Bence de siz bir daha yazmayın tartışmanın da bi usulü vardır çünkü. Siz ondan bi habersiniz.ya arkadaşım siz götünüzle mi okuyorsunuz mesajları. ne samimiyetsiz bir site burası . hiç biriniz adam değilsiniz net!
nasıl bu kadar basitsiniz. Allah hepinizi ama hepinizi islah etsin.. bir daha gelmemek üzere çıkıyorum ama ama..
RABBİM ER GEÇ CEZASINI VERİYOR!!!
Sözüm sadece size değil diğer konular için de dikleyenlere.. hadi eyvallah.
sen benim demek istediğimi çok iyi anladın konuyu başka taraflara çekmezsek sevinirim
Bence herkesin (hatta İsraildeki gibi kadınların dahi) hiç bir kıdem, title, maddi durum, ırk gözetilmeksizin "EŞİT" olması gereken bir yapılanma bu askerlik.
Hikayende aynı benim eşiminki gibi. O da tanıştığımızda 2000 yılında bedelli yapmıştı bu arada. Onu da işyeri 1 ay idare etmişti. :)
aylak aylak gezen, okumayan, çalışmayan, kazanmayan adam daha fazla mı "ölme" riskini yüklenmeli ?
(asla polemik olsun diye yazmıyorum sakın öyle düşünme. Sadece bu forumda böyle içi dolu, tartışılası konular pek olmuyor. Beyin fırtınası yapalım yani :) )
haklısınız sağolunBir yere çektiğim yok zaten kurduğun cümleden ne kastettiğini çözmek zor.
Ama dersenki "vatan değil bu üzerinde yaşadığım" kendine bi vatan edinsen iyi olur. Yada sana öyle hissettirecek bir yerde yaşaman.
Kolay gelsin.
karar alamamak değil çevre ne düşünür korkusu en azından burdan fikir ediniyoruz.Eşinizle kendinizin vereceği bir karar, yararlanıp yararlanmayacağınız da tamamen kendi insiyatifinizde.
Herkese sorunca farklı cevaplar alacaksınız sonuçta, işin ucunda başka birinin gerekli olduğu tartışılır düşüncelerini öğrenmek veya vatan sevginizin sorgulanması, unutmadan halkı askerlikten soğutma suçu da var.
İki kişi kendilerini ilgilendiren önemli bir konuda ortak bi karar alamıyorlarsa da ilişkilerinin geleceğinden şüphe ediyorumBu konudan tamamen bağımsız genel düşüncem tabi bu.
karar alamamak değil çevre ne düşünür korkusu en azından burdan fikir ediniyoruz.
Askerliğini yapmayan/yapmaktan kaçan erkeğe erkek gözüyle bakamazdım sanırım.
bu sözün hatalı olmuş.önce konuyu açıp açmama konusunda gerçekten tereddütlüydüm ilk mesajlar gelince korkum yersiz dedim, ama sonrasında malesef bazıları konuyu başka yerlere çekti ve malesef bende uyup 'vatan vatan mı ona bakarım dedim' bunu söylediğim için özür diliyor, yorum yapan herkese teşekkür ediyorum saygılar sevgiler...
Etek giymek kötü bir şey mi ?olası bir savaş durumunda bu bedelliler eşlerin eteğini mi giyecek ?
kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...
Hayır kesinlikle kimse ölüm riski almamalı. Bir önceki mesajımda zaten ordunun profesyonelleşmesi gerektiğini yazmıştım. Devlet politikası, alınan kararlar vs. hakkında elimizden gelen bişey yok malesef. Bu onunla alkalı değil.
Ama ben kendini geliştirmiş, ülkesine faydalı, hem maddi hem manevi anlamda değer üreten biri ile aylak gezenin eşit olduğuna inanmıyorum. Bir çok insanın elinde okumak için imkan var, çalışmak için imkan var. Tamamen tercih meselesi yani ( bazı kesimleri tenzih ediyorum). Tercihini o yönde kullanmış biri için malesef üzülemiyorum ben. İnsan kendi hayat çizgisini kendi çizer. Ben bu kadar çabalamış, bir yerlere gelmişsem neden çabalamayan ile eşit olmak zorunda olayım. Bu da benim eşitlik anlayışıma ters işte.
niyetiniz belli,ymiş keşke piyasa araştırması yapana kadar çevrenize sorup soruştursaydınız daha samimi olurdu,ben asker kızıyım babam 30 yıl askerlik yaptı eşim polis kolluk kuvveti olmasına rağmen gitti askerliğini yaptı paramız mı yok hayır var peygamber ocağından kaçmanın bana mantıklı bir açıklamasını yapacak varsa saptırmadan seve seve dinlerim...ben kendim 3 yıl doğunun en sorunlu şehrinde 6 ay başka bir şehrinde kadın başıma görev yaptım,orduevlerinde kaldım sefasını sürdüğüm kadarıyla ceremesini de çektim ,eşinizi benden geride tutan nedir?önce konuyu açıp açmama konusunda gerçekten tereddütlüydüm ilk mesajlar gelince korkum yersiz dedim, ama sonrasında malesef bazıları konuyu başka yerlere çekti ve malesef bende uyup 'vatan vatan mı ona bakarım dedim' bunu söylediğim için özür diliyor, yorum yapan herkese teşekkür ediyorum saygılar sevgiler...
Kafalarina öyle yerleşmiş ki militarist düşünceler. Seçkinler öyle bir vermiş ki o yeryüzü tanrısı olayını. Askerlik erkeklik diye bagdastiriyorlar. Zorunlu askerliğin dünyada sadece 5 ülkede olduğunu bilmiyorlar .üniversite mezunu bir insanın hayatını kurup faydali olacağı yillarda 12 veya 18 ay patates soydurup lojmanda bekleyip erkek olacağını sanıyorlarNie bedelli yapanlarin cocugu olmuyo mu
Etek giymek kötü bir şey mi ?
kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?