Evlilere mi yarıyor yani bedelli.
İşte bu adamları askerlik yapmadan almamak lazım. Yap da gel ondan sonra evlenelim dese kızlar, azıcık motive olacaklarda, genç kızlarımız da sabırsızişi siyasete
bitirirde herşyimizi askerlik yüzünden erteliyorz ev alalım yok askerlkten sonra işinde yükselecek yok askerlik sorun anlıcağın iki ucu .....
Ordu profesyonelleşmeli böyle zorunlu hizmet adı altında insanları 5/12 ay askerliğe zorlamak anlamsız. Özellikle günümüz şartlarında hem maliyet hem de nitelik açısından her erkeğin askere zorunlu olması kesinlikle bir fayda sağlamıyor. Artık bunun vatan, millet sevgisi ile de bir alakası yok vatanını milletini çok seven askerlik yerine yaptığı işte başarılı olmaya çalışıp bir katma değer yaratır.
uzaktık birbirimize 6 ay yapcaktı nasılsaİşte bu adamları askerlik yapmadan almamak lazım. Yap da gel ondan sonra evlenelim dese kızlar, azıcık motive olacaklarda, genç kızlarımız da sabırsız. İnşallah hakkınızda en hayırlı olacak kararı alırsınız.
inşlh bedelli parasını bulursunuz saygılarAhhh esim her ay 1700 kredi oduyor uc yil kadar oduyecek.askerlik tecili onumuzdeki kasimda bitiyor.5 ay yapacak.ama ben henuz atanamadim.atansam bile ogrermen maasiyla hem kredi hem ev kirasi hem gecim yapamam yetmez..birde hamilelik olabilir yani mumkun degil
Ama bedelli meblasi cok uygun fakat oyle borc icindeyizki nasil para bulunacak bilmiyorum.
Askere gitmeyene erkek.gozuyle bakmam bilmem etekmi giyecek bunlar diyenler..sartlar olmadimi olmuyor.askere giden herkeste erkek olsaydi tecavuzculer tacizcilerde cikmazdi askerlgni yapip gelenlerden.bu kadar kit olmayin
elbetteki evlilere yaramıyor
lakin evliyken eşini askere yollamak zor
ablamdan biliyorum on sekiz ay boyunca her iki taraf içinde çok zor olmuştu
Sephora ya katiliyorum. Bu ay calismaya basliyorum ve onumuzdeki 4-5 aylik maasimi feda ettim esimin bedelli askerligi icin. Evliyiz, evladimiz var, ayrica esim zaten mesleginden oturu devlete en az 2 yil hizmet etmekle yükümlü, ayrica kisa donem yapma sansi yok 12 ay yapacak yaparsa, askere giderse orada alacagi maasla gitmezse alacagi maasi kiyaslarsak da bedellinin ucretini çıkarır rahatca. Kimse kusura bakmasin da neler duyuyoruz askerlikte yasananlarla ilgili. Sartlar farkli olsaydi tabii ki boyle dusunmezdim, ama su anki sartlar icinde askerlik insanin omrunden boş yere giden bir yıl maalesef.Askerlik denen şeye toptan karşıyım ben. ım.
hükümet bir çok yerde haksızlık yaptığı gibi askerlik konusunda da yapıyor...
bu kararları yasaları kendileri için kendi evlatları için çıkarıyorlar.ha parası olup gidenler de bu durumdan faydalanıyor.
yine ezilen beş kuruş parası olmayan oluyor.sonra eşitlikten haktan hukuktan vicdandan bahsediliyor.
bir dünya çelişki
SEFER tası bakırdandır
Yemen yolu çamurdandır
Zenginimiz bedel öder
Askerimiz fakirdendir…
benimde abim 15 ay dağlardaydı çok zordu hergünü korkuyla geçirmek çok ii anlıyorum siziAskerlik denen şeye toptan karşıyım ben. Bunun vatan sevgisiyle, silah tutmayı öğrenmekle, adam olmakla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Onlarca erkek tanıyorum askerliğini yapmış ama adam olmamış beş para etmez adamlar. Bir onlarcasını da tanıyorum bedelli yapmış, işi gücü oturmuş, vatanına milletine fayda sağlayan, ailesini el üstünde tutan. Askerlik erkeği olgunlaştırırmış, komik.
Abim 18 ay dağda kaldı. O 18 ay ömrümüzden 18 yıl götürdü. En yakın arkadaşım çatışmada omuriliğinden yaralandı. Yıllardır tekerlekli sandalyeye mahkum. Ne için kim için??? Eşim bedelli yaptı. Bir gün eğer bir oğlum olursa o zamana kadar da bu zorunlu askerlik mevzusu devam ederse onu da göndermem. Hatta göndermemek için elimden ne gelirse yaparım.
olayın bu boyutu çok farklı benim sadece sizden istediğim benim yerimde olsanız bu şartlar altında napardınız?hükümet bir çok yerde haksızlık yaptığı gibi askerlik konusunda da yapıyor...
bu kararları yasaları kendileri için kendi evlatları için çıkarıyorlar.ha parası olup gidenler de bu durumdan faydalanıyor.
yine ezilen beş kuruş parası olmayan fakir oluyor.sonra eşitlikten haktan hukuktan vicdandan bahsediliyor.
bir dünya çelişki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?