keşke bu ayrımı heryerde görebilseniz. 18 bin tl ile ne fakir olursunuz ne de zengin.bundan daha dramatik bi mevzumu var ?
paran varsa "mehmet bey" paran yoksa "mehmetçik"
Sosyal adaletsizliğin gözleri kör eden yansıması.
kısa dönem askerliği anlayabilirim.ama asla bedelli askerliği kabul etmiyorum.herkesin görüşüne saygım var.benim kardeşim erzincanda her gece bu soğukta nöbet tutuyorsa vatan için kalkıpta bedelli bir askerin 1 ay yapması benim içime sinmiyor
askere giden tecavüzcüler adam değilmi????Evliler için birşey diyemem de askere gitmeyen erkek adam değil her türlü:))
kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...işte gerçek "mehmetçik olmak" böyle soğukta sümükleri dona dona nöbet tutmaktır, sorumluluk almaktır.
"ee benim param var ödeyeyimde ben gitmiyim" demek ne kadar vicdani ? ne kadar adaletli ?
Bu konuyu çok tartışmak lazım hanımlar.
keşke bu ayrımı heryerde görebilseniz. 18 bin tl ile ne fakir olursunuz ne de zengin.
umarım çevrenizdeki fakirlerede bu kadar duyarlısınızdır , saygılar...
Kesinlikle profesyonel ordu bencede.
Kalifiye, son teknoloji ile donatılmış birlikler olsun.
Yoksa sivilde berber çırağı yada lokantada aşcı olup, vucudu kaslı, boyu uzun diye bu evlatları komando yaparsan pırasa gibide cepheye sürersen bu ülkeye daha çook ağlamak düşer.
Ama "parayı ver yapmış sayalım" da çok adaletsiz. Zaten böyle olunca yapılana "askerlik" dememek lazım.
kimin için niçin nöbet tutuyor vatan vatan mı önce ona bakarım ...
empati yapıyorum merak etmeyin içlerinde yaşıyorum ben zengin değilim çok şükür sağlımız yerinde ve çalışıyoruzelbette duyarlıyım.
sizede sizinle aynı imkanlara sahip olmayan insanlar hakkında biraz daha empati yapmanızı öneririm.
askere giden tecavüzcüler adam değilmi????
sen benim demek istediğimi çok iyi anladın konuyu başka taraflara çekmezsek sevinirim???
Bu toprağın havasını soluyorsan, suyunu içiyorsan burası neresidir ? Plütonun uydusu mu ?
sizin için tecavüz basit bi olaysa benimde size diyecek birşeyim yok.hemen tecavüz, hırsız olayına bağladınız. diyecek birşeyiniz yok tabii.. onu geç, ne olursa olsun. yakınım olsa bakmam yüzüne ki zaten amcamın oğulları da bedelliden yararlanıyor. bedelliden yararlananlar çok basit biri gözümde ki, çok haksız bir durum zaten. ünvyi bitirip 6 ay askerlik yapmak varken... siz verin paranızı kocanız dibinizde otursun. kolay gelsin.
ya arkadaşım siz götünüzle mi okuyorsunuz mesajları. ne samimiyetsiz bir site burası . hiç biriniz adam değilsiniz net!
nasıl bu kadar basitsiniz. Allah hepinizi ama hepinizi islah etsin.. bir daha gelmemek üzere çıkıyorum ama ama..
RABBİM ER GEÇ CEZASINI VERİYOR!!!
Sözüm sadece size değil diğer konular için de dikleyenlere.. hadi eyvallah.
Bakın bu insanlar yıllarca okuyor. Yaşları 30 ların üstüne çıkıyor. Artık düznlerini kurmaları gereken bir zamanda hadiii askere. Bütün hayat 6 aylığına da olsa duruyor. Neden? Silah tutmayı öğrenecekmiş, vatan borcunu ödeyecekmiş.
Benim eşim 30 yaşında mezun olmuş. Tam mezun olduğu sene 2000 yılında bedelli çıkmış. İş yok güç yok para yok. Zengin falan da değil, memur çocuğu. Ordan burdan bulup buluşturup bedelli yapmış. İyi ki de yapmış çünkü daha bedelli için gitmeden şu an çaıştığı şirkete kabul edilmiş. Bir ay idare etmişler onu döner dönmez başlamış. Bu adam hayatının 12 senesini sırf üniversite eğitimi için harcamış. Mezun olduktan sonra da iyi para kazanacağı kesin. Diğer tarafta aylak aylak gezen, okumayan, çalışmayan, kazanmayan adam bedelli yapamıyor diye neden adaletsiz olsun bu durum?
Sahsen yorumunuz daha usluplu olabilir cok uzuldum dogrusu benim esim adam degilmi yaniya arkadaşım siz götünüzle mi okuyorsunuz mesajları. ne samimiyetsiz bir site burası . hiç biriniz adam değilsiniz net!
nasıl bu kadar basitsiniz. Allah hepinizi ama hepinizi islah etsin.. bir daha gelmemek üzere çıkıyorum ama ama..
RABBİM ER GEÇ CEZASINI VERİYOR!!!
Sözüm sadece size değil diğer konular için de dikleyenlere.. hadi eyvallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?