bekarken birikim yapmak mı yoksa gönlünce harcamak mı?

Simdiden mutluluklar diliyorum insallah hayirli bir evlilik yaparsinizbenim kenarda cok az ceyizim var, yani var bile denemez ona. Simdi almaya baslasam evde koyacak yer yok. Hayatimda biri olsa ve ciddi bir yola girsek hemen almaya baslardim, cok heves ediyorum

Kendi işyerim var, 1 yıl öncesine kadar bekardım ve inan cebimde olan parayı harcamıyordum bile.
Çünkü alışveriş yapmayı sevmeyen biriyimdir. Ciddi birikim yaptım, ben evimi, arabamı aldım.
Cok şükür borçsuz da evlendik.
Palto, ayakkabı, vs... Bu gibi şeyleri ihtiyaç dahilinde alırım, Fuzuliye fazlalığa gerek yok benım hayatımda... Bugun paran varken, kenara koy. Dar günün olur, isteyemezsin de kimseden. O yuzden ben hep kötü günü düşünüp harcarım.

Ama tatıle, gezmeye dayanamam.

bu cevap da çok mantıklı
rahmetli anaannemin bir lafı vardı çaputa çula çok para harcamayın diye aynı o

Gunduz okudugum zamanlar aksam, aksam okudugum zamanlarda gunduzleri calistim..
Canim ne istiyorsa aldim, nereye gitmek istersem gittim.
Ogrenci hayatim bitip meslegimi yapmaya basladigimda buay bu kadar parayla gecinecegim kalanini benden cok ihtiyaci olanlara yardimci olacagim diyerek kendime yon belirledim.
Hic kiyida kosede birikmis param olmadi.
Cok iyi kazandim ama bende hic durmadi o para.
Birikim yapmak hic bana gore olmadi..

Yarina sağ çıkacağının garantisini kim verebilir?Hergun 300 liralik bot alacak halin yok zaten,begenmissin icinde kalcagina ayaginda kalsin
Evlenince ev gecindirme derdiydi,cocugun ihtiyaclariydi derken zaten eminim kendin icin cok sey alamayacaksin,gencken guzelken ve bekarken gonlunce harca

Sanki bana evlenince herseyi daha rahat alacakmisim gibi geliyor eskiden beridir boyle bir hissim var. Belki de dediginiz gibi tam tersidir.

6 senedir çalışıyorum. 100e yakın ayakkabım, 8 kapaklı dolaba sığdırmaya çalıştığım kıyafetlerim, kullanmayı sıra bulamadığım kozmetiklerim var.

Memur çocuğuyum, açıkçası gençken çok özenirdim bi kuzenime. Teyzemin durumu iyiydi, Çeşit Çeşit alırdı kızına, ben özenirdim. Sanırım bunun acısını çıkardım 6 yılda. Abarttım. Tabi bu esnada arabamı da aldım, tümden çarçur etmedim.

Miami'ye tatile de gittim, türkiye de gezmediğim yer azdır.

30 yaşıma girdim. İlk defa geçen ay maaşımı yatırım hesabına attım:) seneye evimi almayı düşünüyorum.

Yani kısaca, hevesini alana dek ye iç gez. Bi daha bu yaşlardaki enerjimizde olmayacağız.

Benim elimde hiç para durmaz, gelen gider :)
Bu genç yaşımda istediklerimden kısmaktansa harcamayı tercih ediyorum. Bir daha bu yaşıma dönemeyeceğim, bugün yapmaktan vazgeçtiğim şeyleri yarın yapabileceğimin garantisi yok.

Eğer beğendiğim bir şeyi almak/bir yere gitmek için, hedef doğrultusunda para biriktirmiyorsam hiç biriktirmem.

Her ay kenara 2 3 gram altın atsan. Hem harcayamazsın durur kenarda. Kalanıyla da bi bot bi palto rahat alırsın ya ev geçindirmiyosun ki.

Böyle düşünmeyin, tam aksi, bunu yeni insanlarla tanışmak için bir fırsat olarak görün, ama tur hakkında bilgi alırken katılanların yaş gruplarının size uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz, emekli yaş grubu fazlaysa tercih etmezsiniz, yurtdışı turlar için ise balayı için giden çiftler çoksa(onlar malum kendi aralarında takılır :) ) başka bir tur grubunu tercih edebilirsiniz, tur hem güvenli olur, hem de belki bir gezi grubunuz olmuş olur, ortak zevkiniz olan insanlarla tanışırsınız

9 yıldır çalışıyorum annemle beraber ev ve arsa aldık .2 yıldır da kendım birikim yapıyorum maaşımın yarısını biriktiyorum geriye kalanı ile kira ve fatura artan da bana yetiyor . geçen yıl karadeniz turuna gittim anı tur ile aslında extra harcamanda çok olmuyor tur ile gittiğinde . dengeli harcayıp biriktirmek en güzeli

Yok balayi grubuyla gitmek hic istemem. Depresyone girerim

Aaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?

Tek başına tatil çok keyiflidir aslında.
Kafanıza göre takılırsınız, istediğiniz programı yaparsınız, tamamen kendi keyfinize göre gezersiniz.

Eğer turla giderseniz zaten tek başınıza olmanız çok bir şey fark ettirmez, kalabalık bir grupla geziyor olursunuz.

Sanki bana evlenince herseyi daha rahat alacakmisim gibi geliyor eskiden beridir boyle bir hissim var. Belki de dediginiz gibi tam tersidir.
Belli olmaz tabi,belki de kocaniz bir hayli varlikli olur,ins da oyle olur tabi once duzgun bir insan olmasi temennisi ilehersey gonlunuzce olsun...

Otobuste yanima oturcak insani kafama takiyorum daha gitmeden:) cunku 9 gunluk bir tur ve hep otobusle.ya cam kenari olmazsa ya yanima cok konusan biri oturursa ne bileyim bunlar yuzunden nerdeyse vazgectim

Otobuste yanima oturcak insani kafama takiyorum daha gitmeden:) cunku 9 gunluk bir tur ve hep otobusle.ya cam kenari olmazsa ya yanima cok konusan biri oturursa ne bileyim bunlar yuzunden nerdeyse vazgectim
Hmm. Tabii turlara, özellikle tek başınıza giderken daha rahat olmak gerekiyor.
Yurtdışı turu düşünmez misiniz, onlar daha hareketli devamlı otobüste değilsiniz.

Belli olmaz tabi,belki de kocaniz bir hayli varlikli olur,ins da oyle olur tabi once duzgun bir insan olmasi temennisi ilehersey gonlunuzce olsun...
Tesekkur ederim guzel dileklerine Duzgun olsun da varligi olmasa da olur. Hayatimda bir tane duzgun bir adam cikmadi karsima .

Hem biriktitip hem harcayabilirsin. Gönlüne takılan şeyleri ihtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa zaten israf. Ben 2 yıl çalışıp 250-260 gram altın biriktirmiştim. Sen de bütçene göre birikim yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…