- 3 Ocak 2021
- 235
- 160
- 23
- 38
- Konu Sahibi perihan yay
-
şiddetin tanımını öğrenerek hayata başlayabilirsiniz. aşağılamaya çalışmak da şiddete girer . 33 e kadar evlenemediği belli derken doğdum doğalı böyle bir amacım yok.. ve yazıyı tekrar okursanız evlenmek zorunda değilim biliyorm da yazıdm ama tabi beinm anlattğım sizin anladğınz kadar olur anca.Evlilik büyük başarı değil. Ağlanan sizsiniz konu bile açmışsınız. Sizden 10 yaş küçüğüm ve evlilik benden uzak olsunşiddet değil neden şiddet??? Siz demişsiniz 33 yaş ben deyince ağır mı oldu? Ya hadi hadi benimde teyzem var aynı sizin gibi düşünüyor 34 yaşında oda evlenmedi. Bu gidişle zor
teşekkür ederm :) yazı dili biraz sert olabilyor mimmikler araya girmeyince ve her ayrınıtıyı burda yazarsam bu sefar okunmuyor :) ..Msjlarinizdan cok sert bir hava seziliyor
Ben kendimden ornek vereyim 27 yasinda tanistim 28de evlendim. Alkol ve sigarayi hic kullanmadim. Bir donem cok karsiydim asla masada dahi oturmam diyecek kadar. Gecen yil ani gelisen bir durumda gruptaki 1 kisiyi kirmadim oda ztn 2 kadeh icti birakti oyle sabahlara kdr gece kulubunde oturalim durumu degildi.
Esim daha once alkol almis. Ve bu benim icin problem olmadi. Durust ahlakli merhametli az cok dini sorumlulugu olan bir insan. Su an cok ozenli namaz kiliyor mesela.
Nasil anlatsam bastan diit yanlis cevap modundansa iyice anlama dinleme taraftariyim. Evliligin temeli malesef hosgoru uyum saglayabilmek icin karsilikli hosgormemiz gerekiyor. Belki yanlis anladiniz belki bazi durumlarin aciklamasi var iyice emin olmadan 1 fotografla kimsenin ustunu cizmeyin.
Birde su var nasipten ote yol yok. Komsum oglunu yanina evlendirmek istiyordu annemide cok severlerdi annem ise girmesine yardimci oldu, bir kizla gorustuler kiz o kdr sevdi anlatamam ama ayni evi kabul etmedi yapamam dedi. Sonra cocuk evlendi ve 1 ay icinde aileye miras geldi dugun takisi vs ev aldilar kendi evlerine ciktilar. Hala arkasindan dua ederler kismet degilmis ama insallah oda mutlu olur olmustur diye
Yasiniz gec degil, yas takintisina girmeyin ama olabildigince hosgoru temelli olun cerceveyi iyice netlestirin.
teşekkür ederm... ve mutluluklar dileirm.,. 33 yaş demmein sebebi biyolojik saatKonu sahibi elbette kendi inancına göre birini arayabilir herkes bu konuda benim gözümde sonsuz özgürdür.Ayrica 33 yaş evlilik için geç de değil.Ne yazık ki ülkemizde evlilik resmen bı toplum baskısı özellikle yaşınız 25 i falan geçtiyse yandınız baskıdan.Benim naçizane tavsiyem biraz daha yumuşak olmanız konusunda.Biraz sert buldum tarzınızı daha yumuşak olabilirsiniz belki.Etrafiniz anladığım kadarıyla sizin kadar dindar değil.Belki de sizin gibi dindar olanlara evlenme isteginizden bahsedebilirsiniz bu da ayıp değil.Ama ben evliliğin enerji meselesi olduğuna çok inaniorum.Hic ummadiginiz anda ummadiginiz gibi biriyle tanışıp delice aşık da olabilirsiniz.İnanin bu işler hiic belli olmuyo.Ben bu olaylara çok evrensel bakiorum.Hic kistasim olmadı aşk dışındaeşime de deli divane aşık olup evlendim hala deliler gibi aşığım.Ben eşimle sevgiliyken inancliydim ama namaz kılma falan tarzı değil müslümanım inaniyorum hepsi bu kadardı.Yer içer gezer tozar giyinirdim herkesin inancına da sonsuz saygı duyardım.Esim ateist o da önceden inancliymis okumus araştırmış ve ateizmi seçmiş.Din onu ttamin etmemiş aradığı şeylere cevap bulamamış.Zerre umurumda olmadı çünkü ben her inanca saygılıyım.Ama şu ana kadar en ufak bi sorun yaşamadık.Hem aşkım hem kankamdir eşim.Hayatta en çok eglendigim kişidir.Hicbi kız arkadaşımla en yakınım dedigimle bile gece içip eve donemicek halde olup sabaha kadar arabada uyumamistim bunu bile eşimle yapiorum ve inanılmaz keyif aliorum.
