Bekara ev vermeyen malsahipleri

Aynen katılıyorum 👍

Allah onları öylelerini kahretsin zaten!
Bizim de ağustosta düğünümüz var, artık evdeki son badana-tadilat vs. işleri halletmeye çalışıyoruz, dün de izin günümüz olduğu için evdeydik.
Hava da sıcak,henüz klimamız yok, dedik iftarımızı balkonda küçük masamızda yapalım, ter bastı.
Allahım karşı daire & karşı apartmanda ne kadar insan varsa diktiler gözlerini üstümüze, ya yemin ediyorum bi de dik dik bakıyolar.
Nişanlımla bakıyoruz suratlarına bilerek bişey mi dicekler acaba diye hala hissiz hissiz bakış atmaya devam ediyolar.
Bende ne var da inceliyosunuz bakıyosunuz 2 saattir yaa dedim, kadınlar sonra sırtını dönüp oturdular bizden yana.
Yani güzel arkadaşım, o evi verseler ayrı derttt, vermeseler ayrı dert.
Öyle zihniyette olanların da Allah cezasını versin zaten, başka bişey diyemiyorum.

bide bunun sadece bayana versiyonu var
gülerdir erkek arkadaşım için ev arıyoruz o kadar kötü evler o kadar pahalı ki..
sonra tam güzel bi yer buluyoruz fiyatıda çok uygun bi bakıyoruz sadece bayana..
bayan diye sesi solugu çıkmıcak mı evi tertemiz mi kullancak..
çoğu erkeğin bayandan daha iyi kiracı olduguna çok fazla şahit oldum uzun süre ev sahipliği yaptık..
ama ah şu önyargılar..

kiracı değilim, hiç kirada oturmadım, kirada evim de yok.

şimdi konu sahibi bekar olduğundan evin verilmediğini belirtmiş zaten. Anlamıştır yani, "hem ne biliyoruz ki evi bu yüzden vermediğini?" filan deyip te işi yumuşatmayalım. ülkemizde bekara ev verme durumu büyük bir kaostur.

evet adam evinde nikahsız yaşamayı kabul etmeyebilir, evinde zinayı istemeyebilir de ama konu sahibinin nişanlıyım demesinden "aaaa bu kesin nişanlısıyla evde sevişir" çıkarımı yapması haksızdır, günah alıyordur. e konu sahibine "sevişiyonuz mu?" diye de soramayacağına göre kılıf uydurmayalım adamın hareketine. ha ama adam yatakta basar ya da kapıya gelir inlemeleri duyar filan tamam. ertesi gün gelirsin, benim yaşantıma ters der, çıkartırsın ama böyle her nişanlıya potansiyel sevişengiller diye bakarsan ıııh olmaz o iş.

bu konu benim konum.öğrencilik yıllarımda o kadar çektim ki emlakçılardan ve ev sahiplerinden.şimdi öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.eğer sen evini ya da evlerini kiraya verip buradan gelir elde ediyorsan bu artık bir iş koludur ve devletin düzenlemesine açıktır her meslek/işkolunda olduğu gibi.

genelde arkadaşlar size ne,istediğine verir evi demişler.o zaman şöyle bir analoji kurayım.bir taksici sizi herhangi bir sebepten dolayı arabasına almadığında adamın arabası saygı duymak lazım mı diyorsunuz yoksa beyazmasaya şikayet mi ediyorsunuz.herhalde şikayet ediyorsunuz ki sadece istanbulda yolcu beğenmeyen taksilere 650.000 tl ceza kesilmiş.işte link
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/yolcu-begenmeyen-taksilere-650-bin-lira-ceza-kesildi/haber-318524

bir doktora gittiğinizi ve sizin giyinişinizi,medeni durumunuzu beğenmediği için size bakmayı reddettiğini düşünün.nolur sizce?adam bakmak istemedi ve haklı yani mi dersiniz yoksa şikayet mi edersiniz?sizlere soruyorum o adam gazetelere çarşaf çarşaf manşet olmaz mı?lisansını kaybetme tehlikesi yaşamaz mı?

nişanlısın,bekarsın sana daha en baştan ev yok demek ayrımcı bir eylemdir,nefret söylemdir.işin başka boyutları da var.başta söylediğim gibi ben çok çektim öğrenciyken emlakçılardan ve ev sahiplerinden.tutup gideceksin daireyi 600 liraya haaa siz öğrenci misiniz? size 800 e olur der.bir de 2 kişisiniz bölüşürsünüz 400e gelir işte der pişkin pişkin sırıtarak.bir esnaf etiketlerle oynasa,farklı etiket uygulasa baışna ne gelir bir düşünün.özellikle öğrenci yoğun şehirlerde herkes aman 1+1 evlere(aslında kümeslere) temelden girsem de ne güzel öğrenciye 500 liraya kira verebilsem derdinde.

çok dolmuşum kusura bakmayın ama kira işine kökten bir düzenleme şart

Herhalde bana atfen yazıldı ikinci cümleniz. Meseleyi yumuşatmak gibi bir niyetim yok. Bakın "Adam nişanlı çiftler evde uygunsuz şeyler yapacak." diye ev vermiyor, bizde adama "Nereden biliyorsun yanlış bir şeyler yapacaklarını?" diyoruz.

Aynı mantıkla bende "Adam bu kıza evini vermiyor çünkü uygunsuz bir şeyler yapacaklarını düşünüyor." düşüncesine karşılık olarak "Nereden biliyorsunuz adamın bu düşüncede olduğunu?" diyorum.

