Bekar olmaktan utanıyorum

Karşındaki bekar olduğunu söylediğinde “geç kalmışsın” demek için akılsız olmak gerek. Böyle birinin de sözünü ciddiye almazsınız diye düşünüyorum.
Bu konular açıldığında ezilip büzülüyorsanız akılsız kişiler de bunu söylemeyi hak görüyordur kendinde.
İş dışındaki zamanınızı verimli kullanının, mutlu görünürseniz kimse böyle bir şey söyleyemez.

Merhaba hanımlar kimi sevse hevesi kusrağında bırakılmış, psikolojik şiddet görmüş, maddi manevi sömürülmüş, cinsel obje olarak görülmüş, kendisine bu şekilde yaklaşılmasına izin vermediği için de terk edilmiş, aşktan yana yüzü gülmemiş bu sebeplerden ötürü de bir türlü evlenememiş biriyim..

Bugün bir işe başladım herkes tanışırken konu yaşa geldi sordular 33 dedim herzaman karşıma çıkan insanlar gibi onlarda hiç göstermiyorsun şoku yaşadılar (minyon tipliyim 25 falan görünüyorum) peşinden gelen "-evli misin?" sorusu hayır dediğimde "-geç kalmışsın" lafı..

Nezaman bir işe veya ortama girsem bu sorularla muatap oluyorum. Buyüzden insan içine çıkmakta istemiyorum. Kendimi bir kusur işlemiş gibi hissediyorum. Bekar olmaktan utanıyorum. Her daim buyüzden başım önde. Normal insanlar evlenip doğuruyor sanırım zira girdiğim her ortamda bu yaşta bekar bir tek kendimi görüyorum.

Herkes eşlerinden, çocuklarından bahsederken ben telefonumla oynuyorum kendimi uzaylı gibi hissediyorum. "-Benim bu dünyada ne işim?" var diye sorguluyorum. Şimdi diyeceksiniz tüm bunlar hayatında bir erkek olmadığı için mi elbette hayır tüm bunlar neden numune gibi girdiğim her ortamda tek bekar olarak benim sivrildiğim ve bu bana bir sorunmuş hissettirildiği için..

Açıkçası içimde öyle evlenme hevesi falan da yok ama toplum baskısı ve ebeveynlerin kaybından sonra bu hayatın yükünü tek başıma nasıl omuzlayacağım kaygısı bana bunu düşündürüyor.. Bu hayat böyle tutunacak kimse olmadan geçer mi ve bir ömür bu evlimisin sorusunu yanıtlarken yaşadığım ezikliğimi yaşayacağım diye kara kara düşünüyorum..
Genelde evlilikten canı yananlar mutsuz olanlar bu soruyu sorar size sizinde yanmanızı ister o yüzden hiç kulak asmayın vakti zamanı gelince evlenirsiniz de

Çevrenizi değiştirin bence. Bunu bu forumda kac kez yazdığımı hatırlamıyorum ancak genç yaşta evlenene de madalya takmiyorlar. Eğer mutsuz bir evlilikse gencecik insanlar çöküyor erkenden, bu daha mi iyi? İçinize sinmeyen bir evlilik yapıp kahir çekeceğinizemis gibi bekar olun gönlünüzce harcayın gezin yaşayın.

Bekar olmaktan utanmak yerine üç kuruşluk insanları adam yerine koyup laflarına icerlemenize utanın!

tanıştığınız insana onu tanımak için evli mi ya da bekar mı olduğu belki sorulabilir ben genelde sormam ama cevabı aldıktan sonra geç kalmışsın demek net patavatsızlık..neden evlenmedin diye de sorarlar..evlenirsin neden çocuk yapmıyosun diye sorarlar...olmuyo dersin neden olmuyor senden dolayı mı kocandan dolayı mı derler...Derler de derler yani..takılma boşver boş boş şeylere üzülüp güzel canını sıkma :) sonuçta evlensen de insanların patavatsızlıkları bitmeyecek devamı hep geliyor...