Bu konuda size sonsuz katılıyorum.Biyolojik saat ne yazık ki kadınların aleyhine ıslıo.Yumurta dondurmayı düşünebilirsiniz.Yasiniz henüz çok genç.İlerde evlilik durumunda Allah korusun bı sorun yaşarsanız o yumurtalar çok işinize yarayabilir.Karindan toplayarak da yumurta dondurma yapılabilio bildiğim kadarıyla.Denemeye değer gorunuoteşekkür ederm... ve mutluluklar dileirm.,. 33 yaş demmein sebebi biyolojik saatsağlğkçı arkadaşım bile öyle deyince takmaya başladım anne olmak için
çok teşekkür ederim bunu öğrendiğim çok iyi oldu. .:)Bu konuda size sonsuz katılıyorum.Biyolojik saat ne yazık ki kadınların aleyhine ıslıo.Yumurta dondurmayı düşünebilirsiniz.Yasiniz henüz çok genç.İlerde evlilik durumunda Allah korusun bı sorun yaşarsanız o yumurtalar çok işinize yarayabilir.Karindan toplayarak da yumurta dondurma yapılabilio bildiğim kadarıyla.Denemeye değer gorunuo
peki eşinizle dini konularda evlenmeden önce konuştunz mu ? önceden almış tabi bu sorn olmaz ama evlilkte devam etmemesi konusnda vs ? nasıl konuşlur bu konular yol yordamı nasıl olurMsjlarinizdan cok sert bir hava seziliyor
Ben kendimden ornek vereyim 27 yasinda tanistim 28de evlendim. Alkol ve sigarayi hic kullanmadim. Bir donem cok karsiydim asla masada dahi oturmam diyecek kadar. Gecen yil ani gelisen bir durumda gruptaki 1 kisiyi kirmadim oda ztn 2 kadeh icti birakti oyle sabahlara kdr gece kulubunde oturalim durumu degildi.
Esim daha once alkol almis. Ve bu benim icin problem olmadi. Durust ahlakli merhametli az cok dini sorumlulugu olan bir insan. Su an cok ozenli namaz kiliyor mesela.
Nasil anlatsam bastan diit yanlis cevap modundansa iyice anlama dinleme taraftariyim. Evliligin temeli malesef hosgoru uyum saglayabilmek icin karsilikli hosgormemiz gerekiyor. Belki yanlis anladiniz belki bazi durumlarin aciklamasi var iyice emin olmadan 1 fotografla kimsenin ustunu cizmeyin.
Birde su var nasipten ote yol yok. Komsum oglunu yanina evlendirmek istiyordu annemide cok severlerdi annem ise girmesine yardimci oldu, bir kizla gorustuler kiz o kdr sevdi anlatamam ama ayni evi kabul etmedi yapamam dedi. Sonra cocuk evlendi ve 1 ay icinde aileye miras geldi dugun takisi vs ev aldilar kendi evlerine ciktilar. Hala arkasindan dua ederler kismet degilmis ama insallah oda mutlu olur olmustur diye
Yasiniz gec degil, yas takintisina girmeyin ama olabildigince hosgoru temelli olun cerceveyi iyice netlestirin.
peki eşinizle dini konularda evlenmeden önce konuştunz mu ? önceden almış tabi bu sorn olmaz ama evlilkte devam etmemesi konusnda vs ? nasıl konuşlur bu konular yol yordamı nasıl olur
Merhaba,merhaba hanımlar... şu ahir zamanda normal bir insan bulup evlenmek ne kadar zorevlenmek zorunda değilm biliyorm ama sevilmek istiyorm ve en önemlisi anne olmak istiyormn yaş 33..........ama innacıma göre birini bulmak çok zor. herkes kafasına göre inanıyor gibi. benim haddime değil herkesi eleştirmek ama hayatıma giriecek olanı seçmem lazım. Allahtan kurandan bahseden biri 2 gün sonra içkili foto paylaşıp rakıyı övüyor. merhametten bahsediyor namaza gidiyor iki gün sonra bel altı şaka yapıyor kadınlara ... en iyisi bekar kalmak sanki..
sonuç :) tekrar merhaba .... bir çok kişi yanlış anladı beni. ben söylemlerle yapılan tutarsızlğından bahsediyorm . şikayet ettiğim konu bu .. kimsenin içkisine karışamam ama bırakın eş adayımı istediğim gibi seçeyim . size göre doğru yanlış bu beni ilgilndrmiyor sizi de benm tercihlerim ilgilndrmez dimi ? eş adayınızda hiç mi krter yoktu bodoslama mı evlndinz . ? neyse herkese teşekkürler tek tük de olsa beni anlayanların olması güzel. bir kaç kişi de anlamk istemedi zaten.
