• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedenim eskiyor

Ne kaldı geriye offf😞
Töbee, şartlandırma öyle kendini yaa. Çeşit çeşit omletler var kahvaltıda, istediğin sebze meyve var... yulafdan bir elmalı tart yaparım 2 dk'da parmaklarını yersin, karabuğdayla, kinoayla olmayacak şey yok. Mercimek köftesi mesela?

Muffin'di glutensiz ekmekti, pizzaydı ne canım çekerse yapıyorum...ama şekeri unu çıkar canın hiçbirini çekmeyecek zaten...anca insta'da falan çok gezersen işte :D

Şartlamayın kendinizi, dondurmanın bile sağlıklısını yaparsınız... ama siz sağlıklı, yeniden genç hissedince ondan tatlısı yok :KK8:

Pirinç ve patates basit şeker, direkt kana karışıp şekerini fırlatıyor, sofra şekerinden çok farkı yok. Bir de araştırın pirinç de arsenik yüksek, patates ise tarım ilaçlarını sünger gibi çekiyor... fzararı faydasını 4 'e katlar. inan yemezsen bir süre hiç de aramıyorsun.

Bunların yerine ben hayatıma karabuğdayı kattım, dolmada çorbada salata da efsane...kendisi hem prebiyotik, hem de tahil değil. Kısırdı, sebzeli pilavdı canım çeker diyorsan kinoa diye bişey var, 1 kase ye tüm gün tok kal :KK66:

valla deniycem
hatta başlık mı açsan diyet gruplarında :)

Töbee, şartlandırma öyle kendini yaa. Çeşit çeşit omletler var kahvaltıda, istediğin sebze meyve var... yulafdan bir elmalı tart yaparım 2 dk'da parmaklarını yersin, karabuğdayla, kinoayla olmayacak şey yok. Mercimek köftesi mesela?

Muffin'di glutensiz ekmekti, pizzaydı ne canım çekerse yapıyorum...ama şekeri unu çıkar canın hiçbirini çekmeyecek zaten...anca insta'da falan çok gezersen işte :KK70:

Şartlamayın kendinizi, dondurmanın bile sağlıklısını yaparsınız... ama siz sağlıklı, yeniden genç hissedince ondan tatlısı yok :KK8:
Glutensiz olayını uzun süredir araştırıyorum ama lezzet olarak karşıma ne çıkacak, bilmiyorum.
Zaten sınırlı beslenen insanım, protein yaşam kaynağım ama şimdi 3 yumurtayı da tereyağına kırıp çıtır çıtır ekmek yerine neyle yiyeceğim yahu😂

Şaka bir yana, hazımsız ve sıkıntılı zaten hissediyorum her türlü hamurişi vb ürün tükettiğimde, şu yurtdışına gönderilen testlerden yaptırmak istiyorum eğer ki pandemi biter de normale dönebilirsek.
Yoksa beden gidiyor, yaş 33 hissiyat 50.

33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunu :oha: öğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.

Derdimi beğenmeyip 'o zaman doktora gideceksin biz napalım :kahve:'diyecekler için Zeynep ergül 'den gelsin,
'Beni kınayan benim köyneğimi giysin.' :KK48:
Aslında bu bedenin eskimesi değil. Pandemi herkesi psikolojik sosyolojik maddi manevi mahvetti. Bir üye rezil bir hayat yaşıyoruz demiş. Aynı şekilde düşünüyorum. Önceden de ağrılarımız yorgunluklarımız oluyordu ama iş güç arkadaşla dışarı çıkma evden işe yetişme işten eve yetişme derken iç seslerimizi duymuyorduk. Ve bu ne kadar önemliymiş. Pandemi süresince neredeyse sürekli evden çalıştım ve aşırı yoruldum. Özellikle baharın gelmesiyle her gün baş ağrısı ve mide spazmları yaşıyorum. Değerlerim normal yani tamamen psikolojik oluyor bunlar. Sizde ameliyattan sonra belki de son yılınızı hareketsiz geçirince hep hastaymış gibi hissettiniz. Ve üzgünüm ki normale dönemezsek hep böyle hissetmeye devam edeceğiz

Glutensiz olayını uzun süredir araştırıyorum ama lezzet olarak karşıma ne çıkacak, bilmiyorum.
Zaten sınırlı beslenen insanım, protein yaşam kaynağım ama şimdi 3 yumurtayı da tereyağına kırıp çıtır çıtır ekmek yerine neyle yiyeceğim yahu😂