Merhaba hanımlar kimi sevse hevesi kusrağında bırakılmış, psikolojik şiddet görmüş, maddi manevi sömürülmüş, cinsel obje olarak görülmüş, kendisine bu şekilde yaklaşılmasına izin vermediği için de terk edilmiş, aşktan yana yüzü gülmemiş bu sebeplerden ötürü de bir türlü evlenememiş biriyim..

Bugün bir işe başladım herkes tanışırken konu yaşa geldi sordular 33 dedim herzaman karşıma çıkan insanlar gibi onlarda hiç göstermiyorsun şoku yaşadılar (minyon tipliyim 25 falan görünüyorum) peşinden gelen "-evli misin?" sorusu hayır dediğimde "-geç kalmışsın" lafı..

Nezaman bir işe veya ortama girsem bu sorularla muatap oluyorum. Buyüzden insan içine çıkmakta istemiyorum. Kendimi bir kusur işlemiş gibi hissediyorum. Bekar olmaktan utanıyorum. Her daim buyüzden başım önde. Normal insanlar evlenip doğuruyor sanırım zira girdiğim her ortamda bu yaşta bekar bir tek kendimi görüyorum.

Herkes eşlerinden, çocuklarından bahsederken ben telefonumla oynuyorum kendimi uzaylı gibi hissediyorum. "-Benim bu dünyada ne işim?" var diye sorguluyorum. Şimdi diyeceksiniz tüm bunlar hayatında bir erkek olmadığı için mi elbette hayır tüm bunlar neden numune gibi girdiğim her ortamda tek bekar olarak benim sivrildiğim ve bu bana bir sorunmuş hissettirildiği için..

Açıkçası içimde öyle evlenme hevesi falan da yok ama toplum baskısı ve ebeveynlerin kaybından sonra bu hayatın yükünü tek başıma nasıl omuzlayacağım kaygısı bana bunu düşündürüyor.. Bu hayat böyle tutunacak kimse olmadan geçer mi ve bir ömür bu evlimisin sorusunu yanıtlarken yaşadığım ezikliğimi yaşayacağım diye kara kara düşünüyorum..
İşte toplum baskısı diye buna diyoruz :işsiz: :işsiz: :işsiz: Hayatımda hiç kimseye (özellikle yeni tanıştığım bi insana) evli misin diye sormadım.

Toplumumuzun geri kalmışlığının en büyük işaretlerinden biri illaki herkes evli olacak , herkes çocuk sahibi olacak vs..vs..

Lütfen kendinizi kimseler için mecbur hissetmeyin..

Eğer ki bir şeylere karar verirseniz de sevdiğiniz, hissettiğiniz insanla, Adam gibi adamla olsun..

Yok artık yahu ne utanması ! Neden bu kadar özgüvensizsiniz , birazcık kendinizi sevin . Etraftaki hadsiz insanları umursamayın , gereken cevapları verin . Evlilik önüne ilk gelenle olmaz ki . Gerçekten anlaşılıp sevilen , güvenilen kişiyle olur .

34 üm de evlendim . O zamana kadar böyle zırvalayanlara ya gülüp geçtim , ya evlenmeyi düşünmüyorum dedim ya da gayet sert tepkimi verdim . Eşimi bulamasaydım da evlenmezdim .

Bazen karşınıza doğru insan geç çıkar , bazen ikinci denemede çıkar , bazen de hiç çıkmaz . Elalemin laflarına bakarsanız yanlış ilişkiler yaşarsınız .

