Bekar Arkadalarnz iin ne hissediyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evli = mutlu
evli =mutsuz
bekar = mutlu
bekar = mutsuz

şimdi kimi der ki "aman evlendim de noldu başım göğe mi erdi" kimi der ki "ohhh iyi yapmışım evlenmişim" kimi diyo "bekar kalın sultan sizsiniz" kimi de "evlenin kendi sarayınızı kurun" CADIARZU

şimdi ben bekarım evli arkadaşlarımı gördüğümde -ki hepsine değil- "aman ya evlen çocuk doğur sonra o kadar kilo al birde kilolar yapışıp kalsın fukara sümüğü gibi" diyorum.. hamileyse gördüğüm arkadaşım "aaa ne güzel bebişi var" diyorum.. bekarsa zaten oturup dedikodu yapıyoruz.. gamyoncuiremsu şimdi evli arkadaşlarım benim arkamdan "bu da koca bulamadı vah yazık evde kaldı" mı diyorlar? :1shok: eğer öyleyse sınavdan sonra gelecek taliplerden birini alayım.. demiyolarsa BABAMIN EVİNİN SULTANI BENİM....

herkes mutlu olsun ya gıcık bi arkadaş bile olsa oda mutluluğu hak ediyor.Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah....

ne alaka yaa.yazılanları okumadım yalnızca konunun mesajını okudum bağlantı kuramadım.evli olunca zengin giyimin kuşamın düzgün bekar olunca bedbaht iğrenç rezil çirkin rüküş mü olunuyor onu anlamadım:)))))

bekar arkadaşlarımın çoğu evlenmek istemiyor, saygı duyuyorum ve nasıl mutlu olacaklarsa öyle olmalılar. evlılık herkesın mutlu olabılecegı bır kurum degıl. özgur ruhlu bır bayan kendı dengını bulamazsa asla evlenmemeli bence. ama evlenmek isteyen arkadaşlarımın mutlu olmasını çok isterım. bu sıtede de bır ızdıvaç bölumu açılsa aslında iyi olur. sevap işleriz. tanıdıklarımızı bırbırıne yaparız.

böyle saçma bir düşünce olmaz olamaz...........
ben evli olsam ne arkadaşımın bekar olup evde kalmasıyla ilgilenirim..........
nede aklıma gelir..........
yada ben bekarım evli arkadaşlarım var kuzenlerim var........
onlarla beraberken onlar evliler amanda çok mutlular ben evde kaldım düşüncesi gelir.........
bu işler nasip kader yazı işleri...........
allah herkesin kaderini ayrı ayro yazmış........tıpkı ölüm gibi kimi genç ölüyor kimi çok yaşayıp ölüyor.
evlenmekte öyle.......

aslında evliligi bir peri masalı gibi görmekte yanlış........çok sorumlulukları olan ve yıpratıcı bir şey sabırlı olmak gerekiyor..........
bekarlık sultanlık aman ...oh yan gel yat.........

neden evliyi zengin bakımlı örnek verdin bekarı dagınık mutsuz gösterdin bilemem ama......
tam tersi oldugunu düşün evli bakımsız dagınık bekarda şıkır şıkırsa........
o zamanda ah aha bekarlıgım der o zaman kişi..........

hele bu zamanda evde kaldın yok turşu bile olman lafları ...........cahillik...hemde kör cahillik
.......

Kızlar, siz evlısınız evınız eşinız arabanız ıyı kötu akrabalarınız belkı işiniz var çalışıyorsunuz bir de ve hemen her ıstedıgınız var,

yıllar evvel gencken arkadas oldgunuz bir bayan arkadasınızı gördünüz aradan 4-5 yıl gecmıs kız hala bekar bellı ve giyiminden olsun görüntüsünden olsun cok cok mutluı olmadıgı anlasılıyor sacları hafıf dagılmıs, sizse her zamanki kendıne güvenınızle eşinz arabanız işiniz hemen her seye sahıpsınız o kızsa hıc bırıne sahıp degıl gıbı görunuyor...

