- 8 Haziran 2014
- 830
- 326
- 73
- 34
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Birde şu var adamın gerçekten ne sebeple evini vermediğini bilemeyiz ki.
Evi tutmak isteyen kişinin geliri düzenli mi? Nişanlı diyoruz, belkide geçici bir süre için tutacak bu evi ve mal sahibinin düzenli bir gelire ihtiyacı var.
Mesela bazı ev sahipleri kira gelirini bir yere bağlıyor. Adamın ödemesi kira gelirine bağlı oluyor. Riske girmek istemiyor haliyle.
Gerçekten ön yargılı olmamak lazım. Kız nişanlı, adam yobaz, o yüzden evini vermiyor şeklinde bir düşünce çokta adil değil bence.
kiracı değilim, hiç kirada oturmadım, kirada evim de yok.
şimdi konu sahibi bekar olduğundan evin verilmediğini belirtmiş zaten. Anlamıştır yani, "hem ne biliyoruz ki evi bu yüzden vermediğini?" filan deyip te işi yumuşatmayalım. ülkemizde bekara ev verme durumu büyük bir kaostur.
evet adam evinde nikahsız yaşamayı kabul etmeyebilir, evinde zinayı istemeyebilir de ama konu sahibinin nişanlıyım demesinden "aaaa bu kesin nişanlısıyla evde sevişir" çıkarımı yapması haksızdır, günah alıyordur. e konu sahibine "sevişiyonuz mu?" diye de soramayacağına göre kılıf uydurmayalım adamın hareketine. ha ama adam yatakta basar ya da kapıya gelir inlemeleri duyar filan tamam. ertesi gün gelirsin, benim yaşantıma ters der, çıkartırsın ama böyle her nişanlıya potansiyel sevişengiller diye bakarsan ıııh olmaz o iş.
Arkadaşlar istanbulda bekar â ev bulmak gayet kolay. İstediğiniz bir ev içinde tanıdık araya koyun derim ben öyle yaptım. Gerçekten zor bekar olupta kiracı olmak yüksek fiyatlar istiyorlar 5 para etmez evlere yada oturulamayacak evleri vermek istiyorlar bekarlara. Sen hangi semtte ev arıyorsun. Belki yardımcı olabilirim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bu konu benim konum.öğrencilik yıllarımda o kadar çektim ki emlakçılardan ve ev sahiplerinden.şimdi öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.eğer sen evini ya da evlerini kiraya verip buradan gelir elde ediyorsan bu artık bir iş koludur ve devletin düzenlemesine açıktır her meslek/işkolunda olduğu gibi.
genelde arkadaşlar size ne,istediğine verir evi demişler.o zaman şöyle bir analoji kurayım.bir taksici sizi herhangi bir sebepten dolayı arabasına almadığında adamın arabası saygı duymak lazım mı diyorsunuz yoksa beyazmasaya şikayet mi ediyorsunuz.herhalde şikayet ediyorsunuz ki sadece istanbulda yolcu beğenmeyen taksilere 650.000 tl ceza kesilmiş.işte link
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/yolcu-begenmeyen-taksilere-650-bin-lira-ceza-kesildi/haber-318524
bir doktora gittiğinizi ve sizin giyinişinizi,medeni durumunuzu beğenmediği için size bakmayı reddettiğini düşünün.nolur sizce?adam bakmak istemedi ve haklı yani mi dersiniz yoksa şikayet mi edersiniz?sizlere soruyorum o adam gazetelere çarşaf çarşaf manşet olmaz mı?lisansını kaybetme tehlikesi yaşamaz mı?
nişanlısın,bekarsın sana daha en baştan ev yok demek ayrımcı bir eylemdir,nefret söylemdir.işin başka boyutları da var.başta söylediğim gibi ben çok çektim öğrenciyken emlakçılardan ve ev sahiplerinden.tutup gideceksin daireyi 600 liraya haaa siz öğrenci misiniz? size 800 e olur der.bir de 2 kişisiniz bölüşürsünüz 400e gelir işte der pişkin pişkin sırıtarak.bir esnaf etiketlerle oynasa,farklı etiket uygulasa baışna ne gelir bir düşünün.özellikle öğrenci yoğun şehirlerde herkes aman 1+1 evlere(aslında kümeslere) temelden girsem de ne güzel öğrenciye 500 liraya kira verebilsem derdinde.