2021 yılında neden hala evlilik “erişkin olmanın” ya da “yaşamanın” bir basamağı olarak görülüyor anlamıyorum. Bakın hayatınızın tamamını geçirebileceğinizi düşünecek kadar sevdiğiniz ve güvendiğiniz bir insanla evlenmek güzel bir şey olsa gerek fakat evlenmemek de kötü bir şey değil. Evet toplum bu gerçekleri anlamaktan hala çok uzak fakat hayatınızla alakalı bu kadar kişisel bir yorum yapacak kadar hadsizleşen insanların karşısında utanıp ezilmenizin toplumun değil sizin zihniyetinizle ilgisi var. Evlenmediyseniz karşınıza düzgün bir kişi çıkmamıştır ya da bir kere geldiğiniz bu hayatı yalnızca kendinizle paylaşmak istemişsinizdir kime ne? Kimseyi ilgilendirmez. Kendinizi üzmeyin her zaman hayırlısını dileyin Rabbim gönlünüze göre versin

Size bir daha sorulduğunda zira cevremde evli ve mutlu kimseyi tanımıyorum o yüzden bekar kalmayı tercih ettim diye cevap verin.Cunku evlilerin de çok büyük çoğunluğu mutlu değil.Bunlari kafaya takacaginiza gezin tozun hayatin tadını çıkarın.Zaten evlenince bir de çocuk doğurunca yapamayacaksınız.

Erken sayılacak bir yaşta evlendim.1 yıl sonra çocuğum oldu. Yeni tanıştığımız bir abla kaç yaşında evlendiğmi sordu .Söyleyince oooo ben o yaştayken 2 çocuğum vardı dedi.Kıssadan hisse insanların herzaman söyleyecek bir sözü var. Hayat kısa patavatsız insanlar can sıkmaya değmez.Evlilik başarı değil kesinlikle.Asıl doğru insan çıkana kadar ölçüp biçmek adayları değerlendirmek baskıya karşı koyup içinize sinen evlilik taşıyacak sorumluluk sahibi biriyle evlenmek evlilik konusunda başarı sayılabilir.E yanılma payı da yok değil bunda.Evlenmek kolay ama doğru evlilik yapmak kolay5 değil.Karşına çıkmıyorsa bekarlık zorunlu evlilikten daha güzel.Eşim bana göre doğru insan tekrar dünyaya gelsem yine onunla evlenirdim.Tam evlilik adamı.Ama onunla bile takışıyoruz arada.Yanlış bir evlilik yapsam nasıl yapardım düşünemiyorum.40 yaşına yakın bir tanıdığım evlendi yeni.Beklediğime değdi diyor aşırı mutlu.Evlenmek istediği kişiyi fiziken tarif ederdi yok artik bu kadar beklenti içinde olma derdik.Ben güzel değilim ama eşimin böyle olmasını istiyorum derdi.Tarif ettiği kişinin nerdeyse aynısı ile evlendi.Eşi çok beyefendi birine benziyor zaten ve çok mutlu.Allah herkesin kalbine göre versin.

Yok artık yahu ne utanması ! Neden bu kadar özgüvensizsiniz , birazcık kendinizi sevin . Etraftaki hadsiz insanları umursamayın , gereken cevapları verin . Evlilik önüne ilk gelenle olmaz ki . Gerçekten anlaşılıp sevilen , güvenilen kişiyle olur .

34 üm de evlendim . O zamana kadar böyle zırvalayanlara ya gülüp geçtim , ya evlenmeyi düşünmüyorum dedim ya da gayet sert tepkimi verdim . Eşimi bulamasaydım da evlenmezdim .

Bazen karşınıza doğru insan geç çıkar , bazen ikinci denemede çıkar , bazen de hiç çıkmaz . Elalemin laflarına bakarsanız yanlış ilişkiler yaşarsınız .
Burada bile evlenememekle ilgili konu açanlara baskı mevcut. Çevreni değiştir, sosyalleş, arkadaşın akraban yok mu, ortamlara git çık gibi tavsiyeler veriliyor. Öyle de bulabilirsin bulamaya da bilirsin. Bende 33 te evlendim öncesinde deli gibi bir aktif hayatım vardı klüpler geziler şu bu. 5-6 yıl önce tanıdığım bir adamla evlendim. Bekar zamanlarının tadını çıkar gez toz flört et diyince kabahatli oluyorum. Elbet birgün istersen olur kimse bekar kalmaz gözünü kapatır önüne ilk gelenle evleneceğim der evlenirsin. Evliliğinde kendine göre zorlukları kolaylıkları var bunuda göze alacaksın.

