bedelli askerlik...

Tabiki ülkede bu kaos ortamını yaratan, körükleyen gelmiş, geçmiş her hükümet suçludur.

Tabiki herkes en değerlisini, eşini, çocuğunu, dostunu bir bilinmeze göndermekten imtina eder.

Fakat sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkacak karanlıktan aydınlığa ? Napalım ?
Bütün fakirleri asker mi yapalım ? Nasıl çözelim ?

(ve de tabiki erkekliğin şanındandır vatan borcunu ödemek.)

olayın bu boyutu çok farklı benim sadece sizden istediğim benim yerimde olsanız bu şartlar altında napardınız?

bu sizin kararınız

bedelli yapamasın gitsin askerliğini yapsın desem de boş para versin desem de boş

burdan hangi sonuç çıkarsa çıksın sonuçta eşinizle sizin vericeginiz karar geçerli hayırlısı olsun kararınızın

diyeceğim budur...

Biz de yararlanıyoruz ve bu bedelliyi askerden kaçmak, sen de erkek misin gözüyle niteleyenlerin söylemlerini çok çirkin buluyorum.
Aynı zamanda sığ bir düşünce. Ayrıca karşısına geçip derinlemesine anlatınca ikna da oluyor bu tipler.

İki gün sonra boşanmakla ne alakası var acaba? Askere giden erkeklerin %90 ı bekar hatırlatırm. Eşinin değerini bileceği bir durum yok. Olgunlaşmakla eşin değerinin fakına varmayı nasıl bir tutabildiniz hayret ediyorum.
Zorunlu askerlik kaldırılsın, profesyonel ordu kurulsun diyoruz zaten. Bütün kolluk kuvvetlerini kaldıralım ülkeyi açık büfeye çevirelim demiyoruz. Nasıl bir algınız var? Bunu söyleyebilecek bir insan evladı olabilir mi sizce?

fakirlik zenginlik olayı değil bu.neden dramatikleştiriyosunuz anlamıyorum.

Profesyonel ordu kuralım. Maaşlı askerlerimiz olsun. 3 aydır silah tutan adamı çatışmaya yollamak yerine eğitim almış olanı yollayalım. Bu kadar zor değil.
Vatan borcu olarak bakmadığım için erkekliğin şanı olarak da görmüyorum bu mevzuyu ben.

eşimle askerliğini yapmadan evlendik şimdi bu bedelli askerlik aklımızı çeliyor.karar veremiyoruz bedelli askerlik yapmalımı sizce???
Benimkinin sartlari tutuyor gidecek canim odenen tutar dusununce yuksek geliyor ama kabaca hesap yapsan mantikli oluyor
Mevcut duzen bozulacak geldikten sonra is bulmasi sorun bebiste dusunuyoruz esinden ayri kalmak daha bi zor

kısa dönem askerliği anlayabilirim.ama asla bedelli askerliği kabul etmiyorum.herkesin görüşüne saygım var.benim kardeşim erzincanda her gece bu soğukta nöbet tutuyorsa vatan için kalkıpta bedelli bir askerin 1 ay yapması benim içime sinmiyor

Bilemiyorum yorumların arasında askerlik sacma bence tamamen kaldırılsın diyende vardı ona sormak lazım dimi nasıl bir algısı var?!!! Olgunlaştırmayı kastetmiyorum aslında açıklmasındada bulundugum gibi bazı degerleri daha iyi hatırlatıyor
eşimin yanında bulundugu askerlerin coguda evli veya nişanlıymıs çoğunun bekar oldugunu düşnmüyorum.
Yada hepsi bekar olsun ne farkeder?! birgün evlenicek yuva kurucak aralarda yorumlardada bulundum askerlik adam etmez adam olmayını dedim ama bazı şeylerin değerini anlar o yoklukta bu illaki eş veya anne babada degildir.
bence gözü kapalı okumayın yazdıklarımı

Benimkinin sartlari tutuyor gidecek canim odenen tutar dusununce yuksek geliyor ama kabaca hesap yapsan mantikli oluyor
Mevcut duzen bozulacak geldikten sonra is bulmasi sorun bebiste dusunuyoruz esinden ayri kalmak daha bi zor
aynen bnm durumla seninki aynı heryerde karşımıza çıkıyor herşeymze engel oluyor hakkımızda hayrlısı olsun inşlh

bu arada şunu da söylemek istiyorum şırnakta görev yapan abimde bedelli yapma konusunda destekliyor ve bunu eminim beni düşündüğü için istiyor

aynen bnm durumla seninki aynı heryerde karşımıza çıkıyor herşeymze engel oluyor hakkımızda hayrlısı olsun inşlh
Evet canim herseyde cikiyor inan ben kac yildir biktim bir yatirim bile yapmaya cekiniyorsun
senede bin lira maasla calissa 12bin yapar ki bence hesap kitap yapildiginda makul bir fiyat
o gittiginde yanliz kalacaksin belki kocan askerde die herkesin hersey gozune batacak toplum baskisi olacak
zengin fakir ayrimi degil bence bu esim okudu iyide bir meslegi var simdi duzen bozmak kolay geldiginde kac yilin duzenini yeniden oturtacakmi
sahsen ben boyle dusunuyorum hayirlisi olsun canim

Aynı zamanda sığ bir düşünce. Ayrıca karşısına geçip derinlemesine anlatınca ikna da oluyor bu tipler.
Herkesin düşünce yapısı farklı tabi ki, kim ne yaşıyor, ne düşünüyor bu derece yargılamak hoş değil...

Bedelli tercihtir Adamlık ise kişilik meselesidir takmayın bence. Herkes Şartlara uygun olup parası olsa ilk koşanlarda o tipler olurdu
Takmıyorum tabi ki, askerlikle adam olunsaydı herkesin adam olması gerekiyordu ama maalesef...

Bedelliyi maddi durumunuz veya bunu bir şekilde karşılayabilecek gücünüz varsa yapun.
Ama sıkıntıya sokucaksa ilerde daha kötü olucaksa 6aydan birsey olmaz zaman akar gecer.
Daha sonra borç birikip cok daha zor düşmektense cekilen 6 ay olsun

eşim uzmanlığını alıp sonra zorunlu hizmetini yapıp bir de askere gittiğinde 35 yaşına gelmiş olacak. kendinden 15 yaş küçüklerle birlikte aynı dönem gidecek.
kısa dönem de yapamıyor doktor olduğundan mecbur uzun dönem gitmek zorunda kalacak.
o zaman kadar inş çocuğumuz da olmuş olur.
askere gidecek de ne yapacak peki çocuk uzmanı olarak? gidecek askeri hastanede doktorluk yapacak. normal hayatından pek farklı olmayacak.
böyle gideceğine beni çocuklarımla 1 sene yalnız bırakacağına bedelli yapmasını bin kere tercih ederim.

Evliler için birşey diyemem de askere gitmeyen erkek adam değil her türlü:))

Kesinlikle profesyonel ordu bencede.
Kalifiye, son teknoloji ile donatılmış birlikler olsun.
Yoksa sivilde berber çırağı yada lokantada aşcı olup, vucudu kaslı, boyu uzun diye bu evlatları komando yaparsan pırasa gibide cepheye sürersen bu ülkeye daha çook ağlamak düşer.

Ama "parayı ver yapmış sayalım" da çok adaletsiz. Zaten böyle olunca yapılana "askerlik" dememek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…