Bekarlar evlenmek istiyo evliler boşanmak. Kafam karışmış durumda.

Ben evliyîm zaten 12 yıldır birlikteyiz 15 aydırda evli
Ben hamur gibi şekillendirdim adamı istemediğim sevmediğim huylarını çıkarttım öyle evlendim

Ay öyle de, evlilerinde bir bildiği vardır diyorum. Sonuçta yaşanmışlıklarla yola çıkıyolar bekarlar gibi hayal ürünü değil ki
Bence tamamen senle ve evlendiğin adamla alakalı bi durum yani benim de akrabalarım da bi sürü boşanan yada mutsuz evliliklerini sürdüren var.Ama evlilik iki tarafında çabasıyla yol alıyo yani tek tarafın bütün yükü almasıyla biyere kadar sonra patlıyo insanlar .Amaan çokda kasmamak lazım işte konusuyoz yapabiliyozmu yook o yüzden salla çok düşünmek iyi deil her canlı evliliği tadacaktır bence

Kapitalizm, para harcama, toplum baskısı, bilinçaltı, psikoloji, sosyoloji... Hakkında uzuun uzuun konuşulabilir, ama aslında hiç gerek de yok. Televizyonlardaki çizgifilmlerden tut, dizilere, reklamlara, sokaklardaki afişlere, popüler müzik ve kitaplardaki, dergilerdeki alt metinlere şöööyle bir alıcı gözüyle bakınca çok rahat anlaşılıyor, evliliğin şatafatı o kadar göze sokuluyor ki... Bizim kültürümüzde zaten bu düzene çok uygun. Gelin dediğinin saçı şöyle başı böyle bilezikleri şöyle oturma grubu böyle mükemmel olmalı yoksa karşı komşunun oğlunun ikinci karısndan olan kızının yengesi ne der! İşte bunlar hep para. :) Halbuki o perdelerin fiyatına gider piramitleri falan görürsün.

Gerçi bu durumda bence bizim kadınlarımızın evlenene kadar baba ocağından ayrılıp "gerçek" özgürlüklerini ve sorumluluklarını tatmamış olmaları da önemli bir etken. Yalnız yaşama, kendi ayakları üzerinde durabilme, hatta kendi evine ufacık bir örtü bile alabilme, faturları ödemek için o hafta et ürünü yememe, gibi gibi şeylerin ufak bile gözükse insana çok tecrübe kattığına inanıyorum.

Ha evliler neden boşanmak istiyor onu bilemem, ben kendi hayatından oldukça memnun olan ve uzun bir süre daha bekar kalmayı hedefleyen bir kadınım. :)

yoo nereden cıkardınız
ben evlıyım bosanmak ıstmeıyorum
iyi yanı boyle

nie dert ettin ki kuzum hem kısmet hemde doğru insanı bulduktan sonra sıkıntı değil bende 1 yılı geçti evliyim bazen kusup tartısıyoruz acaba diyoruz ama bosanmakta dile kolay ciddi sıkıntıların olması lazım bosanmak için çok sükür bizde durum o kadar vahim değil olanında Allah yardımcısı olsun dedim ya kısmet

Ay bilmem ki evlilik hayalimde var da sanki çok uzakmış gibi geliyo. Bide evlenince bütün büyü bozulacakmış gibi hissediyorum. Ama bende aileden yana şansım yok o zaman kocadan yana olur herhalde.

Çok boşanma haberi aldım da son zamanda ondan dertlendim kız elimde değil.

Şu sorularına cevap vererek başlamak istiyorum.

Evlenince eğer yaşadığın şehir değişiyorsa bir kere her şey değişiyor.
Eşin anlayışsız, sorumsuz biriyse kadın hizmetçi oluyor.
Nerde önüne hazır gelen sofralar? Anneciğimiz işten geldik diye hiç bir şeye dokundurmazdı mesela dimi?
Hazır sofraya oturup tabağını kaldırmayan, eline sağlık demeye üşenen adamlar var..

Benim eşim öyle olmadığı halde sadece şehir değişikliği, sevdiklerimden uzaklık tek başına depresyona yetti düşün.

Haa bir de evlenmeden önce atan tutan, sözler veren ama sonra kimmm? Ne zaman dedim öyle diyen bir uyuz adamın varlığı,
Küs uyumayıp telefonda 10 kere ben bir eşeğim beni affet diye yalvaran herifin evlendikten sonra öbür odaya gelip gönül almaya üşenir halleri..
Bana tek sen lazımsın başkasını istemem diyen o aşk böcüğü erkeğin aile delisi olması, ailesinin haksızlıklarına karşı sakinliği, suskunluğu, seni savunmaması..

Bir kere erkek değişiyor, üstüne şehir değişiyor, kadının sorumlulukları değişiyor.
Aslında aşkına kavuşmak adına yaptığın tüm fedakarlıklarına bakıyorsun da avucunda ENAYİLİK olarak görüyorsun..

İşte o kadın sana evlenme, hayatını yaşa diyor..
Ailesine mesafelisin diye sana mesafe koyuyor adam mesela.
Sevgiliyken yok ki bu sıkıntılar..

O kalp kalp gezen haliyle evlenmek isteyen kişi, bunları yaşayacağını bilse istemez evlenmeyi zaten..:)

O bana ölüp dirilen adamın, ailesi için beni üzmesine alışamıyorum..
Kp, görümce, kayın, kv, elti gibi kavramların tüm saçmalıklarını, yanlışlarını unutup güler yüz göstermeye, eş hatrına iyi kalmaya alışamıyorum..
Evlilik yürüsün diye olmazsa olmaz yeri geldiğinde körlük, sağırlık, unutkanlık gibi kavramlara alışamıyorum..