ne düşünürdünüz ? evlenmemiş bekar kalmıs kız arkadaslarınız için ne hıssedıyorsunuz
kızı sevmıyorsanız haha şuna bak mı dersınız
sevdıgınız bırıyse gunah ya ısalah o da mutlu olur mu derdınız

biliyo musun kolonya, geçenlerde bu durumun aynısını yaşadım.memleketten arkadaşlarım geldi bebeğimi görmeye, bayağı kalabalık geldiler. hepsi bekar. çoğu kariyer de yapmış,işinde ilerlemiş falan. ama benim bir zamanlar en samimi olduğum arkadaşımın morali çok bozuk görünüyordu. bebeğimden ve kalabalıktan pek ilgilenemedim ama sorduğu sorulardan şunu anladım: benimki gibi bi kocaya, be bebeğe ve bi eve sahip olamadığı için çok üzüldü. ben de ona üzüldüm ama bekarlığına değil, böyle düşünmesine.
ve belki de asıl üzülmesi gereken benimdir, o çalışıp babasına yardım ediyor, sosyal ortamlardan hiç geri kalmıyor. ama ben bebeğim olunca işimi kaybettim, eşimin işinden dolayı memleketi bırakıp güneydoğuya gidiyorum,aileme de hiç bi yardımım dokunmuyor:çok üzgünüm:

var öyle tipler evet..yaşı-bunu söyleyenlere göre-geçmiş ki evlilik yaşının sınırını nasıl belirleyebiliyorlarsa kafalarında artık,evlenmemiş ya da evliliği tercih etmemiş innsanlara özelliklede bayanlara uzaylı,ucube görmüş gibi bakan garipseyen insanlar var maalesef.tamamen kendi kişisel komplekslerinden kaynaklanan bir durum.ister evlenirrr,ister evlenmez,ya da istediği yaşta evlenir insan.kişilerin tamamen kendi hayatlarını ilgilendiren,sadece kendisinin karar vereceği bir konuda kendi küçük beyinlerinde saçma sapan şeyler kurarak bu şekilde aşağılamaya çalışan,yadırgayan,hatta incitebilen zavallılar bunlar:olmaz:.Allah akıl fikir versin böylelere:kızgın:

Çok dangalak bir arkadaşmış o da yaa..Ayrıca da kompleksli...:dilcikar: Yakında kendi kızı olur da aynı şeyi ona söylemezler inşallah...

Allah mutlu etsin ,2 ay sonra çok daha mutlu olursunuz inşallah,tebrikler...a.s.

kaydirigubbakcemile5 evet dangalakmışşş kaydirigubbakcemile3
sabah sabah çok güldürdün.... sende hep gül inşallah

yok canım hiç beddua etmedim sadece kendi canım yandı
bir kızı var 2-3 yaşlarında aynı şeyi yaşamasın inşallah yavrucak
düğünüme anasını çağırmayacağım tamammen kestim o günden sonra görüşmeyiyolda karşılaşmamaya çalışıyorımsüprizzzzz

çok sevındım tatlım allah ıyı etsın :Saruboceq:

amin inşallah canım...
sende böyle arkadaşlardan uzak dur... gerekmedikçe konuşma ve hiç bir dediklerini kafana takma ..... kısmetin hayırlısıyla bulacak seni ve sende çok mutlu olacaksın.... evrene bu düşünce ile bak ve böye enerjini harca ağlayarak üzülerek değil tatlım.....kaydirigubbakcemile5

biliyo musun kolonya, geçenlerde bu durumun aynısını

yaşadım.memleketten arkadaşlarım geldi bebeğimi görmeye, bayağı kalabalık geldiler. hepsi bekar. çoğu kariyer de yapmış,işinde ilerlemiş falan. ama benim bir zamanlar en samimi olduğum arkadaşımın morali çok bozuk görünüyordu. bebeğimden ve kalabalıktan pek ilgilenemedim ama sorduğu sorulardan şunu anladım: benimki gibi bi kocaya, be bebeğe ve bi eve sahip olamadığı için çok üzüldü. ben de ona üzüldüm ama bekarlığına değil, böyle düşünmesine.
ve belki de asıl üzülmesi gereken benimdir, o çalışıp babasına yardım ediyor, sosyal ortamlardan hiç geri kalmıyor. ama ben bebeğim olunca işimi kaybettim, eşimin işinden dolayı memleketi bırakıp güneydoğuya gidiyorum,aileme de hiç bi yardımım dokunmuyor:çok üzgünüm:

