Bekar kadınların koca aranıyor gibi algılanması

Bu ülkede erkek milletine yüz verilmez zaten. Bunlar tecrübe olmuş sana. Bundan sonra ona göre davran. iletişim kurmak kelimesin içeriğini bilmedikleri için

Evet Türkiyede erkekler herşeyi çok yanlış anlıyorlar. Sanırım annecikleri egolarını fazla yükseltiyor :) bende çok çektim buna benzer bir durumdan. Ben yabancı uyrukluyum, sıraya diziliyorlardı görüşmek için. Tabiki niyet çok başka olduğunu anlıyordum :) yabancıyım akıllarınca rahatım her önüme gelenle birlikte olurum gibi bir algıları vardı. Bence takmayın hiç böyle insanları kendiniz nasıl rahat edecekseniz öyle yaşayın. Söylenenler yada sizin hakkınızda düşünülenlere de kulak asmayın.

Bence sen kompleks yapmışsın. Yoksa is ortamında evli de olsan bir adamla iki üç konussan adın araniyora çıkıyor.

Yaşınızla alakalı bir durum değil bana göre yaşadıklarınız. Kimsenin de sizi potansiyel koca arayan bekar olarak gördüğünü sanmıyorum. Mesela yaşınız 19 bile olsa aaa benden hoşlanıyor muhabbeti yapacaktır çünkü bu kişilik meselesi.

Keyfinize bakın..

Bunun yaşınızla alakalı olduğunu sanmıyorum buna siz takmissiniz. Insanlar birilerini yanlış anlamaya benden hoşlanıyor demeye bayiliyor siz de samimi davranınca gordu beğendi diyorlardir. Bir de nasıl bir ortamınız var her konuşulan kulağınıza geliyor. Bu kadar takiliyorsaniz mesafeli olun.

+1 ülkemizde ki insanlara göre kadın ve erkek arkadaş olamaz maalesef

Pardon da davete koca aramaya gelmiş diyen kadınlar galiba kendileri de öyle bulmuşlar kocalarını. Kişi kendinden bilirmiş işi ne de olsa."Koca bulmak" tabiri bile buram buram varoşluk ve kültürsüzlük kokuyor.

Her evli kadın için söylemiyorum ama evlendim vs diye hava atanların bir çoğu da "koca bulmak" için kırk takla atan , kocalarının hep ezdiği tipler oluyor. Dışarda da feminizm havaları atıp evde çakma geyşa rolüne bürünen ezik tipler oluyor.Yani onların düşünceleri sizi bağlamasın demek istiyorum , kendi kendinize engel koymayın iki üç cahilin sözüyle.

Erkeklerin birçoğu da kendini bişey zannediyor , yüz vermeyin hiç başka mecralardan arkadaş edinin , iş ortamından kimseyle samimi olmaya gerek yok.Yardım da etmeyin.İyilikten maraz doğar.

Son olarak yaşınızda hiç bişey yok.Sürekli bunu düşünüp bir kadının en güzel olduğu yaşlardan birisi olan 29 yaşınızı böyle ot beyinli insanların söylediklerini düşünerek geçirmeyin.Sanmayın ki evlenince bu laflar biter , bu kez de söylicek dedikodu yapıcak başka şeyler arar bulurlar insanlar.O yüzden boşverin.

Kulaklarını tıka kimseyi umursama hedeflerinden ideallerinden şaşma. BAzı insanlar için bekarlık bir hastalık gibi geliyor malesef.

Ben evlenemeyi katiyen düşünmüyorum. Çocuk vs de beni aşar. Bu bir tercih meselesi.
Ha ayşe fatma şöyle düşinür böyle der diye de sosyal ilişkilerimi sınırlandırmam.
Ben kendimi biliyorum gerisi onların sorunu. Herkes kendi kalbini yoklasın bir zahmet. Beşki de o kişiler bekarlıklarında dağa taşa atlıyrdu her bekarı öyle görüdklerine göre.

Ben de bekarken çok sevdiğim bir sosyal etkinliğe gidiyordum yine bir gün, halam tutup bana şakayla karışık 'koca aramaya mı gidiyosun' deyince parmağından yüzüğü alıp takıp gitmiştim. Daha da 22 yaşındaydım :)))
Şimdiki aklım olsa evet halacım istersen sana da ikinciyi bulayım derdim.

Belli ki yaklaşım şekliniz yanlış anlaşılıyor biraz mesafeli arkadaş olmayı beceremiyor olabilirsiniz biraz daha mesafeli ama buz gibide değil o şekilde davranmayı deneyebilirsiniz

Belli ki yaklaşım şekliniz yanlış anlaşılıyor biraz mesafeli arkadaş olmayı beceremiyor olabilirsiniz biraz daha mesafeli ama buz gibide değil o şekilde davranmayı deneyebilirsiniz

Acaba herkesi kendin gibi görüp fazla iyi niyetle mi yaklaşıyorsun. Çünkü kariyer yapan kadından korkar erkekler genelde. Bilmiyorum bende öyle olmustu, kimle bu sebeple görüştürülsem hep kaçtılar
Neyse çok canını sıkmamaya çalış, ne zaman istersen evlenirsin, kime ne .
benim çevremde yoktu , benim de 30 lu yaşlarında evlenen çok arkadasım oldu ama hiç böyle şeyler yaşamadılar, kötü örneklere denk gelmişsin demekki.

Önemli olan onların ne algıladığı değil, senin ne düşündüğün..
Belki olması gerekenden biraz samimi davranıyorsan bu algı oluşmuş olabilir belki de oluşmamıştır sen yanlış anlamışsındır.
Ama bence davranışların gayet doğal.

Ya ben 20li yaşlardayım ve sevgilisi olmayan erkek arkadaşlarımın sürekli kızları kestiğini sürekli bi arayışta olduğunu görüyorum. Bana hep birini ayarlasana bi arkadaşın yok mu falan diye soruyorlar. Fakültenin önünde şu güzelmiş şu şöyleymiş diye yorum yapıyorlar kızlara. Erkekler bunu alenen yapıyor kimse "aa karı arıyor" diye kınamıyor da kadınların olmadık hareketinden nasıl koca arıyor algısı oluşuyor anlamıyorum. Bu ne cinsiyetçilik ne pis bi zihniyet.

Bence bu tarz insanlardan uzak durun. Karşınıza çıktığında da hadlerini bildirin ki bi daha başkasına yapamasınlar.

Buna benzer bir problem yaşayan tanıdığım vardı. Kadının evlenmek gibi bir amacı, hayali, derdi tasası yoktu ama millet öyle düşünüyordu tabi.

Sonra gitti kendine alyans ve tektaş alıp takmaya başladı nişanlı olduğu düşünülüp insanların bu önyargısına maruz kalmamak için​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…