Sen istedigini yap ama kimsenin inandigi degerleri dinini geri kafali diye asagilayamazsin.bunu kafana iyice sok dinimizi senden ogrenrcek degiliz!Yav he he..
Sana katılıyorum yazmıyım yazmıyım dedim senin yazdıklarını görünce dayanamadım.
Müslüman memleketteyiz baksan hepsinin cüzlanında islam yazar ama konuşmalara bak çok normal çok güzel evlenmeden ilişki neden dini nikah var o zaman? Biz kimseyi küçük görüp ezmiyoruz ama günah bizim dinimizde yasak kadınada erkeğede !
Sen istedigini yap ama kimsenin inandigi degerleri dinini geri kafali diye asagilayamazsin.bunu kafana iyice sok dinimizi senden ogrenrcek degiliz!
Sana katılıyorum yazmıyım yazmıyım dedim senin yazdıklarını görünce dayanamadım.
Müslüman memleketteyiz baksan hepsinin cüzlanında islam yazar ama konuşmalara bak çok normal çok güzel evlenmeden ilişki neden dini nikah var o zaman? Biz kimseyi küçük görüp ezmiyoruz ama günah bizim dinimizde yasak kadınada erkeğede !
Din muhabbeti yapmak yasak bildiğim kadarıyla ama şöyle söyleyeyim: Şu an kendi kendinize arkadaşın dinini belirlediniz. Müslüman olmayabilir ya da Müslüman olup buna bağlı olmayabilir. Ya da dininin her kuralına bağlıdır, ama libidosuna engel olamamıştır vs vs. Böyle söyleyerek şu an bu arkadaşı sadece üzersiniz. Katolik Hıristiyanlarda da evlenmeden önce birlikte olunmaması inancı vardır mesela. Sırf tek inanca bağlamak yanlış. Ve hiçbirimiz günahsız değiliz, hatasız insan olmaz. Hataysa hata, bilerekse bilerek. Biz yargılama hakkına sahip değiliz herkesin doğrusu kendinedir. Lütfen din, inanç diye belirterek arkadaşı üzmeyelim ve hassas olalım.
Canim biz konu sahibine laf demiyoruz ki sende ayrı yerden laf söylüyorsun . Konu Sahibi alınmasın imsomnia aramizda tartisiyoruz
Yeni ve modern nüfus cüzdanlarımızda "din" ibaresi yoktur.
Zaten din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bir uygulama idi onun yazılması.
Benim İslam yazmıyor eski kimliğimde, yenisinde kimsede yazmayacak zaten.
O alanım boş.
+
Ülkelerin dini olmaz.
Bu ülke laik bir ülkedir.
Açıp okuyabilirsiniz anayasayı.
Hemen gelecek argümana cevap:
Ülkenin %99u Müslüman falan da değildir.
Müslümanlardan sonra en yaygın çoğunluk %10 ile Ateistleri kapsamaktadır.
Daha sonra Hristiyanlık ve Yahudilik gelmektedir.
Keşke propaganda lafları tekrarlamaktansa güncel istatistiklerle de haşır neşir olsa insanlar.
Canim bunlar okadar ileri gorusluki.mkendi gibi dusunenler normal bunlara gore..farkli dusunenler yobaz geri kafali.iyide sende o yobaz dedigine gire farkli dusundugun icin yobazsin..ne olacak simdiiKimse kimsenin özeline karışamaz isteyen istediği şeyi yaşayabilir ve buna saygı duyulmalıdır.Bunu savunan zihniyet aynı şeyi yaşamayıp karşısındaki insanın da yaşamamsını isteyince bunu niye kabullenemiyor ? Bu niye geri kafalılık ? Bu niye karşısındaki ni insan olarak değil de mal olarak görmek?
Bu zihniyete tüküreyim !
3 ay önce değiştirdim kimliğimi ve dini islam yazıyor !Yeni ve modern nüfus cüzdanlarımızda "din" ibaresi yoktur.