Şaka bir yana, hazımsız ve sıkıntılı zaten hissediyorum her türlü hamurişi vb ürün tükettiğimde, şu yurtdışına gönderilen testlerden yaptırmak istiyorum eğer ki pandemi biter de normale dönebilirsek.
Yoksa beden gidiyor, yaş 33 hissiyat 50.
şimdi piyasa da hazır karabuğday ekmeği var, ama evde kendin de yaparsın. Yulafla da karabuğday ile ekmek oluyor...ama inan hepsi kafada şartlanma, ben çoğu zaman üşeniyorum ekmek yoğurmaya, çırpıp omlet yapıyorum, pişerirken katlayıp arasına kaşar sıkıştırıyorum, sahanda olmuyor belki ama yine de çok leziz...ya da omlete yulaf ezmezi ekle, kendinden ekmekli yumurta gibi oluyor, yanına zeytin peynir yeter, başka ekmek aramıyorsun.

Teste falan gerek yok, şüphe duyduğun şeyi beslenmeden çıkarak eleminasyon yöntemiyle 1 hafta da anlarsın ne fayda ne zarar. Benim şimdi karnım dümdüz mesela, geçen ufak bir puding yedim (bir umut içinde ki mısır nişastasıdır diye) değilmiş, 24 saat 7 aylık hamile gibi gezdim :D

Bu kesinlikle doğruymuş.
Şundan 4 sene önceye kadar(doğumlardan önce), sinüzitim olmasına rağmen kar yağarken bile su damlayan saçımla dışarı çıkardım, mont kullanmazdım elimde aksesuar tarzı dururdu.
Atlet çorap nedir bilmez, giyene gülerdim ‘yaşlı mısın sen ne atleti ya’ diye.
Yaz kış tshirt giyer, bir şalla hallederdim ısınma olayını, saatlerce yüzebilirdim, nefesimi 1,5 2 dk tutabilirdim.

Bugün evde duş aldığımda değil ıslak saçla durmak, çorap ve atletsiz şu sıcak havada bile titriyorum.
2 kat merdivenle nefes nefeseyim, 10 dk yüzsem perişanım.
Gençlik güzel şey ama kısa ömürlü, 27 den sonrası yokuş aşağı, beden ise layığıyla bakılmayı hakediyor.
evet aslında bu bizim gibi gençlere ders niteliğinde olmalı. aman bana bir şey olmaz üşümüyorum ki ben derken ileriki yaşları düşünmüyoruz ama bugün yediğimiz hurmalar misali ileriki yaşlarımız için bedenimizi tüketiyoruz. ona her yaşında iyi bakmak bizim görevimiz. yeterince yemek, sağlıksız besinlerden uzak durmak, sigara alkol kullanmamak, uyku düzenimize dikkat etmek, stres yapmamak vs vs diye ilerliyor bunlar.

İşteydim cevapları şimdi okuma fırsatım oldu. Sağlıklı beslenmek ve hareket etmek demiş çoğu kişi. Haklısınız ikisi de bende yok. Siparişler getir den. Kahvaltıda geceden kalan pastanın bir dilimi kafi. Derken kemikler kaslar tendonlar pastayı napsın bacım. 20 lerimde vücudumla beraber partilerdim şimdi sadece tatmin olmayı bekleyen arzularım partiliyor. Vücudum şu şekil :işsiz: beni izliyor. Haklısınız bir spora başlamam ve sağlıklı beslenmem gerek. Alıştım kendiliğinden herşeyi tolere eden vücuduma. Hiç çaba sarf etmemeye. Fakat kazın ayağı öyle değilmiş.

valla deniycem
hatta başlık mı açsan diyet gruplarında :)
Arkadaşımın açtığı Sağlıklı Yaşam topiği var zaten, ben orada aktifim, mutlaka göz at . O hepimize örnek oldu, süper tarifler de var, kendisi çok kısa bir sürede 40 kg verdi... 40 tı di mi? N nscckts , çok temiz beslenmeye devam ediyor hiç kaçamaksız.

Bekleriz seni de ;)

Arkadaşımın açtığı Sağlıklı Yaşam topiği var zaten, ben orada aktifim, mutlaka göz at . O hepimize örnek oldu, süper tarifler de var, kendisi çok kısa bir sürede 40 kg verdi... 40 tı di mi? N nscckts , çok temiz beslenmeye devam ediyor hiç kaçamaksız.

Bekleriz seni de :KK66:
İnsanlık olarak çok büyük günahlar işlemişiz ve ıspanaklı böreğin, çikolatalı pastanın, muzlu visküvinin, drajelerin, dondurmaların, kolaların vücuda zarar verdiği bir dünya yaratmış olmalı Allah :cry: . Öyle olmasa Karabuğdayın kinoanın lahana ve brokolinin bir İtalyan ekmeğine tercih edilmesi gerektiği zulmüne maruz kalmazdık. Ben şimdi bu saydıklarımı nasıl bırakayım. O tereyağlı omlete ekmek banamadıktan sonra ne edem ordan gelecek proteini:KK14: (karbonhidratı tamamen bırakmadan sağlıklı olunmuyor mu ? Mesela haftada bir karbonhidrat kalan günlerde protein ağırlıklı beslensem olmaz mı ?)

