Bekarlığa Vedaymış

Zaynna

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
80
116
13
29
Hanımlar merhaba, samimi bir arkadaş grubumuz var.
Bu arkadaşlardan bir tanesi evleniyor. Ve bekarlığa veda partisi yapıcak. Bugün mesaj atmış kişi başı 140 liraymış.Gelmeyene küserim mutlaka bekliyorum falan dedi. Bi kere bu şekilde ücret istemesi çok itici geldi,bu işin adabı bu mudur ben mi yanlış düşündüm.Ve ayrıca kına gecesi de yapıcak,düğün de zaten takımızı takıcaz. Daha kıyafeti saçı başı da var.Makul bi fiyat olsa hadi neyse diyim ama daha bugün çok beğendim bi çantayı aynı fiyata çok diye almadım. Millet evleniyor diye ben niye bu kadar masrafa girmek zorundayım anlamıyorum. Kısacası gitmesem ayıp olur mu ya yanlış mı düşünüyorum

Çevrem de görmedim böyle birşeyi,düğün- nişan vs işlerinde ev sahibi kimse o öder parayı misafirden istenmez.Oldu olacak kına gecesi yerini ve düğün salonunun parasınıda misafirler versin.

Çevrem de görmedim böyle birşeyi,düğün- nişan vs işlerinde ev sahibi kimse o öder parayı misafirden istenmez.Oldu olacak kına gecesi yerini ve düğün salonunun parasınıda misafirler versin.

Anladığım kadarıyla zaten kına var ama samimi arkadaşlarıyla ayrıca toplanıyor kız. Doğum günü yemekleri falan da böyle yapılır benim çevremde, herkes kendi hesabını öder. İçki vs. de dahilse 140 çok değil ama herkes gitmek zorunda değil yani. Veya fiks menüyü dayatması da hoş değil. Belki bi arkadaşı gelip sadece kahve içip gitmek ister, o da mı 140 lira ödeyecek? Sorarak organize etseydi arkadaşlarına, size ne uygun olur diye. Hatta arkadaşlar organize eder normalde böyle şeyleri ama gelin heveslenmiş sanırım, instagrama fotoğraf koymak için zorla bekarlığa veda ettirtiyo

Çok haklısınız. Boyle bir şey yapilıyorsa ya ücretsiz olur ya da ufak, sembolik bir ucret olur. Bir de zoraki yapıyor yok gelmeyene küserim diye. Herkes gelmek zorunda mı veya o parayi vermek zorunda mı? Ben o kadar parayı söylemeye utanırım. Hem partime çağıracağım hem de fahiş fiyatlı olacak hem de küserim vb sözleri diyecegim. Tövbe estağfirullah!!!

Bence 4-5 arkadaşın dışarıda buluşup kahve içmesi yada yemek yemesi farklı bu farklı o durumda elbet ortak ödenir,ama dışarıda doğum günü yapıyorsam çocuğuma yada aileme,yada kına hadi şimdiki ismiyle bekarlığa veda olsun :) ev sahibinin ödemesi gerekir.

Okullarda yaparlar ya katilmak isteyen su fiyata falan filan aman iste bana cok sacma geldi..
Ayrica cok rahatlar utanmadan parayla dio

Yani öğrenciyseniz veya yeni yeni para kazanmaya başlıyorsanız doğum gününüzde o kadar kişiniz hesabını ödemeniz imkansız oluyor. Doğum günleri toplaşıp yemek yemeğe bahane oluyor bir yerde, o yüzden bence normal. Benim annem de çok garipsemişti lisede arkadaşımın doğum günü partisinde Alman hesabı olunca :) Bekarlığa veda hiç yapmadım ve de katılmadım o yüzden bilmiyorum tam. Gelinden habersiz olarak arkadaşları organize etmeli bence..

Sacma bişey bu ...herkesin gelmesini istiyorduysa daha makul fiyatlı bir yerle anlassaydi bari. 140 lirayı bir gecede neden harcasinlar ki insanlar ... Bana sürpriz parti yaptı arkadaslar hatta bana para bile ödetmediler ama tutup bu kadar pahalı bir yer tercih etmediler.arkadasinizin da herkesi düşünerek farklı bir tercih yapması gerekirdi bence

Aslında bi ay önce doğum günüydü bizim gelinin de zaten toplaşıp son bekar pastası diye biraz özendik hatta pasta falan kestik güzelce kutladık. Olay bundan sonra çıktı aslında yeterli gelmedi heralde bekarlığa veda yapsak ne güzel olur dedi. Bugün bunla geldi . 40 gün 40 geceye tamamlıcaz heralde bu gidişle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…