bedelli askerlik...

işi siyasete

bitirirde herşyimizi askerlik yüzünden erteliyorz ev alalım yok askerlkten sonra işinde yükselecek yok askerlik sorun anlıcağın iki ucu .....
İşte bu adamları askerlik yapmadan almamak lazım. Yap da gel ondan sonra evlenelim dese kızlar, azıcık motive olacaklarda, genç kızlarımız da sabırsız . İnşallah hakkınızda en hayırlı olacak kararı alırsınız.

uzaktık birbirimize 6 ay yapcaktı nasılsa

Ahhh esim her ay 1700 kredi oduyor uc yil kadar oduyecek.askerlik tecili onumuzdeki kasimda bitiyor.5 ay yapacak.ama ben henuz atanamadim.atansam bile ogrermen maasiyla hem kredi hem ev kirasi hem gecim yapamam yetmez..birde hamilelik olabilir yani mumkun degil
Ama bedelli meblasi cok uygun fakat oyle borc icindeyizki nasil para bulunacak bilmiyorum.
Askere gitmeyene erkek.gozuyle bakmam bilmem etekmi giyecek bunlar diyenler..sartlar olmadimi olmuyor.askere giden herkeste erkek olsaydi tecavuzculer tacizcilerde cikmazdi askerlgni yapip gelenlerden.bu kadar kit olmayin

inşlh bedelli parasını bulursunuz saygılar

Askerlik denen şeye toptan karşıyım ben. Bunun vatan sevgisiyle, silah tutmayı öğrenmekle, adam olmakla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Onlarca erkek tanıyorum askerliğini yapmış ama adam olmamış beş para etmez adamlar. Bir onlarcasını da tanıyorum bedelli yapmış, işi gücü oturmuş, vatanına milletine fayda sağlayan, ailesini el üstünde tutan. Askerlik erkeği olgunlaştırırmış, komik.

Abim 18 ay dağda kaldı. O 18 ay ömrümüzden 18 yıl götürdü. En yakın arkadaşım çatışmada omuriliğinden yaralandı. Yıllardır tekerlekli sandalyeye mahkum. Ne için kim için??? Eşim bedelli yaptı. Bir gün eğer bir oğlum olursa o zamana kadar da bu zorunlu askerlik mevzusu devam ederse onu da göndermem. Hatta göndermemek için elimden ne gelirse yaparım.

elbetteki evlilere yaramıyor
lakin evliyken eşini askere yollamak zor
ablamdan biliyorum on sekiz ay boyunca her iki taraf içinde çok zor olmuştu

Biz asker kökenliyiz,eşim 2 yıl doğuda kritik yerde görev yaptı kızımla tek başıma idim,hemde ilkokula gidiyordu.
Kadın ve erkek oluyorsunuz burada,elbette kolay olmuyor ama,yinede geçip gidiyor zaman.

Askerlik denen şeye toptan karşıyım ben. ım.
Sephora ya katiliyorum. Bu ay calismaya basliyorum ve onumuzdeki 4-5 aylik maasimi feda ettim esimin bedelli askerligi icin. Evliyiz, evladimiz var, ayrica esim zaten mesleginden oturu devlete en az 2 yil hizmet etmekle yükümlü, ayrica kisa donem yapma sansi yok 12 ay yapacak yaparsa, askere giderse orada alacagi maasla gitmezse alacagi maasi kiyaslarsak da bedellinin ucretini çıkarır rahatca. Kimse kusura bakmasin da neler duyuyoruz askerlikte yasananlarla ilgili. Sartlar farkli olsaydi tabii ki boyle dusunmezdim, ama su anki sartlar icinde askerlik insanin omrunden boş yere giden bir yıl maalesef.

hükümet bir çok yerde haksızlık yaptığı gibi askerlik konusunda da yapıyor...

bu kararları yasaları kendileri için kendi evlatları için çıkarıyorlar.ha parası olup gidenler de bu durumdan faydalanıyor.

yine ezilen beş kuruş parası olmayan fakir oluyor.sonra eşitlikten haktan hukuktan vicdandan bahsediliyor.

bir dünya çelişki

Son düzenleme:
kesinlikle kaçırmayım benim eşimde 3 yıl önce çıkan bedelliden faydalandı ve malesef 30.000 tl ödedik şimdiki rakam onun yanında çok az

SEFER tası bakırdandır
Yemen yolu çamurdandır
Zenginimiz bedel öder
Askerimiz fakirdendir…

ASkerlige toptan karşı olmak cok saçma sınırda okadar asker olmasaydı atılan bombaları bizmi karşılcaktık oranın bekciligini kim yapıcaktı? yada hangimiz gidip ben gönüllüyüm dicekti yapmayın Allah askına bos muahbbetlere girmeyin, Her ASkere giden adam olmuyor evet,
bizde bedelliyi cok bekledik buda dogru ama askerligin tamamen kalkması kadar sacma birsey yok. Onun yerine daha Prof. bir orduya gecilebilir. eşimi bende askere yollarken daha yeri bile belli degilken binbir korkuyla yasadım şuanda' da içim rahat degil belirli aralıklara sesini duyabiliyorum ulaşmak istedgimde ulasamiyorum zor bir sürec. Ama her erkek askerlik yapmalı lafına bende katılmıyorum.Türkiyenin bu konuda daha cok gelişmesi gerekiyor ilkokul meznun asker olması dagdan gelip askere gönderilmesi bunlar banada sacma geliyor. Her insan eğitilmiyor
Olgunlaşma konusuna gelince askerlik olgunlastırmıyormuş ,
eşimle birbirmize hep aşırı ilgiliydik bu hic bir zaman azalmadı, askere gittikten sonra bana mektup yazıp aile bir yana ama senin degerin cok cok daha büyükmüş , aynısı benim içinde geçerli ailemle kalırım nolcakki ailem sonucta diyordum yok öyle degl işte insanın yanı eşinin yanıdır bir zamandan sonra aileyle olmuyor eşin olmadanda olmuyor
insanın bu degerleri farkedip olgunlasması mı sacma smdi? Bırakın ya bu lafları söyleyen iki gün sonra boşanan ciftlerin ta kendileri.

benimde abim 15 ay dağlardaydı çok zordu hergünü korkuyla geçirmek çok ii anlıyorum sizi

olayın bu boyutu çok farklı benim sadece sizden istediğim benim yerimde olsanız bu şartlar altında napardınız?

Bedellinin bu kadar tepki çekmesini anlayamıyorum gerçekten. Sanki askere gidince gerçekten askerlik öğreniliyor gibi... Zaten yaş sınırı denen bişey var, belli bi yaştan sonra öğrenilecek(!) askerliğin ne vatana millete hayrı var ne de o süre içinde çekilecek sıkıntıya gerek var.
Kusura bakmayın iki yüzlülük yapamayacağım. Hem abim hem nişanlım kısa dönem yaptı. O sürede bile ne saçma bi uygulama olduğunu gördük askerliğin. Askerlikle alakası olmayan bi dünya iş, komutanların keyfine göre kullanması...
Vatan millet sevgisi bu şekilde belli olmuyor. 6 ay boyunca hem maddi hem manevi kayıpları var bu kısa dönemlerin. Bence imkanı varsa bedelli yapsın.

Diğer taraftan bunun apaçık parası olan-olmayan ayrımı olduğunun farkındayım. Hiç etik bulmuyorum. Lakin bunun bir 'erkeklik' meselesi olmadığını da biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…