Siz keki nasıl yapıyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz?Begenip yedigin tarifi direk sorup al .Fix tatiflerim vardir tam kivaminda olur .Trilicemi herkes begenir ,kurumayali pogaca yaparim 10 tane yersin .Borek tarifsiz iç harci dök ,uzerinede yaglı sutlu yumurtalı sodalı karişım dök bak bakalım yemeyen olurmu .
Elmalı kurabiyem ve kekimde mikemmel otesi .
Arada degisik tarifler yaparim .Atom kurabiye yaz kk da onuda ben yaptim oda cok muttesem òtesi
Bi alttaki yorumumu okurmusunuz rica etsem.Benim firin arcelik fan.da yapiyorum. Kek 180derece 40dk yetiyor. Cogu firin yemegini de 180 derecede yapiyorum. Ama annemin firininda 180 derece sanki daha az sicaklik veriyor olmuyor. Firindan firina fark ediyor demekki. Onu da deneyip gormek lazim.
Keki sordugun yorum mu? :)Bi alttaki yorumumu okurmusunuz rica etsem.
Evet :)Keki sordugun yorum mu? :)
Ben alt üst ayarlıyordum siz fan da yapıyormuşsunuz.acaba ondan mı olmuyor benim ki?Ben tarifime gore keki yapiyorum yazmistim zaten. Sonra bi 5dk firini 180 derecede isitiyorum. Sonra keki firina atiyorum. 40 dk sonra sonuyor. Ama hemen firini acmiyorum biraz bekletiyorum o sicakta bi 10dk sonra aliyorum. Birazda disarida bekletiyorum. Hafif soguduktan sonra kaliptan cikariyorum.
Fan.da yapiyorum. Yemekleri de hep fan.da yaparim. Daha guzel oluyor :))Ben alt üst ayarlıyordum siz fan da yapıyormuşsunuz.acaba ondan mı olmuyor benim ki?
Benim fırında sizinkiyle aynı marka altını geç pişiriyor. Keki sadece fanda pişiriyorum. O zaman eşit pişiriyor ve kabarıyor. Fırından çıkarmadan önce pişmişmi diye kontrol edin. Böreğin sosunu bol dökün. Kurabiyeninde ununu az koyuyorsunuz büyük ihtimalFırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyor
Bi yerde yediğim arpa şehriye tam karamel rengiydi güzel kavrulmuştu belliydi ben yaptım sert oldu
Anneyle büyüyen de yapamıyo ben de o anlamda dedim.. zaten çoğu anne takıntılı olup kızını mutfağa sokmuyor. Internette 2-3 tarif sitesine girip yapıyorum. Mesela Ardanın mutfağı.Annemle büyümediğim için çok basit şeyleri bile bilmiyorum o anlamda yazdım. Evde yaptığım şeyler de doyurma amaçlıydı
Peki keki fan ayarında mı pişiriyorsunuz yoksa alt üst mü.Bu gibi zamanlarda diyorumki yeni tarif denemek iyi degil:) kotu cikarsa tutmazsa elinde patliyo:))
Daha dun gece pogca mini pizza kek yaptim komsum tatile giderken arabada yokda yesinler diye:)) komsum olsaydin yapardim sanada:))
Keki sanirim 8 yasindan beri yapiyorum gozu kapali cirparim guzelde olur..meshurdur benim kekim aile icinde:)) kek icin yuksek isi olmaz disi kuru kalir ici cig. 160 derece iyi
Haricinde bence 1-2 seyi hazir alabilirsin.. mesela menu yapacak olursam kendime sunlari yapardim:
- cig kofte( hazir alabilirsin sen, hazir paketlerden yapiyorun ben gayet pratik)
-pogca ya da borek( hazir su boregi alabilirsin sen)
-tiramisu ya da yas pasta
-kek
-Yogurtlu havuc salatasi
Ben 10 cesit yapilmasindansa 5 cesit yapip bol yapmayi tercih ediyorum genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?