Bence kadinlarda hesap sormali...Şahsen ben esime sormustum sen bakire istiosan bende seni bakir istiorm.sen hakediosan bende hakediorm.sen benim zarimdan bunu anlayabilirsin ama ben anlayamam.Cevap bekliorm egerki deilsen bende adimimi ona gore atıcam demistim.Vay anasıni tam 18 yasinda bu cumleyi kurmustum☺dusunceye bak☺Kime göre??? Bazı konulardaki mesajlarına baktım da tatlım, sanırım senin zihniyetine göre!!!
Erkeklerin zarı yok, bu yüzden çok rahatlar, ama kadınlarda var, erkekler öyle yüzsüz ki haksızlık olduğunu düşünmeden kadına bu konuda bir de hesap soruyorlar. Bu zihniyeti destekleyen bazı kadınlara göre de saçmalıyor oluyorum değil mi?
Tövbe etti mi acaba.etmiştir heralde
Bence kadinlarda hesap sormali...Şahsen ben esime sormustum sen bakire istiosan bende seni bakir istiorm.sen hakediosan bende hakediorm.sen benim zarimdan bunu anlayabilirsin ama ben anlayamam.Cevap bekliorm egerki deilsen bende adimimi ona gore atıcam demistim.Vay anasıni tam 18 yasinda bu cumleyi kurmustum☺dusunceye bak☺
Yalnız bu konuda adamın bakir olup olmaması konusunda bir bilgi yok. Fakat hakaretler havada uçuşuyor . Ben zaten sadece bu konu için demedim genel bi söylemMille
Sorun şu ki, karşısındaki zina yaptığı halde zina yapmamış arıyor. Kendisi de bakir olana kimse bir şey demiyor zaten.
Ayet açık ve net. Neyini soruyorsunuz ki? Her emire uyuyorsunuz da bi bu mu tezat geldi anlamadım. Tövbe ettiyse eşiniz, Allah da kabul ettiyse sorun yok. Haram kılınmış demiş sonuçta.Evlenmeden önce kimsenin eli elime değmedi.ama eşimin cinsel beraberlikleri olmuş.şimdi bu ayete göre eşimle evlenmemelimiydim.diğelim ki evlenmedim bakir bi erkeği nereden bulcam.hadi onlar bizi zardan anlıyor biz nasıl anlıycaz.yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum.
Esim ozman 20 yaşındaydı olmadı ben istemedm oyle ewlerede gitmem titizim dedi.Bende işte bu adamla olur dedimNe dedi peki
Böyle bi sey yazdım diye herkes beni fetvacı ilan etti. Herkesin baktığı açı farklıdır. Ben de konu sahibinin sevgilisinin bu açıdan baktığını varsayarak bir yorum yaptım. Din de hayatın gerçeği. Bazı ınsanlar onemser bazıları önemsemez. İnsanlar dini duygularla da ciddi kararlar alırlar. Bu açıdan da bakmak lazım hemen yasak yasak diye atlamak yerineTövbe etti mi acaba.etmiştir heralde
Sana olan sevgim bitmez nedir yahu? Sevseydi bu kadar arabeske bağlamazdı. Hele insanların laflarından korkması dikilen tüy oluyor. Millete ne sizin cinsel yaşamınızdan? Ne yaşadığınız alnınızda mı yazıyormuş?Bana aşık olduğunu söyleyen sevgilimle bu sebepten ayrıldık. Benim karakterimi huyumu suyumu bağlılığımı sadakatimi hiçe sayarak bir anda onun gözünde hiçe dönüştüm bu beni gerçekten çok üzdü. İnsanların laflarından korktuğu için ve en önemlisi beni bırakması adamlığından dolayıymış. Bütün ayrılık sebebi sadece bekaret. Giderken sana olan sevgim bitmez dedi.
Agzina eline saglik :)Bu diktirenleri ve diktirenlere destek veren ve teşvik edenleri cidden anlamıyorum. bir paradox mu yaşıyorsunuz nedir yani...
