bedelli askerlik...

haklısın tabi toplumdaki klasik tabular işte.askerlik yapmış ne çok adam olmayan vardır.yada yapmamış olup adam gibi adam.sanırım bu insanın kendisi ile alakalı.teşekkürler söyledklerin için.

aminnnn
okulu bitirirse kısa dönem

eşimle askerliğini yapmadan evlendik şimdi bu bedelli askerlik aklımızı çeliyor.karar veremiyoruz bedelli askerlik yapmalımı sizce???
Sizin durumunuzu bilmiyorum fakat bu bedelli dedikleri askerlik aslında BEDELSİZ ASKERLIK zira bedel denilen askerlikte kolla ödenir bacakla ödenir, canla ödenir, kanla ödenir bunun dışında hiçbir bedel bedel değildir. Dediğim gibi lafım size değil son zamanlarda burda açılan konularda olduğu gibi askerlikten kaçma bahanesi yapanlara.

anlıyorum sizi alınmıyorum da ama şöyle bişi var eskiden evet doğru askerlik askerlikti.uğruna savaşacağn nedenelr vardı şimdi bazı oyunların kurbanı o gençler.daha fzla yazmak istemiyorum iş başka boyutlara geliyor kusura bakmayın

Ben erkeği askerliğin olgunlaştırdığını düşünmüyorum. Bence bu erkekten erkeğe fark eder. Özellikle günümüzde askerlik iyice anlamını yitirdi. Ben olsam kredi çekerdim yinede göndermezdim.

Tabi haklısın, eskiden peygamber ocagıydı, o kurumu itibarsızlaştıranlar utansın.

tabii ki bedelli yapsın...
bakın eşim askerden henüz geldi (şans ki biz yetişemedik...)
oğlum olursa asla göndermem diyor

18000i de gayet makul ve ödenebilir buldum ben,
hem buradayken kazanabileceği bir miktar hem de ayrı kalmayacaksınız...
değerlendirmenizi tavsiye ederim..

Kısa dönem yapsın askerliğini, bedelliye karşıyım ben, her erkek asker ocağını görmeli
Hatta kadınlarda görmeli 3-6 ay neyse gerekli eğitimi almalılar, herkes gerektiğinde silah kullanabilmeyi, geri hizmette çalışabilmeyi, ülkesi için bir şeyler yapabilmeyi öğrenmeli
Kısa dönem idare edilmeyecek bir şey değil, gidip yapsın
Askerlik adam eder lafına bende inanmıyorum ama insanı değiştirdiği ve çok şey öğrettiği kesin

Biz 2 bucuk yıllık evliyiz askerligi olucak diye cocugu düsünmeedik herseyin zamanı var
ben ailemle kalıyorum bide cocugum olsaydı daha sıkıntılı olurdu aynı zamanda calısıyorumda. 6ay uzun gibi görünsede bir şekilde geçiyor ağustosda gitti eşim şafak 58'e düştük bile kolay demiyorum ama bide uzun dönem olanları cocukları olanları düşünmek lazım.
dünde eşim iyiki bedelli yapmamışım o para cebimizde kaldı daha farklı degerlendirebilirz şimdi borc ödicektik dedi
ozamanda ona hak verdim

kesinlikle.. adam olmayanı askerlik bile düzeltmez bencede. ama askerlik farklı birşey katıyor daha geniş düşünüyor insan daha cok deger biliyor hepimiz deger biliyoruz ama bu askerlik cok farklı bir boyuta taşıyor insanı

Zaten hep anlamsız bulurdum ama bir kez daha anladım ki askerliğini yapmamış biriyle evlenilmez.

Sizin için en mantıklısı bedelli gibi duruyor şu an.

Haklisniz o boyutu düşündürüyor beni hakkmzda hayrlisi artık

Haklısınız bende kararsizim buraya yazayım dedim dhada karsti aklim çocuğumuz olabilir ki inslh olur en cok onu düşünüyorum

Ordu profesyonelleşmeli böyle zorunlu hizmet adı altında insanları 5/12 ay askerliğe zorlamak anlamsız. Özellikle günümüz şartlarında hem maliyet hem de nitelik açısından her erkeğin askere zorunlu olması kesinlikle bir fayda sağlamıyor. Artık bunun vatan, millet sevgisi ile de bir alakası yok vatanını milletini çok seven askerlik yerine yaptığı işte başarılı olmaya çalışıp bir katma değer yaratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…