- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Allah herkese sizinki gibi guzel dert versinMalum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
Bu arada bilmeyenler icin soyleyim uzun zamandir tedavi zaten goruyorum 2 psikolojik rahatsizligim var birde iyi huylu beyin tumorumuz var agri ve basdonmesi yapan sinir stresimi tetikleyen..
Hic biseyin zamanla duzelecegine inanmiyorum cabamda yok artik belki bensizlik herkese daha iyi gelecek hayatinda oldugum herkesi mutsuz ediyorum toprak rahatlatcak beni artik saldim iyice
Suan basucumda kollarimi open canim annem diye 2 yasindaki kizim tek tesellim bi o seviyo beni bence..gercekten cekilecek sevilecek biri degilim kendime tahammul edemiyorum kime ne deyim
Cok guzel yazmissin diyorum ya cocuklar her cocuk gibi oyle anormal degil anormal olan benim o beynimi duzeltemiyorum biliyorum yazilanlara hak veriyorum ama uygulama kismi zorluyo her sabah kendimi telkin ediyorum guzel bi gun olacak hic sibirlenmicem diye 1 saat gecmeden bagirmaya gereksiz seyleri uzatmaya basliyorum oyle zor bi insanim ki bana gore hersey sorun ve sevdiklerimin bana katlanmasi eziyo beni asil gerginligim kizginligim kendime aslindaKızım 11.5 aylıktı ilk tatilimize gittiğimizde ve o kadar hareketli bir çocuk ki,tatilde insanlar acıdı halimize. Bir çocuk düşünün 11.5 aylık,henüz yürüyemiyor ama asla oturmak istemiyor,yemek yemek istemiyor,tek istediği elinden tutup yürütmeniz yada kucakta dışa bakacak şekilde yürümeniz tabi yemekte yemek istemiyor ha bire memmme memmme diye tepemdeSırayla yemek yedik,1 kez bile oturup 3 kişilik çekirdek aile o masada yemek yemedik. İnsanlar ay ne olur biz bakalım siz oturun birlikte yemek yiyin diyorlar halimize acıyıp ama yok bizim minnoş kimsenin kucağında durmuyor. İlk tatilimizde ne yediğimden ne içtiğimden nede denize girmekten hiçbirşey anlamadım ama bugün geri dönsem o güne yine o tatile giderdim. Giderdim çünkü herşeye rağmen bir sürü anımız oldu,bizi yorsada yıpratsada kızım çok mutluydu. Şimdi ben kendimden mi vazgeçmiş oldum hayır,evet bekar yada çocuksuz insanlar gibi ayaklarımı uzatıp dinlenemedim ama dert etmiyorum şahsen. 4 yaşına girecek hala her sene tatile gideriz,çocuk dostu aktivitesi bol otellerden yana tercih yaparım,öğle saatlerini mini clupte geçiririm,akşam eğlencelerinin ilk yarım saatinde orada olurum ama yine giderim. Neden mi giderim? Eşim yoğun çalışıyor onun tatile ihtiyacı var,kızım bütün kış okula gitti onunda değişikliğe,güneşe ihtiyacı var,kendim için giderim 1 hafta benimde önüme hazır yemek gelmesine,çamaşırsiz bulaşıksız,temizliksiz ama yorucuda olsa gün geçirmeye ihtiyacım var. Negatif yanlarını düşünmüyorum zira düşünsem tatil dönüşü onca çamaşırı yıka ütüle kaldır,tatilde havuza /denize bile giremedim bu sene kırık parmağımdan dolayı,Antalya sıcağında oturdum kös kös,sonra kızım sağolsun onlarca taze pişirilmiş yemeğin,tatlının içinde sadece makarna /pilav /pizza yedi oda zorla gıdım gıdım vs vs daha onlarca şey sayabilirim kafama taksam tatilimi zehir edecek ama takmadım,takmayacağım bundan sonrada.
Yapacak birşey yok. Bu çocuğu ben istedim,3 kişilik aile olmayı ben seçtim,sonuçlarına boyun eğeceğim ötesi yok. Önemli olan pozitif taraflarını görmeye çalışmak. Negatif olacaksak o kadar çok şey var ki ama gerek yok.
Sizi gayet anlıyorum,rahatsızlıklarınızda vardı yanlış hatırlamıyorsam ama benim size diyebileceğim tek şey lütfen biraz rahat olmaya çalışın,iyi yönlerini görmeye çalısın. Bakın evdede olsanız minnoşlar huysuzluk ,mızmızlık yapıp,ağladıkları zamanlar olacak bu bir haftada,gidin tatile yemek yapmadan,ev işi yapmadan o bir haftayı geçirin. Ağladı mı ,huysuzlandı mı çocuklardan biri görmezden gelin,havuza mı girmek istemiyor,bırakın otursun şezlongda şemsiye altında hiç umursamayın. Siz havuzdan çıkınca yani işiniz bitince götürürsünüz mini clube,ama anlasın sizinde tatiliniz olduğunu,bencillik etmemesi gerektiğini (büyük kızınız için söylüyorum bunu) her istedikleride istedikleri an olmayıversin çok hayati elzem değilse,şımarıklık yapılıyorsa.
