Beceriksizliğime ne yapmalı?

Benim firin arcelik fan.da yapiyorum. Kek 180derece 40dk yetiyor. Cogu firin yemegini de 180 derecede yapiyorum. Ama annemin firininda 180 derece sanki daha az sicaklik veriyor olmuyor. Firindan firina fark ediyor demekki. Onu da deneyip gormek lazim.

Siz keki nasıl yapıyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz?
Fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor kürdanla da bakıyorum pişmiş.ama fırından çıkınca içi sönüyor. Sinir oluyorum

Bi alttaki yorumumu okurmusunuz rica etsem.

Şahsen ben tariflerdeki ölçülere nezaman uysam arızalı oluyor yemeklerim. Tarife genel bi bakarım ölçüyü kendi el ayarında yaparım. Öbür türlü yapay gb oluyor kendinzden birşey katmanz önemli. Bi keresinde eşimle dışarda yoğurt kebabı yemiştik.yöresel bi yemekti eve geldiğimde yediğim taşlardan yola cukaak benzerini yapıp eşime supriz yapmıştım eşim çok mutlu olmuştu dışarda boşuna okadar para vermişiz demişti .Yemek biraz zevk alma işi bu aslında herşey için geçerli bi işi sevmeden yaptgmzda zorunluluk gb oldugundan külfet gb gelir ve yaptgmz işten pek güzel sonuç alamayız. Ben bu ramazanda aşırı davet yemeği almaktan inanılmaz yorulmuşum ve yemek yapmaktan soğudum biraz ara verdim.eşime buaralar benden bişey bekleme dedim mutfaktan soğudum hergün misafir misafr sağolsun k valdm abartıp 17 kişi çağırmıştı bize..herşey kararında guzel

Ben tarifime gore keki yapiyorum yazmistim zaten. Sonra bi 5dk firini 180 derecede isitiyorum. Sonra keki firina atiyorum. 40 dk sonra sonuyor. Ama hemen firini acmiyorum biraz bekletiyorum o sicakta bi 10dk sonra aliyorum. Birazda disarida bekletiyorum. Hafif soguduktan sonra kaliptan cikariyorum.

Ben alt üst ayarlıyordum siz fan da yapıyormuşsunuz.acaba ondan mı olmuyor benim ki?

herkesin elinin lezzeti bir olmaz aynı malzemeyi kullanırsın ama senin baska benim baska olur o yüzden cok dert etmeyin.
artık kadınlar evde yapıp satıs yapıyorlar börekti pogacaydı kısırdı alabilirsiniz internette semtinize göre arastırın illaki vardır.
site ismi söylemek yasakmı bilmiyorum ama portakalagacı ve nefisyemek siteleri de videolu/fotoğraflı anlatımda iyiler oralardan izleyip yapabilirsiniz. iyi yemek yapan biriyle birlikte pratik yapabilirsiniz vs

Fırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyor

Bi yerde yediğim arpa şehriye tam karamel rengiydi güzel kavrulmuştu belliydi ben yaptım sert oldu
Benim fırında sizinkiyle aynı marka altını geç pişiriyor. Keki sadece fanda pişiriyorum. O zaman eşit pişiriyor ve kabarıyor. Fırından çıkarmadan önce pişmişmi diye kontrol edin. Böreğin sosunu bol dökün. Kurabiyeninde ununu az koyuyorsunuz büyük ihtimal

Diğer sayfaları okumadım belki yazan olmuştur ama bence fırınınızdan kaynaklı.Mini fırın mı kullanıyorsunuz genelde onlarda bu tarz problemler oluyor.Ya da fırını yanlış ayarlıyor olabilirsiniz.
Bide önerim şu olacak misafirlere hazırlığı önceden yapın 4-5 gün gibi.Buzluğa atın garanti olur.Son gün sizi de strese sokar.
Kurabiye,tatlı,pastalarda ölçüden asla şaşmamak lazım çünkü ufacık yanlışlık bütün emeği çöp yapıyor.
Yasak değilse eğer site önerisi yapabilirim.Oradan aynen yaptıgım her şey tutuyor ve sitede ipuçlarıda var

Bu gibi zamanlarda diyorumki yeni tarif denemek iyi degil:) kotu cikarsa tutmazsa elinde patliyo:))