Arkadaşım siz bu bekarete önem veren kişilere daha doğrusu bu zihniyete karşısınız değil mi ? Evet. Ki en doğal hakkınızdır, tıpkı bakire isteyen kişilerin bakire isteme hakları olduğu gibi. Herkes tercihinde özgürdür.
Fakat hem bu zihniyete karşı çıkıp hemde o zihniyetle evlenmeye çalışmakda neyin nesi??? Bu derece ayıpladığınız insanı kocam diye kolunuza takıp gezdirmek için bunca yalana dolana girmek neden...
Tek bahanede "beni o mecbur etti" saçmalığı! yahu sen bu zihniyete karşısın karşı, kaldıki adam seni küçük görüyor ayıplıyor, sen ise onunla evlenmek ondan çocuk yapmak istiyorsun, bu ne çelişki??
Sorsan benim bedenim benim kararımlar, kahrolsun bu zihniyetler havada uçuşuyor, ama iş icraata gelince o zihniyetle evlenmek uğruna diktirmeye koş! Bu nasıl bir paradox anlamadım gitti.
Bu arada bakirelik zar meselesi değildir. Bakire insan hiçbir manada cinsellik yaşamamış kişiye denir.
Yaşayanda özgürdür. Yaşamayanda özgürdür.
Fakat isteyerek yaşayıp ve bu savunan bir kişinin bunu yaşadığı için kensisine kirli olarak bakan bir erkekle evlenmeye çalışması ve hatta bunu yapmak için dürüstlüğünden ödün vermesi cidden garip.
Cunku o tarz erkek bekareti gitmis bi kizi evlenilecek kiz olarak degil eglenilecekbi kiz olarak gorurBendd iliski yasamadigim zaman bu sekil diyordum soramaz edemez ama yasadiktan sonra insanin karsisina oyle asik olacagi insan cikiyor o dilim kapandi demek istedigim bu. Istemeyebilir olabilir bisey diyemem. Ama bunu evlenmek istiyorum seninle diyen benimle kafasinda bu bakire evleneyim diye kurarak mi asik oldu yabi??
Bunun ucu cok baska yerlere gider. Toplumun davranislarimiz uzerinde hak sahibi oldugunu iddia ederseniz bu muthis bir kisitlamaya yol acar. Sonunun siddete varmasi duygusal bir toplum olmamizdan kaynaklaniyor. Bunun cozumu de ozgurluklerin kisitlanmasi ya da aldatan insanlarin yaninda ucuncu kisilerin de sorumlu tutulmasi degil, bireyleri rasyonel dusunmeye tesviktir.Ucuncu kisileri ilgilendirmiyor ama bu olayi yasayanlar topluma karisanlar bizi de etkiliyor haberlere cikiyorlar sonu siddet insana zarar verme olarak geri donebiliyor.
Ben de feminist olarak butun kadinlarin hakkini savunuyorum, kim olursa olsun.Is yerlerinde sahip oldugu konumu iliskiyle sahip olan ve yukselen insanlar var ayni isi yapan ve daha az maas alanlar var konu disina saptim fakat ben gercek degerleri olup savasan insanlara uzulurum ve savunurum digerlerini degil.
Ben sizin kotu niyetli oldugunuzu dusunmuyorum ama kabul edelim ki kullandigimiz sozcukler bizim dusunce dunyamizin bir yansimasidir. Bu yuzden ben once dilde devrim olmasi gerektigini savunuyorum.Almaktan kastim o degildi iyi niyetli farkli anlamlar dusunuyorum siz de cimbizlayip aliyorsunuz cok kaba kotu tabir kullandigimi dusunmuyorum.
Kibir büyük günah ve buradaki bazı yorumlar kibre sokuyor beni, kendimi üstün görmeme sebep oluyor. Resmen nefis terbiyesi yaşıyorum burada :)) Allah affetsin daha çok yolum var demek bu konudaOff çıkayım bari konudan.
Ne sinir bozucu yorumlar var. O bana sorsun, ben sorayım, bakir misin, oranı mı ellettin?
Dahaaaa oooooo bi cacık olmaz bizden.
Evlenmeden önce yapılan altın pazarlığından ne farkı var bu konunun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?