işte olaya baska açıdan bakarsak evlı olup her seyı olup da yıne de cok mutlu olamayan olabılıryor

ama yıne de ewlenmeyı oyle cok ıstıyorum kı
kanımda evlılık fıkrınden baska fıkıre sahıp bır kan dolasmıyor :sinifsinif:

ayyyyyyyyyyy yazık diyorum evde kalmış kız kurusu suna da bak..kocası bile yok zavallının diyorum...

şaka tabi ki yani ben hiçbir şey düşünmüyorum aslında biliyor musun?yani selam verip konuşurum banane özel hayatından evli mi bekar mı tasası bana düşmez anlayacagın..
evli kadınlar her seye sahip bekarlar kimsesiz diye bi şey mi var..ayrıca herkesin nasibi ne zaman evlenecek belli mi olur?

valla anlamadım ben sizin yazınızı yani evlenmek hayat meselesi mi o cok mu elzembişey
olmayan kişi dagılıyor yok oluyor acıyalım mı
anlamadım
valla ben bekar arkdaşlarımı kıskanıyorum zaman zaman
sorumluluk yok istediğin zaman istediğin yerdesin

insan birini seviyorsa evlenir yoksa evlenemiyorum evlenmem şaart evde kaldım diye değil ki
şahsen ben evlenmeseydim hiç dert etmezdim

Sanırım bir kaç yıl önce evlenen arkadaşın var ve sen biraz bakımsız yakalandın. Kendini kötü hissettin .Tabi böyle olmamışta olabilir..

Kızlar, siz evlısınız evınız eşinız arabanız ıyı kötu akrabalarınız belkı işiniz var çalışıyorsunuz bir de ve hemen her ıstedıgınız var,

yıllar evvel gencken arkadas oldgunuz bir bayan arkadasınızı gördünüz aradan 4-5 yıl gecmıs kız hala bekar bellı ve giyiminden olsun görüntüsünden olsun cok cok mutluı olmadıgı anlasılıyor sacları hafıf dagılmıs, sizse her zamanki kendıne güvenınızle eşinz arabanız işiniz hemen her seye sahıpsınız o kızsa hıc bırıne sahıp degıl gıbı görunuyor...

ne düşünürdünüz ? evlenmemiş bekar kalmıs kız arkadaslarınız için ne hıssedıyorsunuz
kızı sevmıyorsanız haha şuna bak mı dersınız
sevdıgınız bırıyse gunah ya ısalah o da mutlu olur mu derdınız
Tatlım senin kafandaki evlilik böyle şekillenmiş sanırım.Ben açıkcası bekarlığına evliliğine göre değerlendirmem arkadaşımı,kim oluras olsun mutsuzluğu için üzülürüm tabi.He bir de evlilik her zaman tasvir ettiğin gibi olmuyor tatlım.Her insanın mutlaka bir sorunu vardır,evlilik bu sorunları yok etmez hatta evliliğin beraberinde getirdiği sorunlar daha fazladır.Mutlu olmak kişinin problemlerle başedebilme yeteneğine bağlı bence.
Evlilikten çok beklentin var sanırım kuzucum.Beklentilerini düşük tutan insan her zaman daha mutlu olur.
Ayrıca arkadaşımın hala bekar olduğunu duyunca ona imrenirim açıkcası.:sinifsinif:

valla anlamadım ben sizin yazınızı yani evlenmek hayat meselesi mi o cok mu elzembişey
olmayan kişi dagılıyor yok oluyor acıyalım mı
anlamadım
valla ben bekar arkdaşlarımı kıskanıyorum zaman zaman
sorumluluk yok istediğin zaman istediğin yerdesin

insan birini seviyorsa evlenir yoksa evlenemiyorum evlenmem şaart evde kaldım diye değil ki
şahsen ben evlenmeseydim hiç dert etmezdim

işteeee ınsan sevdıklerıyle sıra sıra ewlenemeyınce
sonra dıyor kı ne hata m mı var neyım var ne war kısmetım mı gelmedı ne oluyor dıyor

hele bır de ewlıler cıktıkca sinirden kudurmamam elde degıl,
süreklı de ınsanlar evlenıyorlar :1ninca:

