- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.185
- 798
- Konu Sahibi Yuksek_Voltaj
-
Haber bile vermeden emirvaki yapip gunlerce cullanmalari buyuk terbiyesizlik. Yillarca hizmetini gorursun, 1 gun yok dersin senden kotusu olmaz.Benimkiler Ankara eşim Çanakkale.
Memleketle pek alakası yok aslında.yetiştirilme tarzı sanırım.Benimkilerin annesi sormaz merak etmez.Eşiminkiler zaten bambaşka.
yani bizde yaşlı başlı değiliz ki gelsinler can şenliği olsun, el ayak olsun diyelim.bana büyük külfet.
Yalnız davet etmiyorum kapı çalıyor açıyorum ellerinde valiz.
Evli olsalar gene çekilirde bu zor.
Bizimkilerde öyleler.yaklaşık 3 yıldır bu şekilde.en az 3 gün en çok 3 ay kaldılar.Aynı annem...
Babamın akrabaları gelirdi, hem de birkaç gün degil, aylarca.... Küçüklüğümden hep onları hatırlarım. Annem çalıştığı halde hizmet ederdi. Yıllarca hem de, yaklaşık 20 sene.
Tabii simdi bitti. Sen açık açık söylemediğin sürece bitmeyecektir.
Tam tersi yalnızlığa alışık değilim.aynı şehirde de olsam ayrıda olsam bende bu kadar kalmaları anlamsız.2 gunden ne olcak.. tabi aranizdaki iliskiye bagli.. biz ayni ilde butun kuzenlerimle cok gorustugumuz icin bana ilginc geldi konu.. sen sevmiyosun herhalde.
kalabaligada aliskin degilsen.
Ama gecici bir sure idare edebilirsin. 1 2 hafta degilki. Gun
Bizimkilerde öyleler.yaklaşık 3 yıldır bu şekilde.en az 3 gün en çok 3 ay kaldılar.
Ev bulamıyorum diye 3 ay bende durdu birisi.eve çıktı anlaşamadı 15 gün geri geldi.
Diğeri yurt ayarlarken kaldı.Ben kimseye bakamam.yani aç değil açık değil muhtaç değiller.
Sınavları biter kafa tatilleri bende geçer.
Benim diğer misafirlerimde böyledir çok kalırlar.eşimin halaları gelir 3 hafta dururlar.kendi akrabalarımda öyle.bir yerde bunalıyorum artık.diğerleri çekiliyor hadi de bunlar zor.
Eşiminde benimde arkadaş çevremiz var.onlarlada gelip gidiyoruz bu şekilde çok kısıtlanıyor herşey.
Sizin evde bir rahatlık var o zaman desene gelen gidemiyor, demekki istemeden de olsa el üstünde tutuyorsunuz misafiriBizimkilerde öyleler.yaklaşık 3 yıldır bu şekilde.en az 3 gün en çok 3 ay kaldılar.
Ev bulamıyorum diye 3 ay bende durdu birisi.eve çıktı anlaşamadı 15 gün geri geldi.
Diğeri yurt ayarlarken kaldı.Ben kimseye bakamam.yani aç değil açık değil muhtaç değiller.
Sınavları biter kafa tatilleri bende geçer.
Benim diğer misafirlerimde böyledir çok kalırlar.eşimin halaları gelir 3 hafta dururlar.kendi akrabalarımda öyle.bir yerde bunalıyorum artık.diğerleri çekiliyor hadi de bunlar zor.
Eşiminde benimde arkadaş çevremiz var.onlarlada gelip gidiyoruz bu şekilde çok kısıtlanıyor herşey.
Aynen öyle demiş eşim bakalım.inşaallah gelmezler.Ben benimkilere söyleyeceğim bu yıl istemiyorum herşeyimde olmalarını.Haber bile vermeden emirvaki yapip gunlerce cullanmalari buyuk terbiyesizlik. Yillarca hizmetini gorursun, 1 gun yok dersin senden kotusu olmaz.
Siz ana baba degil, direkt bunlarla konusun. Biz de genc insanlariz, kendimize gore islerimiz oluyor. Habersiz asla gelmeyin diyin.
Benimkiler de büyük değil 12 6 ve 3 yaşındalar.Canım benım, İnan seni öyle iyi anlıyorum ki, annem yıllarca dayanmış, şimdiki aklım olsa, kabul etmez, kıyameti kopartırdım, gençliğim misafir ağırlamakla geçti der.
