beceremiyoruz biz bu isi

Yazınızı okuyunca kendi tatillerim geldi gözümün önüne. Aynı şeyleri yaşadık. Ama ben sizin kadar sorun etmedim.2 yaşındaki çocuğun nerede olursanız olun peşinden koşmanız gerekecek. Benim kızlarım şimdi 4,5 ve 9,5 yaşında. Doğduklarından beri seyahat ediyoruz. Tatillere yapıyoruz. Çocukla tatil bu kadar oluyor. Küçük 3 yaşına gelince tüm sorunlar hallolur. Siz yeterki rahat olun.

Kızım 11.5 aylıktı ilk tatilimize gittiğimizde ve o kadar hareketli bir çocuk ki,tatilde insanlar acıdı halimize. Bir çocuk düşünün 11.5 aylık,henüz yürüyemiyor ama asla oturmak istemiyor,yemek yemek istemiyor,tek istediği elinden tutup yürütmeniz yada kucakta dışa bakacak şekilde yürümeniz tabi yemekte yemek istemiyor ha bire memmme memmme diye tepemde Sırayla yemek yedik,1 kez bile oturup 3 kişilik çekirdek aile o masada yemek yemedik. İnsanlar ay ne olur biz bakalım siz oturun birlikte yemek yiyin diyorlar halimize acıyıp ama yok bizim minnoş kimsenin kucağında durmuyor. İlk tatilimizde ne yediğimden ne içtiğimden nede denize girmekten hiçbirşey anlamadım ama bugün geri dönsem o güne yine o tatile giderdim. Giderdim çünkü herşeye rağmen bir sürü anımız oldu,bizi yorsada yıpratsada kızım çok mutluydu. Şimdi ben kendimden mi vazgeçmiş oldum hayır,evet bekar yada çocuksuz insanlar gibi ayaklarımı uzatıp dinlenemedim ama dert etmiyorum şahsen. 4 yaşına girecek hala her sene tatile gideriz,çocuk dostu aktivitesi bol otellerden yana tercih yaparım,öğle saatlerini mini clupte geçiririm,akşam eğlencelerinin ilk yarım saatinde orada olurum ama yine giderim. Neden mi giderim? Eşim yoğun çalışıyor onun tatile ihtiyacı var,kızım bütün kış okula gitti onunda değişikliğe,güneşe ihtiyacı var,kendim için giderim 1 hafta benimde önüme hazır yemek gelmesine,çamaşırsiz bulaşıksız,temizliksiz ama yorucuda olsa gün geçirmeye ihtiyacım var. Negatif yanlarını düşünmüyorum zira düşünsem tatil dönüşü onca çamaşırı yıka ütüle kaldır,tatilde havuza /denize bile giremedim bu sene kırık parmağımdan dolayı,Antalya sıcağında oturdum kös kös,sonra kızım sağolsun onlarca taze pişirilmiş yemeğin,tatlının içinde sadece makarna /pilav /pizza yedi oda zorla gıdım gıdım vs vs daha onlarca şey sayabilirim kafama taksam tatilimi zehir edecek ama takmadım,takmayacağım bundan sonrada.
Yapacak birşey yok. Bu çocuğu ben istedim,3 kişilik aile olmayı ben seçtim,sonuçlarına boyun eğeceğim ötesi yok. Önemli olan pozitif taraflarını görmeye çalışmak. Negatif olacaksak o kadar çok şey var ki ama gerek yok.
Sizi gayet anlıyorum,rahatsızlıklarınızda vardı yanlış hatırlamıyorsam ama benim size diyebileceğim tek şey lütfen biraz rahat olmaya çalışın,iyi yönlerini görmeye çalısın. Bakın evdede olsanız minnoşlar huysuzluk ,mızmızlık yapıp,ağladıkları zamanlar olacak bu bir haftada,gidin tatile yemek yapmadan,ev işi yapmadan o bir haftayı geçirin. Ağladı mı ,huysuzlandı mı çocuklardan biri görmezden gelin,havuza mı girmek istemiyor,bırakın otursun şezlongda şemsiye altında hiç umursamayın. Siz havuzdan çıkınca yani işiniz bitince götürürsünüz mini clube,ama anlasın sizinde tatiliniz olduğunu,bencillik etmemesi gerektiğini (büyük kızınız için söylüyorum bunu) her istedikleride istedikleri an olmayıversin çok hayati elzem değilse,şımarıklık yapılıyorsa.