Zaten din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bir uygulama idi onun yazılması.
Benim İslam yazmıyor eski kimliğimde, yenisinde kimsede yazmayacak zaten.
O alanım boş.
+
Ülkelerin dini olmaz.
Bu ülke laik bir ülkedir.
Açıp okuyabilirsiniz anayasayı.
Hemen gelecek argümana cevap:
Ülkenin %99u Müslüman falan da değildir.
Müslümanlardan sonra en yaygın çoğunluk %10 ile Ateistleri kapsamaktadır.
Daha sonra Hristiyanlık ve Yahudilik gelmektedir.
Keşke propaganda lafları tekrarlamaktansa güncel istatistiklerle de haşır neşir olsa insanlar.
3 ay önce değiştirdim kimliğimi ve dini islam yazıyor !
Özgürlüğe falanda aykırı değil efendim herkes neye inanıyorsa onu yazdırsın madem asıl yazılmaması özgürlüğü kısıtlar!
Sizden de vatandaşlık dersi alacak değilim !
Ben müslamınım bu ülkede müslaman bir ülke ama içinde herkes özgürce istediği dini yaşayabilir !
Kimsede benim dinimin emrettiği şeylere geri kafalılık diyemez modernleşme adı altında ahlaksızlaşıyor herkes !
Ben arkadaşa kötü bişey demedim ve onu yargılamadım aşağılamadım sadece kendi düşüncemi söyledim herkes inandığı gibi yaşasın düşünsün saygı duyarım bana duyulduğu sürece !Din muhabbeti yapmak yasak bildiğim kadarıyla ama şöyle söyleyeyim: Şu an kendi kendinize arkadaşın dinini belirlediniz. Müslüman olmayabilir ya da Müslüman olup buna bağlı olmayabilir. Ya da dininin her kuralına bağlıdır, ama libidosuna engel olamamıştır vs vs. Böyle söyleyerek şu an bu arkadaşı sadece üzersiniz. Katolik Hıristiyanlarda da evlenmeden önce birlikte olunmaması inancı vardır mesela. Sırf tek inanca bağlamak yanlış. Ve hiçbirimiz günahsız değiliz, hatasız insan olmaz. Hataysa hata, bilerekse bilerek. Biz yargılama hakkına sahip değiliz herkesin doğrusu kendinedir. Lütfen din, inanç diye belirterek arkadaşı üzmeyelim ve hassas olalım.
Ne oldu niye gerçekler doğrular bu kadar batıyor? Dine gelince böyle kaciliyo. Başka bişey oluncada ne kadar yobaziz ne kadarda esyalastirdik metalastirdik kadınligi bır zar için yok ne kadar düşürdük değerleri. Ne oldu canım niye susuyosun. Ben değil dinimiz yasaklamis ve kardesimizi uyarıyorum ki birdaha hataya düşmesin. Sonra böyle atlama herseye cvbin yoksa .
3 ay önce değiştirdim kimliğimi ve dini islam yazıyor !
Özgürlüğe falanda aykırı değil efendim herkes neye inanıyorsa onu yazdırsın madem asıl yazılmaması özgürlüğü kısıtlar!
Sizden de vatandaşlık dersi alacak değilim !
Ben müslamınım bu ülkede müslaman bir ülke ama içinde herkes özgürce istediği dini yaşayabilir !
Kimsede benim dinimin emrettiği şeylere geri kafalılık diyemez modernleşme adı altında ahlaksızlaşıyor herkes !
Sen bu laftan bunu anladıysan oda senin zeka sorununHa Müslüman olmayan herkes ahlaksız yani. Bu dediğiniz söz çok çirkin, farkındasınızdır umarım. Çoğu din mensubunu aşağılıyor.
Sen bu laftan bunu anladıysan oda senin zeka sorunun
Sen bu laftan bunu anladıysan oda senin zeka sorunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?