Daha dun gece pogca mini pizza kek yaptim komsum tatile giderken arabada yokda yesinler diye:)) komsum olsaydin yapardim sanada:))

Keki sanirim 8 yasindan beri yapiyorum gozu kapali cirparim guzelde olur..meshurdur benim kekim aile icinde:)) kek icin yuksek isi olmaz disi kuru kalir ici cig. 160 derece iyi

Haricinde bence 1-2 seyi hazir alabilirsin.. mesela menu yapacak olursam kendime sunlari yapardim:

- cig kofte( hazir alabilirsin sen, hazir paketlerden yapiyorun ben gayet pratik)
-pogca ya da borek( hazir su boregi alabilirsin sen)
-tiramisu ya da yas pasta
-kek
-Yogurtlu havuc salatasi

Ben 10 cesit yapilmasindansa 5 cesit yapip bol yapmayi tercih ediyorum genelde

Annemle büyümediğim için çok basit şeyleri bile bilmiyorum o anlamda yazdım. Evde yaptığım şeyler de doyurma amaçlıydı
Anneyle büyüyen de yapamıyo ben de o anlamda dedim.. zaten çoğu anne takıntılı olup kızını mutfağa sokmuyor. Internette 2-3 tarif sitesine girip yapıyorum. Mesela Ardanın mutfağı.

Sıkmayın canınızı. Deneye deneye mükemmel olacak yaptıklarınız.
Yufkadan börek yaptığınızda, arasına ve üst kısmına 1 yumurta, yoğurt ve az sıvı yağ ekleyip bir kapta karıştırın. Bu karışımdan fırça yardımıyla sürün. Özellikle üst kısmının her tarafı bu yoğurtlu karışımla buluşmalı :)
Bakın nasıl pamuk gibi börek olacak :)
Şehriyenin de suyunu az koymuşsunuzdur. Mesela 2 bardak şehriye koyduysanız, kavurduktan sonra 3 bardak su koyup pilav gibi kısık ateşte pişmesini bekleyin.
Poğaça genellikle sıvı yağ kullanarak yaparım ama hazır poğaça kıvamında istiyorsan, içinde hem sıvı yağ hem de tereyağı olan Tarifleri dene derim.
Bir de nefis yemek tarifleri diye bir site var, oradan bakıp yapabilirsin. Çok güzel, açıklayıcı tarifler var.

Son düzenleme:
Peki keki fan ayarında mı pişiriyorsunuz yoksa alt üst mü.
Benim yeni fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor pişiyorda ama çıkardıktan sonra o kabaran kek sönüyor ya :)
Bi kek tarifi verebilir misiniz?

Minik Milföy Börek

Malzemeler:

• İstediğiniz miktarda milföy Hamuru (ben 8 tane kullandım)
  • Peynir
  • Maydanoz
  • Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı:

Öncelikle maydanozu ince ince doğrayın. Daha sonra peynirle harmanlayın.
Her bir kare milföyü 4 eşit kare parçaya bölün.
Bu parçaların içine hazırladığınız iç malzemeden koyup ikiye katlayın.
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hem pratik, hem çok lezzetli bir börek

Bu benim tarifim. Pratik, kolay ve lezzetli. Bunu deneyebilirsin :)

Bulgurlu garnitürlü salata

Malzemeler:

• 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı Domates salçası
  • Yarım kavanoz Garnitür
  • 1 tas Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Mayonez
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • 5-6 adet Kornişon turşu

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatıp, yumuşamasını bekleyin. Daha sonra yumuşayan bulgura haşlanmış patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Salçayı yağda kızdırıp bulgurlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Bir kaba kornişon turşuyu doğrayın ve garnitürü koyup karıştırın. Diğer yandan bir tas yoğurda dilediğiniz kadar mayonez koyup iyice karıştırın. Kare borcamı ıslatın ve bulgurlu karışımı borcama döküp iyice yayın. Son olarak yoğurtla harmanladığınız garnitürü üzerine döküp her yerine yayın ve dilimleyip servis edin.
Çok lezzetli oluyor kızlar

Bu da çok harika oluyor, dene bunları :) hem kolay, hem lezzetli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…