çok dolmuşum kusura bakmayın ama kira işine kökten bir düzenleme şart
Kusura bakmayın da verdiğiniz doktor örneği çok komik geldi. Bu mesele ile aynı mı sizce? Evi kiraya vermek bir iş kolu değil, bir tercih meselesine girer. Doktorluk bununla aynı kefede değildir. Ev sahibi kafasına göre istediği gibi birisi olduğu zaman kiraya verir evini, olmazsa boş tutar ve kimse neden bu evi boş tutuyorsun deme lüksüne sahip değildir. Hizmet sektöründe çalışan bir doktor için aynı şey tabii ki de söylenemez.bu konu benim konum.öğrencilik yıllarımda o kadar çektim ki emlakçılardan ve ev sahiplerinden.şimdi öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.eğer sen evini ya da evlerini kiraya verip buradan gelir elde ediyorsan bu artık bir iş koludur ve devletin düzenlemesine açıktır her meslek/işkolunda olduğu gibi.
genelde arkadaşlar size ne,istediğine verir evi demişler.o zaman şöyle bir analoji kurayım.bir taksici sizi herhangi bir sebepten dolayı arabasına almadığında adamın arabası saygı duymak lazım mı diyorsunuz yoksa beyazmasaya şikayet mi ediyorsunuz.herhalde şikayet ediyorsunuz ki sadece istanbulda yolcu beğenmeyen taksilere 650.000 tl ceza kesilmiş.işte link
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/yolcu-begenmeyen-taksilere-650-bin-lira-ceza-kesildi/haber-318524
bir doktora gittiğinizi ve sizin giyinişinizi,medeni durumunuzu beğenmediği için size bakmayı reddettiğini düşünün.nolur sizce?adam bakmak istemedi ve haklı yani mi dersiniz yoksa şikayet mi edersiniz?sizlere soruyorum o adam gazetelere çarşaf çarşaf manşet olmaz mı?lisansını kaybetme tehlikesi yaşamaz mı?
nişanlısın,bekarsın sana daha en baştan ev yok demek ayrımcı bir eylemdir,nefret söylemdir.işin başka boyutları da var.başta söylediğim gibi ben çok çektim öğrenciyken emlakçılardan ve ev sahiplerinden.tutup gideceksin daireyi 600 liraya haaa siz öğrenci misiniz? size 800 e olur der.bir de 2 kişisiniz bölüşürsünüz 400e gelir işte der pişkin pişkin sırıtarak.bir esnaf etiketlerle oynasa,farklı etiket uygulasa baışna ne gelir bir düşünün.özellikle öğrenci yoğun şehirlerde herkes aman 1+1 evlere(aslında kümeslere) temelden girsem de ne güzel öğrenciye 500 liraya kira verebilsem derdinde.
bu konu benim konum.öğrencilik yıllarımda o kadar çektim ki emlakçılardan ve ev sahiplerinden.şimdi öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.eğer sen evini ya da evlerini kiraya verip buradan gelir elde ediyorsan bu artık bir iş koludur ve devletin düzenlemesine açıktır her meslek/işkolunda olduğu gibi.
Kusura bakmayın da verdiğiniz doktor örneği çok komik geldi. Bu mesele ile aynı mı sizce? Evi kiraya vermek bir iş kolu değil, bir tercih meselesine girer. Doktorluk bununla aynı kefede değildir. Ev sahibi kafasına göre istediği gibi birisi olduğu zaman kiraya verir evini, olmazsa boş tutar ve kimse neden bu evi boş tutuyorsun deme lüksüne sahip değildir. Hizmet sektöründe çalışan bir doktor için aynı şey tabii ki de söylenemez.
bu konu benim konum.öğrencilik yıllarımda o kadar çektim ki emlakçılardan ve ev sahiplerinden.şimdi öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım.eğer sen evini ya da evlerini kiraya verip buradan gelir elde ediyorsan bu artık bir iş koludur ve devletin düzenlemesine açıktır her meslek/işkolunda olduğu gibi. (Bu konuda ne tür bir düzenleme var? Kanun evini her gelene vermek zorundasın diyor mu?)
genelde arkadaşlar size ne,istediğine verir evi demişler. (Bunu biz demiyoruz, kanunlar diyor). o zaman şöyle bir analoji kurayım.bir taksici sizi herhangi bir sebepten dolayı arabasına almadığında adamın arabası saygı duymak lazım mı diyorsunuz yoksa beyazmasaya şikayet mi ediyorsunuz.herhalde şikayet ediyorsunuz ki sadece istanbulda yolcu beğenmeyen taksilere 650.000 tl ceza kesilmiş.işte link
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/yolcu-begenmeyen-taksilere-650-bin-lira-ceza-kesildi/haber-318524 (Peki evini istemediği bir kişiye vermediği için ceza ödeyen var mı?)
bir doktora gittiğinizi ve sizin giyinişinizi,medeni durumunuzu beğenmediği için size bakmayı reddettiğini düşünün.nolur sizce?adam bakmak istemedi ve haklı yani mi dersiniz yoksa şikayet mi edersiniz? (Haklıdır demeyiz, söz konusu doktor devlet adına devletten aldığı maaşla çalışıyor. O maaş bizim vergilerimizle ödeniyor. Özel muayenehanesi olan doktorlar parayı basmayana bakmıyorlar. Siz ben şu doktorun muayenehanesine gittim bana bakmadı diye şikayet edebilirmisiniz?) sizlere soruyorum o adam gazetelere çarşaf çarşaf manşet olmaz mı?lisansını kaybetme tehlikesi yaşamaz mı?(Devletteki yaşar çünkü parasını halk ödüyor, özeldeki yaşamaz).