Allah herkese sizinki gibi guzel dert versin
Ablam sizin gibiydi buyuk oglu 5 yasina girip okula baslayana kadar evden disari cikamadi cocuk hiperaktifti ne gezmeye ne tatile gidebildi simdi 9 yasinda cocuk buyudukce duruldu ablamda bir nefes aldi.
Evdeyken cocuklarla anlasaniz uslu durursaniz donuste neyi seviyorlarsa onu alirim gibi odul koysaniz ise yararmi acaba

Hepimizin cocugu var ve hepimiz bunları yaşıyoruz siz de fazla mız mız ediyorsunuz kızlarını z size çekmiş galiba. Bu kadar da negatifkik olmaz Sukret tatile gidebildigine. Benim de küçük bir kızım var sürekli her yerde peşindeyim ama çok mutluyum bu birkaç yıl böyle biliyorum anne olmak böyle birşey. İyi kocanız sizi çekiyor okudukça darlandim

Bu arada bilmeyenler icin soyleyim uzun zamandir tedavi zaten goruyorum 2 psikolojik rahatsizligim var birde iyi huylu beyin tumorumuz var agri ve basdonmesi yapan sinir stresimi tetikleyen..

pikolojik rahatsızlığın için tedavi görüyormuşssun .
hiç mi yararı olmadı sana.
beyin tümörü iyi huyluymuş.
ölümü nedne taktın kafana bu kadar.
ileriye dönük risklerinden dolayı mı bu psikolojidesin.
açıkcası tedavin pek işe yaramamış gibi.
sen de kendi deyiminle salmışssın resmen.
2 yaşındaki kızın seviyor da büyük kızın sevmiyor mu.
garip bir düşünce bu.
bak canım her iki çocuğun da senin sevgine ilgine muhtaç.
hayatınızda sorun olan şeyleri çok güzel tespit etmişssin.
farkındasın çoğu senden kaynaklı.
dışarıdan bakınca iki çocuğu ile tatile çıkan bir aile görüyoruz biz.
oysa bu sana büyük işkence.
bak bakıcı önerenler olmuş.
hiç bu yöntemi denedin mi.
imkanınız var sanırım

Ay okurken bana daral geldi.
Çok mu üzerine düşüyorsunuz çocukların? Rahat bırakın biraz.

Güneşin altında salincaga biniyorsa binsin kendisi. Biz çocukken kimse peşimizden koşmazdı. Kendi kendimize oynardik. Siz de sallamayin.

Çocuk sahibi olmak eziyetten başka bir şey değil.korkuyorum resmen.

Anne olup da kilo almayan, hala hoş ve çekici olan, sosyal olan bir anne görmedim. Türk anneleri anca saçını süpürge etsin.

Cok guzel yazmissin diyorum ya cocuklar her cocuk gibi oyle anormal degil anormal olan benim o beynimi duzeltemiyorum biliyorum yazilanlara hak veriyorum ama uygulama kismi zorluyo her sabah kendimi telkin ediyorum guzel bi gun olacak hic sibirlenmicem diye 1 saat gecmeden bagirmaya gereksiz seyleri uzatmaya basliyorum oyle zor bi insanim ki bana gore hersey sorun ve sevdiklerimin bana katlanmasi eziyo beni asil gerginligim kizginligim kendime aslinda