Telkinde etme ,şartlanmada ama ne olur biraz akışına bırakmaya çalış. İnan faydası yok sana şimdiden bunları kafana takmanın.Cok guzel yazmissin diyorum ya cocuklar her cocuk gibi oyle anormal degil anormal olan benim o beynimi duzeltemiyorum biliyorum yazilanlara hak veriyorum ama uygulama kismi zorluyo her sabah kendimi telkin ediyorum guzel bi gun olacak hic sibirlenmicem diye 1 saat gecmeden bagirmaya gereksiz seyleri uzatmaya basliyorum oyle zor bi insanim ki bana gore hersey sorun ve sevdiklerimin bana katlanmasi eziyo beni asil gerginligim kizginligim kendime aslinda
orda otelin kreşi yok mu oraya bıraksanız ara ara, bakıcı hizmeti veriliyor diye biliyorum otellerdeMutsuz oldugum dogru negatif bi insan oldugumda dogru kaldiramiyorum ekstra ciddi saglik sorunlarimda var guya esim bana moral olsun diye goturuyo ama ben daha cok geriliyorum evdekinden cok yoruldugum kesin surekli peslerinde olmak dogal elbet ama birde mizik olunca cok yipraniyorum
Bende hep 5 6 çocuğu olan insanlar nasıl tatile gider diye düşünürüm kendi cevremde hep birlikte giderler sorunsuz gelir ama bana göre bende yapamam gibi. Bu tatile pikniğe 3 4 çocukla giden kadinlar kadar rahat olamam. Hep aman gitsin kussun geri gelir kafasindalar ama ben.öyle yapamam gibi allah yardimcin olsun . Guvenebilecek kimsen yokmu çocukları bırak ama oda çözüm değil ben ablama bile birakmazdim ...Malum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
Maşallah 6. ya hamileisniz?Ya şok oluyorum çocuklardan bu kadar şikayet duyunca. Çocuk bu elbette huysuzluk yapabilir. Neden halinize şükredip psikolojinizi duzeltmiyorsunuz? Böylesi hem size hem çocuklara zarar. Sizin negatif davranışlarınız çocukları da etkiliyor. Ben 6.ya hamileyken sizin kadar stres yapmıyorum. Evet sinirlendiğim çileden çıktığım anlar oluyor hamileliğin de etkisiyle ama gözlerime bakıp gülmeleri yetiyor kendime gelmem için.
Geçen gün mesela; sitede lağım patlamış ve her yerleri pis su olmuş. Eve geldiler 3u girip oynamış biri 1.5 biri 3.5 diğeri de 7.5 yaşında. Alıp küçüğünü yıkadım ortanca banyoda. Bekler misin annecim dedim gidip ağladım zırladım(hem son ayimdayim hem de bel fıtığı var ve çocuk yıkamak işkenceden farksiz). Yanına gelip hicbir şey yokmuş gibi diğerini yıkadım. Büyüğüne de kendin yıkan dedim çıktım işin içinden.
Lütfen hem kendiniz hem çocukların psikolojisi için biraz rahat davranın kendinizi kasmayın. Bırakın dökülsün kırılsın düşsün ama siz rahat olun bu rahatlık çocukları da etkiler. Bakın 1.5 yaşındaki kızım sokakta düşse kalkar ellerini üstünü silkeler. Her zaman hayat güllük gülistanlık olmayacak elbet ama kizlarinizin huysuz olmasının sebebinin siz olduğunu düşünüyorum. Gerekirse yardım alın devlet hastanelerinde psikolog psikiyatrist var.
Evet aşığım ona :) eşim iyi bi görevde devlet memuru.Maşallah 6. ya hamileisniz?
eşine aşık olduğunu düşündüm bi an, 6 çocuğa cesaret kolay değil
bi de merak etim eşin ne iş yapıyor :))
Yalnız değilsiniz bende öyleyim, aa çık gez diyenlere ayrı gıcığım iyi ki söylediniz bende bayılıyorum eve kapanmaya!Resmen beni anlatmışsın. 2 çocukla bir yere gitmek bana ızdırap. Parka bile. Yıldım ki ne yıldım. Durmuyorlar yerlerinde, küçük devamlı sinir geçiriyor. Bigünlük deniz olayında bile pert oldum. Misafirliğe ayda bir zor giderim onda da pişman olurum.
Bende kendimi eve kapattım. Ne zaman dışarı çıksam bu son yeter artık diyorum. Saat 7 den beri ağlamalar bağırmalar şimdiden yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?