- 18 Kasım 2013
- 477
- 131
- 73
- Konu Sahibi Yuksek_Voltaj
-
bir an ben mi yanlış düşünüyorum dedim kendi kendime, konu sahibinin yazdıklarına inanamadım.Bukadar kötü davranıyosunuz ve hala ısrarla geliyolar mı ?
Üzüldüm kuzenlere
bir an ben mi yanlış düşünüyorum dedim kendi kendime, konu sahibinin yazdıklarına inanamadım.
Çoluğu çocuğu bahane ediyorsunuz bence, çocuklar olmasa bile onlar size yine de yük gibi gelecek.
Yok iş yapmazlar istesemde.sofrasını hazırlayıp bıraksam yeyip kalkarlar dursun ya derler.onlar evde lazım olanı yıkayıp kullanıyorlarmış.madem kendilerini misafir olarak görmüyorlar.
onlar gelince yemek, sofra, ortalığı toplama işini onlara havale edin. aç mısınız gençler, mutfak orada malzeme dolapta yapın yiyin için temizleyin deyin.
hazır gelmişler madem, o gün perdeleri yıkayın onlara astırın. imkan varsa evin halılarını silkelesinler. evin mobilyalarının yerini değiştirtin. malum siz 3 çocuklu ve ağır iş yapamazsınız. rahat edemesinler özetle, işleri onlara yıkın. koca adamlar bir işe yarasın bari.
Zannetmiyorum, her şehrin iyisi veya kötüsü olabiliyor genelleme yapamam.size göre veya bana göre değişebiliyor iyilik ve kötülük kavramı.Memleketle alakası var yetiştirme tarzı ona göre şekilleniyor.Çanakkale den zarar grlmez.
o kadar yüzsüzlerse sen de biraz yüzsüz olacaksın o zaman. onlar gelince yemek vermeyeceksin, yatak sermeyeceksin. geçip odana oturacaksın çocuklarla.Yok iş yapmazlar istesemde.sofrasını hazırlayıp bıraksam yeyip kalkarlar dursun ya derler.onlar evde lazım olanı yıkayıp kullanıyorlarmış.
Tabii ki ağır geliyor 1 2 gün değil ki eyvallah diyeyim.1 ay boyunca dönüşümlü kalıyorlar biri gidip diğeri kaldığında bende değişen yok. ama o 1 haftadır yokum diye düşünüyor.
Bukadar kötü davranıyosunuz ve hala ısrarla geliyolar mı ?
Üzüldüm kuzenlere
Ben düzenliyim evet. pijamayı ve yatağı ben bırakmıyorum açık bırakıp üstünü çıkarıp gidiyorlar.Yazdıklarıyla yaptıkları çok tezat . Derli toplu insanım gözüme barıyo oraya atılmış oijama açık yatak diyo ama çamaşırları götürüp salona atıyo.
Bence evine kimse gelsin istemiyo hep bahane bunlar
Ben sadece çoluk çocuktan bahsetmedim.bir an ben mi yanlış düşünüyorum dedim kendi kendime, konu sahibinin yazdıklarına inanamadım.
Çoluğu çocuğu bahane ediyorsunuz bence, çocuklar olmasa bile onlar size yine de yük gibi gelecek.
Ben misafir gibi de davrandım kızdığım konuştuğum zamanda oldu.o kadar yüzsüzlerse sen de biraz yüzsüz olacaksın o zaman. onlar gelince yemek vermeyeceksin, yatak sermeyeceksin. geçip odana oturacaksın çocuklarla.
tamam kuzendir, akrabadır da, akrabasınız diye yenge, abla diye hizmetçi gibi davranma özgürlüğü de olmamalı.
çok ayıp.
kendilerini sizin evde de bekar evinde zannedip, pişkince oturmalarına diyecek laf bulamıyorum artık. bence eşin onlarla açık açık konuşmalı her şeyi.