Bir gün çok pis içimi dökücem, klimanjaro gibi patlicam bi tanesine ama kime denk gelecek ben de bilmiyorum.
Bu korkulan bekar kavramı hani nedir, adamın teki gelir öğrencidir veya tek yaşayan bi adamdır, eve gece yarılarında içkili gelir, karı kız atar, rahatsız edici davranış sergiler evi hor kullanır filan. O zaman eyvallah tamam haklılar. Benim de başıma geldi çünkü yan dairede öyle bi serseri otururken. Çok rahatsız oluyoduk. Tamam.
Ama ben, işinde gücünde yetişkin derli toplu insanım, konuşmam düzgün, belli ki saygılıyım filan. Emlakçı dediğin insan sarrafı, anlar hemen iki kelimemden ne olduğunu. Bana niye vermiyonuz be kardeşim? Ben napabilirim sizin eve? Duvara çivi çakmayayım diye tabloları silikonla yapıştıran insanım. Aman parke kalkar bişi olur diye sadece en pahalı ahşap temizleyicilerle silen insanım. Kirayı aksatmam apartmanla gönüllü ilgilenirim. Sessiz sakin yaşar komşularla iyi geçinirim.
Ama kilit soru şu.
-Evli misiniz aile mi kalacak?
- Yok efendim nişanlıyım.
Bitti konuşma. Çünkü niye, ben ne kadar iyi bi kiracı olursam olayım, nişanlıyım ben. Ya nişanlım gelir bende kalırsa. Tekim neticede.
-Haa yok malesef malsahibi bekara vermiyo kusura bakmayın.
Olduk mu sana gene bekar? Ha nişanlım gelir, bundan sana ne kısmına hiç girmiyotum. Sana ne anasını satayım sa na ne? Gelip kalırsa parkeni mi çiziktiricez, saten boyana küf mü enjekte edicez, napıcaz? Nedir kardeşim derdin açık açık söylesene? Ama yok, söyleyemez. Onun derdi evi mevi değil çünkü, o söyleyemediği cümle var ya o cümle.
"ya içerde sevişirseniz naparız biz?"
Neyse.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bir gün çok pis içimi dökücem, klimanjaro gibi patlicam bi tanesine ama kime denk gelecek ben de bilmiyorum.
Bu korkulan bekar kavramı hani nedir, adamın teki gelir öğrencidir veya tek yaşayan bi adamdır, eve gece yarılarında içkili gelir, karı kız atar, rahatsız edici davranış sergiler evi hor kullanır filan. O zaman eyvallah tamam haklılar. Benim de başıma geldi çünkü yan dairede öyle bi serseri otururken. Çok rahatsız oluyoduk. Tamam.
Ama ben, işinde gücünde yetişkin derli toplu insanım, konuşmam düzgün, belli ki saygılıyım filan. Emlakçı dediğin insan sarrafı, anlar hemen iki kelimemden ne olduğunu. Bana niye vermiyonuz be kardeşim? Ben napabilirim sizin eve? Duvara çivi çakmayayım diye tabloları silikonla yapıştıran insanım. Aman parke kalkar bişi olur diye sadece en pahalı ahşap temizleyicilerle silen insanım. Kirayı aksatmam apartmanla gönüllü ilgilenirim. Sessiz sakin yaşar komşularla iyi geçinirim.
Ama kilit soru şu.
-Evli misiniz aile mi kalacak?
- Yok efendim nişanlıyım.
Bitti konuşma. Çünkü niye, ben ne kadar iyi bi kiracı olursam olayım, nişanlıyım ben. Ya nişanlım gelir bende kalırsa. Tekim neticede.
-Haa yok malesef malsahibi bekara vermiyo kusura bakmayın.
Olduk mu sana gene bekar? Ha nişanlım gelir, bundan sana ne kısmına hiç girmiyotum. Sana ne anasını satayım sa na ne? Gelip kalırsa parkeni mi çiziktiricez, saten boyana küf mü enjekte edicez, napıcaz? Nedir kardeşim derdin açık açık söylesene? Ama yok, söyleyemez. Onun derdi evi mevi değil çünkü, o söyleyemediği cümle var ya o cümle.
"ya içerde sevişirseniz naparız biz?"
Neyse.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ya bende şaşırdım açıkçası. Ben bekarken Konya gibi tutucu bir memlekette ilk denememde çok güzel bir ev tuttum. En ufak bir sorun yaşamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?