haklısın tabi toplumdaki klasik tabular işte.askerlik yapmış ne çok adam olmayan vardır.yada yapmamış olup adam gibi adam.sanırım bu insanın kendisi ile alakalı.teşekkürler söyledklerin için.Yapmayın gerçekten eşinizin olgunlaşması için bu tarz bir olaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? Ben daha yeni yetme bir ergenken bile en sinir olduğum laf askerlik erkekleri adam etme yeridir lafıydı. O zamanki aklımla bile benim seçtiğim adam zaten adam gibi adam olur. Bunun için askerlik yapmasına gerek yok diyordum. Askerlik en fazla savaş zamanı sorgulamadan emirleri yerine getiren bir kitle yetiştirir. Onun dışında hayatında temizlik ve medeniyet görmemiş insanlara bunu gösterir ki ben arkadaşlarımın yalancısıyım cidden böyle insanlar varmış. (tuvalet kağıdı yerine taş kullanıp bunu da tuvalete atıp tıkayan insanlar gibi) Onun dışında çocuklara anlatacak daha güzel anılar biriktirirsiniz zamanla.
eğer açıköğretimi bitirirse şuan 4.sınfta 3. den alttan dersi var 6 ay yapacakBedelli olmassa kısa dönem mi yapacak,yoksa normal mi yapacak askerliğini..
Bedelliye ciddi karşıyım da ondan sordum..
aminnnnkısa dönemse gitsin bence ama uzunsa bedelli yapabiliyorsa yapsın .keşke kimsenin yavrusu böyle gidipte kuş gibi avlanması ne eğtim ne bir şey en güzeli arkadaşlarında dedği gibi profesyonel ordu eli silah tutmamış geçlerimizi 15 gün eğitip dağa yolluyorlar eşimde mardin musaybinde yapmış anlattıklarını dinleyemiyorum bile kendi hala tam toparlayamadı yıllar geçmesine rağmen çok zor allah yardımcısı olsun mehmetciklerimizin.
Sizin durumunuzu bilmiyorum fakat bu bedelli dedikleri askerlik aslında BEDELSİZ ASKERLIK zira bedel denilen askerlikte kolla ödenir bacakla ödenir, canla ödenir, kanla ödenir bunun dışında hiçbir bedel bedel değildir. Dediğim gibi lafım size değil son zamanlarda burda açılan konularda olduğu gibi askerlikten kaçma bahanesi yapanlara.eşimle askerliğini yapmadan evlendik şimdi bu bedelli askerlik aklımızı çeliyor.karar veremiyoruz bedelli askerlik yapmalımı sizce???
anlıyorum sizi alınmıyorum da ama şöyle bişi var eskiden evet doğru askerlik askerlikti.uğruna savaşacağn nedenelr vardı şimdi bazı oyunların kurbanı o gençler.daha fzla yazmak istemiyorum iş başka boyutlara geliyor kusura bakmayınSizin durumunuzu bilmiyorum fakat bu bedelli dedikleri askerlik aslında BEDELSİZ ASKERLIK zira bedel denilen askerlikte kolla ödenir bacakla ödenir, canla ödenir, kanla ödenir bunun dışında hiçbir bedel bedel değildir. Dediğim gibi lafım size değil son zamanlarda burda açılan konularda olduğu gibi askerlikten kaçma bahanesi yapanlara.
eğer açıköğretimi bitirirse şuan 4.sınfta 3. den alttan dersi var 6 ay yapacak
bnde en çok bu tarafını düşünüyorum olgunlaşamsını askrere gtmesini istiyorum askerlk anıları olsun çocklarına anltsın istiyorm kendide istiyor bunları ama 6 ay nasıl yaparız nasıl geçinirz bide çocuğmz olsa nasıl yaparz bilmiyorz
Tabi haklısın, eskiden peygamber ocagıydı, o kurumu itibarsızlaştıranlar utansın.anlıyorum sizi alınmıyorum da ama şöyle bişi var eskiden evet doğru askerlik askerlikti.uğruna savaşacağn nedenelr vardı şimdi bazı oyunların kurbanı o gençler.daha fzla yazmak istemiyorum iş başka boyutlara geliyor kusura bakmayın
bnde en çok bu tarafını düşünüyorum olgunlaşamsını askrere gtmesini istiyorum askerlk anıları olsun çocklarına anltsın istiyorm kendide istiyor bunları ama 6 ay nasıl yaparız nasıl geçinirz bide çocuğmz olsa nasıl yaparz bilmiyorz
Kısa dönem yapsın askerliğini, bedelliye karşıyım ben, her erkek asker ocağını görmeli
Hatta kadınlarda görmeli 3-6 ay neyse gerekli eğitimi almalılar, herkes gerektiğinde silah kullanabilmeyi, geri hizmette çalışabilmeyi, ülkesi için bir şeyler yapabilmeyi öğrenmeli
Kısa dönem idare edilmeyecek bir şey değil, gidip yapsın
Askerlik adam eder lafına bende inanmıyorum ama insanı değiştirdiği ve çok şey öğrettiği kesin
Haklisniz o boyutu düşündürüyor beni hakkmzda hayrlisi artıkxrust: 38125452 .!.:kesinlikle.. adam olmayanı askerlik bile düzeltmez bencede. ama askerlik farklı birşey katıyor daha geniş düşünüyor insan daha cok deger biliyor hepimiz deger biliyoruz ama bu askerlik cok farklı bir boyuta taşıyor insanı
evli olanlar için en mantıklısı bedelli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?