Bekar olmaktan utanıyorum

Ablacığım her şeyin hayırlısı. Evleneyim dersin evlenirsin. Kötü bir evlilik olur bütün erkeklerden tiksinirsin. Çevremde bunun örneklerini çok görüyorum. Y a ayrılıyorlar ya da o evliliği devam ettirmek zorunda kalıyorlar. O psikolojik baskı yapanlar belki de sizin yerinizde olamadıkları için kıskanıyorlardır. Nerden biliyoruz :)

Bu tür konuları görünce aklıma istemsizce "Kocan Kadar Konuş" filmi geliyor toplum özellikle kadına karşı bu konuda tahammülsüz kulaklarınızı tıkayın. Bekarlık bulaşıcı bir hastalık değil sizi eksiltmez, başkalarının gözünde kendinizi nasıl görmek istiyorsanız öyle olun. Vakit buldukça klüp, dernek, kurs...vs etkinliklere katılın. Yeni yerler görün, yeni tadlar deneyin, yeni arkadaşlar edinin... Daha çok gülün, şimdinin tadını çıkarın.

Çevrenizi mi değiştirseniz acaba, zira bekarlık dönemimde çevremde hiç "Aaa evlenmedin mi geç kalmışsın" diyen birileri olmadı. Bu utanç duygusunu aşabilmeniz ile ilgili psikolojik destek almanızı da tavsiye edebilirim.

Merhaba hanımlar kimi sevse hevesi kusrağında bırakılmış, psikolojik şiddet görmüş, maddi manevi sömürülmüş, cinsel obje olarak görülmüş, kendisine bu şekilde yaklaşılmasına izin vermediği için de terk edilmiş, aşktan yana yüzü gülmemiş bu sebeplerden ötürü de bir türlü evlenememiş biriyim..

Bugün bir işe başladım herkes tanışırken konu yaşa geldi sordular 33 dedim herzaman karşıma çıkan insanlar gibi onlarda hiç göstermiyorsun şoku yaşadılar (minyon tipliyim 25 falan görünüyorum) peşinden gelen "-evli misin?" sorusu hayır dediğimde "-geç kalmışsın" lafı..

Nezaman bir işe veya ortama girsem bu sorularla muatap oluyorum. Buyüzden insan içine çıkmakta istemiyorum. Kendimi bir kusur işlemiş gibi hissediyorum. Bekar olmaktan utanıyorum. Her daim buyüzden başım önde. Normal insanlar evlenip doğuruyor sanırım zira girdiğim her ortamda bu yaşta bekar bir tek kendimi görüyorum.

Herkes eşlerinden, çocuklarından bahsederken ben telefonumla oynuyorum kendimi uzaylı gibi hissediyorum. "-Benim bu dünyada ne işim?" var diye sorguluyorum. Şimdi diyeceksiniz tüm bunlar hayatında bir erkek olmadığı için mi elbette hayır tüm bunlar neden numune gibi girdiğim her ortamda tek bekar olarak benim sivrildiğim ve bu bana bir sorunmuş hissettirildiği için..

Açıkçası içimde öyle evlenme hevesi falan da yok ama toplum baskısı ve ebeveynlerin kaybından sonra bu hayatın yükünü tek başıma nasıl omuzlayacağım kaygısı bana bunu düşündürüyor.. Bu hayat böyle tutunacak kimse olmadan geçer mi ve bir ömür bu evlimisin sorusunu yanıtlarken yaşadığım ezikliğimi yaşayacağım diye kara kara düşünüyorum..
Merhabalar,

33 değilim ama 30 lu yaşlara yakınım artık. Evlenmeyi bir başarı olarak görmüyorum açıkcası.
Bakış açınızı değiştirmeyi öneririm. Sevdiğim hatta çok sevdiğim bir adam olmasına rağmen bazen acaba diyorum kendi içimden.
Sorumluluğunuz yok, kendinizden daha emin olacağınız bir yaştasınız, hata payınız bence daha az, özgürsünüz bunların tadını çıkarın derim.
Ayrıca kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Size geç kalmışsın diyenlere de istediğim gibi harcamak, özgürlük çok tatlı geliyor diyin susacaklardır elbet.
Arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla ev çocuk o psikoloji o kadar kolay değil. O evlilere sorsanız başa dönseniz evlenir misin diye hayır diyeceklerdir. Tadını çıkarın sadece..

25 yaşındayım bekarım evlenmeyi de düşünmüyorum bana da demeye başladılar ama inanın hiç umursamıyorum umursamayacağım da, insanlar her zaman diyecek birşey bulur milletin lafına göre hareket edersek mutsuz bir hayat süreriz. Günümüz evlilikleri de malum kimse kimseyi çekemiyor bir süre sonra. Ayrıca çevremde bekar çok, boşanan daha çok. Boşanmayan da boşanmaya çalışıyor. Demem o ki hayatınızı kendiniz için yaşayın başkasının lafına göre değil.

Back
X