BEKARET !!!

Yeni ve modern nüfus cüzdanlarımızda "din" ibaresi yoktur.

Zaten din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bir uygulama idi onun yazılması.

Benim İslam yazmıyor eski kimliğimde, yenisinde kimsede yazmayacak zaten.

O alanım boş.

+

Ülkelerin dini olmaz.

Bu ülke laik bir ülkedir.

Açıp okuyabilirsiniz anayasayı.

Hemen gelecek argümana cevap:

Ülkenin %99u Müslüman falan da değildir.

Müslümanlardan sonra en yaygın çoğunluk %10 ile Ateistleri kapsamaktadır.

Daha sonra Hristiyanlık ve Yahudilik gelmektedir.

Keşke propaganda lafları tekrarlamaktansa güncel istatistiklerle de haşır neşir olsa insanlar.

Sen istedigini yap ama kimsenin inandigi degerleri dinini geri kafali diye asagilayamazsin.bunu kafana iyice sok dinimizi senden ogrenrcek degiliz!

Bi bitmediniz ya..Din konusunda tek bir yorumum var mı ona bir bak önce, sonra atarlan!

Dini yorum yasak olduğu için geçiştiriyorum ama anlayışta sıkıntı olunca böyle de gereksiz yorumlar olabiliyor işte..

Hadi git uyu uykun gelmiş senin..

Bekartee onem veriyormus demekkko onu en basinda bilseydinbunlar olmazmis.

Artıkönündeki maclara bakican

Din muhabbeti yapmak yasak bildiğim kadarıyla ama şöyle söyleyeyim: Şu an kendi kendinize arkadaşın dinini belirlediniz. Müslüman olmayabilir ya da Müslüman olup buna bağlı olmayabilir. Ya da dininin her kuralına bağlıdır, ama libidosuna engel olamamıştır vs vs. Böyle söyleyerek şu an bu arkadaşı sadece üzersiniz. Katolik Hıristiyanlarda da evlenmeden önce birlikte olunmaması inancı vardır mesela. Sırf tek inanca bağlamak yanlış. Ve hiçbirimiz günahsız değiliz, hatasız insan olmaz. Hataysa hata, bilerekse bilerek. Biz yargılama hakkına sahip değiliz herkesin doğrusu kendinedir. Lütfen din, inanç diye belirterek arkadaşı üzmeyelim ve hassas olalım.

Canim biz konu sahibine laf demiyoruz ki sende ayrı yerden laf söylüyorsun . Konu Sahibi alınmasın imsomnia aramizda tartisiyoruz

Ya ne genis milletle ayni ulkede yasiyor musuz.ya bu namus zardada deilse cinsel organimizin icindede deilse nerde yaa..beyindeymişsşş..evet beyninle gidip organinla zevkten adaminin altinda namusunu unutuyorsun.sonrada ben namusluyum beynim namuslu.beyinle bsiey yapilmiyor zaten arkadaslar..beynin namusu olmuyor..madem bukadar acik goruslu birisiniz.bu adaminda gorusune saygi duymak zorundasiniz...hic anlamiyorum acik gorusluym diyip diyip baska goruslulere yobazca ters bakan saygi duymayan ileri cagdaki insanlari

Sen ne sacmaliyon ya :) ben sana istatigin i sini anlatsam burda kacarsin tek kelime edemezsin. Yok laik ülke yok bilmem kaçı ateist şu kadari müslüman. Ne sacmaliyon allasen :) din düşmanı falansin sanırım ki bunu yazabiliyosun. Evlilik dışı birlikteligi yapan ne kadar arkadaş varsa inş birdaha olmaz diyip iyi temennide bulunuyruz konuyu buraya getiren ise başka amaca hizmet eden modernlesen(batililasan) özünü yitiren yok olan ilkelere sahip arkadaslar. .... yok laikiz bilmem neyiz geç bunu.

ay tartışmanın hepsini okuyamadım, aradan gördüğüm birkaç yorum bile sinirimi bozdu.

kendine güvenen kadın veya erkek karşısındaki insanın daha önce ne yaşadığına takılmaz. kendisiyle birlikteyken ne yaptığına bakar, ona göre bir yol çizer.

ayrıca dürüst olmak en güzelidir, zarını diktirip karşısındakini aptal yerine koyan çok insan var. bahsettiğiniz asıl "namussuzluk" budur, bakire olmamak değil.

Canim bunlar okadar ileri gorusluki.mkendi gibi dusunenler normal bunlara gore..farkli dusunenler yobaz geri kafali.iyide sende o yobaz dedigine gire farkli dusundugun icin yobazsin..ne olacak simdii bu nasil ileri gorusluluktur..farkli goruslere saygisi olmayan sinek beyinler mi ileri goruslu oluyorda farkli dusunen geri kafali oluyor anlamadim bende

3 ay önce değiştirdim kimliğimi ve dini islam yazıyor !
Özgürlüğe falanda aykırı değil efendim herkes neye inanıyorsa onu yazdırsın madem asıl yazılmaması özgürlüğü kısıtlar!
Sizden de vatandaşlık dersi alacak değilim !
Ben müslamınım bu ülkede müslaman bir ülke ama içinde herkes özgürce istediği dini yaşayabilir !
Kimsede benim dinimin emrettiği şeylere geri kafalılık diyemez modernleşme adı altında ahlaksızlaşıyor herkes !

Ha Müslüman olmayan herkes ahlaksız yani. Bu dediğiniz söz çok çirkin, farkındasınızdır umarım. Çoğu din mensubunu aşağılıyor.

Ben arkadaşa kötü bişey demedim ve onu yargılamadım aşağılamadım sadece kendi düşüncemi söyledim herkes inandığı gibi yaşasın düşünsün saygı duyarım bana duyulduğu sürece !

esracım her zaman ilk taşı günahsız olanlar atacak. dinimizde erkeklerle görüşmek de yasak. ama konularından gördüğümüz üzere sık sık farklı kişilerle görüşüp üstelik evlendiğini bile gizleyerek yalan söylüyorsun. seninkiler sevaba mı giriyor merak ettim? dini kendi hayatlarınıza bakmadan dilinize dolayamazsınız.

bahsettiğiniz şey kesinlikle evrensel hukuk kurallarına aykırı. böyle bir ibarenin bulunması Astoria nın da bahsettiği gibi din ve vicdan özgürlüğüne aykırı. ikincisi ise böyle bir ibarenin bulunması ayrımcılığa yol açıyor, konuyla ilgili çok fazla uluslararası karar var. birine dinine veya inanışlarına göre farklı muamele yapılmaması için böyle bir uygulama öngörüldü.

İslam hoşgörü dinidir, yazdıklarınızı okuduğumda maalesef bunu unuttuğunuzu görüyorum.

Sen bu laftan bunu anladıysan oda senin zeka sorunun

Şimdi de gerizekalı ilan ettiniz vaov :) Bakın hanımefendi dediğiniz şey bu, ben başka bir dine mensubum ve beni rahatsız etti bu lafınız. Görünüşe göre bir tek rahatsız olan da ben değilim. Müslümanlık inancını tam yerine getirmeyen herkes ahlaksızlaşıyor demişsiniz, bu ne kadar ayıp ya? Banlanmak istemiyorum ama gerçekten saygısızsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…