2 yılı geçti evleneli ilk bir yıl kafamda hep boşanma vardı..
Şimdi iyiyiz ama çoooookkk mutlu muyum? Hayır.. Kırgınım..
Seviyorum ama evlenmeseydim keşke, daha güzel bir evlilik yapabilirdim..
Haaa seni tutan ne boşan mı diyorsunuz?
Daha kötü evlilik de yapabilirdim. İşte beni tutan o ve içimde hala bitmemiş olan sevgi..

Şimdiki aklım olsa çok farklı bir evlilik yapardım en çok kendimi düşünerek..

Kim halinden memnun ki. Yazın kışı , kışın yazı ister bu insanoğlu.. Evlilik en güzeli ama doğru insanı bulabilirsen. Onunda zorlukları var eşin dörtdörtlük olsa ailesi olmuyo yada maddiyat. Velhasıl zahmetsiz rahmet yok biraz sıkıntı biraz keyif. Böyle dönüyo dünya

Valla öyle bir zamanda yasiyoruz ki hicbir sey eskisi gibi degil. Kimsede sabir kalmadi. Bende evliligi cok isteyenlerden biriydim. Ailemi karsima aldim sonunda ikna ettim sevdigim adamla evlendim. Cok sevdik ama öyle böyle degil. Dedik ki bizim asla cicim aylarimiz olmicak biz hep nasilsak öyle kalacagiz. Ben esimi taniyamiyorum artik 4 sene oldu evleneli. 1 oglum var. Ama evlilikten bahsettikleri zaman aman aman diyorum artik. Keske hic olmasaydi diyorum. Herkes ayni olacak diye birsey yok tabi. Iki tarafta sevgi saygilarini kaybetmiceklerki hersey güzel gitsin. Evlendikten sonra nedense büyü bozuluyor

Yalnız değilmişim sevindim
Ayrıca şöyle bir şey var ki evlenmek istiyorum diyenden değil istemiyorum diyenden korkacaksın. Genelde istemeyenler daha önce evleniyor çünkü

Allahima sukurler olsun evlendigim icin hic pisman degilim ve hic bekar hayatimi ozlemiyorum. Bence iliskiden iliskiye degisiyor. Istedigim zaman gezerim, arkadaslarimla cikarim esimde aynen o sekil. Birbirimizi sikmayiz. Bir yere gitmek icin asla izin almam sadece suraya gidicem diye haber ederim. Tabiki tartismalarimiz oluyor ama bu her evlilikte olan seyler. Eger dogru insani bulduysaniz emin olun allahin izniyle cok mutlu olursunuz. Sonra askinizin meyvesi dogar cekirdek aile olursunuz.

Yalnız değilmişim sevindim
Ayrıca şöyle bir şey var ki evlenmek istiyorum diyenden değil istemiyorum diyenden korkacaksın. Genelde istemeyenler daha önce evleniyor çünkü

ay evet o kişi benim
hep ben 30uma kadar evlenmicem dedim

Valla bizim bir hocamız vardı "evlilik bir kavanoz bala benzer içindeki arılar dışarı çıkmak, dışındaki arılar içeri girmek ister" derdi bu da o hesap.

Sevgili Muskara her kadının soğan doğrayısi bile farklı iken nasıl olur da 1 erkek 1 kadın çatışmadan durabilir?ben söyleyim tabii ki de önemli olan soğan ise yani nasıl dograndiginin bir önemi yoksaBenim icin dogranisi cok onemli katiyen baska turlu olamaz derse bir taraf olmaz:KK63:

Mutlu evlilikler de var elbette. Ama mutlu olmak için 2 taraflı sevgi saygı hoşgörü ve fedakarlık olması şart bence. Birini tanıyıp aşık olduğumuzda ayaklarımız yerden kesiliyor vs. O zaman objektif olmak lazım. Karşı tarafın ailesini iyi ölçüp biçmek lazım. Çünkü sadece o adamla değil ailesiyle de evleniliyor ve ailesinin olumlu olumsuz davranışları da evliliği etkiliyor. En karışmam diyen aile bile öyle böyle karışıyor. Eh tabi ki bir yere kadar fikirlerini söyleyecek anne baba ama bizim ülkemizde gençler bağımsızlığını ilan etmekte güçlük çekiyor. Neyse sonra evleniyorsun. Bir süre mutlu olalım diye fedakarlık yapıyorsun. Ailesine anlayış gösteriyorsun. sonra sabrın taşıyor. İnsanlar da sen her şeye evet dediğinde çok iyiler. Hayır dediğinde her şey değişir. Bu yüzden damat adayı ve ailesi iyi analiz edilmeli. Bana sorarsan evli kişiler tarafından analiz edilmeli. Annen baban ve akrabaların gibi. Bu yüzden ailelerin onaylamadığı evlilikler çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor çünkü o insanlar o yollardan geçmiş. Tecrübelerine dayanarak analiz ediyorlar.
Allah herkese yuvasında mutluluk huzur versin. İki taraflı anlayış iki taraflı fedakarlık iki taraflı adalet versin.

Şimdi siz diyosunuz ki doğru adamı buldunsa yapış yakasına bırakma demi?

Doğru adam olduğunu nerden anlıyoruz?
Bunu yıllar önce bir arkadaşım söyledi bana, doğru kişi karşına çıktığında anlarsın, "işte bu o kişi dersin" dedi. Gerçekten de birbirini tanıdıkça içinden "bu, o kişi" diyebiliyorsan doğru kişidir. Ama her hareketi tuhaf geliyorsa, yanında bi huzursuzluk sıkıntı hissediyorsan yani içine sinmiyorsa tabi ki doğru kişi değildir.

"Evliler" diye genelleme yanlış olmuş,mutlu evlilikler de var.
Bana kalsa "doğru" insanı buldukları zaman tüm bekarlar evlensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…