Simdiden mutluluklar diliyorumBen parayı biriktirmek yerine neredeyse tüm çeyizimi ara ara 2 yılda aldım. Şu an çeyiz derdim yok yani.. Onları alıp taksitlerini ödüyordum, geri kalanıyla da zaten gönlümce ne istersem aldım, aileme de aldım. Para olarak birikince o kenarda fazlalık geliyor harcamak istiyorum :) O yüzden çeyize başlamıştım. Şimdi kafam çok rahat o konuda..
bu cevap da çok mantıklı11 senedir çalışıyorum bir bota 300 lira vermek bana çok geliyor açıkçası.Nedeni ise tekstil ve diğer tüm sektörlerde artık büyük ünlü dediğimiz markalar fasona döndü .Buda demek oluyor ki aslında normal bir yerden aldığımız ürünle o çok ünlü yerden aldığımız üründe hemen hemen aynı kalitede..Bu yüzden kıyafet ve kişisel ihtiyaçlarımda aşırıya kaçmam. Genelde birikim yapıyorum bu birikimlerlede,yaklaşık 2 hafta önce bir arsa aldım
.Bundan sonrası içinde çalıştığım sürece çoğu birikim, bir kısmı ihtiyaçlara harcanacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum maaşımı..
Sanki bana evlenince herseyi daha rahat alacakmisim gibi geliyorYarina sağ çıkacağının garantisini kim verebilir?Hergun 300 liralik bot alacak halin yok zaten,begenmissin icinde kalcagina ayaginda kalsin
Evlenince ev gecindirme derdiydi,cocugun ihtiyaclariydi derken zaten eminim kendin icin cok sey alamayacaksin,gencken guzelken ve bekarken gonlunce harca
Benim elimde hiç para durmaz, gelen gider :)herkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
geçenlerde bir bot beğendim, 300 liraydı almadım. ya da örneğin bir palto görüyorum ama giyecek montlarım var, almaktan vazgeçiyorum ama aklımda da kalıyor. bir yanım diyor ki bekarsın, ev geçindirme derdin yok, gönlünce harca, diğer yanım da diyor ki şimdi az da olsa kazanıyorken köşeye koy. yarın öbürgün evlilik olur ya da başka şey için gerekli olur, çarçur etme. hayatımda kimse yok bu arada.
siz nasıl yapıyorsunuz, ya da ne önerirsiniz bana
aslında bi yerlere gitmeyi çok istiyorum, gerçi vaktim de yok çalıştığım için. cumartesi de çalışıyorum. ama hiç değilse yazın ufak bir yıllık iznim olacak, yurtiçi bir tura gideyim dedi bu sefer de gitcek insan yok. arkadaş çevrem çok az. yakın bir iki arkadaşım evli çoluk çocuğu var, bekar olan arkadaşım da çalışmıyor, maddi olarak karşılayamaz. tek başıma tura gitmek tat vermez ki. insanın kafa dengi biri olsa o zaman ben de gezip görmek çok isterim
Yok balayi grubuyla gitmek hic istemem. Depresyone girerimBöyle düşünmeyin, tam aksi, bunu yeni insanlarla tanışmak için bir fırsat olarak görün, ama tur hakkında bilgi alırken katılanların yaş gruplarının size uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz, emekli yaş grubu fazlaysa tercih etmezsiniz, yurtdışı turlar için ise balayı için giden çiftler çoksa(onlar malum kendi aralarında takılır :) ) başka bir tur grubunu tercih edebilirsiniz, tur hem güvenli olur, hem de belki bir gezi grubunuz olmuş olur, ortak zevkiniz olan insanlarla tanışırsınız
Aaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?9 yıldır çalışıyorum annemle beraber ev ve arsa aldık .2 yıldır da kendım birikim yapıyorum maaşımın yarısını biriktiyorum geriye kalanı ile kira ve fatura artan da bana yetiyor . geçen yıl karadeniz turuna gittim anı tur ile aslında extra harcamanda çok olmuyor tur ile gittiğinde . dengeli harcayıp biriktirmek en güzeli
Evet o da mantikliHer ay kenara 2 3 gram altın atsan. Hem harcayamazsın durur kenarda. Kalanıyla da bi bot bi palto rahat alırsın ya ev geçindirmiyosun ki.
Tek başına tatil çok keyiflidir aslında.aslında bi yerlere gitmeyi çok istiyorum, gerçi vaktim de yok çalıştığım için. cumartesi de çalışıyorum. ama hiç değilse yazın ufak bir yıllık iznim olacak, yurtiçi bir tura gideyim dedi bu sefer de gitcek insan yok. arkadaş çevrem çok az. yakın bir iki arkadaşım evli çoluk çocuğu var, bekar olan arkadaşım da çalışmıyor, maddi olarak karşılayamaz. tek başıma tura gitmek tat vermez ki. insanın kafa dengi biri olsa o zaman ben de gezip görmek çok isterim
Belli olmaz tabi,belki de kocaniz bir hayli varlikli olur,ins da oyle olur tabi once duzgun bir insan olmasi temennisi ileSanki bana evlenince herseyi daha rahat alacakmisim gibi geliyoreskiden beridir boyle bir hissim var. Belki de dediginiz gibi tam tersidir.
Otobuste yanima oturcak insani kafama takiyorum daha gitmeden:) cunku 9 gunluk bir tur ve hep otobusle.ya cam kenari olmazsa ya yanima cok konusan biri oturursa ne bileyim bunlar yuzunden nerdeyse vazgectimTek başına tatil çok keyiflidir aslında.
Kafanıza göre takılırsınız, istediğiniz programı yaparsınız, tamamen kendi keyfinize göre gezersiniz.
Eğer turla giderseniz zaten tek başınıza olmanız çok bir şey fark ettirmez, kalabalık bir grupla geziyor olursunuz.
Hmm. Tabii turlara, özellikle tek başınıza giderken daha rahat olmak gerekiyor.Otobuste yanima oturcak insani kafama takiyorum daha gitmeden:) cunku 9 gunluk bir tur ve hep otobusle.ya cam kenari olmazsa ya yanima cok konusan biri oturursa ne bileyim bunlar yuzunden nerdeyse vazgectim
Tesekkur ederim guzel dileklerineBelli olmaz tabi,belki de kocaniz bir hayli varlikli olur,ins da oyle olur tabi once duzgun bir insan olmasi temennisi ilehersey gonlunuzce olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?