bedelli askerlik...

Bence de siz bir daha yazmayın tartışmanın da bi usulü vardır çünkü. Siz ondan bi habersiniz.

sen benim demek istediğimi çok iyi anladın konuyu başka taraflara çekmezsek sevinirim

Bir yere çektiğim yok zaten kurduğun cümleden ne kastettiğini çözmek zor.
Ama dersenki "vatan değil bu üzerinde yaşadığım" kendine bi vatan edinsen iyi olur. Yada sana öyle hissettirecek bir yerde yaşaman.
Kolay gelsin.

Hayır kesinlikle kimse ölüm riski almamalı. Bir önceki mesajımda zaten ordunun profesyonelleşmesi gerektiğini yazmıştım. Devlet politikası, alınan kararlar vs. hakkında elimizden gelen bişey yok malesef. Bu onunla alkalı değil.

Ama ben kendini geliştirmiş, ülkesine faydalı, hem maddi hem manevi anlamda değer üreten biri ile aylak gezenin eşit olduğuna inanmıyorum. Bir çok insanın elinde okumak için imkan var, çalışmak için imkan var. Tamamen tercih meselesi yani ( bazı kesimleri tenzih ediyorum). Tercihini o yönde kullanmış biri için malesef üzülemiyorum ben. İnsan kendi hayat çizgisini kendi çizer. Ben bu kadar çabalamış, bir yerlere gelmişsem neden çabalamayan ile eşit olmak zorunda olayım. Bu da benim eşitlik anlayışıma ters işte.

haklısınız sağolun

karar alamamak değil çevre ne düşünür korkusu en azından burdan fikir ediniyoruz.

bedelli demek benim için çok kötü şeyler demek ama şu devirde enayimiyim ben bu vatan için neden 6-15 ayımı vereyim diyen kişilerede hiçbir şey diyemiyorum..herkes vatan toprağını sevmek zorunda değil,zaten orduda silivride ortada kimse yok ne olacakki değil mi?

önce konuyu açıp açmama konusunda gerçekten tereddütlüydüm ilk mesajlar gelince korkum yersiz dedim, ama sonrasında malesef bazıları konuyu başka yerlere çekti ve malesef bende uyup 'vatan vatan mı ona bakarım dedim' bunu söylediğim için özür diliyor, yorum yapan herkese teşekkür ediyorum saygılar sevgiler...

Benim esim de biz 2 yillik evliyken kisa donem askerlik yapti ve cok rahat yapti askerligini, her haftasonu evine geldi mesela, buna ragmen, param yoksa bile kredi ceker bedelli yaptirirdim o zaman bedelli olsaydi.
Askerlikle adamlik ne alaka acaba, 6 ay ot yolup yaprak supurunce mi adam oldu eşim? Bunlari yapmasa adam olamayacak miydi?
Adamlik insanin icindedir askerlikle adam olunsa memleket bu kadar adamlik vasfindan yoksun it ugursuzla dolu olmazdi.

karar alamamak değil çevre ne düşünür korkusu en azından burdan fikir ediniyoruz.

Çevremde bedelli yapan da var, rapor alıp gitmeyen de, uzun/kısa dönem askerlik yapan da. Kısa zaman geçtikten sonra hiç kimsenin umrunda olmuyor emin olun. :) Çevre hep konuşacak.

bu sözün hatalı olmuş.
ancak konuyu başkaca yerlere çekenlerin uslubu da çok çirkin.
arkadaşım, bu askerlik konusunu eşinle aranızda konuşun,tartın.
en son kararı da eşine bırak,onun adına pişman olur mu,etraf ne der filan diye yargılamalara girme.
durumunuza göre tartın biçin,sessizce de işinize bakın.
devletin tanıdığı yasal bir hak.
vatandaş olarak kullanmak isteyen kullanır,istmeyen kullanmaz.
bu kadar basit.

Bende sana katılıyorum çalışıp hakedenle, yan yatıp gerinen aynı olmaz. Hakeden tabiki kaymağını yiyecek. Ama devletin parası olmayan, zaten garibanlıktan perişan olmuş insanları tutup özellikle çatışmanın olduğu yerlere (tabi bir çoğunun dayısı, amcası yok torpil yapsın. Yada babası başbakan değil!) göndermesini, çok kısa süre sonrada "bayraklı tabutla" evine postalamasını ben bir vatandaş olarak kaldıramıyorum. Bu devletin "bedelini ödeyemeyecek olana" zulmüdür.

Zaten sanırım eğitim almışlar 6 ay yapıyor askerliğini ? Buna tamam.
Ama bende bu "parayı ver hepten sıyrıl"a açıkçası tepkiliyim.

niyetiniz belli,ymiş keşke piyasa araştırması yapana kadar çevrenize sorup soruştursaydınız daha samimi olurdu,ben asker kızıyım babam 30 yıl askerlik yaptı eşim polis kolluk kuvveti olmasına rağmen gitti askerliğini yaptı paramız mı yok hayır var peygamber ocağından kaçmanın bana mantıklı bir açıklamasını yapacak varsa saptırmadan seve seve dinlerim...ben kendim 3 yıl doğunun en sorunlu şehrinde 6 ay başka bir şehrinde kadın başıma görev yaptım,orduevlerinde kaldım sefasını sürdüğüm kadarıyla ceremesini de çektim ,eşinizi benden geride tutan nedir?

Nie bedelli yapanlarin cocugu olmuyo mu
Kafalarina öyle yerleşmiş ki militarist düşünceler. Seçkinler öyle bir vermiş ki o yeryüzü tanrısı olayını. Askerlik erkeklik diye bagdastiriyorlar. Zorunlu askerliğin dünyada sadece 5 ülkede olduğunu bilmiyorlar .üniversite mezunu bir insanın hayatını kurup faydali olacağı yillarda 12 veya 18 ay patates soydurup lojmanda bekleyip erkek olacağını sanıyorlar
erkek olmak her neyse

kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...

bu nasıl bir laf yahu vatan vatanmı nedemek
bu vatanda kazandığı parayı verip te askerden kaçacak eşiniz
vatan vatan değilse burda kazanmayın,yaşamayıN,
ayıp ettiğiniz laf istiklal marşımızda bile''DÜŞÜN ALTINDA BİNLERCE KEFENSİZ YATANI'' DİYOR
ülkenin içinde bulunduğu durum VATAN OLMASINI ENGELLEMİYOR

zaten bence sizin eşiniz askere falan gitmesin EŞ DURUMUNDAN ÇÜRÜK RAPORU ALSIN
bu söylediğiniz hadsizliktir başka bişey değil

Durumunuz müsaitse elbette bedelli yapsın.
Zaten askerlik süresi ile aylık maaşını çarpsanız, bedelli tutarı ediyor aşağı yukarı.

Ki, çok da mantıklı.
Yıllarca okuyorsun, üniversite bitiyor, zar zor iş buluyorsun, sonra askerlik çıkıyor.
Yani kimse kalkıp da "aman kocam dizimin dibinden ayrılmasın, aman askerde hırpalanmasın" demiyor.

Ha buarada, erkeklik, adamlık, askerlikle olmuyor. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…