amin hakkımızda hayırlyısı olsunMerhaba,
Sanirim evlilik kader ve sanstan ibaret.Bazen cok iyi bir insana denk gelen birisi bu devirde bile mutlulugu yasayabiliyorken bazen ben gibi bu donemde bir oirlanta buldugunu sanarak evlenip sonuxunda da husranla karsilasabiliyor.Su an 28 yasinda bosanma asamasindayim.Sevmek sevilmek hayati oaylasmak uzere girdigim evlilik yolu bir de bu.Evet bu dinemde birine guvenmek cok zor.Bol dua etmek gerek sanirim ama yanlis biriyle olup sonra yine ayni durumada dusebilirdiniz.Ben su an da ds ayni endiseleri bizzat yasiyorum.Sanirim hic anne olamiycam.Bir yola gordim hersey tepetaklak oldu vs.Ama nasip Allah kiymet bilen guzel gonullu insalarla karsilastirsin cidden
Belki hoşlandığınızı bilse bırakır, dik duruş sergilemek için son çırpınışı ile foto oaylaşmış olabilir. Bağımlılık yoksa içki bırakılabilir mutlu bir evlilik için. Denemekten korkmamak lazım.haklı olabilirsinz :) uzun süre böyle düşünüyordum ama son bir kaç aydır gayet olumlu düşüp bugün hoşlandğım bey ( ki o bunu bilmiyor ) içkili foto koyunca tekrar olumsuzluğa düştüm galiba. o zaman şöyle mi diycem beniim istediğim gibi biri beni bulacak muhakkak :)
inşallah diyelim çünkü ben gittikçe malesef tutuluyorm :)Belki hoşlandığınızı bilse bırakır, dik duruş sergilemek için son çırpınışı ile foto oaylaşmış olabilir. Bağımlılık yoksa içki bırakılabilir mutlu bir evlilik için. Denemekten korkmamak lazım.
böyle gaza gelip gidip sevdiğimi itiraf edicem o olcak :)Daha önce yorum yazmamistim ama birkac sayfa yorum okudum simdi yazasim geldi
35 yasindayim senelerdir yalniz yasiyorum ve sizin de belirttiğiniz gibi ben de sevmek ve sevilmek istediğim bir beraberlik yaşamak isterim. Hele ki yalniz yasamanin getirdigi fazla sorumluluk alma durumu zamanla yorucu hale gelebiliyor, insan zorluklari da mutluluklari da paylaşabileceği biri olsun istiyor.
Ama sizin yazdiklariniza bakarak cok fazla kriteriniz oldugunu görüyorum.
Ben de dini acidan ahlakli olmasini isterim eşimin. Ama kimseye namaz kıl, ibadet et, alkol alamazsin diyemeyiz.
Siz beklentilerinizi biraz esnetirseniz, karsiniza da aslinda sizin aradiginiz gibi biri cikabilir. Ama siz ne kadar sabit fikirli olup benim kriterim bu, esnetemem derseniz o kadar sorun yasarsiniz iliskilerinizde.
Ben 30 yas üstü olup da hem ibadetine düşkün hem ahlaken harika, saygili bir adam oldugunu düşünmüyorum. Yani mükemmeli aramaya gerek yok. Ya ben dindarim der kadin dedigin şöyle olmali kriterleri ile gelir, kapanmanizi, isi birakmanizi ister. Ya evlenip boşanmıştir ama burnundan kil da aldirmaz, hatta ikinci evliliği olacagi icin ince eleyip sık dokur. Ya da ne bileyim bir suru kizla munasebeti olmustur ama ben bekarim karim el değmemiş olmali der, dindarligin ardina sığınır ama yemedigi halt kalmamıştır vs.
Maalesef tüm ahlaki değerleri kendisinde toplamış efendi, saygılı vs adami bulmak bence cok zor. Gozlemlerim bu yönde. Hatta insallah masallah gibi kelimeleri agzindan dusurmeyen ama gozumde saygidan yoksun cok kisi gozlemledim.
Hakkimizda hayırlısı olsun ne diyeyim
Benim düşüncem birlikte gülüp birlikte aglayabilecegim, yaninda huzur buldugum bir adamla birlikte olmak. Dindarlık degiskendir.
Hatta buna dair bir Kuran kursu arkadasim da demisti bunu. Ibadetine bakma, merhametli biriyse zaten zamanla icinde varsa ibadet de eder. Önemli olan kişiliği demisti.
böyle gaza gelip gidip sevdiğimi itiraf edicem o olcak :)
Tam konuyu okuyordum ki hoppp sana rastladımValla panpa bence gidip direkt sevyrm hüleymmm deme tabi, bir tanımaya çalış. Muhabbetiniz var mı?
Bir aday varsa bence konuşun tanışın siz de hemen nikah kiyacak değilsiniz ya :)böyle gaza gelip gidip sevdiğimi itiraf edicem o olcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?