler icin soyleyim uzun zamandir tedavi zaten goruyorum 2 psikolojik rahatsizligim var birde iyi huylu beyin tumorumuz var agri ve basdonmesi yapan sinir stresimi tetikleyen..
Farkındaysan tedavin işe yaramıyor.
Doktorunu,hastaneni değiştir.
İyiye değil daha kötüye gidiyorsun,lütfen en azından bunu farket ve harekete geç artık.

Şu anda 3 cocukla tatildeyim, ikisi abimin birisi benim, yetiskin olarak da sadece abimle ben variz. Hadi benimki sorunsuz ama yegenlerim anne babalarinin ayriligindan ve annelerinden ayri yaptiklari ilk tatil oldugundan dolayi biraz agresifler.
Yine de gayet guzel egleniyoruz, gunde 1-2 saat kriz oluyorsa da gerisi guzel geciyor, bakiyorum birinin yuzu asik hadi kaydiraklara gidelim, hadi dondurma yiyelim, hadi plaja kadar yarisalim vs bir sey bulup bir anda kafalarini dagitabiliyorum. Cocuk bunlar sonuçta duygu durumlari anlik degisiyor.
Onemli olan sizin o kriz durumlarinda verdiginiz tepkiler, siz rahat ve mutluysaniz onlar da belki bir 15 dk kendini paralayip sonra sizin ruh halinize gecis yapiyorlar. Cocuklar ayna gibidir cunku, her zaman buyuklerini yansitirlar.
Aksamlara gelince yemekten sonra mini diskoya gidiyoruz ordaki aktivite biter bitmez odaya geciyoruz, üçü de yorgunluktan siziyor zaten. Biz de abimle ickilerimizi alip balkon keyfi yapiyoruz, evet digerleri gibi eglencelere katilamiyoruz ama bu da gayet keyifli.
Siz de aksam.cocuklari uyutup balkonda basbasa sohbet edin sarilip uzanin, ani yasamaya calisin. Gercekten ne kadar kotu olabilir ki diye dusunuyorum ama bulamıyorum.

Hic biseyin zamanla duzelecegine inanmiyorum cabamda yok artik belki bensizlik herkese daha iyi gelecek hayatinda oldugum herkesi mutsuz ediyorum toprak rahatlatcak beni artik saldim iyice
Suan basucumda kollarimi open canim annem diye 2 yasindaki kizim tek tesellim bi o seviyo beni bence..gercekten cekilecek sevilecek biri degilim kendime tahammul edemiyorum kime ne deyim

Ya ben tedavini değiştir diyorum,kötüye gidiyorsun diyorum,sen neler diyorsun?
Gerçekten iyileşmek istemiyorsan sana kim yardım edebilir ki?
Buradan biri çıkıp senin bebelerine bakamaz ya da sana terapi yapamaz.
Şu tatili iptal et,git başka bir doktora.

Ah tatlim biraz gevsemeye bak.
Yani biraz bosvermek seni cok rahatlatacak. Her aglayana da kosuyormusunuz onu merak ettim. Yani bazen cocuk aglar da aglar. Benim kizim bir bucuk yasinda ögle uykusunu birakti. Benim icin dinlenme saati denilen sey de ortadan kalkti. Arabada yolculuk etmekten de nefret ediyor. Simdi iki yasini biraz gecti. O dertler bitse baskasi basliyor.
Ben olacak böyle diyorum. tadini cikaralim diyorum ama esim strese giriyor bu sefer de.
Ama etrafa bakiyorum cocuklu binlerce aile var ve catir catir geziyorlar. Onlar beni motive ediyor.
Agliyor mu mesela esim hemen terlemeye basliyor sikintidan ben de esimi rahatlatmaya calisiyorum cocuk o diye tabiki bizim gibi davranmayacak her yerde.
Fakat biz taviz verdikce daha cok yönetimi ele aliyorlar.
Ben aglayinca önce neden oldugunu anlamaya calisiyorum. Sacma sapan birsey ise ona bunu söylüyorum ve ilgilenmiyorum. Salak degiller inan bizi cok iyi anliyorlar. Sonra yaptigi simariklik icin kendi gelip yanima özrünü diliyor.
Ama iki yasina kadar cektigim yetti dedim. Rahat anne olacagim.
Ha yine bizimki en cok sesi cikan oluyor yeri gelince. Parka gidince tirnaklariyla kazimak zorunda kaliyoruz kizi giderken.
Büyüklerin pesinde kosup yüregimizi agzimiza getiriyor.
Siz de biraz bosverin. Yani nereye kadar. Siz yapacaginizi yapin. Onlar da size ayak uydursun en azindan tatillerde.
simdiye kadar asiri titiz bir anneydim. Her sey saati saatine isleyecek bir kafada anneydim. Ama bu yaptigim yanlisi anladim ve artik rahat olmaya calisiyorum.
Kizlariniz bebeklikten cikmis. Sizi konusunca anlarlar. Otoritenizi hissettirin. Tabi baslangic yeri otel olmayaydi daha iyiydi ama =)
Siz sadece biraz rahatlamaya calisin. Dünyayi kurtaracak degilsiniz.
Almanyada yasiyorum onlarin cocuklari mum yemis gibi. Markette aglayan bir tek bizimki. Neden cünkü cocuk yirtinsa da istedigi olmuyor ve bir zaman sonra israr etmiyor. Biz kiyamiyoruz.
Bunun ortasini buldugumuz an zafer bizimdir =)
Orta yol iyidir. Anne icin de sinir bilmek isteyen cocuklar icin de.
Size güzel tatiller diliyorum.
Umarim güzel gecer =)

Aslında sende dahil hemen herkes ana problemi yazmış "senin gerginliğin çocuklara yansıyor "

Bunu ne o 2-7 yaşındaki çocuklar düzeltebilir ne de sırf sana iyi gelsin diye tatil ayarlayan eşin .

Sen yapacaksın ne yapacaksan .

Şimdiden kendini berbat bir tatil geçireceksiniz diye şartlandırmışsın . Bu durumda zaten berbat geçer.

İyi düşün , iyiyi çağır , evrene olumlu mesaj ver felsefesi yapmayacağım sana ama bu kadar kötüyü davet etme bari .

Vardiyalı eğlence,yemek,uyku dönemini hemen hepimiz yaşadık eşimizle . Ama bundan keyif alabildik.

Sende keyif almaya bak .

Anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi
Neden bir yardımcı tutmuyorsunuz?
Sanki işi oluruna değilde yokuşa sürüyorsunuz
Hastalık hepimizin başına ölümde öyle
Ama yaşarken ölmek niye
Hemde etrafınızdakileri de mahvederek

Çocuklar karakterlerinin yanında anne ve babasında ne görüyorsa o şekilde davranıyorlar. Etrafında sürekli mızmızlanan ve mutlu olmayan bir anne/baba varsa bu şekilde davranması gayet doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…