Şuan için doydum sanırım.belki biraz gelmezlerse iyi olur.yatıya kalma olayından vazgeçsinler.Sadece oturmalı kalkmalı gelsinler.Yemekti çaydı meyveydi sonrada go go go.Eşine bunu söyle öyle konuşsun kuzenleriyle.Oturmaya gelen misafir iyide gelip bi kaçgün kalan ve bunu muhtelif zamanlarda tekrarlanan misafir zaten her türlü zor yani.
Yapamam artık.bana da yapılmasın mümkünse. kendi başımın çaresine bakmam yeterli gelir.2 sinin annesi müsait yani tekler. gelip oğullarıyla ev tutup kalabilirler.bunu dediğimde düzenimi bozamam dediler.benimki düzen değil sanki :)Ne varmış yanı gelsin kalsınlar diyenlere uyuz oldum. Ya konu sahibinin yazdıklarını okumuyorlar ya da gıcıklığına yorum yapıyorlar.
Evde üç çocuk var zaten. Kimsenin hizmetçiliğini yapma konu sahibi.
Ben düzenliyim evet. pijamayı ve yatağı ben bırakmıyorum açık bırakıp üstünü çıkarıp gidiyorlar.
Çamaşırlarını ütüleyip katlama zorunluluğum yok.onca yükü çekip bir tabak bile kalkmıyorsa bir zahmet kendi çamaşırını katlayabilirler.zaten fırlatıp gittim demedim.kurutma bitirince aldım bıraktım odasına dedim.bir kere kendi katlasa zahmet olmaz.
Ayrıca kimse kimseye katlanmak zorunda değil.kocaman insanlar evlendirilseler yok demezler.Bir insan yatağını kaldırabilmekten aciz olmamalı.kendini bir yere yıkmamalı.
Haklısınız, ben bile yaşadıklarımı yazarken öff dedim.hissettiğimden daha çok sıkılmışım meğer.Hepsini okudum ama içim şişti yani.
Sanırım tek yol "Sıkıldık artık yatıya gelmeyin." demeniz. Öyle gel seni bırakayım, yok hamama gidin falan sökmüyor.
Söyleyin hem de üstüne basa basa.
Sı-kıl-dık.
Gel-me-yin.
Yatak evimin bana kalanı. kıyafetini kalkıp götürecek.ben öyle el bebek gül bebek bakamam artık, yoruldum.Tabiki zorunluluğunuz yok zorunlusunuz demedim.
Ama yatağa takıp çamaşırı bırakmak aynı şey bence.
Özel günler konusunda haklısınız ama evinize gelen insanı helede kuzeninizi istememeniz hoş değil .
Sevdikleri için geliyolar sevmeselwr gelmezler
Yatak evimin bana kalanı. kıyafetini kalkıp götürecek.ben öyle el bebek gül bebek bakamam artık, yoruldum.
Anlattıklarımdan bana veya bize karşı bir sevgi emaresi hissetiniz mi?
Ben anlatamadım galiba.Bakın misafiri sevmeye bilirsiniz istemeyebilirsiniz.
Ama istemediğinizi bu şekilde göstermeniz bana göre yanlış.
Açıkça söyleyin öyle hamama git eve bırakıyım diyerek değil.
Ben de buna kızıyorum. Kadın yalnız seyahat edemez günahtır. Ama erkeklerin içinde günde 8 saat çalışması günah değildir. Sinemaya gitmesi günahtır , ama erkeklerle aynı evde oturması değildir. Konu sahibi bunu dese yobaz derler. Veya seni ne yapsınlar der kabalaşırlar.Müslümansanız şayet;
Eşiniz evde yokken ne kendi kuzenlerinizle nede eşinizin kuzenleriyle evde başka bir bayan yokken kalamazsınız. Nikah düşer, haramdır ve eşinizin bunu düşünmesi gerekir.
Müslüman değilseniz;
Üç çocukla hayat yeterince zor değil mi? Gençler düşünemiyorlarsa samimi bir şekilde derdinizi anlatın. Anlarlar, art niyet yok sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?