Bekarlar evlenmek istiyo evliler boşanmak. Kafam karışmış durumda.

bir filmde geçmişti.

evlenirsen mutsuz olursun. ama evlenmezsen de mutsuz olursun :)

iyi biri karşına çıkarsa evlilik güzel bir şey. ama karşındaki adinin biriyse o zaman hayatın zindan oluyor. Allah hepimize hakkımızda hayırlısını versin

Bence yaşla hiç ilgisi yok.
20 yaşında da evlenmek için evlenirsin 35 inde de..
Doğru zaman ve doğru ilişkiyi 24 ünde de yaşarsın 42 inde de..
Ben böyle düşünüyorum ve evlilik işlerinde yaş kaç olursa olsun acele edilmemesi gerekiyor bana göre.
Tıp çok ilerledi, istediğin yaşta anne olabiliyorsun bi de.

karşılıklı saygı, dürüstlük, anlayış varsa evliliğin kötü gideceğini düşünmüyorum ben..

Bekarım ama evlenme arzusuyla yanıp tutuşmuyorum, yani nasipte varsa olur ama illa evlenmeliyim, yalnızlık zor falan diyemeyeceğim ben yalnızlığımla çok mutluyum şu an huzurlu bir hayatım var bu huzuru devam ettirecek bir hayat arkadaşım olursa ne ala olmazsa da nasip kısmet...

aslında öyle anlatmak istemedim. yani yaş ilerledikçe doğru insanla karşılaşma şansın artar gibi bir şey değil. artık evlenmenin her iki cins için de zor olduğu bir dönem. yani insanlar evlenmek için bile evlenecek insanı zor buluyorlar.
ancak yaşla birlikte seçimler de özgünleşiyor ve daha doğru oluyor bu da ayrı bir gerçek.

Evliyim mutluyum. Eger dogru insan olduğunu düşünüyorsanız, bazi seyleri kaldirabilcek olgunluktaysaniz evlenin tabiki. Ama insan hep kendinde olmayani ister ondan bekarlar evlenmek evliler bekar olmak ister.

amannn... burda okuyorum mesela, nişanlıyken kötü evlilik sinyalleri veren adamlarla evlenip sene doldugunda boşanıyorlar... evlililk kötü değil, kimse 4*4 değil, sadece insanlar birbirlerini alttan almalı, kusurları örtmeli, anlayışlı olmalı..sabır lazım.. bekarlık da ailen iyiyse iyidir, yoksa o da ölüm gibi.. herkes kendince bişiler söylüyor anlayacağın...onalra bakarak yönlendirme hayatını

bekarken evleneyim demedim hiç ..
karşıma çıkana kadar ..
evliyim mutluyum ..
nasip kısmet işi bu ..

Ben de evliyim. Esimden dolayi degil ama ailesinden dolayi cok zor zamanlar gecirdik. Ben evlenmeyi hic dusunmeyen bir insandim. Ama esim beni ikna etti. Cok fazla inceledim ve tarttim esimi. Evlenmeyi cok istemek yerine dogru insanla evlenmeyi cok istemek ve bunun icin cabalamak gerekir diye dusunuyorum. Evliligin bu dunyadaki cennet ve cehennem orneklemini tasidigina inaniyorum. Mutlu evlilik, cennet; mutsuz evlilik cehennem. Kisacasi evlenmeyi degil de dogru insani bulmayi ve onunla evlenmeyi kafaya koyarsa insanlar bence sahane evlilik hikayeleri duyabiliriz.

bekarlar evlenmek isterde, evliler pek boşanmak istemez. çocuk oyuncagı değil bu işler sırf evlenmek için evlenmek olmaz. gerii dönülmez bir olay olmuşsa da boşanmak en iyi çözüm ama evliliğe alışamadım diye boşanmakta şımarıklık yani.

Bence bu insanın kendi iç hesaplamasıyla ilgili insan herzaman kendinde olmayanı ister ve hiç birşeyden memnun kalmaz biraz aç gözlüyüz galiba

Cunku her zaman utopik bir mutluluk istegi var insanlarda. Evlenirsem daha mutlu olurum, bosanirsam daha mutlu olurum diye kafalara yerlesmis durumda. Bu her Pazartesi baslanan diyete benziyor. Zayiflamak isteyen insan pazartesi baslamaz, hemen baslar. Mutlu olmak isteyen insan da her haliyle mutlu olur.