Öğle Güneşinde çocuğu almıyorum içeri salıveriyorum
Tatilde krem süreyim diye yalvardım tişört giyin öyle suya girin diye dilimde tüy bitti kabul etmediler akşam heryerleri yanıyordu ertesi gün hem krem hem tişört sorunumuz bitti
Yemek olayı bizde de sıkıntı ama o olayı da ne yerseniz yiyin umrumda değil diyerek çözdüm
Etrafta koşuyorlar uyarı gelmeyene kadar bırakıyorum ellemiyorum Oyüzden yemeğe geç iniyoruz saat 8 buçuğa doğru açlıktan ölecek hale geliyorlar en son 6 gibi atıştırıyorlar çünkü
Öğlen çok sıcakta ellerine tablet ya da telefon veriyorum veya Deniz kenarında kum oynatıyorum gölgede
Bu sene eşim olmadan 2 çocukla tatil yaptım kasmadım ellemedim ve akşam davranışlarını ödüllendirdim hepimiz Mutlu bir tatil yaptık

Sizi cok iyi anliyorum inanin benim 2.5 yasinda bir oglum var ciddi sinir krizleri var ne oyuncak ne etkinlik vs asla oyalanmaz bu yaz tatili otelin prizlerinin basinda gecirdim cunki butun ilgisi onlardaydi ne yazik ki evet bizde donusumlu yemek yedik hamile oldugum halde oglumun pesinde kosmaktan ac kaldim kilo verip dondum diyim daha da anlatmiyim anlarsiniz
Benim oglum kimseyle durmaz dursada asla kimseye birakip cikmam tatile ben tatile giderken icimden dedim ki sadece seni mutlu edicem cocuk kumsa kum oyunsa oyun ne istersen o oylede yaptim
Anne olunca hayatin degisiyor ve eskisi gibi olmuyor ama bu yeni hayati sevmek senin elinde
Evet bende cok uslu cocuklar goruyorum ve icim gidiyor ne kadar rahat bakilir ama ben kendi cocugumun annesi olabildigim icin sansliyim ve bunun kiymetini bilmeliyim
Buyuk kizinizla konusmanin zamani gelmis ama kucuk icin yapilicak bisey yok henuz kendini dunyanin merkezi saniyor
8.30da uyuyorlarsa bence sanslisiniz balkonda keyif yaparsiniz inanin benim oglum cok gec uyuyor o uyudugunda pilim bitiyor ve esimle sohbet edemiyorum

Şu siteye girmeye başladığım günden beri böyle konular açıyosunuz cidden ben sizin yerinize illallah ettim burda yanınızda çocuklara bakmak için bakıcı yada tanıdık getirseniz ?

Ya şok oluyorum çocuklardan bu kadar şikayet duyunca. Çocuk bu elbette huysuzluk yapabilir. Neden halinize şükredip psikolojinizi duzeltmiyorsunuz? Böylesi hem size hem çocuklara zarar. Sizin negatif davranışlarınız çocukları da etkiliyor. Ben 6.ya hamileyken sizin kadar stres yapmıyorum. Evet sinirlendiğim çileden çıktığım anlar oluyor hamileliğin de etkisiyle ama gözlerime bakıp gülmeleri yetiyor kendime gelmem için.

Geçen gün mesela; sitede lağım patlamış ve her yerleri pis su olmuş. Eve geldiler 3u girip oynamış biri 1.5 biri 3.5 diğeri de 7.5 yaşında. Alıp küçüğünü yıkadım ortanca banyoda. Bekler misin annecim dedim gidip ağladım zırladım(hem son ayimdayim hem de bel fıtığı var ve çocuk yıkamak işkenceden farksiz). Yanına gelip hicbir şey yokmuş gibi diğerini yıkadım. Büyüğüne de kendin yıkan dedim çıktım işin içinden.

Lütfen hem kendiniz hem çocukların psikolojisi için biraz rahat davranın kendinizi kasmayın. Bırakın dökülsün kırılsın düşsün ama siz rahat olun bu rahatlık çocukları da etkiler. Bakın 1.5 yaşındaki kızım sokakta düşse kalkar ellerini üstünü silkeler. Her zaman hayat güllük gülistanlık olmayacak elbet ama kizlarinizin huysuz olmasının sebebinin siz olduğunu düşünüyorum. Gerekirse yardım alın devlet hastanelerinde psikolog psikiyatrist var.

