bedelli askerlik...

bundan daha dramatik bi mevzumu var ?
paran varsa "mehmet bey" paran yoksa "mehmetçik"
Sosyal adaletsizliğin gözleri kör eden yansıması.
keşke bu ayrımı heryerde görebilseniz. 18 bin tl ile ne fakir olursunuz ne de zengin.
umarım çevrenizdeki fakirlerede bu kadar duyarlısınızdır , saygılar...

işte gerçek "mehmetçik olmak" böyle soğukta sümükleri dona dona nöbet tutmaktır, sorumluluk almaktır.
"ee benim param var ödeyeyimde ben gitmiyim" demek ne kadar vicdani ? ne kadar adaletli ?
Bu konuyu çok tartışmak lazım hanımlar.

Benimkinin yasi tutmuyor ne yazik ki..
Yoksa ikimizde ayni fikirdeyiz odeyip gitmicek..

Sizinde maddi imkaniniz varsa odeyin ayri kalmayin.

kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...

keşke bu ayrımı heryerde görebilseniz. 18 bin tl ile ne fakir olursunuz ne de zengin.
umarım çevrenizdeki fakirlerede bu kadar duyarlısınızdır , saygılar...

elbette duyarlıyım.
sizede sizinle aynı imkanlara sahip olmayan insanlar hakkında biraz daha empati yapmanızı öneririm.

Bir şeyin hesabını soracaksanız bunu halktan değil bu adaletsizliği yaratanlardan soracaksınız.
Bakın ben de paşa paşa doğu görevimi yaptım, bir süre sonra "doğu görevi affı" geldi ve batıdaki arkadaşlar yerlerinden kıpırdamadı. Siz neden kıpırdamadınız mı demem gerekiyordu?
Ben paşa paşa vergilerimi, faizlerini ödedim ne oldu af geldi, faizler silindi, yapılandırıldı. Geri mi verilecek bana ödediğim faizler? Ben ödedim, siz de ödeyin mi demeliyim?
Ülkede her şey adaletle yürüyor da zaten bir bunda adaletsizlik var.
Yapan yapıyor, yapamayana adaletsizce bazı haklar getiriliyor ve yararlanan yararlanıyor.

Bakın bu insanlar yıllarca okuyor. Yaşları 30 ların üstüne çıkıyor. Artık düznlerini kurmaları gereken bir zamanda hadiii askere. Bütün hayat 6 aylığına da olsa duruyor. Neden? Silah tutmayı öğrenecekmiş, vatan borcunu ödeyecekmiş.

Benim eşim 30 yaşında mezun olmuş. Tam mezun olduğu sene 2000 yılında bedelli çıkmış. İş yok güç yok para yok. Zengin falan da değil, memur çocuğu. Ordan burdan bulup buluşturup bedelli yapmış. İyi ki de yapmış çünkü daha bedelli için gitmeden şu an çaıştığı şirkete kabul edilmiş. Bir ay idare etmişler onu döner dönmez başlamış. Bu adam hayatının 12 senesini sırf üniversite eğitimi için harcamış. Mezun olduktan sonra da iyi para kazanacağı kesin. Diğer tarafta aylak aylak gezen, okumayan, çalışmayan, kazanmayan adam bedelli yapamıyor diye neden adaletsiz olsun bu durum?

elbette duyarlıyım.
sizede sizinle aynı imkanlara sahip olmayan insanlar hakkında biraz daha empati yapmanızı öneririm.
empati yapıyorum merak etmeyin içlerinde yaşıyorum ben zengin değilim çok şükür sağlımız yerinde ve çalışıyoruz

askere giden tecavüzcüler adam değilmi????

hemen tecavüz, hırsız olayına bağladınız. diyecek birşeyiniz yok tabii.. onu geç, ne olursa olsun. yakınım olsa bakmam yüzüne ki zaten amcamın oğulları da bedelliden yararlanıyor. bedelliden yararlananlar çok basit biri gözümde ki, çok haksız bir durum zaten. ünvyi bitirip 6 ay askerlik yapmak varken... siz verin paranızı kocanız dibinizde otursun. kolay gelsin.

sizin için tecavüz basit bi olaysa benimde size diyecek birşeyim yok.
inşlh haksız bi durumla karşılaşıpta yapmak zorunda kalmazsınız.iyi günler.

ya arkadaşım siz götünüzle mi okuyorsunuz mesajları. ne samimiyetsiz bir site burası . hiç biriniz adam değilsiniz net!
nasıl bu kadar basitsiniz. Allah hepinizi ama hepinizi islah etsin.. bir daha gelmemek üzere çıkıyorum ama ama..

RABBİM ER GEÇ CEZASINI VERİYOR!!!

Sözüm sadece size değil diğer konular için de dikleyenlere.. hadi eyvallah.

Eşinizle kendinizin vereceği bir karar, yararlanıp yararlanmayacağınız da tamamen kendi insiyatifinizde.

Herkese sorunca farklı cevaplar alacaksınız sonuçta, işin ucunda başka birinin gerekli olduğu tartışılır düşüncelerini öğrenmek veya vatan sevginizin sorgulanması, unutmadan halkı askerlikten soğutma suçu da var.

İki kişi kendilerini ilgilendiren önemli bir konuda ortak bi karar alamıyorlarsa da ilişkilerinin geleceğinden şüphe ediyorum Bu konudan tamamen bağımsız genel düşüncem tabi bu.

Son düzenleme:
Oğlum olsaydı eğer param olmasa bile bulur buluştur bedelli yaptırırdım.
Eğer bu imkan verildiyse kesinlikle kullanırdım. Yok parası olmayanın günahı ne? laflarıda umrumda olmazdı.
Hele şu günlerde... Devlete para lazım bedelli çıkart. zihniyet bu.
Bedelliyi çıkartmakta sıkıntı yok. kullanınca mı var.

Belki asker cocugu oldugumdan bana askerlikten kacan biri tuhaf geliyor nedenini bilmiyorum ama :)

Esim olsa kararı ona birakirdim. Git diyemezdim , gitme de diyemezdim kendi versin kararini

Bu kadar terbiyesizce konuşmak ne kadar ayıp Hem cümlede Rabbim diyorsunuz Hem bel altı konuşmalar cok ayıp cok..
Herkesin kendi tercihidir bedelli veya askere gitmek kimin ne haddine yargılamak hiç kimse bedelli yapıyor diye basit degildir
her askerlik yapanda nöbet tutup bir tarafı donmuyor.. kacırdıgınız şeyler var.
Biraz daha saygılı olalım bu vatan hepimizn kimse kötü olsun istemiyor sizin içinde böyledir umarım!

Bence herkesin (hatta İsraildeki gibi kadınların gibi) hiç bir kıdem, title, maddi durum, ırk gözetilmeksizin "EŞİT" olması gereken bir yapılanma bu askerlik.

Hikayende aynı benim eşiminki gibi. O da tanıştığımızda 2000 yılında bedelli yapmıştı bu arada. Onu da işyeri 1 ay idare etmişti. :)

aylak aylak gezen, okumayan, çalışmayan, kazanmayan adam daha fazla mı "ölme" riskini yüklenmeli ?
(asla polemik olsun diye yazmıyorum sakın öyle düşünme. Sadece bu forumda böyle içi dolu, tartışılası konular pek olmuyor. Beyin fırtınası yapalım yani :) )

Son düzenleme:
Sahsen yorumunuz daha usluplu olabilir cok uzuldum dogrusu benim esim adam degilmi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…