aslında evlenmek hem kadın için hem de erkek için gittikçe zorlaşıyor. taşrada bile evlenme yaşı baya ilerlemiş durumda. eskiden 25 li yaşlarda boyu kadar çocukları olurken insanların şimdi tanıdığım bir sürü erkek bile kız bulamıyor evlenmek için. halbuki herkes evlenmek istiyor. ilginç bir tezat.
aslında öyle anlatmak istemedim. yani yaş ilerledikçe doğru insanla karşılaşma şansın artar gibi bir şey değil. artık evlenmenin her iki cins için de zor olduğu bir dönem. yani insanlar evlenmek için bile evlenecek insanı zor buluyorlar.Bence yaşla hiç ilgisi yok.
20 yaşında da evlenmek için evlenirsin 35 inde de..
Doğru zaman ve doğru ilişkiyi 24 ünde de yaşarsın 42 inde de..
Ben böyle düşünüyorum ve evlilik işlerinde yaş kaç olursa olsun acele edilmemesi gerekiyor bana göre.
Tıp çok ilerledi, istediğin yaşta anne olabiliyorsun bi de.
Cunku her zaman utopik bir mutluluk istegi var insanlarda. Evlenirsem daha mutlu olurum, bosanirsam daha mutlu olurum diye kafalara yerlesmis durumda. Bu her Pazartesi baslanan diyete benziyor. Zayiflamak isteyen insan pazartesi baslamaz, hemen baslar. Mutlu olmak isteyen insan da her haliyle mutlu olur.
yazılımcı eşi olmak çok ama çok sinir bozucu. benim eşim de yazılım yapıyor ama yazılımcı değil mühendis. eve bazen getiriyor bazen gece geç saatlere kadar uğraşıyor başka bir şeye konsantre olamıyor. ben de sıkılıyorum tabi hatta bazen geriliyorum.Kötü örneklerle evlilik müessesesinin üstünü çizmek doğru değil. Evlilik , bir aile olmak, hayatınızdaki insana güvenmek, iyi kötü zamanlar geçirmek bunlar çok güzel duygular. Boşanmalar, yanlış seçimler, aldatmalar illa ki olacak ama güzel evlilikler de olacak... Kendimden örnek vereyim ikinci evliliğimi yaptım ilkinde aldatıldığım ve sizin gibi etraftaki olumsuz örnekleri gördüğüm için inanılmaz bir güven sorunum vardı. Şimdiki eşim bana bu konuda %100 güven verdi. Karakteri oturmuş biriydi benden olgundu. Ama elbette kötü tarafları da var, üç aylık evliyim kendisi yazılımcı ve işi şu an çok yoğun çok stresli gecesi gündüzü yok. Haliyle bana da yansıyor ama ben bunu hep çözüme ulaştırmaya yönelik davranıyorum, sen bana nasıl böyle yaparsın diyerek yorganı yakmıyorum anlayacağın. Çünkü eşimi çok seviyorum ve biliyorum ki 4/4 lük insan yok. Biraz realist olmanın da faydası olacaktır. Hayat gül bahçesi değil, evlilik de ama sarıldığında içini huzur kaplıyorsa değer.
yazılımcı eşi olmak çok ama çok sinir bozucu. benim eşim de yazılım yapıyor ama yazılımcı değil mühendis. eve bazen getiriyor bazen gece geç saatlere kadar uğraşıyor başka bir şeye konsantre olamıyor. ben de sıkılıyorum tabi hatta bazen geriliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?