bnde en çok bu tarafını düşünüyorum olgunlaşamsını askrere gtmesini istiyorum askerlk anıları olsun çocklarına anltsın istiyorm kendide istiyor bunları ama 6 ay nasıl yaparız nasıl geçinirz bide çocuğmz olsa nasıl yaparz bilmiyorzBizde cok bekledik bedelliyi ama cıkmadı eşim ağustosda askere gitti, Allahtan kısa dönemdi
ama evliyken inanılmaz zor asker beklemek .. durumunuz varsa kaçırmayın
ama şunuda söylemeden gecemicem askerlik olgunlastırıyor iki tarafıda
ya bilmiyorm askere gtmeyen erkek olgnlaşmaz derler bide çevre nasıl tepki verir aa askerliğini yapmadı gbi bişey söz konusu olurmu askerlik anıları olmayck kendini diğer erkekşerden eksık hissdermi böyle sorular var aklmızdaBu şartlar altında en mantıklısı bedelli yapmak olur o zaman. Sizi tereddüte düşüren nedir?
peki eşiniz hiç pişman oldumuAynen biz de üç sene önceki bedelliye 30 bin ödeyenlerdeniz. Bu 18 bin olunca bana da çok uygun geldi.
Bence şöyle bir hesap yapılabilir:
askerlik yapacağı ay × aylık geliri > 18.000 TL kesin bedelli yapmalı,
askerlik yapacağı ay × aylık geliri <18.000 ise konuyu bir kez daha düşünüp yine de bedelliye başvurmalı.
kaçmıyor gitmek istiyor bnde istiyorum ama yukarda yazdğm şartlar neticesinde mantklı geliyorAskerliğini yapmayan/yapmaktan kaçan erkeğe erkek gözüyle bakamazdım sanırım.
Hissettirirler kesin...biz kadınlar bile böyle düşünürken, yeni tanışılan her erkeğin ilk muhabbeti, askerliği nerede yaptın. Bedelli diyince bir gırgırını geçerler, ya da manidar bir hmmm. Ama bunu eşiniz sorun etmiyorsa, siz de lafını etmeyin bence.ya bilmiyorm askere gtmeyen erkek olgnlaşmaz derler bide çevre nasıl tepki verir aa askerliğini yapmadı gbi bişey söz konusu olurmu askerlik anıları olmayck kendini diğer erkekşerden eksık hissdermi böyle sorular var aklmızda
şimdilik sorun etmiyor ama sizin dedğinz gibi birşeyle karşılaştğnda eminim sorun edecektirHissettirirler kesin...biz kadınlar bile böyle düşünürken, yeni tanışılan her erkeğin ilk muhabbeti, askerliği nerede yaptın. Bedelli diyince bir gırgırını geçerler, ya da manidar bir hmmm. Ama bunu eşiniz sorun etmiyorsa, siz de lafını etmeyin bence.
Bitirsin okulunu, 6 ay yapsın o zaman...bir ömür bu muhabbeti çekmektense :)şimdilik sorun etmiyor ama sizin dedğinz gibi birşeyle karşılaştğnda eminim sorun edecektir
ya bilmiyorm askere gtmeyen erkek olgnlaşmaz derler bide çevre nasıl tepki verir aa askerliğini yapmadı gbi bişey söz konusu olurmu askerlik anıları olmayck kendini diğer erkekşerden eksık hissdermi böyle sorular var aklmızda
ya bilmiyorm askere gtmeyen erkek olgnlaşmaz derler bide çevre nasıl tepki verir aa askerliğini yapmadı gbi bişey söz konusu olurmu askerlik anıları olmayck kendini diğer erkekşerden eksık hissdermi böyle sorular var aklmızda
haklısınız bnde düşünüyorum benim abimde şırnaktaydı 30 kişiin şehit oldğu dağlardaydı çok şükür sağ salim geldi zor günelrdi sizi anlıyorum bnmde zoruma gidecek elbet ama şartlar malesef bu daha mantıklı geldiFırsatı kaçırmasın derim.
Lakin 14 ay Şırnak ve Kuzey Irakta asker yolu beklemiş biri olarak zoruma gitmiyor değil.
6 ay boyunca Kuzey Irakta iken sabaha kadar elimde telefon eşime ulaşabilmek için uyumadım, bir kaç saat uyku ile işe gittim.
4 ay Şırnakta Cudi ve Gabarrın eteklerindeyken nefessiz kaldığım anları unutamıyorum.
Hele ki eşimin bağlı olduğu kol operasyonda mayına denk gelipte kol komutanın bacağını kopuşu...
Paylaşmadan edemeyeceğim.
Eki Görüntüle 1324047 Eki Görüntüle 1324048 Eki Görüntüle 1324048 Eki Görüntüle 1324050
askerlik yapmayan karı gibi mi oluyor yani tabi ki de her erkek gibi karısnı çoluğunu çocuğunu vatanını kurtarmak için savaşacakolası bir savaş durumunda bu bedelliler eşlerin eteğini mi giyecek ?
sağolun ii geldi söyledğinizEksik filan hissetmez olsa olsa şanslı hisseder bence. Bunun vatanperverlikle bir ilgisi yok, bedelli yapan ülkesini sevmiyor, daha az erkek demek saçma yahu.
Üstelik asker kaçağı da olmayacak, biliyorsunuz biri suç diğeri yasal hak.
askerlik profesyonel bir meslek olmalı.
insanı olgunlaştırdığı falan da yok.
20 yaşındaysanız belki.
çünkü analarından ilk defa ayrılan çocuklar ağlıyolarmış ilk gittiklerinde
bizimki 28 yaşında gitti. keşke bedelli çıksaydı da gitmeseydi.
10 ay boyunca aşçılık yaptı geldi.
bitirirde herşyimizi askerlik yüzünden erteliyorz ev alalım yok askerlkten sonra işinde yükselecek yok askerlik sorun anlıcağın iki ucu .....Bitirsin okulunu, 6 ay yapsın o zaman...bir ömür bu muhabbeti çekmektense :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?