İnsanlık olarak çok büyük günahlar işlemişiz ve ıspanaklı böreğin, çikolatalı pastanın, muzlu visküvinin, drajelerin, dondurmaların, kolaların vücuda zarar verdiği bir dünya yaratmış olmalı Allah :cry: . Öyle olmasa Karabuğdayın kinoanın lahana ve brokolinin bir İtalyan ekmeğine tercih edilmesi gerektiği zulmüne maruz kalmazdık. Ben şimdi bu saydıklarımı nasıl bırakayım. O tereyağlı omlete ekmek banamadıktan sonra ne edem ordan gelecek proteini:KK14: (karbonhidratı tamamen bırakmadan sağlıklı olunmuyor mu ? Mesela haftada bir karbonhidrat kalan günlerde protein ağırlıklı beslensem olmaz mı ?)
Bu yaşa kadar Allah'ın her günü, 3 öğün ekmek, ya da makarna/ hamurişi yemediyseniz olabilir. Hafta da 1 tolere edebilir bünye. Ama ben 30 yaşıma kadar 10 kişinin unlu hakkını tek başıma tükettiğim için benim o şansım yok artık. 1 dilim ekmek yesem 1-2 gün şişkinliğini, karın ağrısını yaşıyorum maalesef.

Sizin saklı hakkınız kaldıysa yiyebilirsiniz diyorum ama net şahsi fikrim yemeseniz daha iyi. 1 lokma gluten 3 ay'a kadar bağırsakta kalabiliyormuş. Bir de o un diye satılan şey var ya, içinde zilyon katkı maddesi ve kimyasal var, etikette olmayan. Genetiği zaten Amerikanlara emanet.

Bu yaşa kadar Allah'ın her günü, 3 öğün ekmek, ya da makarna/ hamurişi yemediyseniz olabilir. Hafta da 1 tolere edebilir bünye. Ama ben 30 yaşıma kadar 10 kişinin unlu hakkını tek başıma tükettiğim için benim o şansım yok artık. 1 dilim ekmek yesem 1-2 gün şişkinliğini, karın ağrısını yaşıyorum maalesef.

Sizin saklı hakkınız kaldıysa yiyebilirsiniz diyorum ama net şahsi fikrim yemeseniz daha iyi. 1 lokma gluten 3 ay'a kadar bağırsakta kalabiliyormuş. Bir de o un diye satılan şey var ya, içinde zilyon katkı maddesi ve kimyasal var, etikette olmayan. Genetiği zaten Amerikanlara emanet.
Vücudum şişkinlik vs ile değil ama sanırım yorgunluk vs ile ekmeğe, una, abur cubura tepki gösteriyor. Otuz yıl sonra hangi motivasyonla böreği bırakıp kinoalı kısır yemeye başladınız ?

Vücudum şişkinlik vs ile değil ama sanırım yorgunluk vs ile ekmeğe, una, abur cubura tepki gösteriyor. Otuz yıl sonra hangi motivasyonla böreği bırakıp kinoalı kısır yemeye başladınız ?
Hayatta gördüğüm max kilo 56 idi..onu da tartıya çıkmadan anlardım ben 56 oldum, oturduğum yerden zor kalkıyorum diye... sonra aynı tempo dünyayı yiyeyerek 76 olmuşum.. (aa toparladın, o güzel be, yakışmış ama daha almasan mı falan diyince insanlar tartıldım.) 50 kg de olsam iflah olmaz bir toto zaten var, karın da hep şiş olunca güllü teyze modunda bir yaşama adapte olmuştum aslında ama hadi moda madem, bir gıda intolaransı testi de ben yaptırayım dedim, öyle gluten ile tanıştık. Zaten ramazana denk geldiği bir dönemdi, 1 ay- 40 gün gülten, serbest karbo ve şekerden uzak durup bizzat farkı test etmiş oldum. Bu süreçte hep bayramda kendimi ödüllendiriceğim diye şartlandırmıştım. Bayramda seyreltilmiş bir vişne suyu içtim, az kala milletin içinde kusuyordum.... ne yediğim ev baklavası, ne dondurmanın tadı vardı..saman, ama yokk, o alıştığım lezzeti geri bulucam diye sevmesemde ısrarla yiyince 3-4 güne yine alışıyorsun şekere una :D

