bedelli askerlik...

bnde en çok bu tarafını düşünüyorum olgunlaşamsını askrere gtmesini istiyorum askerlk anıları olsun çocklarına anltsın istiyorm kendide istiyor bunları ama 6 ay nasıl yaparız nasıl geçinirz bide çocuğmz olsa nasıl yaparz bilmiyorz

Bu şartlar altında en mantıklısı bedelli yapmak olur o zaman. Sizi tereddüte düşüren nedir?
ya bilmiyorm askere gtmeyen erkek olgnlaşmaz derler bide çevre nasıl tepki verir aa askerliğini yapmadı gbi bişey söz konusu olurmu askerlik anıları olmayck kendini diğer erkekşerden eksık hissdermi böyle sorular var aklmızda

peki eşiniz hiç pişman oldumu

Hissettirirler kesin...biz kadınlar bile böyle düşünürken, yeni tanışılan her erkeğin ilk muhabbeti, askerliği nerede yaptın. Bedelli diyince bir gırgırını geçerler, ya da manidar bir hmmm. Ama bunu eşiniz sorun etmiyorsa, siz de lafını etmeyin bence.

şimdilik sorun etmiyor ama sizin dedğinz gibi birşeyle karşılaştğnda eminim sorun edecektir

Fırsatı kaçırmasın derim.
Lakin 14 ay Şırnak ve Kuzey Irakta asker yolu beklemiş biri olarak zoruma gitmiyor değil.
6 ay boyunca Kuzey Irakta iken sabaha kadar elimde telefon eşime ulaşabilmek için uyumadım, bir kaç saat uyku ile işe gittim.
4 ay Şırnakta Cudi ve Gabarrın eteklerindeyken nefessiz kaldığım anları unutamıyorum.
Hele ki eşimin bağlı olduğu kol operasyonda mayına denk gelipte kol komutanın bacağını kopuşu...
Paylaşmadan edemeyeceğim.

Son düzenleme:

Yapmayın gerçekten eşinizin olgunlaşması için bu tarz bir olaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? Ben daha yeni yetme bir ergenken bile en sinir olduğum laf askerlik erkekleri adam etme yeridir lafıydı. O zamanki aklımla bile benim seçtiğim adam zaten adam gibi adam olur. Bunun için askerlik yapmasına gerek yok diyordum. Askerlik en fazla savaş zamanı sorgulamadan emirleri yerine getiren bir kitle yetiştirir. Onun dışında hayatında temizlik ve medeniyet görmemiş insanlara bunu gösterir ki ben arkadaşlarımın yalancısıyım cidden böyle insanlar varmış. (tuvalet kağıdı yerine taş kullanıp bunu da tuvalete atıp tıkayan insanlar gibi) Onun dışında çocuklara anlatacak daha güzel anılar biriktirirsiniz zamanla.

Eksik filan hissetmez olsa olsa şanslı hisseder bence. Bunun vatanperverlikle bir ilgisi yok, bedelli yapan ülkesini sevmiyor, daha az erkek demek saçma yahu.
Üstelik asker kaçağı da olmayacak, biliyorsunuz biri suç diğeri yasal hak.

haklısınız bnde düşünüyorum benim abimde şırnaktaydı 30 kişiin şehit oldğu dağlardaydı çok şükür sağ salim geldi zor günelrdi sizi anlıyorum bnmde zoruma gidecek elbet ama şartlar malesef bu daha mantıklı geldi

askerlik profesyonel bir meslek olmalı.
insanı olgunlaştırdığı falan da yok.
20 yaşındaysanız belki.
çünkü analarından ilk defa ayrılan çocuklar ağlıyolarmış ilk gittiklerinde
bizimki 28 yaşında gitti. keşke bedelli çıksaydı da gitmeseydi.
10 ay boyunca aşçılık yaptı geldi.

sağolun ii geldi söyledğiniz

Bedelli olmassa kısa dönem mi yapacak,yoksa normal mi yapacak askerliğini..
Bedelliye ciddi karşıyım da ondan sordum..

Aa olur mu canım eminim savaş zamanı kullanacağı fantastik teknikler öğrenmiştir. 3 tane atış yaptığı silahla taş üstünde taş bırakmaz.

işi siyasete
Bitirsin okulunu, 6 ay yapsın o zaman...bir ömür bu muhabbeti çekmektense :)
bitirirde herşyimizi askerlik yüzünden erteliyorz ev alalım yok askerlkten sonra işinde yükselecek yok askerlik sorun anlıcağın iki ucu .....

kısa dönemse gitsin bence ama uzunsa bedelli yapabiliyorsa yapsın .keşke kimsenin yavrusu böyle gidipte kuş gibi avlanması ne eğtim ne bir şey en güzeli arkadaşlarında dedği gibi profesyonel ordu eli silah tutmamış geçlerimizi 15 gün eğitip dağa yolluyorlar eşimde mardin musaybinde yapmış anlattıklarını dinleyemiyorum bile kendi hala tam toparlayamadı yıllar geçmesine rağmen çok zor allah yardımcısı olsun mehmetciklerimizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…