- 6 Şubat 2014
- 973
- 1.075
- 408
olayın bu boyutu çok farklı benim sadece sizden istediğim benim yerimde olsanız bu şartlar altında napardınız?
Aynı zamanda sığ bir düşünce. Ayrıca karşısına geçip derinlemesine anlatınca ikna da oluyor bu tipler.Biz de yararlanıyoruz ve bu bedelliyi askerden kaçmak, sen de erkek misin gözüyle niteleyenlerin söylemlerini çok çirkin buluyorum.
İki gün sonra boşanmakla ne alakası var acaba? Askere giden erkeklerin %90 ı bekar hatırlatırm. Eşinin değerini bileceği bir durum yok. Olgunlaşmakla eşin değerinin fakına varmayı nasıl bir tutabildiniz hayret ediyorum.ASkerlige toptan karşı olmak cok saçma sınırda okadar asker olmasaydı atılan bombaları bizmi karşılcaktık oranın bekciligini kim yapıcaktı? yada hangimiz gidip ben gönüllüyüm dicekti yapmayın Allah askına bos muahbbetlere girmeyin, Her ASkere giden adam olmuyor evet,
bizde bedelliyi cok bekledik buda dogru ama askerligin tamamen kalkması kadar sacma birsey yok. Onun yerine daha Prof. bir orduya gecilebilir. eşimi bende askere yollarken daha yeri bile belli degilken binbir korkuyla yasadım şuanda' da içim rahat degil belirli aralıklara sesini duyabiliyorum ulaşmak istedgimde ulasamiyorum zor bir sürec. Ama her erkek askerlik yapmalı lafına bende katılmıyorum.Türkiyenin bu konuda daha cok gelişmesi gerekiyor ilkokul meznun asker olması dagdan gelip askere gönderilmesi bunlar banada sacma geliyor. Her insan eğitilmiyor
Olgunlaşma konusuna gelince askerlik olgunlastırmıyormuş ,
eşimle birbirmize hep aşırı ilgiliydik bu hic bir zaman azalmadı, askere gittikten sonra bana mektup yazıp aile bir yana ama senin degerin cok cok daha büyükmüş , aynısı benim içinde geçerli ailemle kalırım nolcakki ailem sonucta diyordum yok öyle degl işte insanın yanı eşinin yanıdır bir zamandan sonra aileyle olmuyor eşin olmadanda olmuyor
insanın bu degerleri farkedip olgunlasması mı sacma smdi? Bırakın ya bu lafları söyleyen iki gün sonra boşanan ciftlerin ta kendileri.
Bedelli tercihtir Adamlık ise kişilik meselesidir takmayın bence. Herkes Şartlara uygun olup parası olsa ilk koşanlarda o tipler olurduBiz de yararlanıyoruz ve bu bedelliyi askerden kaçmak, sen de erkek misin gözüyle niteleyenlerin söylemlerini çok çirkin buluyorum.
fakirlik zenginlik olayı değil bu.neden dramatikleştiriyosunuz anlamıyorum.Tabiki ülkede bu kaos ortamını yaratan, körükleyen gelmiş, geçmiş her hükümet suçludur.
Tabiki herkes en değerlisini, eşini, çocuğunu, dostunu bir bilinmeze göndermekten imtina eder.
Fakat sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkacak karanlıktan aydınlığa ? Napalım ?
Bütün fakirleri asker mi yapalım ? Nasıl çözelim ?
(ve de tabiki erkekliğin şanındandır vatan borcunu ödemek.)
Profesyonel ordu kuralım. Maaşlı askerlerimiz olsun. 3 aydır silah tutan adamı çatışmaya yollamak yerine eğitim almış olanı yollayalım. Bu kadar zor değil.Tabiki ülkede bu kaos ortamını yaratan, körükleyen gelmiş, geçmiş her hükümet suçludur.
Tabiki herkes en değerlisini, eşini, çocuğunu, dostunu bir bilinmeze göndermekten imtina eder.
Fakat sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkacak karanlıktan aydınlığa ? Napalım ?
Bütün fakirleri asker mi yapalım ? Nasıl çözelim ?
(ve de tabiki erkekliğin şanındandır vatan borcunu ödemek.)
Benimkinin sartlari tutuyor gidecek canim odenen tutar dusununce yuksek geliyor ama kabaca hesap yapsan mantikli oluyoreşimle askerliğini yapmadan evlendik şimdi bu bedelli askerlik aklımızı çeliyor.karar veremiyoruz bedelli askerlik yapmalımı sizce???
Bilemiyorum yorumların arasında askerlik sacma bence tamamen kaldırılsın diyende vardı ona sormak lazım dimi nasıl bir algısı var?!!! Olgunlaştırmayı kastetmiyorum aslında açıklmasındada bulundugum gibi bazı degerleri daha iyi hatırlatıyorİki gün sonra boşanmakla ne alakası var acaba? Askere giden erkeklerin %90 ı bekar hatırlatırm. Eşinin değerini bileceği bir durum yok. Olgunlaşmakla eşin değerinin fakına varmayı nasıl bir tutabildiniz hayret ediyorum.
Zorunlu askerlik kaldırılsın, profesyonel ordu kurulsun diyoruz zaten. Bütün kolluk kuvvetlerini kaldıralım ülkeyi açık büfeye çevirelim demiyoruz. Nasıl bir algınız var? Bunu söyleyebilecek bir insan evladı olabilir mi sizce?
aynen bnm durumla seninki aynı heryerde karşımıza çıkıyor herşeymze engel oluyor hakkımızda hayrlısı olsun inşlhBenimkinin sartlari tutuyor gidecek canim odenen tutar dusununce yuksek geliyor ama kabaca hesap yapsan mantikli oluyor
Mevcut duzen bozulacak geldikten sonra is bulmasi sorun bebiste dusunuyoruz esinden ayri kalmak daha bi zor
Evet canim herseyde cikiyor inan ben kac yildir biktim bir yatirim bile yapmaya cekiniyorsunaynen bnm durumla seninki aynı heryerde karşımıza çıkıyor herşeymze engel oluyor hakkımızda hayrlısı olsun inşlh
Herkesin düşünce yapısı farklı tabi ki, kim ne yaşıyor, ne düşünüyor bu derece yargılamak hoş değil...Aynı zamanda sığ bir düşünce. Ayrıca karşısına geçip derinlemesine anlatınca ikna da oluyor bu tipler.
Takmıyorum tabi ki, askerlikle adam olunsaydı herkesin adam olması gerekiyordu ama maalesef...Bedelli tercihtir Adamlık ise kişilik meselesidir takmayın bence. Herkes Şartlara uygun olup parası olsa ilk koşanlarda o tipler olurdu
fakirlik zenginlik olayı değil bu.neden dramatikleştiriyosunuz anlamıyorum.
Profesyonel ordu kuralım. Maaşlı askerlerimiz olsun. 3 aydır silah tutan adamı çatışmaya yollamak yerine eğitim almış olanı yollayalım. Bu kadar zor değil.
Vatan borcu olarak bakmadığım için erkekliğin şanı olarak da görmüyorum bu mevzuyu ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?