Uzun süre karbonhidratsız beslende göreyim seni 😆
O yediğin ekmek pasta vs bi çarpıyor insanı anlatamam
Çarpıntı, hafif baş ağrısı, halsizlikle Beraber gelen uyku çok felaket
He yedikçe vücut tekrar alışıyor ama yararlı bişey olsa cin çarpmışa döndürmez zaten

Yok canım ampul şeklinde değildi normal küçük kutudaydı doktoruma söyledim tahlil yapmadan direk verdi kadın doğum doktoru yoğurda 4 damla ekleyip tükettim bende
Yoğurt ile tuketince etkinligi arttiriyor doktor 4 damla dediyse sizin icin o yeterlidir ben ondan da kullanıyorum, efervesan tabletlerden de. Dönüşümlü sekilde. Iyi gelip gelmedigine kan tahlillerine baktırarak karar verilebilir, eger agrilariniz yoksa.
Allah yardımcınız olsun inş daha fazla ilerlemez Rabbim şifanızı versin 🧡
Cok teşekkür ederim 😍🤗 takviyelerimi iciyorum+beslenmemde de yogurt/süt/peynire yer veriyorum
Canım yağ ile alsan emilimi garanti olur. Bir de kemik öncelikli kullanıyorsan D3 + k2 damlaları tercih et. Her 10 kg ya 1 damla, atıyorum 50 kg'san 5 damla gibi
Benimki de öyle bir sey sanirim.zaten damla seklinde ve yagin icinde :) D vitamini zaten yagda cozunen bir vitamin.
Diğer yazina da katılıyorum inflamasyon var bende de. Onceden doktor antibiyotik verirdi simdi vermiyorlar zaten o da bağırsak florasini bozuyor.

Yaş 33 benim de . Gel sarılalım 😃 bence yaşam tarzınızı değiştirin . Uyku düzeni , beslenme, sosyal medya kullanim azaltimi bakım, hobiler ve tabiki spor ya da hareket. Bunlar size sağlık kazandıracaktır. Bir iki kırışıklık alameti dışında 33 yaşımın 25 yaşından farklı olduğunu hissetmiyorum

Bel ağrılarım vardi, doktorum kemik ölçümü istedi. O sekilde çıktı, o zaman baslangic deniyordu ama aslinda kemik yoğunluğunda azalma diye geçiyor tıbbi acidan. Zamanla artti tabii. Artik bel agrilarimi eskisi kadar hissetmiyorum, var ama alistim. Eklemlerim arada ağrır, cabuk yorulurum ama bununla yasamaya da alistirdim kendimi. Ben kucuk yaslarda kortizon tedavisi gördüğüm icin o yaşta çıktı yani benimkisi ilaclara bagli bir durum.
Merhaba gorunce yazmak istedim. Bana 15 gun once gebelige bagli kemik erimesi teshisi kondu. Sikayetlerim hareket kisiti sirtta ve belde agriydi. Artik vucudumu dik tutamaz hale gelmistim, vucudum sekiyordu resmen ve bu cok aci veriyordu. Sanki bir yerim kirilmis gibi. Kemik olcumu degerleriniz nasil? Ve hic hareket kisiti yasadiniz mi?

39 dan bildiriyorum: eskiden bir çırpıda evi supururdum şimdi makine dinlensin çok ısındı diye mola veriyorum yarım saat 😂(makine de benim). Baş ağrısı rutinim cocuklugumdan beri haftada 3 gün kesin ilaç alırım. Bir şeye uzulsem hemen aft çıkar arka arkaya. Çocuklardan sonra kafa da kaldırmıyor gürültüyü.

benim patronum 65 yaşında ve benden dinç
Her sabah 6 da kalkıp spor yapıyor
Çok sağlıklı besleniyor ve takviyeler alıyor.

Bu yaş olayı değil aslında hayatı sevme ve yasama bağlı olmayla ilgili.

Genel kanı 30 san sonra insanlar yaşlanır çökme başlar şeklinde ama bunun böyle olmadığının çok örneklerini gördüm.

Sizde sanki biraz 30 u geçtim yaşlanıyorum moduna girmişsiniz bu biraz da öğrenilmiş düşünce.
Ama böyle bir şey yok.
Aksi örneklerini çok gördüm.

33 yaş gayet genç bir yaş
Yani hiç öyle dizlerim tutmuyor modunda olmayın
35 yaşındayım kendimi eski zamanlarla kıyasladığımda daha dinç daha güzel daha diri görüyorum
Spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum belki ondan bilmiyorum
Bence sporu hayatına kat
Farkı göreceksin
Ve mutlaka beslenmene dikkat et
Maalesef kendine bakmadan olmuyor

Back
X