- 26 Ocak 2013
- 1.233
- 3.508
- 333
Seni o kadar iyi anliyorum artik bitti diyorum sonra pisman oluyorum ki umitsizlige dusmemek icin hep dualara siginiyorum inşallah Allah tez vakitte hayirli yuva kurmayi nasip eder hepimizeKendim için okudum. Allah gönlümüzden geçenin en hayırlısını versin inşallah.Her zaman hayırlısını istiyorum ama arada bir bu durum çok içimi sıkıyor, gönlüme göre birini bulmak çok zor ve imkansızmış gibi sanki. Sanki kaderimde evlenmek yokmuş, herkes gönlüne göre birini bulmuş da bir tek ben yalnız kalmışım gibi.. Allah gönlümüze de ferahlık versin inşallah.
Ne güzel yazmıssın. Herkesin derdi kendine zor geliyor aslında. Sonucta en ufak da bir dilek de olsa bu bile istiyor insan işte nefs var.Bu konuyu daha önce Fesleğen ile özelden de konuşmuştuk. Zaman zaman hepimiz karamsarlığa, ümitsizliğe düşüyoruz evet. Özellikle tamamen iç dünyamıza çekildiğimiz şu karantina dönemlerinde yalnızlık duygusu çok ağır basıyor. Ben umutsuzluğa düştüğüm anlarda hep kendime hayrın da şerrin de Allah’tan geldiğini hatırlatıyorum. Zaman zaman kendinize “Dualarım boşuna mı gidiyor acaba olacak olan olur zaten” dediğinizi biliyorum. Çünkü ben de benzer düşüncelere kapılabiliyorum ancak şunu biliyorum ki; tüm kainatı ve dahi sonsuzluğu muhteşem ve kusursuz bir plan ile yaratan Allah bizleri de yaratmadan önce neyi dileyip ne için ona el açacağımızı bilip, dualarımızın hürmetine bir kader takdir etmiştir diye düşünüyorum. Olmuyorsa da Allah başka imtihanlarla sınamasın. Olan da bir hayır olmayanda bin hayır aramak gerekir. Karamsarlığa kapılmayın.
Sadece bu süreçte biraz özeleştiri yaparak acaba bencillik mi yapıyorum, insanlar canının derdinde ben şu halde bile ne için dua ediyorum diye kendimi bir miktar eleştiriyorum. Sonra diyorum ki; dua etmek kötü bir şey değil ki. Ne için olursa olsun Allah’ın kelamlarını zikrediyoruz. Esmalar çekiyoruz. Umarım öncelikle sağlıklı günlere kavuşur sonra da hayallerimizdeki duamızı yaşarız.
Okudum ben canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?