Telkinde etme ,şartlanmada ama ne olur biraz akışına bırakmaya çalış. İnan faydası yok sana şimdiden bunları kafana takmanın.
Ağlayan ağlasın,düşmediyse canı acımadıysa ekstrem birşey değilse yani şımarıklıksa duyma,inan ki bizi çok güzel yönetiyorlar bu minnoşlar. Bazen benimkininde sarı damarı tutuyor,olmadik yerde ağlıyor hüngür hüngür sanki dövmüşsün gibi,hiç oralı olmuyorum,üzerine düşmüyorum,sakinleşince konuşalım diyorum,mecbur susuyor,evdeysem ben dinlemek istemiyorum,arka odaya geçiyorum sen sakinleşince gelirim diyip çıkıyorum odadan,ağlayıp ağlayıp susuyor. Ben kötü bir annemiyim sence? Bence değilim zira aman ağlamasın yeter ki demiyorum. İnsanlar kalabalık ortamda bakıyorlar tuhaf tuhaf "kadina bak çocuk ağlıyor ama umurunda değil" der gibi ama inan umurumda değil. Olmasi gereken bu zira üzerine düştükçe beterini yaşıyorsun tecrübe ile sabit. Sakinleşince ikimizde oturup konuşuyoruz,öpüşüyoruz en az hasarla krizi atlatıyorum.
Benim kızım inadindan 1 sene anakucağında her yere yürüttü beni düşün,bebek arabasina binmedi,oto koltuğuna oturmadi,bir gün tepem attı dedim bu böyle olmaz hata yapıyorum ben. Evde konuştum arabayla gezmeye gideceğiz,koltuğunda oturmazsan gidemeyiz hava soğuk diye anlattım tamam mı tamam ama inan her seferinde kucak diye ağlayıp kriz geçirircesine ağladi daha arabayı çalıstırmadan ve her seferinde eve girdim,ağladı sakinleşince yeniden anlattım oturmazsan gidemeyiz diye ve 1.5 saatin içinde o arabaya 3 yada 4 kez gidip eve geldik,sonuç ne mi oldu,dışarı çıkmak istediği için sonuncuda gayet sakin oturuyordu o koltukta ve bir daha kucak istemedi. Pes etmedim oda anladı artık araba olmadan gezmeye gidemeyeceğini ve o pes etti ki 18-20 ay civarıydı. Sende pes etme,sinirleniyorsan uzaklaş,başka bir odaya geç,sakinleşince gel. Bağırmak işe yaramaz,sende üzülürsün bağırınca zaten sonradan. İnanki hepsi aynı. Ne senin çocukların çok huysuz ne benimki,ha tabiki sakin uslu çocuklarda var ama geneli böyle inan.

orda otelin kreşi yok mu oraya bıraksanız ara ara, bakıcı hizmeti veriliyor diye biliyorum otellerde

Yazdiklariniz cidden bir cok cocuklu ailede yasanan turden, bizde hemen hemen ayni seyleri yasiyoruz. Ben en cok uykusuzluktan yana dertliyim. Bu yuzden yalniz hissetmeyin kendinizi. Simdi bir kac sey geldi aklima, madde madde yaziyorum unutmayim diye:)

1. Herkes demis ama bende yineleyim: siz iyi olmazsaniz o cocuklar hic bi zaman iyi olmazlar. Bu hem saglik hemde yorgunluk/dinlenme olarak boyle. Oncelikle sagliginiza kavusmalisiniz. Ondan sonra uyku duzeniniz, kan degerlerinizi duzeltin. Mesela D vitamini dusuk olan insanlar agresif olurlar, tahammulsuz olurlar. Bunlari yabana atmayin, ihmal etmeyin.
Dinlenmek icin esinizle buyuk kizinizi bir iki gunlugune tatile gonderebilirsiniz. Ben yeni dogum yaptigimda boyle yaptim, inanin cok iyi geldi hepimizede. Buyuk kiziminda buna gercekten ihtiyaci varmis bunu farkettim. Ben zaten yeni dogum yapmisim, agri sizi bi yandan, emzirme isinde zaten zorlaniyorum, uyku duzenim sifir, iyice gerginim. Ikimizde bi dinlenmisiz, birde uzak kalmanin verdigi hasretle daha iyi anlastik sonra.