Bir de onun hayatınızda biri varsa "ee kaç yıl oldu, ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun, artık evlen yaşın geldi" versiyonu var. Yani ne olursa olsun herkes her şey hakkında bir fikir beyan etme derdinde. 33 geç bir yaş da değil artık. Hem bu sizin kararınız, sizin hayatınız, yaşayacak olan sizsiniz.

Öyle olsa ben erkek ırkından nefret ederdim. Gözümü açtığım, 15 senemi paylaştığım eşim tarafından ihanetle terk edildim. Ama benim hep inancım vardı. Ben iyiysem mutlaka bu dünyada en az ben kadar iyi erkekler de vardır dedim. Boşandıktan sonra 1 sene depresyondayım. Daha sonra yavaş yavaş hayata dönmeye başladım ve çabaladım. Yeniden birine kendimi açmayı, güvenmeyi denedim. Yine başarısız beraberliklerim de oldu ama hiç pes etmedim. "Bu hayatın bana mutluluk borcu var" dedim. En sonunda bana değer veren bir erkekle yeniden başladım. Tabii ki bu evliliğimde toz pembe değil ama kendime hayat arkadaşı buldum. Hayatımda yaşamadığım duygular yaşıyorum. İçimde minik bir bebek büyüyor.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemem. Evlilik, Çocuk başarı değildir. Bazı kadınlar özgür olmak ister. Kariyerine odaklanır. Onla mutlu olabilen kendi seçimidir. Benim hayattan beklentim şu an yaşadığımdı. Allah herkesin kalbine göre versin.
Bende pes etmıorum ama basarısızlıklar oluyor .Insan tukenıyor .Hal kalmıyor

Burada bile evlenememekle ilgili konu açanlara baskı mevcut. Çevreni değiştir, sosyalleş, arkadaşın akraban yok mu, ortamlara git çık gibi tavsiyeler veriliyor. Öyle de bulabilirsin bulamaya da bilirsin. Bende 33 te evlendim öncesinde deli gibi bir aktif hayatım vardı klüpler geziler şu bu. 5-6 yıl önce tanıdığım bir adamla evlendim. Bekar zamanlarının tadını çıkar gez toz flört et diyince kabahatli oluyorum. Elbet birgün istersen olur kimse bekar kalmaz gözünü kapatır önüne ilk gelenle evleneceğim der evlenirsin. Evliliğinde kendine göre zorlukları kolaylıkları var bunuda göze alacaksın.
Evlenmek isteyen ya da anne olmak istedigini ama kimseyi bulamadigini bu yuzden evlenmek istedigi halde evlenemeyen birine yaşı da 35 yukarısıysa amann ne evleneceksin gez toz denilince abes kalıyor. O yüzden elestirilmissindir. Demek ki yeterince gezmiş bekarligin tadini da cikartmistir ki artık evlenmek istiyor.
Evlenmek isteyen birine gez toz demektense çevreni değiştir, sosyal ortama gir demek daha mantıkli.

Evlenmek isteyen ya da anne olmak istedigini ama kimseyi bulamadigini bu yuzden evlenmek istedigi halde evlenemeyen birine yaşı da 35 yukarısıysa amann ne evleneceksin gez toz denilince abes kalıyor. O yüzden elestirilmissindir. Demek ki yeterince gezmiş bekarligin tadini da cikartmistir ki artık evlenmek istiyor.
Evlenmek isteyen birine gez toz demektense çevreni değiştir, sosyal ortama gir demek daha mantıkli.
Hayır evlenmek isteyen deneyip deneyip olmayan ama anne olmak istediğinden filan bahsetmeyen birine tadını çıkar dedim yanlış yorumlamayın lütfen. Şöyle söyleyeceğim; peki o zaman 35 yaş üstü bir insan gezip tozmuş tadını çıkarmışsa belli bir sosyal ortam ve çevrede edinmiş olması gerekir değil mi. Eee öyle de olmuyorsa nasip kısmet demek daha mantıklı. Size iyi forumlar.

Son düzenleme:
Back
X