:delphin:

.Beklentilerini düşük tutan insan her zaman daha mutlu olur. .:sinifsinif:

bu doru bebegım, beklentılerım yuksekse hatta bbenım karsılayabılecegımden yuksekse karsıdakının varlıgı ve potansıyelı mecburen ımkansıza düşüyor.

bekarlar ewlıler ıcın ne dusunuyor olsaydı baslık nasıl olurdu acaba

ben yanımda evlenıcek kısıler konusurken sinirden dumanlar cıkıyr benden bellı etmemeye calısıyorum ama. :olmaz: ayıp cünkü. hem mutlulugunu paylasmıyorum hem de sert olmamak lazım kadın mutlu oluyor ben kıskanıyorum bariz.

heh bak bu konuyla ilgili bi yaşandı yazmadan edemeyeceğim... daha önce bir evlilik yaşamış fakat anlaşamayıp ayrılmış bir arkadaşımla oturduk muhabbet ediyoruz.. ikimizinde yaşı 28.. öylesine havadan sudan.. sonra okuldan tanıdığımız bi abla var öğrenci işlerinde çalışıyordu o zaman (bu arada bu ablamız müzmin bekar).. bizi gördü yanımıza geldi.. bizim konumuz kpss olmasına rağmen hanım ablamız durdu ... "sizinde derdiniz bu olsun, kpss imiş.. kpss diye diye evde kaldınız haberiniz yok !!! " dedi..
tabi arkadaşımda bende şoktayız... sonra arkadaşım gayet güzel cevabını koydu hanım ablamıza "ben hiç yoktan bi evlilik geçirdim koca yüzü gördüm, sen açılmadan iade olacaksın" ... (hanım ablanın suratta türlü renk değişimleri meydana geldi bu arada)

hakikaten düşünür oldum acaba etrafımdaki insanlar benim için EVDE KALDI diye mi düşünüyor... offf kolonya yaa.. bi konu açtın,içime olan kurdu doldurdun... küstüm işteeeee....

kıss kolonya bir evlensende başın göğe erse... yok yokk senin çoğalma zamanın gelmiş bence ..bu ne yaaa takılma bu kadar birşeye ne kadar çok odaklanırsan ondan o kadar uzak kalırsın yapma etme dioz anlamıosun yaaa:mymeka:

heh bak bu konuyla ilgili bi yaşandı yazmadan edemeyeceğim... daha önce bir evlilik yaşamış fakat anlaşamayıp ayrılmış bir arkadaşımla oturduk muhabbet ediyoruz.. ikimizinde yaşı 28.. öylesine havadan sudan.. sonra okuldan tanıdığımız bi abla var öğrenci işlerinde çalışıyordu o zaman (bu arada bu ablamız müzmin bekar).. bizi gördü yanımıza geldi.. bizim konumuz kpss olmasına rağmen hanım ablamız durdu ... "sizinde derdiniz bu olsun, kpss imiş.. kpss diye diye evde kaldınız haberiniz yok !!! " dedi..
tabi arkadaşımda bende şoktayız... sonra arkadaşım gayet güzel cevabını koydu hanım ablamıza "ben hiç yoktan bi evlilik geçirdim koca yüzü gördüm, sen açılmadan iade olacaksın" ... (hanım ablanın suratta türlü renk değişimleri meydana geldi bu arada)

hakikaten düşünür oldum acaba etrafımdaki insanlar benim için EVDE KALDI diye mi düşünüyor... offf kolonya yaa.. bi konu açtın,içime olan kurdu doldurdun... küstüm işteeeee....

aslında o kendının evde kaldıgını düşünüp saga sola laf atıp rahatlıyormuş
ona da gunah nıe öle yaptınız kı :umursamaz: gercı o da sıze saglam konusmus gerek yok yani bunlara ama herkes konusuyor iş te.

Back
X