Kötü örneklerle evlilik müessesesinin üstünü çizmek doğru değil. Evlilik , bir aile olmak, hayatınızdaki insana güvenmek, iyi kötü zamanlar geçirmek bunlar çok güzel duygular. Boşanmalar, yanlış seçimler, aldatmalar illa ki olacak ama güzel evlilikler de olacak... Kendimden örnek vereyim ikinci evliliğimi yaptım ilkinde aldatıldığım ve sizin gibi etraftaki olumsuz örnekleri gördüğüm için inanılmaz bir güven sorunum vardı. Şimdiki eşim bana bu konuda %100 güven verdi. Karakteri oturmuş biriydi benden olgundu. Ama elbette kötü tarafları da var, üç aylık evliyim kendisi yazılımcı ve işi şu an çok yoğun çok stresli gecesi gündüzü yok. Haliyle bana da yansıyor ama ben bunu hep çözüme ulaştırmaya yönelik davranıyorum, sen bana nasıl böyle yaparsın diyerek yorganı yakmıyorum anlayacağın. Çünkü eşimi çok seviyorum ve biliyorum ki 4/4 lük insan yok. Biraz realist olmanın da faydası olacaktır. Hayat gül bahçesi değil, evlilik de ama sarıldığında içini huzur kaplıyorsa değer.

Bak bu da güzel lafı ağzımdan aldın. Ne kadar büyük hayal o kadar mutsuzluk " evlilik böyle bir şeymiş" demeler. Hollywood filmlerindeki gibi aşkı kim istemez ? Ama gerçek hayat öyle değil maalesef.

yazılımcı eşi olmak çok ama çok sinir bozucu. benim eşim de yazılım yapıyor ama yazılımcı değil mühendis. eve bazen getiriyor bazen gece geç saatlere kadar uğraşıyor başka bir şeye konsantre olamıyor. ben de sıkılıyorum tabi hatta bazen geriliyorum.

çok ta mükemmel bir evliliği olmayan ana-babanın kızıyım.
hiçbir zaman evlenmek isteyen bir genç kız olmadım, evlilik kurumu çok korkuturdu beni "aman evlenme bıdı bıdı" yapanlardan değildi bu korku çünkü sevmeyi sevilmeyi bilmezdim.
hiç aklımda yokken eşim çıktı karşıma. 4 yılı devirdik. yok mu kavgalar, kırgınlıklar vaaar ama evliliği seven, sevilen, ayakları yere basan, ekonomik olarak çok zorda olmayan herkese tavsiye ederim. eşimle her şeyi paylaşıyorum ben, hayatı göğüslüyorum onunla. dahası var mı?

bizim millet bir gariptir. evlenirsin "ne zorun vardı?"derler. tabi kendileri evlenmiş, barklanmış.
çocuk doğurursun yine çocuklu hatta 2-3 çocuklu kadınlar "ne zorun vardı? uykuya hasret kal şimdi...." e sen niye evlendin, sen niye doğurdun?

size evliliği düşündürecek, hayatı birlikte paylaşmayı göze alacağınız bir adam çıkınca karşınıza o çok bilmiş teyzeleri, ablaları hiiçççç duymaz kulaklarınız merak etmeyin.

Canım benimki de makine mühendisi ama yazılımı sevdiği için bu sektöre kaymış senelerdir. Ama bu işi restoran sektöründe gecesi gündüzünün olmama sebebi de bu zaten dün sabah 5'de aradı müşterisi. Ctesi günü 7 de evden çıktı yine müşterisine. Gözümün önünde harap oluyor çok zormuş Allah sana da kolaylık versin. Evet o bilgissayar açılıp tablolar çıkınca sinir oluyorum, o da üzülüyor ilgilenemiyorum diye. Ama daha genciz çalışıcaz inşallah ilerisi daha güzel olur.

eşimle 11 yıldır beraberim4.yılımızı bitiricez 5. yıla giricez evliliğimizdede.k.veldemle o kadar sorun yaşama rağmen eşimi kimseye değişmem.uzun bir süre çıkmamıza rağmen ilk yılllar evlilğimzde çok kavga ettik ama hepsi arkada kaldı.bir bayan olarak baba evinden çıkıp ayrı bir dünyaya kapı açmak zordur yakın olamama rağmen aileme ilk balayına gittiğimde hıçkıra hıçkıra ağlamıştım alışana kadarda kendi evime ailemi çok özledim.hala gittiğimde içim bir tuhaf olur ama evlilik anlaşabildiğin biriyle mükemmel bişey.sanki 11 yıl değilde 3 4 yıldr tanışmışız gibi gelir bana.ben kenndi adıma çok mutluyum kendimi şanslı hissediyorum iyi bir eşim var her konuda anlaşıyoruz aynı yastağa baş koymak aile cüzdanını taşımak çok anlamlı çok kutsal bişey.ben mutlu olduğum olduğum için herkese tavsiye ederim.boşananlar çok evet haklısın ama insanlar artık birbirlerine tahammül sınırlarını aşmışlar büyük sorunlarıı olanlara lafım yok ama en ufak bişeyde arkalarını dönen çok inan gördüm.evlilik sorumluluk sabır emek ister bunlar olduğunda aşamıcak hiç bir şey yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…