- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Önlisans okuyorum acıktan dilim var merdiven silmek istemiyorum tuhafmıMesleginiz var mi bilmiyorum ama merdiven silen kadinlar var, cocuklarin okul saatine denk getirip ise gidiyorlar, zaten 2-3 saate bitiyor. Bizim yardimci oldugumuz siginma evindeki ablalar o sekilde. Sadece hafta ici gidiyorlar. Her gunleri 50 lira. Az para degil meslegi olmayana. Sizin caismaya gonlunuz yok, derdiniz eski esinizin hayat tarzi. Ama o sizi ilgilendirmez ki. Siz alin nafakanizi bakin cocuklarinizla basinizin caresine
Bu arada cocuk sayiniz yine 2 olmus. 3tu ya bir ara,karar verseniz. Sonra biz suclu oluyoruz
Bilmem bem yalvarınca nafaka gonderecem diyo ama yok zaten işsizdi bi muddetNafaka talebiniz olmadi mi olmasa dahi cocuklarina maddi olarak destek olmak zorunda durumu varsa neden yardimci olmuyor
İşte benim anne hala emekli olamadı çalışıyo dahaAilenizin yanındaymışsınız anneniz bakamazmı çocuklara
Benim bir ablamda eşinden ayrı aynı durumdaydı
3 tane çocuğu var ikisi küçükler daha
Annem babam bakıyor çocuklara ablamda çalışıyor
Aile desteğiyle çok daha iyi şuanda çok şükür
Küçükde olsa kredi çekip evini bile aldı
Bu arada ablamında mesleği yoktu
Mağazaya eleman olarak girdi zamanla yükseldi
Mahkeme nafaka vermemesine hükmetmiş olamaz.Vermiyor
Maddi durum yok işte zaten ailemin yanına dondum onlarla yasıyorum ve cocuklar annem de emekli olana kadar calısırım dedi bişey yapamıyorumAilenizle aynı şehirde değil misiniz? Eğer aynı şehirdeyseniz çocuklar çıkıp oraya gitse siz akşam alsanız?
Eğer maddi durumunuz iyiyse illa çalışmayın zaten. Çocuklarınızla kaliteli vakit geçirin. Hafta sonları gezin, hafta içi birlikte kitap okuyun mesela.
Allah güç kuvvet versin.
Evet tuhaf. Ben merdiven silmeyi ornek olarak verdim. İse ihtiyaci olana her is sunulur yani. Marketlerde part time reyon elemanlari var, universite ogrencileri bile yapiyorlar. Magazalarda part time is bulabilirsiniz. Diliniz varsa yayinevlerinde veya tercumanlik burolarindan is alabilirsiniz, evde ozel ders verebilirsiniz. Secenek cok fazla. Sizin derdiniz is degil,baska seyler. O nedenle uyeleri daha fazla yaniltmayin derim.Önlisans okuyorum acıktan dilim var merdiven silmek istemiyorum tuhafmı
Maddi durum yok işte zaten ailemin yanına dondum onlarla yasıyorum ve cocuklar
ben turkiyede o yurtdısında nafaka icin dava acsam bile cooookkkk uzun surer yazısmalar ustelik calısmıyosa yada az kazanıyosa orda kazancına gore nafaka azsa zaten odemek zorunda değil hani belli işi olan biri değilMahkeme nafaka vermemesine hükmetmiş olamaz.
Dava açın tekrar.
Bırakmayın peşini o işin.
Önlisans okuyorum acıktan dilim var merdiven silmek istemiyorum tuhafmı
Suçlusu o üniversiteyi onunla evlenirken bıraktım sonra beni bıraktı 2 cocukla anlıyomusun cocuga bakacak kimse yok diyorum anlamıyomusun senAdamın hayat tarzı sizi ilgilendirmez mesleginizin olmamasının suçlusu o değil ya.Sizin çalışmaya gönlünüz yok bence o saatte kim kalkacak çocuğu kim bırakacak bunlar bahane.Çalışan anne çocuğuyum ben de istenince hepsi yapılıyor ki ailemle yaşıyorum diyorsunuz tek de değilsiniz.
Nafaka almıyorsanız alın ama çatır çatır.Hatta yerinizde olsam yurtdışında yaşama imkanım varsa orada yaşardım çocukların eğitimi için de sizin için de daha iyi öylesi
Ohoooo boyle dusunuyorsan bosanmadan surundurecektin o adiyi. Kapi onune koyduysan senin de ayaklarinin ustunde duracagin gunler gelecek. Emin ol senin ondan daha ustun oldugun gunlerde olacak dua et tevekkul et. Rabbim yardimcin olsun.sindiremiyorum dayanamıyorum
Ben 2 ufak cocugun tüm sorumluluğuyla hayat geçirirken onun bekar gibi yasamasına dayanamıyorum
Okula gotur getir yedir icir temizle yıka odev yaptır ev işleri ama o sadece calıssın parasını kendi dilediği gibi harcasın bu hakmı revamı
Ben işe bile girip çalısamıyorum cocuklara bakan olmayınca napabilirim buyuzden para kazanamıyorum aileme dayandım mecbur
Adam beni 2 kucuk cocukla ortada bıraktı pişkin bekar gibi yaşamaya devam ediyo
Ama sana daha taaa en başta yurtdışı imkanlarını bırakıp Türkiye'ye gelme daha çok mağdur olursun dedik Hatice. Sen cezalandıracağını düşündün adam tınmadı bile, ki zaten tınmayacağını defalarca aldatma ve seni kapı dışarı etme isteğinden anlıyorduk.Evet deşti ama zaten bu konuyla yatıp kalkıyorum bende napcamı bilmiyorum sıkışıp kaldım o yine şanslı mesleği var tayin aldırcak bi işi cocuguna bakacak annesi var bende bunların hiçbiri yok
Dusundumde mutercim tercumanlık mezunu aramıyolarmı bana hep oyle denk geldiDiliniz var madem tercümanlık, çevirmenlik yapabilirsiniz. Hem evden çalışma imkanı da var.
Boşanma olmadı canım henüz ayrıyız şuanOhoooo boyle dusunuyorsan bosanmadan surundurecektin o adiyi. Kapi onune koyduysan senin de ayaklarinin ustunde duracagin gunler gelecek. Emin ol senin ondan daha ustun oldugun gunlerde olacak dua et tevekkul et. Rabbim yardimcin olsun.
Birakmasaydiniz universiteyiSuçlusu o üniversiteyi onunla evlenirken bıraktım sonra beni bıraktı 2 cocukla anlıyomusun cocuga bakacak kimse yok diyorum anlamıyomusun sen
O zmn kesinlikle bosanma. O mu gitti sebep ne kiBoşanma olmadı canım henüz ayrıyız şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?