Ki annem öğretmendi, cok düzgün, çok farklı bir kadın, Nasıl dayanmış pes diyorum. Bizler çocukmuşuz dayanmış işte.
Ama ben şimdi onun yerinde olsam, bunu kabul etmem, eşime de söylerim. Bu ne ya? Ben de 30 yaşında genç bi kadınım.
Galiba.Ne bileyim kalın diyede ısrar da etmiyoruz yine de böyle.kalın desek nufüsa geçebilirler.Sizin evde bir rahatlık var o zaman desene gelen gidemiyor, demekki istemeden de olsa el üstünde tutuyorsunuz misafiri
Kendilerini bilmem ama ailelerden benim tarafimdakilere gittigimde, bir gece dahi kalamam.hemde sevmiyorum yatili kalmayi. zaten cocuklarim var her yerde kalamam.en son 3 sene evvel gitmistim.Yarın evlenseler sizi çaya bile kabul edemez kendi evlerine bu tipler. Bu ne ya benim bile sinirim bozuldu. Ben ki misafiri çok severim ama buna can mı dayanır, mal mı dayanır yani. Valla bana ikinci kez habersiz gelen ben kapıyı açmam bi daha olmasın diye. Çünkü bazı insanlar nezaketten anlamıyor böyle herkese anladığı dilden muamele etmek lazım.
Konuştuk hatta kendide söyledi kuzenlerine ama anlamıyorlar sanırım.
Yani gezdiriyoruz ağırlıyoruz götürüyoruz hop dönüşte bizdeler duş falan alıp benim yatak malz. nerde diyorlar.
Bir defa eşim ben seni bırakayım dedi yok amca sabah gideyim sen zahmet etme zaten çok yoruldum dedi.üstünede denmiyor birşey.
Ben aslında severdim gelinip gidilmesini ama ölçülü olarak.Sinir oluyorum bu vicik vicik kuzen olaylarina..
Ondan daha ağırlarını da dediler.Ev aramaya çıktığında 1 hafta izne çıktı.güya biz yolladığımızda ailesine gidecekmiş bir gece otogarda yatmış.yuh dedim o kadarda değil.hem çalışıyor hem eşimde yol parasını verdi git otelde kal.yani ankaraya otobüste her saatte var sanki kara tren bekliyor.Sizin değil de başka birinin onları uyarması lazım. Misal;
-Amcanlarda mı kaldınız?
-Evet, ben seni bırakırım dedi ama zahmet etme dedim.
-Bak oğlum, evladım, sen amcanı düşünüyorsun ama yengen 3 çocuklu kadın. Belki rahatsız oluyordur, bu açık açık söylenmez, hem aynı şehrin içinde ne kalması. Akşam seni ağırlarlar sonra bin dolmuşa otobüse dön evine genç adamsın.
-Hmm...
İşte siz birşey diyemezsiniz ama birilerinden rica edebilirsiniz.
Elbette bende çok rahatsız oluyorum.eşim yokken gelseler eşim kendi kuzenlerini siler benimkilere kapıyı dahi açtırmaz.bilirler geldiği saat belli.kimse kim boşversene konu sahibi evde çoçukların varsa koyma kimseleri yatıya şu yaşıma kadar öz abisinin tecavüzünden tutda amca babanın bile tacizine maruz kalanları duyduk gördük kuzen dahada uzak bu konuda bana göre baba abi amca yapıyorsa canına kanına onlar darılacak diye sen niye sıkılacak üzüleceksinki onların anlaması lazım bak eşim evde yokken kuzeni geldi birkaç kez gel abi içeri dediysem kiii içimden inşaallah gelmez diyordum yok abim x gelince beni arasın dedi hiç girmez içeri eşimin bütün kuzenleri böyle asla girmezler içeri eşim yokken biraz anlayış yahuuu anlayış yok dedinmide seni kötü belleler aman çokda tın sen annesin neye için rahatsa onu yap kuzum ev senin çoçuklar senin beğenen gelir yer içer gece döner evine beğenmeyen gelmesin
Benimkiler Ankara eşim Çanakkale.
Memleketle pek alakası yok aslında.yetiştirilme tarzı sanırım.Benimkilerin annesi sormaz merak etmez.Eşiminkiler zaten bambaşka.
yani bizde yaşlı başlı değiliz ki gelsinler can şenliği olsun, el ayak olsun diyelim.bana büyük külfet.
Yalnız davet etmiyorum kapı çalıyor açıyorum ellerinde valiz.
Evli olsalar gene çekilirde bu zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?