Her ikisi de ön yargılı yaklaşımlar. İnsanları etiketlemek doğru mu?

Arkadaşlar istanbulda bekar â ev bulmak gayet kolay. İstediğiniz bir ev içinde tanıdık araya koyun derim ben öyle yaptım. Gerçekten zor bekar olupta kiracı olmak yüksek fiyatlar istiyorlar 5 para etmez evlere yada oturulamayacak evleri vermek istiyorlar bekarlara. Sen hangi semtte ev arıyorsun. Belki yardımcı olabilirim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya bende şaşırdım açıkçası. Ben bekarken Konya gibi tutucu bir memlekette ilk denememde çok güzel bir ev tuttum. En ufak bir sorun yaşamadım.

daha güzel ifade edilemezdi.

Kusura bakmayın da verdiğiniz doktor örneği çok komik geldi. Bu mesele ile aynı mı sizce? Evi kiraya vermek bir iş kolu değil, bir tercih meselesine girer. Doktorluk bununla aynı kefede değildir. Ev sahibi kafasına göre istediği gibi birisi olduğu zaman kiraya verir evini, olmazsa boş tutar ve kimse neden bu evi boş tutuyorsun deme lüksüne sahip değildir. Hizmet sektöründe çalışan bir doktor için aynı şey tabii ki de söylenemez.

Şu güzel düşüncelerini somut örneklemelerle şu konuya yazan parmaklarına sağlık canım benim.
Her harfine tek tek sonsuz kez katılıyorum

bumudur budur.

Kısa ve öz... Aynen katılıyorum...

Medeniyet = Hukuk üstünlüğü

Kanun ne derse o arkadaşlar. Yırtınmaya gerek yok...

Katılımıyorum, birbiriyle alakasız konular, birde zorlamaya gerek yok. Özel mülkiyet sonuçta.

Son düzenleme:

Aynı sorun şu an benim başımda var. Bi sene evde oturdum ev eşyalıydı. Yazın o kullanacaktı. Adamı mayısta aradım dedim bak abi başka planın varsa söyle yok hocam devam ederiz dedi. Normalde cuma çıkmam gerekirken ben 3gün rapor aldım erken çıktım müdürümle kötü oldum perşembe çıktım yola. Cuma aradı evden çık diyo bana. Boya parası vercekmişim 8ay oturduğum eve. Neymiş boyalarını batırmışım. Tek başıma ne yapabilirm duvarlara. Şimdi gidip ev ayarlıcam. Madem öyle niyetin var bana ben dönmeden söyle de ben ayarlayım evimi tekrar 15saat yol çekmeyim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İyi yine size bekarsınız diye ev vermemişler. Biz bu ayın başı ev bakıyoduk bi ev begendim baya geniş işime yakın fiyatıda o eve göre gayet iyidi hemde istediğim sitedeydi. Annem ben ve teyzem üçümüz oturcaktık. Adam memur değiliz diye evi vermedi bize :) bu devirde memura ev vermem diye bişey mi kaldı yahu :) evde çalışan 3 kişi var senin bi dandik kiranımı ödeyemiycez

Ya bende şaşırdım açıkçası. Ben bekarken Konya gibi tutucu bir memlekette ilk denememde çok güzel bir ev tuttum. En ufak bir sorun yaşamadım.

Bende Kütahya' da okudum, oranın da halkı bir hayli tutucudur, askeri ve öğrenciyi sevmezmişler, ki geçim kaynağını asker ve öğrenciden sağlıyorlarmış. Ev tutan çok arkadaşım vardı, kız erkek karışık yemekler, okey partileri vs. bir site de kalmıştım 5 ay, karşı dairemizde 4-5 tane erkek kalıyordu, diğer apartman sakinleri aileler.

Yani kimse kız getirir, kızsa erkek getiri diye düşünmüyordu zannımca, bence sebebi ne kadar tutucu da olsa öğrencilerin yoğunlukta olmasından kaynaklı bir durum, şimdi büyük şehrin, normal bir ilçesinde bekarım, nişanlıyım diye evi bu yüzden tutamıyorsun, çünkü yaşayanlar hep aileler, ha doğru birşey mi yapılan? Asla değil, kimsenin medeni hali kimseyi ilgilendirmez. Zaten bu Türk Toplumunda var, belki de gelen akrabam, ev sahibi bilemeyeceğinden onu da mı almayacak eve ya da kimliğini göster Soyadınızı göreceğim mi diyecek?

Son düzenleme:
Ben de geçen sene şimdiki eve bakmaya geldiğimde "işe uzak" demiştim ama ailem aile apartmanı diye sıcak baktılar ve taşındım. eve bir çivi dahi çakmış insan değilim üstelik benden önceki kiracıların bıraktıkları pislikleri temizlemişimdir. Ama yaranılmaz bu ev sahiplerine, bir de gelip giderken gözetlenmek de cabası (nereye gittin nereden geliyorsun vs sorular - yaaa sana ne)
Geçenlerde işe daha yakın bir ev gördüm boş zemin kat hoş görünüyor - pencerede "aileye verilir" yazıyor ben bekarım yaaa uygun düşmez tövbe tövbe

Bizim buralarda orta halli bir daire 110 000 civarı...

Onca sene çalış, ömrün törpülensin bir mülk sahibi ol, sonrada malının üzerinde tasarruf etme hakkın olmasın.

Adalete bak ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…