2. Kocanla basbasa bisi yapmayi unut:))) siz yine iki ayda bisiler yaptiginizi soylemissiniz, biz onuda yapamiyoruz:)

3. Cocuklari bir duzene sokun. Belli basli kurallar koyun. Cocuklarda kural, düzen ve ödüllendirme yöntemi genelde cok ise yariyor.

Cok gecmis olsun bu arada, umarim ustesinden gelirsiniz bu durumun.

Bende hep 5 6 çocuğu olan insanlar nasıl tatile gider diye düşünürüm kendi cevremde hep birlikte giderler sorunsuz gelir ama bana göre bende yapamam gibi. Bu tatile pikniğe 3 4 çocukla giden kadinlar kadar rahat olamam. Hep aman gitsin kussun geri gelir kafasindalar ama ben.öyle yapamam gibi allah yardimcin olsun . Guvenebilecek kimsen yokmu çocukları bırak ama oda çözüm değil ben ablama bile birakmazdim ...

Maşallah 6. ya hamileisniz?
eşine aşık olduğunu düşündüm bi an, 6 çocuğa cesaret kolay değil
bi de merak etim eşin ne iş yapıyor :))

Ne kadar mutsuz bir aile...
Daraldim yemim ederim boguluyor gibiyim su an.
Ben tatile gidip de mutsuz olan bir cocuk gormedim.
Olay tamamen sizinle ilgili.
Siz mutsuz ve aksisiniz, kiziniz da sizden ogrenip oyle davraniyor.
Siz bu sekildeyken kizinizin uslu bir melek olmasini beklemeyin lutfen.
Tedaviye ihtiyaciniz var.

Son düzenleme:
Yalnız değilsiniz bende öyleyim, aa çık gez diyenlere ayrı gıcığım iyi ki söylediniz bende bayılıyorum eve kapanmaya!
Her gün parka götürüyorum onlar mutlu oluyor ama bana da olan oluyor istekleri mız mız lıkları yoruyor, çocuk merkezli yaşadığımız için bu kadar canımıza okuyorlar.
Ev gezmesi kabusum kimsenin evine zarar vermesinler diye beş dakika oturmuyorum, ay bırak çocuk o diyorlar ya evet bırakıyım arkamdan çocuğuna bakmadı diye konuşun!

AVM ye falan gitmek yok, internetten getirtir oldum her şeyi.

Yaşamayan anlamaz ahkam keser, sanki biz istiyoruz çocuğumuz huysuz olsun bizde mutsuz olalım.

Şikayet etsen amaan Allah verir belanı görürsün demeler, bizim çocuğumuz yok buldu bunuyor demeler, gına geldi! Bunamıyoruz insanız bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz.

ben sizi konularınızdan tanıyorum artık. siz kabbullenmiyorsunuz ama kendi hayatınız için, çocuklarınızın mutluluğu için siz değişmelisiniz önce. sinir krizi geçirmeyen çocuk mu var? ama bu sürekli oluyorsa sizin yavrunuzda bişiler var, belki sizdeki gerginliği alıyor. yani anlattıklarınıza göre hasta değiller bişi değiller. herkes çoluk çocuk gidiyor tatile. biz de sırayla giriyoruz denize, yeri gelince üçümüz girip kızı oyalamaya çabalıyoruz. yemeği nöbetleşe yediğimiz oluyor ama yavaş yavaş oturma düzenine geçtik. sizin büyük kızdan yana zaten artık bir sıkıntınızın olmaması lazım. küçük te öyle öyle büyüyecek. sonra akşam uykusu. yazın 8,5 ta uyutmayın siz de. hem öğlen uyuyorlar hem akşam bu kadar erken mi yatıyorlar? ilginç valla. büyüğü bir iki gün oyalarsanız zaten alışır bünyesi. küçüğü de koyun arabasına uyusun siz gezmenize takılmanıza bakın. millet diskoya gidiyor yahu bebek arabası ile biz de koyarız arabasına uyursa uyur biz içkimize, keyfimize bakarız. böyle yaparak kendinizi, eşinizi ve çocuklarınızı mutlu ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…